CCV Shop Review

Webwinkelsucces.nl » CCV Shop Review

CCV Shop is onderdeel van CCV, marktleider in de betaalbranche in Nederland. Waar ‘CCV' zich focust op on- en offline betalingen is ‘CCV Shop' de webshop software. Door beide bedrijven onder dezelfde vlag kan er optimaal ingespeeld worden op ‘puur online' als omnichannel ondernemers en webshops.

In deze review bespreken we dus met name de webshoptak CCV Shop.

Over CCV shop

CCV Shop is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Hengelo, Overijssel vanuit waar een team van zo'n 40 e-commerce specialisten elke dag bezig zijn met CCV shop net wat beter maken. De focus ligt daarbij zowel op klantondersteuning en support als het doorontwikkelen van de CCV Shop software.

CCV SHOP - hp

CCV Shop is in 1999 begonnen onder de naam BiedMeer en werd in 2014 door CCV overgenomen, waarmee de naam veranderde in CCV shop, met bijna 25 jaar aan ervaring mag CCV shop dus gerust één van de Nederlandse experts op het gebied van webshop software genoemd worden.

In het kort: wat van belang kan zijn voor jouw keuze voor CCV Shop? Het is een Nederlands bedrijf met een goede support afdeling en klantenondersteuning. Heb je hulp nodig, dan kan je die ook krijgen. Klantcontact en de persoonlijke touch zijn hier belangrijk. Daarnaast biedt CCV Shop ook betaaloplossingen en naast puur online is het ook een goede omnichannel oplossing. CCV Shop is een compleet webshop software pakket en je betaalt een vaste prijs per maand.

Waarin verschilt CCV Shop van de concurrende webshop software?

Wanneer we hier spreken van webshop software bedoelen we echt specifiek de software waar je een webwinkel mee bouwt, niet bijvoorbeeld de boekhoudkoppeling o.i.d.

Maar ook op het gebied van webshop software is er natuurlijk aardig wat concurrentie. Hoe onderscheid CCV Shop zich in de markt? Wanneer je de diverse partijen gaat vergelijken kun je kijken naar Nederlandse en internationale partijen die actief zijn in de markt. In het aanbod zit verschil, en soms is het ook appels met peren vergelijken maar we moeten ergens beginnen.

Wanneer we CCV Shop zelf vragen naar de belangrijkste peilers van webshop software is het antwoord duidelijk: ‘Gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid staan bij ons voorop. Als software intuïtief fijn te gebruiken is en je kunt de software eenvoudig uitbouwen zodat het aansluit bij jouw onderneming, heb je een goede basis. Dit natuurlijk naast de uitgebreide CCV Shop designopties'

Waar CCV Shop in ieder geval in uitblinkt is de support en het onderhouden van klantrelaties, dus ben jij als starter of mkb'er op zoek naar webshop software waar je, wanneer nodig, ook op gang geholpen wordt door een kundige medewerker – dan is CCV Shop een uitstekende keuze.

Ongeacht welk pakket je afneemt, het (Nederlandse) supportteam is bereikbaar per telefoon, e-mail, chat en / of social media. Er wordt snel gereageerd en er wordt met je meegedacht. Eventueel zelfs bij jou op kantoor om te kijken, mee te denken en te zoeken naar oplossingen voor e-commerce vraagstukken.

Bij sommige betaal je verder een laag maand of jaar bedrag maar ben je door essentiële add-ons, koppelingen en plugins die niet in het basispakket zitten alsnog een flink bedrag kwijt. Bij CCV shop zit in principe alles wat je nodig hebt om te starten in het basispakket.

Voor welke ondernemers is de CCV Webshop software het meest geschikt?

CCV Shop is geschikt voor veel ondernemers, voor starters tot MKB'ers. Heb je af en toe support nodig? Dan is CCV Shop geschikt voor jou. Voor de Nederlandse markt is CCV Shop uitermate geschikt, voor hobby'isten tot professionele e-commerce partijen. De webwinkelsoftare is schaalbaar en er zijn diverse pakketten wanneer jij als ondernemer doorgroeit. Koppelingen met boekhoudsoftware en verzendpartijen zijn ook in de appstore te vinden.

Voor zowel volledig online als omnichannel is CCV Shop geschikt, juist ook omdat het onderdeel is van CCV, zijn online payments naadloos te integreren en is er veel kennis aan boord. Zo heb je veel onder één dak en wordt je niet van het kastje naar de muur gestuurd als je op zoek bent naar een oplossing. Onder de vlag van CCV kan je ook nog aan de slag met een mobiele kassa app, CCV SalesPOS, een uitkomst voor omnichannel ondernemers die ook op een fysieke locatie verkopen.

Heb je echt het vizier op het buitenland, dan is over de schutting kijken bij Shopify wellicht nog relevant.

CCV Shop – een duik in de webwinkel software zelf

Op deze pagina gaan we dieper in op de webwinkel software van CCV shop en delen we onze ervaringen. We hebben zelf een een account bij CCV shop geopend om te kijken naar de functies en hoe het werkt. Dit hebben we al eerder gedaan maar het is alweer even geleden, dus we zijn opnieuw in de software gedoken voor een flinke update.

Hierbij moet aangetekend worden dat we zelf redelijke internetnerds zijn en dus misschien soms te snel gaan, er vanuit gaan dat dingen logisch zijn terwijl het voor beginners wat lastiger kan zijn. Mocht je concrete vragen hebben of ergens vastlopen kun je altijd vragen hier onder stellen en dan proberen we je op weg te helpen. Kunnen wij het niet, dan kan CCV Shop het zelf vast wel.

Hoe werkt de CCV Shop webshop software?

We hebben weer een demo shop aangemaakt – bij de demoshop voer je een tijdelijk naam in, daarna je email en telefoonnummer en vervolgens kun je aan de slag.

Het opzetten van de test-webshop is een fluitje van een centje en er is niet al te veel nodig om te beginnen. Na het opzetten van de shop kun je in de achterkant (backend) van de website.

Je website kun je bereiken door vervolgens naar https://domeinnaam.ccvshop.nl/onderhoud te gaan. Je logt in met de gebruikersnaam die je in je inbox hebt gekregen.

Ook hier ziet de backend er weer lekker overzichtelijk uit. Onderstaand zie je het controle paneel van je nieuwe webwinkel, vanuit het controlepaneel kun je alles updaten en aanpassen.

Dit is wat je ziet zodra je bent ingelogd.

Wanneer je aanbelandt bent in dit scherm zie je de verschillende opties die de software biedt. Hier kun je beginnen met het aanpassen van je instellingen, het uitkiezen van een thema, de lay out bewerken etc. Ook kun je hier de koppelingen instellen met onder meer logistieke partijen, boekhoudsoftware (bv Exact Online).

Je kan meteen de webshop aan de voorkant zien, daar vind je support / aanwijzingen in hoe je alles aanpast. Wat ons betreft gewoon een goede duidelijke beheeromgeving die CCV Shop hier aanbiedt. We hebben gekozen voor een shop in het thema eten & drinken en zien frontend dat we onze eigen pizza keten hebben 🙂

Hoe werkt het allemaal? Intuïtief en overzichtelijk?

Zoals je wellicht uit voorgaande voorbeelden kan opmaken is de webwinkel software van CCV shop goede software voor beginnende webwinkels en MKB bedrijven. Met alle opties en upgrades die ze aanbieden is het ook geschikt voor grotere webwinkels.

Het gemak van het aanpassen van de lay out, thema's en het instellen van koppelingen en de beschikbare apps maakt CCV Shop complete, uitgebreide webwinkel software welke zowel een goede keuze is voor startende webwinkeliers als wat ambitieuzere webshops.

Pakken we bijvoorbeeld de backend van onze shop er bij dan is het overzichtelijk ingedeeld in verschillende tabjes. En ook voor je producten ligt er een stappenplan klaar om alles gestructureerd in te delen zodat op een later moment de webshop ook logisch in elkaar steekt.

Stappenplan bij de start van je eigen CCV shop.

In de zijbalk kan je navigeren tussen de verschillende facetten van je webshop. Van de producten, tot de instellingen tot orderbeheer en payment koppelingen.

Met de CCV Shop GO app beheer je ook mobiel via een app je website op locatie.

De support, iDeal en onder meer de PostNL / fulfilment integraties en de continue doorontwikkeling maakt de software van CCV Shop goede webwinkel software voor de meeste webshops. In de backend vind je ook een kennisbank die kan helpen wanneer je toch even vast loopt.

CCV Shop koppelingen

Qua koppelingen is er ook een ruim aanbod die je kan verbinden aan je webshop. Die vind je onder het tabje App store.

Hier vind je onder meer oplossingen voor:

 • Marketing: van nieuwsbrieven tot kortingscodes en seo tools.
 • Verkoopkanalen: aansluiten bij bv bol, ebay en amazon
 • Verzendingen: koppeling met bv Sendcloud
 • Betaalmethodes: bv afterpay opties
 • Boekhouding: koppelingen voor je boekhoud software denk aan bv Exact Online, Visma, Yuki, e-boekhouden etc.
 • Dropshipping: dropshipping / groothandel koppelingen (denk aan GoGetters)
 • Omnichannel, denk aan CCV Sales Point – het kassasysteem van CCV
 • Reviews: voor de koppeling van review tools
 • En nog veel meer.

Na een paar uur proberen voor deze review is onze ervaring dat je met CCV shop veel kan automatiseren, en redelijk makkelijk de website naar je hand kan zetten, ook qua design. Ook hier is maatwerk mogelijk mocht je daar interesse in hebben. Daarvoor heeft CCV Shop de Design Studio. Het geheel is overzichtelijk en intuïtief.

Leuk is ook nog het kopje ‘diensten' – daar kun je direct in overleg met specialisten sleutelen aan onder meer de SEO van je site of bijvoorbeeld iemand vinden voor productfotografie. CCV shop kan je ook bij dit soort zaken op weg helpen.

Wil je nou weten of CCV Shop ook aansluit bij jouw wensen? Probeer dan eens de 21-daagse gratis trial, daarmee kun je zelf testen of alles begrijpelijk is, en biedt waar jij naar op zoek bent.

Wat kost CCV Shop webwinkel software?

Je kan de software gratis proberen voor 21 dagen, ben je serieus geïnteresseerd dan kan je die periode ook nog even verlengen. Wil je uitendelijk echt van start met CCV Shop dan kies je in eerste instantie uit 3 verschillende pakketten. Basic (€32 per maand), Professional (€53 per maand of het Enterprise pakket voor €115 per maand.

Bij de de basic variant heb je tot 50 producten in je webshop, een goed pakket om mee te beginnen. Upgraden kan altijd nog naar het meest gekozen pakket: ‘Professional'. De prijs voor het Professional pakket van CCV Shop is €53.

De nieuwe pakketten en prijzen van CCV Shop.

Het meest uitgebreide pakket is het Enterprise pakket dat kost je €115 per maand. Alle prijzen zijn gebaseerd op jaarcontracten.

Qua prijzen is CCV Shop dus te vergelijken met bijvoorbeeld Shopify, maar is het toch wel een ander product, of anders gezegd, een product wat beiden een net wat andere klanten aanspreekt. Shopify is niet direct voor de gemiddelde starter en veel meer internationaal georiënteerd en in een vast format, terwijl CCV Shop ook de beginner op gang kan helpen en veel support biedt. Fijne aan CCV Shop is dat het daarbij dus allemaal onder één dak zit, een one stop shop, als je dat althans wil.

Ook is de omnichannel koppeling van fysieke met online shop prettig voor veel ondernemers.

CCV Shop voorbeelden

Ben je benieuwd naar andere webwinkels die CCV Shop als webshop software gebruiken? Wij vonden zelf het voorbeeld van EvaMouten.be een mooi voorbeeld.

o.a. EvaMouton.be is gebouwd met de software van CCV Shop
kinderbeddenstore ccv shop voorbeeld
Voorbeeld van Kinderbeddenstore.nl

Ook vind je verschillende voorbeelden van webwinkels die met de CCV Shop webwinkel bouwer gemaakt zijn hier.

CCV Shop koppelingen – ruim aanbod

Groot voordeel aan CCV Shop is ook de vele koppelingen en integraties die ze bieden. Met name voor de Nederlandse markt zijn er interessante apps die je kan toevoegen aan je webwinkel. Zo kan je je verzendingen, betaalmethodes, verkoopkanalen, boekhouding en onder meer dropshopping koppelen door middel van de apps van CCV Shop.

Eerder noemden we al enkele integraties waarmee je je webwinkel verder kan optimaliseren en verbeteren, enkele van de populairste zijn onder meer Google Shopping, PostNL, kortingsbonnen, Mollie, e-boekhouden, Axihandel, SalesPoint (CCV Shop), Affiliate netwerken enzovoorts. Genoeg om nog tijden langen mee te spelen en door te groeien als shop.

CCV Shop PostNL koppeling

Één van de populairste koppelingen is die van CCV Shop met PostNL. De koppelingen voor je verzendingen kun je kiezen in de apps. De koppelingen met PostNL, MyParcel en ParcelPro zijn ook gratis. Gebruik maken van de verzendpartijen bij CCV Shop bespaart je veel tijd en moeite.

Overzicht van verzendopties die je als koppeling kan instellen.

Heb je de koppeling van PostNL geactiveerd? Dan kun je vervolgens onder ‘Mijn Webshop' en dan ‘Instellingen' de verdere verzendopties instellen.

CCV Shop betaalmethodes koppelen

Ook koppel je makkelijk verschillende betaalmethodes aan je website. Naast CCV Online Payments kan je bijvoorbeeld ook onder meer kiezen uit iDeal, Sofort, Molllie, PayPal en bv Klarna.

CCV Shop heeft een integratie met bijna alle iDeal-aanbieders en payment providers.

CCV Shop boekhoudkoppeling

Ook kun je bij de apps boekhoudingskoppelingen maken. De CCV webshop software werkt onder meer goed met Exact Online (meer over Exact hier), of bijvoorbeeld e-Boekhouden. Door dit te koppelen bespaar je veel tijd op je boekhouding en administratie.

CCV Shop & Dropshipping

Wil je een webshop beginnen op basis van Dropshipping? Ook dan is de CCV Shop software een goede keuze. Dropshipping is handig wanneer je je assortiment wil uitbreiden of je een webwinkel wil beginnen zonder eigen voorraad.

Als de klant dan bestelt bij jouw webshop gaat de order direct door naar de groothandel en is de fulfilment voor de rekening van de groothandel / dropshipper. Binnen CCV Shop kun je deze koppelingen makkelijk leggen. Zo leg je binnen CCV Shop ook bijvoorbeeld weer een link met GoGetters dropshipping.

CCV Shop reviews koppeling

Verder kan je binnen de webwinkel software van CCV Shop integreren met review partijen. Op die manier kunnen klanten hun ervaring delen over jouw webshop, kan jij die feedback gebruiken om je webshop te promoten of te verbeteren.

CCV Shop USP's

Bij CCV kunnen klanten onbeperkt bij terecht kunnen voor vragen, via het kanaal dat het beste bij hen past. Verder kun je gebruik maken van talloze gratis designtemplates om jouw webshop de look & feel te geven die bij je past.

Daarnaast geeft de keuze uit meer dan 700 apps en tools die via de eigen App Store te installeren zijn, je de vrijheid om jouw webshop naar wens uit te bouwen.

‘Samenwerken' met CCV Shop

Heb je wensen voor jouw webshop die afwijken van de standaard mogelijkheden en kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Dan kan de CCV Shop Design Studio uitkomst bieden. Daar ontzorgen ze klanten van A tot Z. Hier worden klanten geholpen bij bijvoorbeeld het maken van een vliegende start, het doorvoeren van aanpassingen op een bestaand template of het bouwen van een volledig op maat gemaakt design. Ook het ontwerpen van een brandbook behoort tot de mogelijkheden. Samen wordt er gekeken naar hoe we de webshop het beste kunnen laten groeien.

Ontwikkeling, updates en beveiliging

OHet team van developers werkt achter de schermen constant aan diverse updates. Wanneer een update uitvoerig is getest wordt deze vervolgens daadwerkelijk doorgevoerd in de software zodat al onze klanten gebruik kunnen maken van de nieuwe optie(s).

De updates variëren van kleine tweaks die onmerkbaar maar essentieel zijn, tot extra mogelijkheden zoals een productcalculator om automatisch de juiste hoeveelheid van een bepaald product zoals laminaat te laten berekenen op basis van een oppervlakte. Dit soort noemenswaardige updates communiceren ze vervolgens met klanten zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwe mogelijkheden.

Ook op het gebied van beveiliging ontwikkelen we ze software continu door. Zo bieden ze standaard alle klanten een SSL certificaat, waardoor alle gegevens die op de webshop worden uitgewisseld, zoals persoonsgegevens, veilig zijn.

Ook krijgen klanten tegenwoordig een e-mailnotificatie wanneer er wordt ingelogd vanaf een nieuwe browser op je webshop met daarin gegevens om te achterhalen of de klant dit daadwerkelijk was. Was jij dit niet? Dan is er dus iemand anders die gebruikmaakt van het account van de klant en is het verstandig om het wachtwoord te wijzigen.

Verder houden wordt de software continu doorontwikkeld. Zo beschikt onze software over een SEO-tool waarmee je de vindbaarheid van jouw webshop kunt vergroten.

Snelle koppeling met nieuwe partijen: Ook wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe verzendpartij wordt opgericht die snel aan populariteit wint proberen we snel te schakelen en deze te koppelen met ons systeem.

CCV Shop support en updates

Indien je vragen hebt dan staat het supportteam voor je klaar om je verder te helpen.  Zowel telefonisch als email (support@ccvshop.nl) zijn ze goed bereikbaar. Daarnaast heb je de kennisbank en kun je tickets indienen om je problemen verholpen te krijgen.

Eventuele bugs worden ook snel opgelost. Regelmatig (bijna wekelijks) verschijnen er updates. Laagdrempeligheid, veelzijdigheid in functionaliteit en klanttevredenheid staan voorop.

CCV Shop laat zich voorstaan op de goede klantenservice, de Nederlandstalige support en de bereikbaarheid daarvan. Ze zijn dan ook zowel telefonisch, per livechat als e-mail en whatsapp te bereiken.

Ga naar de CCV Shop website.

Conclusie CCV Shop webshop software review:

CCV Shop is wat ons betreft duidelijke en overzichtelijk webshop software waar je alle kanten mee op kan. De software wordt constant doorontwikkeld en door de maatoplossingen die ze ook op design gebied bieden is het een mooie partij om samen mee door te groeien.

Één van de belangrijkste Unique Selling Points van CCV Shop is wat ons betreft de support, de klantenservice en de bereikbaarheid daarvan. Heb je hulp nodig of zoek je (menselijk) contact op maat dan hoef je bij CCV Shop niet dagen op een antwoord te wachten maar wordt je snel voorzien van input op je vragen.

Het team van 40 e-commerce professionals denkt met je mee en zoekt naar oplossingen. De software zelf werkt intuïtief is overzichtelijk en zeker als beginnner wordt je goed door de backend heen gegidst en alles lijkt logisch in elkaar te zien.

De CCV Shop webshop software kunnen we zodoende na deze nieuwe ervaring zeker aanraden. Ook lezen we elders overwegend positieve reviews, en is de bezieling waarmee de medewerkers van CCV Shop zelf over het bedrijf praten mooi om te proeven.

Voor het Professional Pakket betaal je €53 per maand en daar krijg je zeer complete webshop software voor terug. Met de koppelingen met bijvoorbeeld PostNL, Exact Online en de verschillende dropshippers kun je bijna een volledig geautomatiseerde webshop maken.

Verder is het controlpaneel en de backend van de website goed en duidelijk en ook goed te gebruiken voor mensen zonder veel technische know how.

Voor beginners, mkb'ers en groeiende ecommerce bedrijven een interessante optie en wat ons betreft een aanrader.

1 Reactie
 1. Hallo, we hebben een webshop Bunker501.nl en . com met een live winkel en een groothandel. We zijn absoluut ontevreden over onze huidige webdesigner welke met Afosto Saas werkt. We zien onze omzet dalen en hebben het gevoel dat we aan het lijntje gehouden worden verder kost Afosto ons bijna € 600,00 per maand. Ook is de koppeling naar onze boekhouding slecht. Helaas zijn wijzelf niet deskundig genoeg om de site te beheren. Mijn vraag is, wat is voor ons de beste oplossing? We zoeken een programma voor de Webshop, de live winkel, kassasysteem, voorraad beheer, groothandel en boekhouding Ik hoop dat jullie mij tips kunnen geven

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo