Ik zat net in een brainstormsessie met mezelf te denken hoe ik de omzet voor mijn webshops kon vergroten.
Toen de standaard mogelijkheden van meer adverteren, hogere up-sells, groter assortiment, enz, enz, waren gepasseerd kwamen er een paar interessante mogelijkheden voorbij…
Hoewel de methodes niet geschikt zijn voor de meeste webshops (en dus ook voor de mijne) vond ik dat het een blogpost waard was.
Dus hier volgen 6 Bizarre Methodes Voor Meer Omzet Met Je Webshop!

1. Ga B2B met je webshop

Wanneer je alleen aan consumenten verkoopt, denk er dan eens over na om uit te breiden naar de wereld van groothandels. Als groothandel kan je jouw producten meestal in grotere hoeveelheden (wel tegen lagere prijzen) verkopen aan andere webshops of retail winkels.

2. Verkoop aan consumenten

Natuurlijk kan het ook andersom! Verkoop je nu alleen aan zakelijke afnemers? Dan kan een consumenten webshop een interessante uitbreiding zijn.

3. Gebruik affiliate marketing

Je kan meer potentiële klanten bereiken wanneer partners het product voor je verkopen. Dit heet affiliate marketing. Je geeft de partner een vergoeding voor elke verkoop die hij voor je maakt!
Je kan je aansluiten bij de welbekende affiliate netwerken, maar dat is natuurlijk een bekende weg en niet mainstream. Beter is om zelf opzoek te gaan naar exclusieve (off-line) partners en zelf afspraken met ze te maken.
Zo kan je de voorraad bij een normale retail winkel neer leggen zodat zijn klanten jouw producten kunnen kopen. Wellicht kan je hem zelfs zo gek krijgen dat hij jouw orders gaat verzenden. 😉
Je kunt ook een affiliate webshop laten maken zodat je je helemaal niet meer bezig hoeft te houden met de klantenservice en alle randzaken die er bij een webshop komen kijken.

4. Word zelf affiliate partner

Laat bij elk je producten zien dat ze het ook bij een andere webshop kunnen kopen. Het klinkt maf, maar wanneer jij 10% per sale krijgt kan het wel eens een lucratief idee zijn.
Je kan het simpel ook in je voordeel laten werken:
Wanneer jij de goedkoopste bent en de consument koopt het dan nog steeds bij je concurrent dan was hij/zij waarschijnlijk nooit van plan om het bij jou te kopen. Je pakt nu wel de commissie op de sale!

5. Schrijf een e-book

Heb je kennis, informatie of ervaring op een specifiek vlak die je met anderen zou kunnen delen? Schrijf dan een ebook, en verkoop het in je webshop!
Stel je hebt een webshop met tuin-gereedschappen. Je zou dan zelf een e-book kunnen schrijven over hoe je het beste kan snoeien of hoe je je tuin winter klaar moet maken.

6. Verkoop advertentieruimte

Heb je veel bezoekers in je webshop? Verkoop dan advertentieruimte of plaats Google Adsense in je webshop. Het klinkt stupid (en is het ook!) maar het kan je wel geld opleveren.

Heb jij nog goede out-of-the-box ideeën? Laat het me hieronder weten!

Hoe gekker hoe beter en hoe maffer hoe leuker!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op