Boekhoudprogramma Webshop: Dit zijn de beste!

Op zoek naar de beste boekhoudsoftware voor jouw webshop of E-commerce bedrijf? In dit artikel helpen we je op weg.

Een goed boekhoudprogramma draagt bij aan efficiëntie, het levert tijdwinst op in plaats van dat het tijd kost. Maar welk boekhoudsoftware past nou het beste bij jouw bedrijf? Dat is grotendeels afhankelijk van hoe het bedrijf in elkaar steekt en welke koppelingen je nodig hebt tussen je bedrijf / webshop en je boekhoudprogramma.

Op deze pagina kun je onder meer gebruik maken van onze dynamische vergelijker voor boekhoudsoftware en zo uit te vinden welk pakket welke koppelingen heeft en zodoende het best bij jouw bedrijfsvoering past alles toegespitst op e-commerce spelers:

Dit zijn de beste E-commerce boekhoudpakketten

 

Wat verder op de pagina vind je wat meer aanvullende informatie over boekhoudsoftware en waar je verder nog op kan letten.

Waar moet een boekhoudprogramma voor webshops aan voldoen?

De genoemde programma's hebben allemaal koppelingen met webshop software (bijvoorbeeld Shopify) en open source software als Woocommerce en Magento. In de app store ziet dat er als volgt uit:

Daarnaast spelen allerlei belangrijke randvoorwaarden een rol zoals:

 • Orderbeheer: Het programma moet in staat zijn om orders van de webshop te beheren en deze te integreren in de boekhouding.
 • Voorraadbeheer: Als de webshop producten verkoopt, moet het programma in staat zijn om de voorraad van deze producten te beheren en bij te werken. Dit is één van de belangrijkste opties.
 • Facturatie: Het programma moet in staat zijn om facturen te genereren en deze te koppelen aan de orders en betalingen.
 • Rapportage, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid etc.

Maar als je de vergelijking maakt tussen de beste boekhoudprogramma's voor webshops, dan hebben ze allemaal de basis goed staan, dus nu door filteren wat het best aansluit bij jou. Wat bijvoorbeeld een belangrijke extra functie is, die echt verschil kan maken is de rapportage functionaliteit.

Samenvattend over boekhouden voor webshops

Kort gezegd moet een boekhoudprogramma voor een webshop in staat zijn om de financiën van de webshop zo effectief en overzichtelijk mogelijk te beheren, van de orderverwerking tot de rapportage.

Zo kies je de juiste boekhoudsoftware voor jouw webwinkel

Het ene boekhoudpakket biedt veel meer mogelijkheden dan het andere, maar de ene webwinkel heeft ook veel minder nodig dan de andere webwinkel. Filter en selecteer dan ook zoals je wilt in bovenstaande module!

Omdat de prijzen van de boekhoudpakketten en software flink verschillen is het goed om te checken welke boekhoudsoftware het beste past bij jouw wensen. De verhouding tussen de hoeveelheid werk dat het jou uit handen neemt, en wat het kost moeten in verhouding zijn.

Zodoende is deze post over de beste boekhoudsoftware voor webwinkels dan ook geen op maat gemaakt artikel, maar geven we tips over waar je aan moet denken bij het kiezen van het beste boekhouding programma voor jouw webwinkel. Op basis van onder meer functionaliteiten, eigen ervaring, gemak en prijs.

Waar let je op bij het uitzoeken van boekhoudsoftware:

 • Welke koppelingen wil je maken en kan dat met jouw webshop software en de beoogde boekhoudsoftware?
 • Wat zijn de administratie mogelijkheden binnen het beoogde pakket?
 • Waar ben je precies naar op zoek in een boekhoud pakket?
 • Is het pakket gebruiksvriendelijk?
 • Hoe veel kost het pakket per maand?
 • Indien je een boekhouder hebt, sluit het aan op zijn of haar boekhoudsoftware?
 • Is er specifieke goede boekhoudsoftware voor jouw branche?
 • Is er een goede helpdesk aanwezig?

Maak voor jezelf een lijstje van wat belang is bij boekhoudsoftware. Denk er aan wat je bijvoorbeeld maximaal wilt uitgeven, welke functionaliteiten jij in boekhoudsoftware zoekt en in hoeverre je alles wilt automatiseren. Heb je een accountant? Vraag hem dan ook eens om advies, misschien is het namelijk makkelijk om alles in 1 systeem te koppelen.

Beste boekhoudsoftware voor kleine webwinkels:

Voor kleine webwinkels is naar ons idee de prijs van de boekhoudsoftware in ieder geval van groot belang. Als je net begint wil je niet direct 200 euro of meer kwijt zijn aan je maandelijkse boekhoud kosten.

Voor kleine webwinkels zouden wij onder meer e-Boekhouden aanraden, omdat de 15 maanden gratis toch ect wel een goed begin is.

Wil je geld besparen? Doe dan zelf je boekhouding in Excel, wil je tijd besparen? Ga dan voor een boekhoudprogramma of besteed het uit.

Voor de kleinere webwinkels is het moeilijk echt één keuze te maken tussen de pakketten. Op basis van veel verschillende recensies die we eerder hebben gelezen en onze eigen ervaringen zouden wij als onze persoonlijke favoriet ‘e-Boekhouden' willen aankaarten. Ook omdat het de eerste 15 maanden gratis is.

Beste boekhoudsoftware voor grote webshops

Voor grote webshops die qua budget wat ruimer zitten, raden we ook aan om eens te rade te gaan bij je eigen accountant / boekhouder waar zij positieve ervaringen mee hebben en ook met bovenstaande vergelijker eens goed door te filteren en segmenteren. Kijk wat je nodig hebt, maak een shortlist van 2 of 3 mogelijke boekhoudsystemen, en kijk of ze bijvoorbeeld een demo aanbieden. De meeste aanbieders van meer corporate boekhoudsoftware bieden een demo pakket aan, zoals bijvoorbeeld Visma eAccounting en Exact Online, die kun je respectievelijk hier en hier aanvragen.

Kom je er niet uit? Stel dan je vraag zo specifiek mogelijk onderaan deze post, en wat je nodig hebt – dan kijken wij of we je concreter op weg kunnen helpen met goed advies.

2 Opmerkingen
 1. Zelf gebruik ik e-boekhouden, wat prima software is van Nederlandse makers met bakken aan koppelingen, bij de duurdere partijen voor boekhouden moet je vooral opletten voor de extra kosten. En bekijk de kantoren ook eens van deze partijen: Allemaal luxe, dure panden, dat moet ergens van betaald worden!

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo