Consument geeft evenveel uit aan cadeaus maar krijgt daar minder voor door inflatie en prijsstijgingen

Webwinkelsucces.nl » Consument geeft evenveel uit aan cadeaus maar krijgt daar minder voor door inflatie en prijsstijgingen

Uit recent onderzoek van Lightspeed naar het consumentengedrag omtrent cadeaus tijdens de feestdagen blijkt dat 71% van de consumenten niet van plan is minder uit te geven dan voorheen en dat 54% het zelfde uitgeeft als verleden jaar. Zo bleek uit het onderzoek wat werd gedaan onder 1.000 Nederlandse consumenten.

Ook het aantal cadeaus dat wordt gekocht zit in de lift, dat ondanks de stijgende inflatie. Het gemiddelde bedrag per cadeau ligt tussen de €10 en €25 voor 33% van de consumenten, tussen de €26 en €50 voor 29% van de consumenten en zo'n 17% van de consumenten denkt tussen te €51 en €100 te per cadeau te gaan besteden. Je krijgt dus alleen minder waar voor je geld door de stijgende inflatie. Die ligt op zo'n 9,9% aldus de laatste cijfers van het CBS.

Inflatie bemoeilijkt helaas wel de aanschaf van duurzamere cadeaus, zo blijkt ook het uit onderzoek. Zo geeft s36 procent van de consumenten aan meer cadeaus te willen kopen die duurzaam geproduceerd of herbruikbaar zijn, maar dat de inflatie dit moeilijker maakt

Bijna een kwart (24%) geeft aan het kopen van duurzame cadeaus zo belangrijk te vinden, dat ze dit ondanks de hogere prijzen blijven doen.

“Ondanks de prijsstijgingen heeft een meerderheid van de consumenten nog steeds genoeg budget om cadeaus te kopen voor de feestdagen. Dat is geruststellend nieuws voor retailers. Inspelen op specifieke behoeftes van de consument kan, juist nu, veel opleveren. Veel consumenten ervaren de gevolgen van de hogere energiekosten en inflatie. Daarom is het belangrijk om als winkelier de nadruk te leggen op producten die daarop inhaken, zoals aantrekkelijke en praktische aanbiedingen. Dit geldt in grotere mate voor duurzame producten, die vaak onterecht een duurder imago hebben. Ook daar ligt een kans voor de retailer, want we worden ons steeds bewuster van de gevolgen van ons consumptiegedrag”

Ewout van Rossum, Regional Retail Manager Benelux bij Lightspeed
wix banner

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo