Tegenwoordig is het heel belangrijk dat je de afbeeldingen op je website goed optimaliseert voor Google. Waarom? Omdat Google bij de zoekresultaten ook de afbeeldingen laat zien.
In dit artikel een aantal tips hoe je kan zorgen dat Google ook jouw afbeeldingen laat zien bij de zoekresultaten.

1. Een goede bestandsnaam kiezen

Zorg ervoor dat de bestandsnaam de afbeelding goed omschrijft. In het geval van onze webshop Dehangmat.nl noemen we een afbeelding bijvoorbeeld geen IMG_12896.jpg, maar ‘familie-hangmat-mexicana-ecru.jpg’. Zoals je ziet moet je er dus voor zorgen dat je de zoekterm in de naam van de afbeelding zet.

2. Geef de afbeelding de juiste titel

De titel kun je eigenlijk gelijk houden aan de bestandsnaam. Dus in het voorbeeld van hierboven wordt de titel dan ‘Familie hangmat Mexicana Écru’. Probeer de titel zo kort en relevant mogelijk te maken.

3. Zorg voor de juiste alt-tag

Deze tekst is niet zichtbaar op de website, maar zorgt ervoor dat Google weet wat de inhoud van de afbeelding is. Beschrijf de inhoud van de afbeelding in max 150 karakters en plaats hierbij de zoekterm vooraan in de omschrijving. Wanneer de afbeelding een link naar een andere pagina is moet de omschrijving gaan over de pagina waar deze naar toe verwijst.

4. Laat het zoekwoord terugkomen in de omringende tekst

Voor Google is het ook belangrijk dat de omringende tekst overeen komt met de informatie die aan de afbeelding is meegegeven. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je de hele pagina goed optimaliseert op de juiste zoekwoorden. Klik hier voor meer info over het optimaliseren van een pagina.

5. Kwaliteit van de afbeeldingen

Gebruik grote afbeeldingen van een goede kwaliteit in jpg- of png formaat. Aangezien de laadtijd van een pagina belangrijk is voor de vindbaarheid, is het wel belangrijk om de afbeeldingen zoveel mogelijk te comprimeren. Uiteraard wel met behoud van kwaliteit. Programma’s die je hiervoor kunt gebruiken zijn o.a. Photoshop, Gimp of Irfanview. Op de pagina ‘Productpagina Optimaliseren’ vind je meer info en tips over hogere kwaliteit afbeeldingen.
Succes met het optimaliseren van je afbeeldingen! Hopelijk verschijnen deze snel bij de zoekresultaten van Google waardoor je de concurrentie weer een stap voor bent. Hieronder zie je dat dit bij Dehangmat.nl al goed gelukt is.

Familie hangmat

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op