Wie mij een beetje kent weet dat ik wel vaker zit te foeteren op de vele webshop keurmerken. Op één of andere manier voel ik me een beetje bedrogen wanneer ik de jaarlijkse contributie weer betaal. Maar hé, je conversie stijgt er waarschijnlijk ietsjes door dus misschien kan het wel uit.
Vandaag heb ik eens alle voor en nadelen voor mij op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat mijn keurmerk het wel erg bont maakt. Ik heb daarom per direct alle logo's van Stichting Webshop Keurmerk van mijn winkels gehaald en ze een brief geschreven.
Misschien is het netter om te wachten op hun reactie voordat ik dit publiceer, maar deze week hebben ze weer hun contributie geïnd en wellicht heb jij ook een factuur ontvangen en hier belang bij.

In de reacties wordt een paar keer over een aflevering van Kassa gesproken, dat is deze aflevering:
—–
Into-Web.nl                                   Dedemsvaart, 06 januari 2011
Kees van Dijk
Moerheimstraat 4a
7701 CE DEDEMSVAART
info@into-web.nl
Stichting Webshop Keurmerk
Willemsparkweg 193
1071 HA Amsterdam
Betreft: Opzeggen Webshop Keurmerk
Beste M.C.J. Teurlings,
Via dit schrijven zeggen wij ons lidmaatschap van uw webshop keurmerk per direct op. Dit wegens het niet nakomen van de afspraken. Laat het mij u uitleggen.
Om aangesloten te zijn bij uw Webshop Keurmerk moet elke webwinkel voldoen aan een aantal voorwaarden. Waarvan onder andere,
– beveiligde verbinding tijdens invoer van gegevens,
– mogelijkheid om niet meer dan 50% vooruit te betalen,
– een zichttermijn hanteren van tenminste 14 dagen.
Nu wil het geval dat wij aan twee van deze punten tot voor kort nooit hebben voldaan. Wij waren daarmee in overtreding maar hebben daar nooit één enkele waarschuwing voor ontvangen.
Sterker nog. Deze week kreeg ik een factuur om weer lid te mogen zijn voor 2012. Ik mag aannemen dat jullie eerst de leden controleren of ze nog wel aan de voorwaarden voldoen voordat jullie een lid weer een nieuw lidmaatschap aanbied.
Het kan natuurlijk zijn dat wij een uitzondering zijn. Dat wij een lid zijn die door het toeval aan elke keuring ontkomen is. Nu wil ik dat graag geloven waar het niet dat ik dacht: “Laat ik de laatst toegevoegde webwinkels eens controleren of hun wel voldoen aan de eisen die het Webshop Keurmerk stelt.”
Op zich een goede gedachte. Webwinkels die nog maar net zijn aangesloten zullen vast voldoen aan alle eisen. Ze zijn immers nog maar pas lid geworden.
Jullie maakten mij het makkelijk door een sectie aan te bieden met nieuw aangesloten leden dus ik begon met mijn ‘onderzoek’.
Na 10 webwinkels bekeken te hebben kwam ik tot de ontdekking dat de meesten nieuwe leden niet aan de voorwaarden voldoen. Mijn conclusie daaruit is dat jullie controle zo lek is als een mandje.
Naar mijn mening heeft het dan ook geen enkele zin om lid te zijn van een keurmerk waar de regels die zijn opgesteld niet worden nageleefd. Dit is dan ook de reden dat ik per direct het keurmerk opzeg.
De factuur die jullie op 2 januari 2012 naar mij hebben toe hebben gezonden zal ik dan ook principieel niet voldoen.
Ik heb nog gespeeld met de gedacht om de contributie van 2011 en 2010 van jullie terug te vorderen maar omdat ik in die tijd ook niet voldeed aan de regels vind ik dat een beetje te ver gaan.
Ik zou het echter niet gek vinden dat er binnenkort een webwinkel, die wel altijd aan de voorwaarden voldeed, wel zijn contributie zal gaan terugeisen.
Tot slot wil ik u nog de beste wensen voor 2012 toe te wensen. Mocht u nog een advies willen hebben voor 2012: Ga de regels strenger gaan nazien en royeer een groot deel van de leden. Dan wordt het keurmerk iets om als webwinkel trots op te zijn. Nu is het een marketing-logootje.
In afwachting van uw reactie verblijf ik.
Met vriendelijke groeten,
Kees van Dijk
Into-Web.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op