Adverteren op Marktplaats

Webwinkelsucces.nl » Adverteren op Marktplaats

Marktplaats.nl is van oudsher een platform waarop tweedehands producten worden aangeboden. In de praktijk vind je er echter ook een hoop aanbieders van nieuwe producten. 

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je zelf met een webshop kunt adverteren op Marktplaats zodat je meer bezoekers bij jouw website kunt laten uitkomen.

Met jouw webshop adverteren op Marktplaats. Admarkt Marktplaats & Marktplaats Extra

Je zult denken dat veel bezoekers van Marktplaats.nl op zoek zijn naar tweedehandsproducten. Dat is ook zo, echter zijn deze bezoekers op Marktplaats ook gewoon op zoek naar producten. En een nieuw product willen ze dan vaak ook wel afnemen.. Als je maar opvalt tussen al die advertenties en de bezoeker naar jouw webshop weet te krijgen.. Hier zijn veel truken en methodes voor. Ze komen hier uitvoerig aan bod.

Meer sales via marktplaats

De bezoekers die op marktplaats komen zijn vaak al van plan om een aankoop te doen waardoor de conversie uit dit kanaal veel hoger zal zijn dan bezoekers die via Google komen.

Marktplaatsen werken vooral goed als je producten hebt die ook veel tweedehands worden verhandeld. In die categorieën zitten namelijk veel views (er komen veel bezoekers na toe) en dus wordt je advertentie vaak getoond en jou inspanning sneller beloond.

Eigenlijk kun je in Nederland alle klonen van Marktplaats ‘links laten liggen'. Marktplaats.nl is de enige marktplaats die jij als adverteerder nodig hebt. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per dag heeft marktplaats ongeveer 95% van de Nederlandse markt in handen.

marktplaats-admarkt

Waarom adverteren via Marktplaats?

 • Admarkt van Marktplaats geeft €50,- advertentie tegoed bij aanmelding, daar kan je goed mee testen. Gratis advertentie geld! (kortingscode: Admarktstart19)
 • Marktplaats wordt dagelijks door meer dan een miljoen mensen bezocht die al bereid zijn om een product te kopen.
 • Betaal alleen per klik, dus geen onzinnige view kosten.
 • Het is een additioneel kanaal buiten de reguliere paden ( Google & Social Media )
 • Je kan er in sommige hoeken een mooie marge mee maken.
 • Grote webshops doen hier vaak niet aan mee ( Bol.com ed. ) dus kan jij als webshop eindelijk eens bovenaan staan!

Hoe te adverteren op Marktplaats?

Je kan natuurlijk een paar gratis advertenties plaatsen op Marktplaats zetten maar dat schiet niet echt op. Je bent zo van de eerste pagina af omdat er duizenden mensen zijn die de hele dag door gratis advertenties plaatsen. Daarnaast mag je geen link naar je webshop vermelden in je advertentie. Wil je traffic verkrijgen via Marktplaats dan moet je wel gewoon betaalde advertenties via Marktplaats Admarkt plaatsen.

Je wilt wel graag dat mensen via je webwinkel bestellen (i.v.m. het vele meer werk) en ook een goede positie in de resultaten is wel handig om echt sales te generen. Zaak is dus om betaald te adverteren op Marktplaats via Admarkt.

Adverteren via Admarkt

Adverteren via Marktplaats kan via hun advertentie systeem Admarkt. Het duurt even om Admarkt door te krijgen. Je zult daarom ook al snel 100 euro kwijt zijn zonder een verkoop te realiseren, maar dat moet je maar zien als een investering.

Mijn ervaring is dat advertenties via Marktplaats minder verkopen genereren dan Adwords maar dat je wel veel goedkoper verkopen kan realiseren. De winst per verkoop zal dan ook hoger zijn dan via Adwords.

Het Admarkt systeem werkt niet zo mooi als die van Google Adwords. Eigenlijk is het nogal behelpen om statistieken er uit te krijgen. Maar als je er wat tijd en energie in steekt dan kun je er best goed mee verdienen. Dit komt namelijk omdat er lang niet zoveel adverteerders in zitten.

Het valt mij op dat de adverteerders die er in zitten nog geen grote partijen zijn. Maar meer wat kleinere webwinkel. Een Bol.com of Wehkamp kom je er niet tegen. Dit biedt voor jou kansen om met je (waarschijnlijk) beperkte budget toch bovenaan te staan.

CTR ook belangrijk bij Admarkt

Net zoals bij Adwords is het is belangrijk dat je een hoog CTR (doorklik percentage) haalt op je advertenties. Als veel mensen op je advertentie klikken ziet Marktplaats dat als ik kwalitatieve goede advertentie en plaatst je enkele plekken hoger zonder extra te betalen.

Echter is een goede CTR op je advertenties niet alles. Je betaald namelijk per klik op jouw advertentie en niet op de klik naar jouw webwinkel. Zo'n 50% klikt uiteindelijk door naar jouw webwinkel. Zaak is dus om de hele advertentie zo op te stellen dat ze wel naar jouw webwinkel door moeten klikken!

Marktplaats Extra: Doen of niet doen?

5 tips om te adverteren via Marktplaats Admarkt

Een advertentie op Marktplaats is zo gemaakt. Dit is ook meteen de valkuil. Wanneer je je niet voldoende verdiept kan het uitlopen op een fiasco. Daarom enkele handige tips om je op weg te helpen met adverteren via Admarkt!

 1. Je betaald per klik, speel met de klikprijzen – Omdat het systeem niet zo geavanceerd is als Adwords moet je zelf de klikprijzen in de gaten houden. Bij veel concurrentie moet je de prijzen omhoog bijstellen en wanneer de concurrentie afneemt weer na beneden. Zo maak je altijd de meeste winst!
 2. Altijd splittesten! – Maak altijd twee advertenties met wezenlijke verschillen en bekijk welke advertentie het beste werkt. JE kunt er voor kiezen om te experimenteren met verschillende titels en advertentieteksten bijvoorbeeld. Test bijvoorbeeld eens het verschil tussen een lange uitgebreide en een korte samengevatte advertentie.
 3. Maak voor elke categorie een super goede advertentie – Maak een goede advertentie voor elke categorie waar je in wilt adverteren (dus niet één advertentie voor meerdere categorieën). Je betaald namelijk per categorie een andere klikprijs en je per categorie kan de ene advertentie beter lopen dan de andere (splittesten dus).
 4. Maar voor zoveel mogelijk producten een advertentie. Een zeer goede tip! het adverteren in een categorie gaat gepaard met veel concurrentie en de klikprijzen zullen dus hoog zijn. Echter worden je advertenties ook weergegeven bij de zoekresultaten. Wanner je van elk product een advertentie maakt (die je een lage klik prijs geeft dus bijna nooit in een categorie getoond wordt) zal deze wanneer relevant wel opduiken in de zoekresultaten. Zo kun je bezoekers krijgen voor nog geen 5 cent!
 5. Gebruik verleidelijke koppen en teksten – Bij Marktplaats moet je nog meer letten op conversie dan bij Adwords bijvoorbeeld. Je moet er namelijk voor zorgen dat de bezoeker op jouw advertentie klikt en daarna ook nog doorklikt naar je webwinkel. Daarom moet je verleidelijke koppen en teksten schrijven. Gebruik ook vraagtekens, hoofdletters en woorden zoals ‘goedkoop' of ‘voordelig'. Een paar simpele verbeteringen in je koppen en tekst zorgen soms voor een flink hogere conversie.
 6. Zorg dat de consument het alleen nog hoeft te bestellen – Een Marktplaats advertentie moet er eigenlijk voor zorgen dat de consument helemaal warm gemaakt is om het product te kopen. Als het goed is heb je een link naar je webwinkel opgenomen waar het product gelijk te bestellen is. Vermeld duidelijk de betaal- en leveringsmogelijkheden in je advertentie zodat de consument alleen nog hoeft te betalen op je webwinkel.

Marktplaats Extra?

In 2014 heeft Marktplaats een nieuwe service voor adverteerders gelanceerd, het zogenaamde Marktplaats Extra. Zelf hebben we hier nog geen ervaring mee maar de mogelijkheden lijken interessant. Je krijgt een aparte pagina waarop al je artikelen te zien zijn met daarbij een profielschets van je webwinkel. Daarnaast zijn je advertenties beter te zien in de zoekresultaten. De kosten zijn met 50 euro per week echter niet laag voor de meeste webwinkels.

6_Marktplaats_extra

Webshop Software die Aansluit op Marktplaats

beste webshop software mkb lightspeed

Lightspeed heeft een sterke koppeling met Admarkt waardoor je jouw producten automatisch kan inladen bij Admarkt. Deze App wordt door 100en webshop eigenaren gebruikt om zo extra traffic te verkrijgen naar de webshop via het Marktplaats.nl systeem.

CCV Shop heeft ook een veel gebruikt marktplaats koppeling. Tegenwoordig zijn er meer aanbieders van webshop software die de koppeling met Marktplaats hebben. Bekijk voor de actuele stand van zaken de webwinkel software vergelijking.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo