Webshop & Product Ideeën (64x)

Webwinkelsucces.nl » Webshop & Product Ideeën (64x)

Als je succesvol online wil verkopen dan scheelt het een hoop als je een product hebt dat ook werkelijk voordeel voor de klant biedt. Als je geen goede webshop ideeën hebt dan betekent dat nog niet dat je het beginnen van een webwinkel uit moet stellen. Er zijn zo veel verschillende branches, niches en producten dat er altijd wel een markt is die interessant kan zijn. 

In dit overzicht willen we niet alleen alles uitleggen, we willen ook direct al tientallen ideeën geven voor webshops en webshop producten. De belangrijkste les die wij de afgelopen jaren hebben geleerd is de volgende:

Als jouw webshop zich in een populaire, toegankelijke en sexy markt bevind zal je vele malen meer concurrentie tegenkomen dan in saaie, moeilijk te bereiken, onbekende markten.

Om een voorbeeld te geven: Als jij met jouw webshop hippe zwarte shirts met een opdruk maakt tegenover iemand die voor fabriekshallen, stevige deurmatten verkoopt zal je wel eens veel meer moeite gaan hebben om op te vallen. En dus ook om uiteindelijk winst te maken. De verkoper van die stevige deurmatten zou wel eens veel sneller winst kunnen maken dan jij in de zwarte hippe shirt handel. Ook zorgt veel concurrentie vaak voor lagere marges. Let daar dus goed op als je zomaar op een trend duikt! =)

Waaraan voldoet een goed product?

Niet alle producten zijn even geschikt om online te verkopen. Sommige producten zijn te groot, denk aan bedden bijvoorbeeld. Andere producten zijn simpelweg te duren om te versturen per post, denk hierbij aan luxe sieraden bijvoorbeeld. Ondanks dat er mogelijkheden worden bedacht om dit wel mogelijk te maken, raden we je aan om te starten met een product dat beter geschikt is voor online verkoop. Hierbij een aantal aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een geschikt product.

 • Trend: Omhoog of omlaag

Wat volgens mij het belangrijkste is bij het kiezen van een product om online te verkopen, is het feit of de trend omhoog gaat of omlaag. Met andere woorden, zijn er steeds meer of minder mensen die het product aanschaffen. Hierbij wordt vaak het voorbeeld van de trein genoemd. Wil je op een trein stoppen die afremt of op een trein die juist vaart begint te maken? Als je ergens wil komen is het handiger dat je de laatste trein neemt!

Google Trends is ook een uitstekende tool om te checken of het interessant is om een bepaald product te verkopen. Hier kun je vinden hoe vaak er precies gezocht wordt naar een bepaald product. Op basis van dit zoekvolume kan je bepalen of de markt steeds groter of juist steeds kleiner wordt.

 • Afmetingen van het product

Deze hebben we al genoemd en is dan ook zeer belangrijk. Sommige producten zijn simpelweg te groot om online te verkopen. Denk aan een luchtballon of een landbouwmachine bijvoorbeeld. Bijna alles wordt tegenwoordig online verkocht maar het moet wel enigszins door de deur passen natuurlijk!

 • Eenvoudig te verpakken

Het issue van de afmetingen komt ook weer bij het verpakken van producten om de hoek kijken. Sommige producten hebben niet een heel handige vorm om te versturen. Denk aan een bezem of een trap bijvoorbeeld. Met de reguliere Postnl is het bovendien niet mogelijk om producten langer dan twee meter te versturen. Denk hier goed over na voordat je begint met het maken van de webwinkel, je zal niet de eerste zijn die hieraan ten onder gaat.

 • Prijs ( niet te duur of te goedkoop )

Het voorbeeld van de sieraden hebben we al genoemd. Als we naar prijs kijken dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om bepaalde merken zoals Swarovski te verzenden per post. Hoewel het ook voordelen kan hebben om producten met een hoge waarde te verkopen, je moet wel overwegen of de producten niet te prijzig zijn. Dit is niet veilig en maakt het bovendien een stuk lastiger om te verkopen.

Herhaalaankopen = Marge !

 • Herhaalaankopen

Mensen die vaker terug komen om een product te komen worden ook wel vaste klanten genoemd. Sommige producten heb je nou eenmaal vaker nodig dan anders. Sommige producten zoals voedsel heb je zelfs dagelijks nodig. Als je voor het eerst online gaat verkopen dan raad ik je aan om een product te kiezen wat men vaker nodig heeft. Voedsel is echter ook weer niet ideaal omdat je met een houdbaarheidsdatum te maken hebt. Zelf ben ik ooit begonnen met de verkoop van led verlichting. Lampen hebben zowel particulieren als bedrijven altijd nodig. Daarnaast kent traditionele verlichting een korte levensduur waardoor er vaker lampen nodig zijn. Lees hier meer over het genereren van Herhaalaankopen.

 • Maatwerk mogelijk?

Personalisatie is een trend die nog altijd aan het stijgen is. Bedrijven doen er alles aan om klanten persoonlijk te benaderen. Grote partijen zoals Coolblue en Bol.com zijn hier bijvoorbeeld ook erg sterk in. Sommige producten zijn zeer geschikt voor personalisatie. Denk aan kleding, cadeaus of bloemen bijvoorbeeld. Deze bijkomende trend wordt dan ook enthousiast opgepakt door de webwinkels in deze branches.

Een persoonlijk kaartje doet het ook altijd leuk: 

coolblue klantenservice
 • Concurrentie

Hoewel we er niet van houden om te veel in iemand anders zijn voetsporen te open is het wel verstandig om een kijkje te nemen naar de andere aanbieders in je branche. Het is ook verstandig om te kijken naar het prijsniveau en de manier waarop producten worden aangeboden. Wellicht kun je creatieve manieren herkennen om producten in pakketten of op abonnement basis te verkopen. Als er te veel concurrentie is, of als je niet tegen de prijzen in de markt op kan, is het wellicht toch nodig om de keuze nog eens te heroverwegen.

Inspiratie nodig? 64 Unieke Webwinkel Ideeën!

Je hebt helaas niet altijd inspiratie of geniale ingevingen voor nieuwe producten die je online kunt verkopen. Als we op zoek zijn naar trends dan kijken we niet altijd specifiek naar producten maar ook naar gehele branches en de levensstijl van bepaalde doelgroepen. Er zijn manieren om je inspiratie op gang te brengen.

De omgekeerde aanpak kan je ook hanteren, vanuit het product denken. Je kunt bijvoorbeeld een product of een probleem pakken en op basis daarvan een nieuw verbeterd product bedenken. Als je een eigen product gaat verkopen dan weet je in ieder geval dat je geen direct concurrentie hebt!

Lees onze 64 tips uit alle hoeken van het Internet ( ook diensten) misschien kom je wel op ideeën!

Vind je in deze lijst een interessant product idee? Je kan nu 14 DAGEN GRATIS SHOPIFY UITPROBEREN ( Grootste webshop platform ter wereld ) en direct starten! Geen creditcard nodig.

1 tot 5: Veiligheidsartikelen & Webshops

Veiligheid is een belangrijk thema in de gehele maatschappij kunnen we wel stellen. Niet alleen de overheid is constant bezig met het verbeteren van onze veiligheid. Ook particulieren en bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om de woning en he algemene leven veiliger te maken Tien jaar gleden had bijvoorbeeld nog bijna niemand bewakingscamera’s bij hun voordeur, tegenwoordig zie je die steeds meer.  Een ideale categorie dus om toe te voegen aan: webshop ideeën. Aan de ene kant om het betaalbaarder wordt, aan de andere kant omdat mensen zicht steeds meer bewust zijn van hun veiligheid. Naast bewakingscamera’s kan je bijvoorbeeld ook denken aan sloten, verdedigingsmiddelen en alarmsystemen.

Concreet:

 • Webshop voor Slimme Beveiligingscamera's.
 • Webwinkel met computer beveiliging software pakketten
 • Webshop voor Opritverklikkers / Doorgangsmelders. Als je hier goed in bent kun je zo marktleider worden voor zo'n niche product.
 • Als expert online jouw dienst als ‘computer beveiliger' aanbieden
 • Kan ook één stap dieper: BedrijfsNetwerkBeveiliger.nl

6 tot 9: Duurzaamheid = Hot!

Nederlanders lopen voorop als het gaat om het besparen op energie. Ten opzichte van onze mede-Europeanen zijn wel al flink aan het investeren in methodes om de energierekening omlaag te krijgen. En met succes waarschijnlijk, anders is de toenemende verkoop van energiebesparende artikelen bijna niet te verklaren. De laatste jaren hebben we bijvoorbeeld al veel gehoord over energie opwekkende zonnepanelen, zuinige led lampen en nieuwe manieren om je woning te isoleren. Denk ook aan nieuwe innovaties zoals accuopslag en mobiele generatoren.

Concreet:

 • Een Adviesdienst voor Isolatie / besparen voor energie.
 • Offertes verkopen aan Isolatiebedrijven, en via jouw site proberen bezoekers te vinden die info zoeken op het gebied van isolatie. (offerte handel)
 • Een Webwinkel voor Windmolens. ( bestaat nog niet! )
 • Energie Besparing Advies op Afstand

10 tot 15: Fashion Artikelen

Voornamelijk vrouwen besteden een groot deel van hun salaris aan fashion en kleding. Naast nieuwe jurkjes, jeans en shirtjes kan je bijvoorbeeld denken aan accessoires zoals zonnebrillen en sjaals, ook make up zoals lipsticks en eyeliners doen het zeer goed. Ook omdat ze makkelijk en goedkoop verstuurd kunnen worden via de post!

Concrete webshop ideeën:

 • Eyeliner-specialist: Webshop alleen voor eyeliners.
 • Duik in een dieper onderwerp en wees direct super relevant: Rodelippenstift.nl.
 • Webshop voor alleen maar fashion artikelen die mee kunnen in het vliegtuig in de handbagage!
 • Handgemaakte Fashion Accessoires webshop. ( hoge marge ! )
 • Niet geheel fashion: maar wat als je een dienst gaat aanbieden die personen helpt met de branding van de social media kanalen? Instagramprogirl.nl

16 tot 24: Nieuwe Generatie / Nieuwe artikelen

Als ondernemer is het verstandig om trends in de gaten te houden en dan met name op het gebied van mode en fashion. Om dit te doen is het verstandig om trends zo vroeg mogelijk op te pakken, deze beginnen doorgaans wel bij de jongere generatie, mensen onder de 30 als we zo vrij mogen zijn. Val je niet binnen deze doelgroep? Zorg er dan voor dat je enkele mensen kent die hier wel binnen vallen zodat je in ieder geval op de hoogte bent van de laatste trends!

Concrete webshop ideeën:

 • Webshop voor super trendy dure schoenen. (lastig, omdat je die dure merken zover moet krijgen met jouw startup in zee te gaan, maar als het lukt: leuk)
 • Fashion Advies geven op basis van foto's.
 • Webshop voor space scooters!
 • Webshop voor 3D geprinte artikelen.
 • Drone Webwinkel.
 • Of een stap dieper: ProfessioneleDrones.nl
 • Diervriendelijk-muizenvallen.nl. Help je direct de natuur een handje mee!
 • Als professional online advies aanbieden voor iemand zijn Funda.nl listing, Huizenverkoopadviseur.nl of hipper een ‘Fundalicious.nl'
 • Webshop voor eikenprocessierups middelen. Voorkomen & genezen.

25 tot 27: Rare Webshop Ideeën

Webshop ideeën: colorbook

Soms zitten trends in de meest onverwachte hoeken. Zo vonden we bijvoorbeeld een interessant bericht over een nieuwe rage onder volwassenen. Kleurboeken zijn voor kinderen zou je denken maar ook onder volwassen mensen wordt het steeds populairder.

Deze trend heeft zijn toevlucht te danken aan social media. Doordat mensen de foto’s van hun creaties begonnen te delen, werd het steeds populairder. Helemaal leuk maar het blijft wel een rage natuurlijk, de vraag hoe lang dit aanblijft. Moet gesteld worden. Webshop ideeën:

 • Webshop voor kleurboeken voor volwassenen.

Nog meer van dit soort rare artikelen:

 • Webshop voor mystery producten (dus dat men niet weet wat ze kopen.)
 • Webshop voor bepaalde Lego of Puzzel Stukjes (dus als je net dat ene stukje mist)

28 tot 31: Dieet & Superfood

Dat gezondheid en gezond eten een belangrijk thema is hoeven we je vast niet te vertellen. Er is al een aantal jaar de trends van superfoods en natuurlijk eten. Het paleo dieet speelt hier helemaal op in. Dit dieet is er op gericht om zo veel mogelijk terug te gaan naar de oertijd. Met als achtergrond gedacht dat bewerkt voedsel eigenlijk niet natuurlijk en daardoor niet goed is.

Als je een paleo dieet volgt dan zal je de meeste verleidingen af moeten slaan. Als wat uit een plastic verpakking komt is eigenlijk al niet goed voor je. Dat betekent wel dat je op zoek moet naar alternatieve bronnen van voedsel. Naast natuurlijke groente, fruit en vlees die je gewoon kunt eten zijn er ook speciale paleorepen bedacht. Trends op het gebied van afvallen en gezondheid kunnen heel lang aanhouden en daarom kan het zeker interessant zijn om met een webwinkel in te spelen op deze trends.

 • Een webshop voor diëten. ( aansluitend advies & producten)
 • Of ga nog een stap dieper: kinderdieet.nl.
 • Een superfood webshop voor allerlei zaden & innovatieve groentes.

32 tot 36: Retro Artikelen in jouw webshop

vlinderstrik webshop idee

Op het gebied van mode zijn er altijd van die trends van vroeger die weer terug keren, ook wel retro genoemd. Dit jaar is bijvoorbeeld de vlinderstrik aan de beurt. De aanleiding voor deze terugkerende trend zijn celebrities die er steeds vaker voor kiezen om weer een vlinderstrik te dragen.

 • Een webshop voor vlinderdassen.
 • Hippe-Crocs.nl =)
 • Of ga nog een stap dieper: zwartevlinderdassen.nl
 • zelfgemaakte-armbanden.nl (en dan ook van anderen gaan verkopen! Ga gelijk voor een marktplaats setup)

Vind je in deze lijst een interessant product idee? Je kan nu 14 DAGEN GRATIS SHOPIFY UITPROBEREN ( Grootste webshop platform ter wereld ) en direct starten! Geen creditcard nodig.

37 tot 41: Lokaal eten en drinken

Vers en gezond eten is een belangrijk thema dat al eerder benoemd is. Als gevolg van een wereldwijde trend kiezen ook steeds meer Nederlander weer voor om voedsel uit de regio te halen. Hier wordt je niet alleen zelf beter van, je steunt je omgeving ook nog eens. In Nederland kunnen we bovendien zelf prima voor een groot deel van ons voedsel zorgen. Denk aan Nederlandse groente en fruit bijvoorbeeld.

 • Lokaalbestellen.nl
 • Als restaurant één eigen maaltijd vol promoten en een site daaromheen bouwen.  JoopsSpareRibjes.nl
 • EetAdviseur.nl (Adviseur / dienst voor lokale eet-tentjes)
 • Of een stap dieper: BedrijfsEtentjes.nl

42 tot 43: Groene thee (Matcha)

matcha webshop idee

Naast gezond eten wil je natuurlijk ook zo gezond mogelijk drinken. Er komen steeds meer drankjes op de markt die je gezondheid zogenaamd bevorderen. Ik geloof persoonlijk niet

overal in maar de kracht van natuurlijke thee vind ik zeker geloofwaardig. Groene thee heeft bijvoorbeeld een rustgevende werking. De soort Matcha is de laatste jaren bijvoorbeeld erg in populariteit gestegen.

 • Hippe-groene-thee-shop.nl !
 • Of een webshop met alleen maar gezond eten en daarbij dan ook een pakkende naam: Gezondetendoejezo.nl

44 tot 53: Probleemoplossende webshops en producten

Veel consumenten willen een probleem oplossen, het maakt ze dan niet veel uit bij welke webshop ze het product willen kopen. Echter soms zitten ze nog met een klein vraagje of willen ze toch echt wel het goede product kopen omdat er ook zoveel slechte kwaliteit producten op de markt zijn. Dan kun jij er als webshop houder uitspringen MITS je ook expertise meebrengt en behulpzaam bent. 

 • Problemen met de Processierups? Processierups Verwijder Producten Webshop,
 • Problemen met veel Mieren in het huis? Zo-Bestrijdt-je-Mieren.nl
 • Lekkage in huis? Eerste hulp bij lekkage webshop.nl
 • Last van het Coronavirus? Coronavirus-Hygiëne-Artikelen.nl
 • Wil iedereen goud hebben omdat ze bang zijn voor een economische crisis? Goudstaafje.nl
  • of beter nog, pak een alternatief zonder veel concurrentie: Zilverstaafje.nl
  • of ‘nooddiamantje.nl'

Webshops met expertise die echt ook problemen oplossen voor consumenten hebben een zeer goede kans van slagen. Zorg wel dat je met zo'n webshop zeer goede en behulpzame content & teksten online hebt staan.

Zie je dat veel mensen via zoekwoorden een probleem hebben, dan kan je er ook een product bij laten aansluiten:

 • Zoeken veel mensen naar: Ik wil mijn tanden witten? WittenTandenProducten.nl Of maak producten die daarop aansluiten.
 • Dit kan ook bij kleinere issues: Zie je dat er voor bepaalde problemen geen oplossingen zijn? Ga zelf op zoek naar betere oplossingen of ga zelf een product produceren. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die duiven van hun balkon willen verjagen maar allemaal wel weten dat zo'n plastic kraai niet goed werkt ( gezien ook de reviews op Bol.com bijvoorbeeld ) dan kan jij daarop inspelen door een beter product op de markt te brengen. Bijvoorbeeld een wat echter uitziende kraai? Opgezettekraai.nl

53 tot 64: Mix van veel ideeën bij elkaar

Deze konden we moeilijker indelen, maar waren wel het vernoemen waard! Allerlei verschillende webshop ideeën:

 • Waterpistolen Webshop.
 • Vlaggenstokken voor boten via een webshop.
 • Waterslagdempers verkopen via een webshop.

JUIST met saaie producten zoals bijvoorbeeld een waterslagdemper of een Sifon kun je veel verdienen. Waarom? Consumenten snappen deze producten nog niet goed en jij kan via goede expertise en informatie zo de klant binnen hengelen.

 • GPS trackers voor huisdieren. Over 10 jaar is dit de norm,
 • Zelfgemaakte e-Book winkel ( zelf iets schrijven over een onderwerp waar je veel vanaf weet en verkopen)
 • Webshop voor Horeca inrichting / materiaal (Horecagigant.nl)
 • Doe het zelf tuinmeubel pakketten.
 • T-shirts met een bijzondere print erop ( Zoals Rumag deed, maar dan goed zeg maar zonder de ophef)
 • Adviesdienst voor een Notaris. ( zodat iemand je snel even helpt )
 • DNA testen verkopen. (Kijk maar naar Google Trends)
 • Een dienst verkopen als spellingcontroleur.

Vind je in deze lijst een interessant product idee? Je kan nu 14 DAGEN GRATIS SHOPIFY UITPROBEREN ( Grootste webshop platform ter wereld ) en direct starten! Geen creditcard nodig.

Heb je zelf nog leuke webshop ideeën? Laat het weten in de reacties!

5 Opmerkingen
 1. Wat een gaaf Artikel =) Wat ook goed schijnt te werken is een webshop in Mondkapjes!

  • Antwoord
   Webwinkelsucces Redactie 6 april 2020 op 12:37

   Dat soort niches zijn vaak van tijdelijke aard en kunnen veranderen met de dag. En nu ben je ook al te laat met dit soort handel. ( En dan laten we de ethische bezwaren nog buiten deze discussie )

 2. Net begonnen met een webwinkeltje maar wat een leuke insteek om “gestructureerd” ideeën op te doen, dank je wel

 3. Antwoord
  Nicolien Bolder-Houtepen 20 februari 2022 op 22:29

  Theme? Is thema neem ik aan?
  In de haten houden, moet gaten zijn..
  bedankt voor de tip – Een dienst verkopen als spellingcontroleur.

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo