10 keer een B2B Webshop voorbeeld

Webwinkelsucces.nl » 10 keer een B2B Webshop voorbeeld

Een Business to Business (B2B) webshop is een webshop die zich enkel richt op andere bedrijven en niet op particuliere consumenten. Denk aan leveranciers en groothandels die vaak een webshop voor andere bedrijven hebben opgezet. Het gaat hierbij om grote en kleine orders, regelmatige bestellingen, zakelijke aankopen, een specifiek marktsegment en het zoeken op productnummers.

Heel anders dan webshops voor consumenten dus is de B2B webshop. Welke tien B2B webshops zijn succesvolle voorbeelden in de E-commerce?

1. Alibaba

alibaba b2b webshop voorbeeld

Alibaba is niet alleen één van de grootste verkopers aan particuliere consumenten, waarbij er aankopen gedaan worden in bijvoorbeeld kleding en elektronica, maar ook een grote B2B-webshop. In totaal verkoopt het bedrijf in wel veertig verschillende industrieën en bedient het meer dan achttien miljoen (ver)kopers in 240 gebieden en landen.

Er was innovatie vanaf het begin in 1999, zonder internet in China. Ze bouwden een systeem en concentreerde zich enkel op de behoeften van klanten. Verkopers en kopers worden met elkaar verbonden, waarna Alibaba geld verdient met advertenties en commissies.

2. Amazon Business

amazon business b2b webshop voorbeeld

Een ander bekend voorbeeld is Amazon, een prominente speler in de wereld van de E-commerce. Amazon Business is de B2B-klant van Amazon en het succes achter het bedrijf. Dit bedrijf heeft in vier jaar tijd een omzet van tien miljard dollar weten te genereren met hun grootste aanbod als B2B-bedrijf. Een belangrijk onderdeel van dit succes is een allround pakket met allerlei functies die een B2B-bedrijf nodig heeft.

3. Medline

medline b2b webshop voorbeeld

Medline heeft als één van de grootste distributeurs en fabrikanten van medische spullen ook een zeer goede website. Er worden meer dan 350 duizend producten aangeboden en de site is eenvoudig te gebruiken. Ook zijn er interactieve functies beschikbaar om gericht naar informatie te kunnen zoeken. Voor elke klant wordt een gepersonaliseerde weergave gegeven, waarbij specifieke categorieën samengesteld kunnen worden en gemak wordt geboden aan bezoekers.

4. Blake Envelopes

blake envelopes b2b webshop voorbeeld

Enveloppen zijn niet meer zo populair als ze vroeger waren en deze B2B webshop probeert dit vergeten product aantrekkelijk te maken voor zijn klanten. Bedrijven met een site die goed ontworpen is, worden gelokt. Dit duidt aan dat de producten een vergelijkbare kwaliteit bezitten. Daarnaast zijn er eenvoudige functies beschikbaar waardoor productlijsten gemakkelijk gefilterd kunnen worden naar de behoeften van klanten. Blake envelopes is een goed voorbeeld van een B2B webshop die klanten optimaal bedient in hun wensen en behoeften.

5. Stiho

stiho b2b webshop voorbeeld

Op het gebied van bouwmaterialen, hout en platen is Stiho sinds 2014 een belangrijke online verkoper. Ze hebben het succes van hun groothandel uitgebreid door gebruik te maken van E-commerce en hebben hiermee enkel kansen gecreëerd. Het B2B bedrijf is een goed voorbeeld vanwege hun diensten aan klanten. Ze hebben een live chat waar gebruik van gemaakt kan worden en eenvoudig vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast is er een duidelijke focus op het verminderen van zorgen bij de klant door een innoverend design. Bovenal is er optimale productinformatie beschikbaar en een uitgebreide content.

6. Bidfood

bidfood b2b webshop voorbeeld

Bidfood is een groothandel die zich richt op professionals in de voedselbranche. In 2017 is het bedrijf zich volledig op de digitale wereld gaan richten en tegenwoordig enkel een online groothandel. Door deze grote verandering wordt veel meer omzet gegenereerd via het online kanaal.

Het B2B bedrijf bevat actuele informatie over de voorraad die zij tot hun beschikking hebben. Er zijn overzichtelijke bestellijsten en een duidelijke navigatie op de webshop en klanten kunnen een gepersonaliseerde ervaring tijdens het kopen verwachten.

7. Broekhof

broekhof b2b webshop voorbeeld

Verpakkingen voor bloemen en planten en decoratiemateriaal voor deze branche worden geleverd door het B2B bedrijf Broekhof. Innovatie en groei staan centraal binnen deze organisatie die al meer dan veertig jaar dienst doet. De digitale uitbreiding was een onderdeel van de strategie en door het grote succes kon de investering binnen een jaar al terugverdiend worden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er toegang tot nieuwe doelgroepen en markten werd verkregen en het bereik aanzienlijk werd vergroot.

8. Polycom

polycom b2b webshop voorbeeld

Dit bedrijf richt zich op audio en video en technologie om samen te kunnen werken. Vanwege de grote concurrentie op dit gebied heeft Polycom zich gericht op het aanbieden van de beste oplossingen. Dit deden zij door aan de behoeften van klanten te voldoen door middel van educatieve inhoud. Bezoekers van de webshop worden gestimuleerd en volledig ondersteund in hun behoeften. Er wordt gelet op zelfbediening met allerlei handige producten die de klant moet hebben.

9. Sunset Fashion b2b webshop

sunset fashion b2b webshop

Bij SunsetfashionB2B vind je een groot assortiment met sieraden, tassen en accessoires voor dames. Deze webshop is gericht op eigenaars van een kledingwinkel. De prijzen zijn enkel inzichtelijk als je een account aanmaakt en inlogt.

10. Verpakking.nl

verpakkingnl b2b webshop voorbeeld

Dit laatste voorbeeld van een b2b webshop is van een leverancier van verpakkingen. De shop ziet er soms wat gedateerd uit, maar eigenlijk werkt deze wel prettig. De producten die je zoekt zijn namelijk zo gevonden.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo