Boekhoudsoftware voor je webwinkel kiezen?

Na het opzetten van je webwinkel en het kiezen van onder meer met welke webwinkel software jij wil werken, is het tijd om eens na te gaan wat verder nog van belang kan zijn voor jouw webshop. Op webwinkelsucces.nl hebben we al eerder de webwinkel software pakketten uitgelicht, en gekeken wat goede software is voor dropshipping, maar wanneer je webwinkel groter wordt is het ook goed om eens te kijken naar boekhoudsoftware voor je webshop.

Meer weten over hoe de administratie in z'n werk gaat? Dan vind je in dit artikel een soort inleiding in de administratie.

Zo kies je de juiste boekhoudsoftware voor jouw webwinkel

De juiste boekhoudsoftware of het juiste boekhoudpakket kan je een heleboel werk uit handen nemen, vaak kan je je verkopen bijvoorbeeld direct koppelen aan je boekhouding. Qua budget is het wel goed om eens te kijken naar de kosten die je gaat maken. Het ene boekhoudpakket biedt veel meer mogelijkheden dan het andere, maar de ene webwinkel heeft ook veel minder nodig dan de andere webwinkel.

Omdat de prijzen van de boekhoud pakketten en software flink verschillen is het goed te kijken welke boekhoudsoftware het beste past bij jouw wensen. De verhouding tussen hoe veel werk het jou uit handen neemt, en wat het kost moet in verhouding zijn.

Zodoende is deze post over de beste boekhoudsoftware dan ook geen op maat gemaakt artikel, maar geven we tips over waar je aan moet denken bij het kiezen van het beste boekhouding programma voor jouw webwinkel, op basis van onder meer functionaliteiten, gemak en prijs.

Waar let je op bij het uitzoeken van boekhoudsoftware:

  • Welke koppelingen wil je maken en kan dat met jouw webshop software en de beoogde boekhoudsoftware?
  • Wat zijn de administratie mogelijkheden binnen het beoogde pakket?
  • Waar ben je precies naar op zoek in een boekhoud pakket?
  • Is het pakket gebruiksvriendelijk?
  • Hoe veel kost het pakket per maand?
  • Indien je een boekhouder hebt, sluit het aan op zijn of haar boekhoudsoftware?
  • Is er specifieke goede boekhoudsoftware voor jouw branche?
  • Is er een goede helpdesk aanwezig?

Maak voor jezelf een lijstje wat van belang is bij boekhoudsoftware. Denk er aan wat je bijvoorbeeld maximaal wilt uitgeven, welke functionaliteiten zoek jij in boekhoudsoftware en in hoeverre wil jij alles automatiseren. Heb je een accountant? Vraag hem dan ook eens om advies, misschien is het makkelijk om alle in 1 systeem te koppelen.

Beste boekhoudingssoftware voor kleine webwinkels:

Voor kleine webwinkels is naar ons idee de prijs van de boekhoudsoftware in ieder geval van groot belang, als je net begint wil je niet direct 200 euro of meer kwijt zijn aan je maandelijkse boekhoud kosten. Voor kleine webwinkels zouden wij onder meer e-Boekhouden, Visma eAccounting en MoneyMonk aanraden. Grootste voordeel aan deze pakketten is het gebruiksgemak van de verschillende pakketten en de prijs.

Wil je geld besparen? Doe dan zelf je boekhouding in Excel, wil je tijd besparen? Ga dan voor een boekhoudprogramma of besteed het uit.

Voor de kleinere webwinkels is het moeilijk echt één keuze te maken tussen de pakketten, er zijn heel veel aanbieders met goede prijzen en pakketten, we noemden er zojuist al drie, maar ook bijvoorbeeld MoneyBird is een erg goed programma. Op basis van veel verschillende recensies die we eerder hebben gelezen en onze eigen ervaringen zouden wij als onze persoonlijke favoriet ‘e-Boekhouden' willen aankaarten. Ook omdat het de eerste 15 maanden gratis is :).

Beste boekhoudsoftware voor grote webshops

Voor grote webshops die wat meer te besteden hebben zouden wij Exact Online aanraden. Exact Online is ook wel zogenaamde ‘no hands' boekhoudsoftware waarbij je al je software aan elkaar kunt koppelen en het geheel kunt automatiseren, de uitstekende helpdesk van Exact Online staat voor je klaar bij het implementeren van de koppelingen tussen je verkopen en je boekhouding en je automatiseert vrijwel het gehele boekhoudingsproces met deze software. Een gratis demo voor Exact Online kun je hier aanvragen. Ook Visma eAccounting is een grote professionele partij die interessant kan zijn als boekhoudsoftware voor de grotere webshops.

Beste boekhoudsoftware voor dropshipping webshops

Mocht je eerder besloten hebben om met je webwinkel gebruik te maken van de software van Lightspeed of bijvoorbeeld die van CCV Shop of Shopify en je webshop op basis van dropshipping te gaan runnen, dan is het verstandig om te kijken in hoeverre je ook dit laatste deel (je boekhouding) kunt automatiseren. Kleine extra tip is dat je bij Lightspeed ook een boek met 40 boekhoudtips voor je webshop kan downloaden. Ook Exact Online gaat uitgebreid in op specifieke dropshipping webshop pakketten.

In de hierboven genoemde webshop pakketten zijn er vaak al bestaande integraties die het mogelijk maken een boekhoudpakket te koppelen binnen je webshop. Probleem ook hier is weer dat er veel keuze is, en veel goede keuze. Heb je een grote dropshipping webshop? Dan zouden we je aanbevelen om voor Exact Online te kiezen, Exact is een uitstekend compleet pakket. Wil je niet te veel geld uitgeven nog en kijken of het goedkoper kan? Kijk dan ook eens naar koppelingen met bijvoorbeeld Twinfield of Visma eAccounting.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op