Beste webshop software in 2023

Webwinkelsucces.nl » Beste webshop software in 2023

Wil je direct al een antwoord? Wij vinden Shopify in de meeste situaties de beste webshop software. Het Nederlandse JouwWeb is een zeer voordelig alternatief.

Als je graag iets online wil gaan verkopen, dan is een SaaS webshop software de snelste en meest praktische weg om daar te komen.

SaaS staat voor software as a service. Dit laat zich vaak omschrijven als een abonnement op cloud-based software waarmee je eenvoudig een webshop kunt maken.[1]How does SaaS e-commerce work?, sana-commerce.com

De zoektocht naar de beste SaaS webshop software is echter niet eenvoudig want op ieder potje past een dekseltje. Het hangt er dus maar net vanaf wat je zoekt en wat je eigen kennis niveau is.

wix banner

Wij hebben diverse webshop builders getest en hebben de volgende geselecteerd als meest interessant voor Nederlandse webwinkeliers:

 1. Shopify – beste over de gehele breedte
 2. JouwWeb – zeer voordelig en ideaal voor beginners/kleine shops
 3. Wix Stores – gemak, design en snel. Intuitieve webshop software
 4. Lightspeed – professionele designs en te combineren met winkel
 5. CCVshop – erg goed te combineren met fysieke winkel

We gaan op alle builders kort in zodat je een beeld hebt van wat je kunt verwachten. We hebben ook uitgebreide reviews per webshop builder met uitgebreide informatie.

1

Shopify, voor elk wat wils

Perfect om als beginner of startup een webshop mee te maken van gemiddelde grootte of zelfs iets heel groots!

Shopify basic $29 p/m

✔ Werkt eenvoudig
✔ Erg goede webshop mee te maken
✔ Mooie templates te gebruiken
✔ Wereldwijd het meest gekozen
✔ Gunstig geprijsd
✔ 14 dagen gratis te testen

Meer dan 1,7 miljoen bedrijven in 175 landen maken gebruik van Shopify. De gezamenlijke omzet van deze webshops is $200 miljard. Hiermee is Shopify wereldwijd de grootste speler.[2]Over Shopify, Shopify.nl

Ook in Nederland heeft dit Canadese bedrijf een sterke opmars gemaakt.

De Builder van Shopify oogt ten opzichte van sommige concurrenten iets gedateerd. Dat is echter geen probleem als je ermee aan de slag gaat. Alles is doordacht opgezet en eigenlijk meer gericht op het managen van de webwinkel dan op het bouwen ervan. Dat is prettig als je de shop eenmaal gemaakt hebt.

Shopify backend producten

Het is altijd handig om vanuit standaard designs te werken (dit worden templates genoemd). De standaard templates zijn erg goed, maar kunnen qua professionaliteit nét niet tippen aan Lightspeed (vinden wij). Lightspeed is daarentegen wel wat duurder en professioneler. De webshop maker van Lightspeed is vooral erg goed te combineren met een fysieke winkel.

Wie besluit om met Shopify aan de slag te gaan moet beslist ook even een kijkje nemen bij Themeforest voor voordelige en unieke Shopify designs.

Shopify is all-round goed. Misschien is het wel de meest intuïtieve builder. Als je een webshop wilt maken kun je met Shopify eigenlijk niet de mist in gaan.

We vinden Shopify een flinke stap professioneler dan JouwWeb maar het is ook duurder en meer werk. Dus als je iets kleins wil beginnen (webwinkel voor erbij met slechts een paar producten), dan is de onderstaande builder misschien wel wat.

2

JouwWeb, ontzettend goedkoop

Niet zoveel ervaring? Slechts een kleine shop nodig? JouwWeb is the way to go!

JouwWeb Pro €7,50 p/m

✔ Zeer voordelig
✔ 3 maanden gratis testen
✔ Nederlandse support
✔ Werkt heel eenvoudig
✘ Geen app store
✘ Design mogelijkheden beperkt

JouwWeb heeft zichzelf gepositioneerd als het goedkoopste alternatief in de markt waarmee je ook als beginner een mooie shop kunt maken.

De builder is erg eenvoudig en binnen niet al te lange tijd kun je er een webshop mee live hebben. Dat lukt je in ieder geval ruim binnen de 3 maanden waarin je JouwWeb gratis kunt proberen.

jouwweb webshop software

JouwWeb kan zich qua designs niet volledig meten met Shopify en Lightspeed, maar dat hoeft ook helemaal niet altijd. Niet iedereen heeft immers de behoefte om een ontzettend grote webshop op te zetten.

Wil je jouw zelfgemaakte kralen verkopen of verkoop je naast je huidige baan een aantal producten? Ga dan voor JouwWeb.

3

Wix, daar kun je alle kanten mee op

Wix is actief aan de slag met Wix Stores, de e-Commerce software van Wix.

Business Basic €17 p/m

✔ Snel iets live te krijgen
✔ Zeer veel mogelijkheden
✔ Veel templates & apps
✘ Hoge iDeal kosten
✘ Soms wat teveel opties
✘ Niet geschikt voor grote shops

Wix behoort tot wereldwijd de grootste website software en biedt op het platform ook webshop software aan.

Wij zien Wix eigenlijk als een uitgebreidere versie van JouwWeb. Je kunt er veel meer mee, maar het wordt allemaal ook wat complexer.

De builder is mooi maar erg groot. Je raakt er soms wat de weg in kwijt dus het duurt even om alles onder de knie te krijgen.

wix stap 1

De shops die je met Wix kunt maken kenmerken zich door eigentijds (veelal flat) design. Als je daar naar op zoek bent is Wix zeker het overwegen waard. Er ontbreken hierdoor wel veel design en trust elementen. Met Shopify en Lightspeed ben je daardoor eigenlijk veel beter in staat om een professioneel ogende shop te maken.

4

Lightspeed, wij zijn fan!

Heb je een wat grotere onderneming eventueel met fysieke winkellocaties? Dan is Lightspeed een goede keuze.

Lightspeed Essential €49 p/m

✔ Goed i.c.m. winkel of horeca
✔ Professionele builder
✔ Zeer mooie templates
✔ Veel productvarianten mogelijk
✔ Zoekmachine geoptimaliseerd
✘ Prijzig

De e-commerce builder van het Canadese Lightspeed is voortgekomen uit het Nederlandse SEOshop.[3]Persbericht: SEOshop overgenomen door Canadese retailonderneming Lightspeed, Lightspeedhq.nl Hierdoor heeft Lightspeed een behoorlijke voet aan de grond in Nederland.

Vanwege de hogere kosten is Lightspeed niet voor iedereen geschikt. Je hoeft eigenlijk niet bij ze aan te kloppen als je maar een paar producten wil verkopen en even wil snuffelen aan het bouwen van een webshop.

Eén van de grootste voordelen van Lightspeed is dat de webshop compleet valt te integreren met de fysieke winkel. Daarin zijn ze samen met het Nederlandse CCVShop (zie hieronder) beter dan andere aanbieders.

webshop template lightspeed
Een webshop template van Lightspeed

Een ander groot voordeel van Lightspeed is dat de uiteindelijk webwinkel designs (templates) bijzonder professioneel overkomen. De builder werkt daarbij ook nog eens fijn, dus het is geen enorme uitdaging om dit te bereiken.

Lightspeed is prijzig, maar als alles eenmaal staat heb je een zeer kwalitatief product.

5

CCV Shop, perfecte oplossing winkeliers

CCV is bekend van de pinautomaten en kassasystemen en biedt daarnaast oplossingen voor professionele webshops.

Pakket Professional €50 p/m

Basic pakket vanaf €30,- per maand
✔ Goed i.c.m. winkel of horeca
✔ Nederlandse support
✔ Veel app koppelingen
✔ Positieve beoordelingen
✔ Overstap service
✔ 21 dagen gratis proberen

CCV Shop laat zich misschien meer omschrijven als een all-in-service bedrijf voor winkeliers en horeca, dan een los staande webshop builder. Daarom mag CCV Shop zeker niet ontbreken in deze lijst omdat ze ze oplossingen bieden voor veel type MKB bedrijven in Nederland.

Voorbeeld CCV shop webwinkel
o.a. Kitchen & More is gebouwd met de software van CCV Shop

Conclusie de beste webshop software

Shopify zal voor de meeste mensen de meest passende oplossing zijn. Lightspeed is interessant voor wat grotere winkels of horeca die een professionele webshop zoeken. Als je ‘beginner' bent dan kun je bijna niet om JouwWeb heen. Deze software sluit ook goed aan bij kleine shops waar slechts af en toe wat verkocht wordt.

Eigenlijk kun je bij geen enkele webshop builder die we hebben behandeld de mist in gaan. Het is dan wel zaak om de software te kiezen die bij jouw kennisniveau en plannen past.

Je kunt het beste achterhalen of een website builder iets voor je is door gebruik te maken van de gratis testperiodes die ze allemaal aanbieden.

Lees ook de uitgebreide reviews van: Shopify, JouwWeb, Lightspeed, CCVshop, Wix of Mijnwebwinkel.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo