Beste webshop software in 2024

Webwinkelsucces.nl » Beste webshop software in 2024

Tijd om direct tot zaken te komen, de beste software pakketten op een rij, wij hebben ze allemaal over de afgelopen jaren meerdere keren getest. Sterker nog veel van deze pakketten gebruiken wij dagelijks.

Wil je direct al een antwoord? Wij vinden Shopify in de meeste situaties de beste webshop software. Voor Nederlands MKB zit je perfect bij CCV Shop, en het Nederlandse JouwWeb of Strato zijn zeer voordelige alternatieven.

Als je graag iets online wil gaan verkopen, dan is een SaaS webshop software de snelste en meest praktische weg om daar te komen.

SaaS staat voor software as a service. Dit laat zich vaak omschrijven als een abonnement op cloud-based software waarmee je eenvoudig een webshop kunt maken.[1]How does SaaS e-commerce work?, sana-commerce.com

De zoektocht naar de beste SaaS webshop software is echter niet eenvoudig want op ieder potje past een dekseltje. Het hangt er dus maar net vanaf wat je zoekt en wat je eigen kennis niveau is.

Belangrijk voor startende Nederlandse webshops: iDeal moet vanzelfsprekend goed aansluiten, de webshop moet er qua design goed uitzien. Er mag niet teveel betaald worden (voor een basis pakket – EUR 15 tot EUR 50 per maand) voor de diensten. De partijen moeten ook goede SEO mogelijkheden hebben en plugins waardoor ze goed kunnen aansluiten met eigen software of andere software.

Wij hebben diverse webshop builders getest en hebben de volgende geselecteerd als meest interessant voor Nederlandse webwinkeliers:

 1. Shopify – beste over de gehele breedte
 2. Strato – overzichtelijke webshop software voor een lage prijs
 3. CCV Shop – Ideaal voor Nederlands MKB met een geode support
 4. JouwWeb – zeer voordelig en ideaal voor beginners/kleine shops
 5. Wix Stores – gemak, design en snel. Intuïtieve webshop software

We gaan op alle builders kort in zodat je een beeld hebt van wat je kunt verwachten. We hebben ook uitgebreide reviews per webshop builder met uitgebreide informatie.

1

Shopify, voor elk wat wils

Perfect om als beginner of startup een webshop mee te maken van gemiddelde grootte of zelfs iets heel groots!

Shopify basic $29 p/m

✔ Werkt eenvoudig
✔ Erg goede webshop mee te maken
✔ Mooie templates te gebruiken
✔ Wereldwijd het meest gekozen
✔ Gunstig geprijsd
✔ 14 dagen gratis te testen

Meer dan 1,7 miljoen bedrijven in 175 landen maken gebruik van Shopify. De gezamenlijke omzet van deze webshops is $200 miljard. Hiermee is Shopify wereldwijd de grootste speler.[2]Over Shopify, Shopify.nl

Ook in Nederland heeft dit Canadese bedrijf een sterke opmars gemaakt.

De Builder van Shopify oogt ten opzichte van sommige concurrenten iets gedateerd. Dat is echter geen probleem als je ermee aan de slag gaat. Alles is doordacht opgezet en eigenlijk meer gericht op het managen van de webwinkel dan op het bouwen ervan. Dat is prettig als je de shop eenmaal gemaakt hebt.

Shopify backend producten

Het is altijd handig om vanuit standaard designs te werken (dit worden templates genoemd). De standaard templates zijn erg goed, maar kunnen qua professionaliteit nét niet tippen aan Shopify (vinden wij).

Wie besluit om met Shopify aan de slag te gaan moet beslist ook even een kijkje nemen bij Themeforest voor voordelige en unieke Shopify designs.

Shopify is all-round goed. Misschien is het wel de meest intuïtieve builder. Als je een webshop wilt maken kun je met Shopify eigenlijk niet de mist in gaan.

We vinden Shopify een flinke stap professioneler dan JouwWeb maar het is ook duurder en meer werk. Dus als je iets kleins wil beginnen (webwinkel voor erbij met slechts een paar producten), dan is de onderstaande builder misschien wel wat.

2

Strato; 4 Webshop mogelijkheden

Eenvoudig in te richten en iDEAL & Creditcard mogelijkheden + een groot aanbod aan plugins.

Strato basic €15 p/m

✔ Werkt eenvoudig
✔ Gratis uitproberen mogelijk
✔ iDEAL koppelingen
✔ Gemakkelijke Editor

Met Strato kan je echt alle kanten op, er zijn Sendcloud koppelingen, iDeal koppelingen ( met echt alle mogelijke providers. )

Bovendien is het mogelijk om je online winkel te integreren met productportalen en marktplaatsen zoals Google Shopping en Amazon. Daarbij voldoet jouw webshop aan alle wettelijke eisen en wordt deze beveiligd met een specifiek SSL-certificaat.

Voorbeeld Strato Webshop

https://www.moderndutchart.com/
moderndutchart.com draait op Strato webshop software

De 4 webshop software mogelijkheden bij Strato:

 • Basic (gratis 1 maand)
 • Advanced (6 maanden slechts € 1, goed om te testen!)
 • Pro (niet voor beginners)
 • Ultimate (niet voor beginners)

Zelf zouden wij bij Advanced beginnen, daarbij heb je alles wat nodig is om jouw website goed in de markt te zetten.

3

CCV Shop – uitermate geschikt voor de MKB'er met uitstekende klatenservice.

De Nederlandse webshop specialist voor het MKB.

CCV Shop – vanaf €32,- per maand

Vanaf €32,-
✔ Uitstekende klantenservice
✔ 3 weken gratis testen
✔ Nederlandse support, Nederlands bedrijf
✔ Vrijwel alles wat je nodig hebt in de software.
✔ Ideaal voor mensen met een fysieke winkel.
✘ Je bent (enigzins) beperkt tot de templates

CCV Shop is een van origine Nederlands bedrijf, ooit ging het onder de noemer ‘Bied Meer' maar is al jarenlang onder de vleugels van CCV. Een Nederlands bedrijf met een focus op goede klantenservice en dus ook veel tevreden klanten in het midden- en klein bedrijf.

De webshop software is erg compleet, van order en voorraad beheer tot design wat lekker werkt. Ook ideaal is dat betalingsystemen erg makkelijk te koppelen zijn, en dat je binnen een mum van tijd de eerste versie van je website live kan hebben. Meer weten? We hebben een erg uitgebreide review over de webshop software van CCV Shop.

4

JouwWeb, ontzettend goedkoop

Niet zoveel ervaring? Slechts een kleine shop nodig? JouwWeb is the way to go!

JouwWeb Pro €8,50 p/m

✔ Zeer voordelig
✔ 3 maanden gratis testen
✔ Nederlandse support
✔ Werkt heel eenvoudig
✘ Geen app store
✘ Design mogelijkheden beperkt

JouwWeb heeft zichzelf gepositioneerd als het goedkoopste alternatief in de markt waarmee je ook als beginner een mooie shop kunt maken.

De builder is erg eenvoudig en binnen niet al te lange tijd kun je er een webshop mee live hebben. Dat lukt je in ieder geval ruim binnen de 3 maanden waarin je JouwWeb gratis kunt proberen.

jouwweb webshop software

JouwWeb kan zich qua designs niet volledig meten met Shopify, maar dat hoeft ook helemaal niet altijd. Niet iedereen heeft immers de behoefte om een ontzettend grote webshop op te zetten.

Wil je jouw zelfgemaakte kralen verkopen of verkoop je naast je huidige baan een aantal producten? Ga dan voor JouwWeb.

5

Wix, daar kun je alle kanten mee op

Wix is actief aan de slag met Wix Stores, de e-Commerce software van Wix.

Business Basic €17 p/m

✔ Snel iets live te krijgen
✔ Zeer veel mogelijkheden
✔ Veel templates & apps
✘ Hoge iDeal kosten
✘ Soms wat teveel opties
✘ Niet geschikt voor grote shops

Wix behoort tot wereldwijd de grootste website software en biedt op het platform ook webshop software aan.

Wij zien Wix eigenlijk als een uitgebreidere versie van JouwWeb. Je kunt er veel meer mee, maar het wordt allemaal ook wat complexer.

De builder is mooi maar erg groot. Je raakt er soms wat de weg in kwijt dus het duurt even om alles onder de knie te krijgen.

wix stap 1

De shops die je met Wix kunt maken kenmerken zich door eigentijds (veelal flat) design. Als je daar naar op zoek bent is Wix zeker het overwegen waard. Er ontbreken hierdoor wel veel design en trust elementen. Met Shopify ben je daardoor eigenlijk veel beter in staat om een professioneel ogende shop te maken.

Conclusie de beste webshop software

Shopify zal voor de meeste mensen de meest passende oplossing zijn. Als je ‘beginner' bent dan kun je bijna niet om een Strato of JouwWeb heen. Ben je op zoek naar een Nederlandse partij met goede klantenservice, dan is CCV Shop een goede match.

Goedkoop en een mooi design, interface en iDEAL betalingen: deze software pakketten zijn de laatste jaren een stuk beter geworden!

Eigenlijk kun je bij geen enkele webshop builder die we hebben behandeld de mist in gaan. Het is dan wel zaak om de software te kiezen die bij jouw kennisniveau en plannen past.

Je kunt het beste achterhalen of een website builder iets voor je is door gebruik te maken van de gratis testperiodes die ze allemaal aanbieden.

Lees ook de uitgebreide reviews van: Shopify, JouwWeb, CCV Shop of Mijnwebwinkel.

Bronnen

Bronnen
1How does SaaS e-commerce work?, sana-commerce.com
2Over Shopify, Shopify.nl
4 Opmerkingen
 1. Pas op met Shopify, in hun voorwaarden staat dat ze zonder opgaaf van reden het contract kunnen beëindigen!
  zie artikel 14.3 van hun service voorwaarden:
  “14.3. Zonder afbreuk te doen aan enig ander verhaalsrecht, kan Shopify zonder kennisgeving, op elk moment en om welke reden ook overgaan tot het opschorten of beëindigen van je Account of van de Servicevoorwaarden, voor zover dit wettelijk is toegestaan, bijvoorbeeld wanneer we (op grond van een veroordeling, schikking, escrow- of verzekeringsonderzoek of anderszins) vermoeden dat je je hebt ingelaten met frauduleuze activiteiten in verband met het gebruik van de Diensten. “

  Je krijgt geen uitleg, geen waarschuwing en geen mogelijkheid verhaal te halen.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 2. Waar is:

  MijnWebwinkel? Redelijk goede software als je het mij vraagt van Nederlandse Bodem

  Lightspeed? Is die software ineens weg?

  CCV Shop? Verdwenen?

  Wat is er met deze markt aan de hand dat deze partijen niet meer aanwezig zijn in dit soort overzichten.

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo