Aliexpress Dropshipping: Zo doe je dat

Webwinkelsucces.nl » Aliexpress Dropshipping: Zo doe je dat

Als je een webshop wilt beginnen en daarbij ook wilt beginnen met dropshipping om direct het assortiment uit te breiden is de veelgestelde vraag: Kan ik ook met AliExpress dropshippen? Is dat mogelijk?

Ja, dropshipping via Aliexpress kan! Er kleven echter vele nadelen aan en de vraag is: Wegen deze nadelen op tegen de voordelen van een enorm assortiment en lage prijzen. Wij zochten het voor u uit. Laten we bij het begin beginnen. 

Ja, Dropshipping via AliExpress is goed mogelijk.

Als je via je Shopify webshop DSers installeert voor het dropshippen heb je al snel toegang tot de producten van AliExpress. Er zijn zelfs op maat gemaakte video's voor de stappen die daarop volgen. Bijvoorbeeld het importeren van producten van AliExpress in je webshop. Het bekijken van deze video geeft al direct een bijzonder goed beeld van de mogelijkheden. Het is dus zeker aan te raden om deze even goed te bekijken. (Je ziet ook dat Nederland hier makkelijk te selecteren is)

https://www.youtube.com/watch?v=jQ0WRkT16Aw

Dus. Moet ik nu met AliExpress beginnen?

Dit is een moeilijkere vraag. In Nederland willen kopers het liefst ‘vandaag' het product al in huis hebben. In de landen waar AliExpress gebruikt wordt is dit wel anders. Dus je moet bij jouw bezoekers aangeven dat bezorging lang kan duren. Ook heeft dit natuurlijk te maken met het product soort. Een specialistische / unieke lamp wil men nog wel eens op wachten.. Een simpel lampje daarentegen wil men direct. Je moet hier met het assortiment goed op inspelen.

Informeer je gebruikers dus zeker over deze lange levertijden en ga niet simpele producten verkopen die men snel nodig heeft.

In Nederland bestaan veel garantie mogelijkheden vanuit leveranciers die niet gelden bij AliExpress. Wanneer iets mis gaat is het lastig om dit op te lossen en draai je zelf voor de kosten op. Gelukkig is het mogelijk om hogere marges te rekenen met AliExpress aangezien deze bijzonder goedkoop in te kopen zijn.

Eigenlijk werkt Dropshipping via Aliexpress alleen als je dus zeer goede marges maakt om zelf de problemen op te kunnen vangen.

Als je je aan deze regels houdt heb je een kans om met DSers Dropshipping te slagen. Er zijn al ondernemers die aan het slagen zijn als je wat slim op het Internet rond zoekt, dus er is zeker activiteit gaande. In de US zijn er dropshippers die zeer veel verdienen aan het versturen via AliExpress. Echter geldt hier ook weer: Je moet het wel slim doen.

aliexpress gebruiker
Als je met een boekhouder bezig bent dan ben je toch echt al omzet aan het genereren

Voorbeelden van Aliexpress Dropshippers in Nederland

Er zijn vele voorbeelden van Webshops die dropshippen via AliExpress. Via een aantal slimme zoektermen kom je ze zo tegen, een voorbeeld dat wij vonden was bijvoorbeeld Rugtasonline.nl, zie de foto hieronder om te zien hoe dat in zijn werk gaat:

dropshipping-aliexpress-voorbeeld

Conclusie Dropshipping AliExpress via DSers

Dropshipping met Aliexpress werkt en het kan, alleen moet je dus wel goed opletten. Je moet er slim op inspelen. Een zin als ‘De keuze om direct vanuit de leverancier te verzenden brengt een langere levertijd met zich mee' is wel verplicht in dit soort situaties. En je moet goede marges maken, zoals ook in bovenstaande screenshot goed zichtbaar is.  Anders krijg je dit niet op orde, want je moet veelal zelf de problemen oplossen. Doe je dit niet: Dan duikelen jouw ratings en zullen shoppers niet meer gaan converteren. In Nederland kan je simpelweg geen webshop goed laten draaien zonder dat je klanten tevreden zijn. Dus je moet de problemen die je zeker gaat tegenkomen opvangen voor jouw gebruikers.

https://www.youtube.com/watch?v=LYMp9LhQEVc

Zo start je Aliexpress Dropshipping

 1. Lees je goed in over het onderwerp Dropshipping.
 2. Maak een gratis of proef account aan bij Shopify of CCVshop.
 3. Download de plugin DSers voor dropshipping bij Shopify of Drobbs via CCV Shop.
 4. Importeer producten van Aliexpress or andere groothandels. (Zie bovenstaande video)
 5. Bouw goede regels & uitleg in op jouw webshop. Jouw competitieve voorsprong.
 6. Voorkom NEP producten, dus ga niet zomaar met twijfelachtige merken werken. De claims die je kan ontvangen door fouten op dit vlak zijn groot.
 7. Zorg voor een goede minimale marge op producten. (Ga niet voor zeer goedkoop, dan kan je de problemen die je tegenkomt niet oplossen)
 8. Los ZELF de problemen op, je moet voor jouw gebruikers kiezen.
 9. Bouw een Dropshipping imperium op via DSers & Shopify. =)
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo