Na het opzetten van je webwinkel en het kiezen van onder meer de webwinkel software waarmee jij wil werken is het tijd om eens na te gaan wat verder nog van belang kan zijn voor jouw webshop. Op webwinkelsucces.nl hebben we al eerder de webwinkel software pakketten uitgelicht, en gekeken wat goede software is voor dropshipping, maar wanneer je webwinkel groter wordt is het ook goed om eens te kijken naar boekhoudsoftware voor je webshop.

Meer weten over hoe de administratie in z'n werk gaat? Dan vind je in dit artikel een inleiding in de webshop administratie.

Zo kies je de juiste boekhoudsoftware voor jouw webwinkel

De juiste boekhoudsoftware of het juiste boekhoudpakket kan je een heleboel werk uit handen nemen. Vaak kan je je verkopen bijvoorbeeld direct koppelen aan je boekhouding. Qua budget is het sowieso goed om eens te kijken naar de kosten die je gaat maken wat betreft de administratie. Het ene boekhoudpakket biedt veel meer mogelijkheden dan het andere, maar de ene webwinkel heeft ook veel minder nodig dan de andere webwinkel.

Omdat de prijzen van de boekhoud pakketten en software flink verschillen is het goed om te checken welke boekhoudsoftware het beste past bij jouw wensen. De verhouding tussen de hoeveelheid werk dat het jou uit handen neemt en wat het kost moeten in verhouding zijn.

Zodoende is deze post over de beste boekhoudsoftware dan ook geen op maat gemaakt artikel, maar geven we tips over waar je aan moet denken bij het kiezen van het beste boekhouding programma voor jouw webwinkel, op basis van onder meer functionaliteiten, gemak en prijs.

Waar let je op bij het uitzoeken van boekhoudsoftware:

  • Welke koppelingen wil je maken en kan dat met jouw webshop software en de beoogde boekhoudsoftware?
  • Wat zijn de administratie mogelijkheden binnen het beoogde pakket?
  • Waar ben je precies naar op zoek in een boekhoud pakket?
  • Is het pakket gebruiksvriendelijk?
  • Hoe veel kost het pakket per maand?
  • Indien je een boekhouder hebt, sluit het aan op zijn of haar boekhoudsoftware?
  • Is er specifieke goede boekhoudsoftware voor jouw branche?
  • Is er een goede helpdesk aanwezig?

Maak voor jezelf een lijstje van wat belang is bij boekhoudsoftware. Denk er aan wat je bijvoorbeeld maximaal wilt uitgeven, welke functionaliteiten jij in boekhoudsoftware zoekt en in hoeverre je alles wilt automatiseren. Heb je een accountant? Vraag hem dan ook eens om advies, misschien is het namelijk makkelijk om alles in 1 systeem te koppelen.

Beste boekhoudsoftware voor kleine webwinkels:

Voor kleine webwinkels is naar ons idee de prijs van de boekhoudsoftware in ieder geval van groot belang. Als je net begint wil je niet direct 200 euro of meer kwijt zijn aan je maandelijkse boekhoud kosten. Voor kleine webwinkels zouden wij onder meer e-Boekhouden, Visma eAccounting, Silvasoft en MoneyMonk aanraden. Grootste voordeel aan deze pakketten is het gebruiksgemak en de prijs.

Wil je geld besparen? Doe dan zelf je boekhouding in Excel, wil je tijd besparen? Ga dan voor een boekhoudprogramma of besteed het uit.

Voor de kleinere webwinkels is het moeilijk echt één keuze te maken tussen de pakketten. Er zijn heel veel aanbieders met goede prijzen en pakketten, we noemden er zojuist al drie, maar ook bijvoorbeeld MoneyBird is ook een erg goed programma. Op basis van veel verschillende recensies die we eerder hebben gelezen en onze eigen ervaringen zouden wij als onze persoonlijke favoriet ‘e-Boekhouden' willen aankaarten. Ook omdat het de eerste 15 maanden gratis is :).

Beste boekhoudsoftware voor grote webshops

Voor grote webshops die wat meer te besteden hebben zouden wij Exact Online aanraden. Exact Online is ook wel zogenaamde ‘no hands' boekhoudsoftware waarbij je al je software aan elkaar kunt koppelen en het geheel kunt automatiseren. Hiernaast staat de uitstekende helpdesk van Exact Online voor je klaar bij het implementeren van de koppelingen tussen je verkopen en je boekhouding en automatiseer je het grootste deel van het boekhoudingsproces met deze software. Een gratis demo voor Exact Online kun je hier aanvragen. Ook Visma eAccounting is een grote professionele partij die interessant kan zijn als boekhoudsoftware voor de grotere webshops.

Beste boekhoudsoftware voor dropshipping webshops

Mocht je eerder besloten hebben om met je webwinkel gebruik te maken van de software van Lightspeed, die van CCV Shop of Shopify en / of je webshop op basis van dropshipping te gaan runnen. Dan is het verstandig om te kijken in hoeverre je ook dit laatste deel (je boekhouding) kunt automatiseren. Kleine extra tip is dat je bij Lightspeed ook een boek met 40 boekhoudtips voor je webshop kan downloaden. Ook Exact Online gaat uitgebreid in op specifieke dropshipping webshop pakketten.

In de hierboven genoemde webshop pakketten zijn er vaak al bestaande integraties die het mogelijk maken een boekhoudpakket te koppelen binnen je webshop. Probleem ook hier is weer dat er veel keuze is, en veel goede keuze. Heb je een grote dropshipping webshop? Dan zouden we je aanbevelen om voor Exact Online te kiezen, Exact is een uitstekend compleet pakket. Wil je niet te veel geld uitgeven nog en kijken of het goedkoper kan? Kijk dan ook eens naar koppelingen met bijvoorbeeld Twinfield of Visma eAccounting.

0 CommentsSluit reacties

Laat een reactie achter