Als je een webshop wilt beginnen en daarbij ook wilt beginnen met dropshipping om direct het assortiment uit te breiden is de veelgestelde vraag: Kan ik ook met AliExpress dropshippen? Is dat mogelijk? Ja, dropshipping via Aliexpress kan. Er kleven echter vele nadelen aan, en de vraag is: Wegen deze nadelen op tegen de voordelen van een enorm assortiment en lage prijzen. Wij zochten het voor u uit. Laten we bij het begin beginnen. 

Ja, Dropshipping via AliExpress is goed mogelijk.

Als je via je Shopify webshop Oberlo installeert voor het dropshippen heb je al snel toegang tot de producten van AliExpress. Er zijn zelfs op maat video's gemaakt voor de stappen die daarop volgen. Bijvoorbeeld het importeren van producten van AliExpress in je webshop. Het bekijken van deze video geeft al direct een bijzonder goed beeld van de mogelijkheden. Het is dus zeker aan te raden om deze even goed te bekijken. (Je ziet ook dat Nederland hier makkelijk te selecteren is)

Dus. moet ik nu met AliExpress beginnen?

Dit is een moeilijkere vraag. In Nederland willen kopers het liefst ‘vandaag' het product al in huis hebben. In de landen waar AliExpress gebruikt wordt is dit wel anders. Dus je moet bij jouw bezoekers aangeven dat bezorging lang kan duren. Ook heeft dit natuurlijk te maken met het product soort. Een specialistische / unieke lamp wil men nog wel eens op wachten.. Een simpel lampje daarentegen: Die wil men direct. Dus je moet hier met het assortiment ook goed op inspelen.

Informeer je gebruikers dus zeker over deze lange levertijden en ga niet simpele producten verkopen die men snel nodig heeft.

Ook bestaan er in Nederland allerlei garantie mogelijkheden, die bestaan vanzelfsprekend niet bij AliExpress. Gaat er iets mis: Dan wordt het lastig en om dat op te lossen moet je goede marges maken. Gelukkig kan dit weer wel met AliExpress producten, want die zijn dan weer bijzonder goedkoop..

Eigenlijk werkt Dropshipping via Aliexpress alleen als je dus zeer goede marges maakt om zelf de problemen op te kunnen vangen.

Als je je aan deze regels houdt heb je een kans om met AliExpress te slagen. Er zijn al ondernemers die aan het slagen zijn als je wat slim op het Internet rond zoekt, dus er is zeker activiteit gaande. In de US zijn er dropshippers die zeer veel verdienen aan het versturen via AliExpress. Echter ook geldt hier weer: Je moet het wel slim doen.

aliexpress gebruiker
Als je met een boekhouder bezig bent dan ben je toch echt al omzet aan het genereren

Voorbeelden van Aliexpress Dropshippers in Nederland

Er zijn vele voorbeelden van Webshops die dropshippen via AliExpress, via wat slimme zoektermen kom je zo tegen, een voorbeeld wat wij vonden was bijvoorbeeld rugtasonline.nl, zie de foto hieronder hoe dat dan in zijn werking gaat:

dropshipping-aliexpress-voorbeeld

Conclusie Dropshipping AliExpress

Het werkt en het kan, alleen moet je dus wel goed opletten. Je moet er slim op inspelen. Een zin als ‘De keuze om direct vanuit de leverancier te verzenden brengt een langere levertijd met zich mee' is wel verplicht in dit soort situaties. En je moet goede marges maken, anders krijg je dit niet op orde want je moet veelal zelf de problemen oplossen. Doe je dit niet: Dan duikelen jouw ratings en zullen shoppers niet meer gaan converteren. In Nederland kan je simpelweg geen webshop goed laten draaien zonder dat je klanten tevreden zijn. Dus je moet de problemen die je zeker gaat tegen komen opvangen voor jouw gebruikers.

Zo start je Aliexpress Dropshipping
beste shopify en oberlo

  1. Lees je goed in op Dropshipping.
  2. Maak een gratis of proef account aan bij Shopify.
  3. Download de plugin Oberlo voor dropshipping.
  4. Importeer producten van Aliexpress. (Zie bovenstaande video)
  5. Bouw goede regels & uitleg in op jouw webshop. Jouw competitieve voorsprong.
  6. Voorkom NEP producten, dus ga niet zomaar met twijfelachtige merken werken. De claims die je kan ontvangen door fouten op dit vlak zijn groot.
  7. Zorg voor een goede minimale marge op producten. (Ga niet voor zeer goedkoop, dit krijg je met de problemen die je tegenkomt niet oplossen)
  8. Los ZELF de problemen op, je moet voor jouw gebruikers kiezen.
  9. Bouw een Dropshipping imperium op via AliExpress. =)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op