Dropshipping Nederland: Zo begin je

Een stap voor stap gids om Dropshipping in Nederland goed te beginnen, eerst een basis uitleg, daarna direct naar de top 9 leveranciers en groothandels die je kan gebruiken. We eindigen met meer uitleg over alle stappen die je moet ondernemen.

Dropshipping is voor veel startende webshops een interessante oplossing om relatief eenvoudig veel omzet te genereren of direct al veel producten aan te kunnen bieden in jouw webshop. De definitie van Dropshipping zelf is als volgt samen te vatten:

Dropshipping is een vorm van distributie waarbij je producten die worden verkocht in een webshop direct laat uitleveren door de dropshipleverancier.

Webwinkelsucces.nl, Meer uitleg over de basis: Wat is Dropshipping

Als je weet hoe Dropshipping werkt en je echt aan het dropship avontuur wilt gaan beginnen zijn er leveranciers en partners nodig. Zie hieronder een overzicht van de meest populaire partners van dit moment voor Dropshippers in Nederland:

De 9 Beste Partijen (Inc. Leveranciers ) waar je als Dropshipper in Nederland zaken mee moet en kan doen

 1. Oberlo – De beste Shopify plugin voor dropshippers.
 2. Exact Dropshipping – Software met ondersteuning voor dropshipping.
 3. Shopify – Webshop Software die aansluit bij de wensen van dropshippers.
 4. Spocket – 8000+ leveranciers vanuit o.a. China met miljoenen producten.
 5. CCV Shop – Webshop builder met 17 koppelingen naar Nederlandse groothandels.
 6. Salehoo – Internationale leveranciers uit privé membership netwerk.
 7. Dropshipspecialist – Grote partij die NL producten dropshipt via oa. CCV Shop.
 8. Vida XL – Dropshipping via Woocommerce, Magento en Lightspeed.
 9. Mollie – Payment Provider veel gebruikt door Dropshippers.

Deze 9 partijen zijn de populairste partijen uit ons uitvoerige dropshipping leveranciers overzicht. Wij hebben van 3 verschillende groepen alle mogelijke partners verzameld, zoek je dus echt ‘niche' leveranciers of groothandels, doe dan ook een bezoekje aan ons leveranciers overzicht:

Zo begin je met Dropshipping als je jouw partners hebt geselecteerd

De volgende stappen moet je op orde hebben wil je jouw dropship avontuur laten slagen, deze stappen worden zeer uitgebreid per punt behandeld:

 1. Webshop Software – Je kan overigens ook direct verkopen op een Bol.com of andere marktplaats maar dit is niet aan te raden voor beginners gezien hier veel bij komt kijken.
 2. Dropship Voorraad, Leveranciers en Groothandels op orde krijgen – Via een plugin of partnership
 3. Alles kloppend zien te krijgen – Dit is eigenlijk de grootste stap. De voorwaarden op orde zien te krijgen, klantenservice laten werken, webshops simpelweg met succes laten lopen. Webwinkelsucces.nl staat letterlijk ‘vol' met artikelen om juist deze stap goed op orde te krijgen. We zullen hier dan ook wat tips voor geven.
1

Webshop Software met goede Dropshipping koppelingen

Webshop Software Kiezen, Testen en Selecteren

Als je gaat beginnen met een dropship webshop in Nederland raden we aan om één van de onderstaande partijen gewoon uit te proberen en gratis te testen. Deze hebben namelijk ingebouwde dropshipping software en registreren bij deze partijen is in de eerste periode gratis.

Shopify dropshipping

Als je gaat beginnen met een Nederlandse webwinkel, dan kun je gratis Shopify proberen en testen met verschillende dropshipping partijen. De leveranciers zijn internationaal georiënteerd, maar leveren gewoon in Europa en dus ook Nederland.

Voorbeelden van apps die je kunt aansluiten op Shopify zijn:

CCV Shop dropshipping

CCV Shop, ook een partij die een alles-in-één oplossing biedt voor webshops, werkt ook samen met dropshipping partners. Dit Nederlandse bedrijf werkt samen met verschillende groothandels. Een voordeel van Nederlandse leveranciers is dat deze snel kunnen uitleveren en  je meer controle kunt houden op de klantenservice.

Voorbeelden van dropshippers waarmee je een koppeling kunt maken zijn:

 • Complies BV, Axihandel, Dropshipspecialist, Nedis, Qwerty, ingifts en Van Der Meer.

JouwWeb dropshipping

JouwWeb is een zeer voordelige website builder die het gratis proberen zeker waard is. Ze bieden geen kant en klare oplossingen maar het is wel goed mogelijk om (handmatig) producten toe te voegen van een leverancier waarmee je samenwerkt. Zie ook de uitleg op de site van Jouwweb zelf.

De juiste dropshipping software voor je webshop kiezen

Als je de juiste dropshipping software wilt selecteren moet je bedenken wat voor jou belangrijk is. De huidige bovenstaande software kan je gratis testen en proberen, zodat je uiteindelijk op iets uitkomt dat past bij het type shop waar je naartoe bouwt.

 • Als je denkt aan een internationale webshop met dropshopping of als je veel verschillende mogelijkheden wilt hebben, raden we aan om te kiezen voor de webwinkel software van Shopify. Op dit moment wordt deze shop het meeste gebruikt voor Dropshipping.
 • Als je graag veel wilt samenwerken met Nederlandse groothandels, dan is CCV Shop zeker het overwegen waard. Veel CCV plugins zijn van NL Groothandels voor dropshipping.
 • Lightspeed is een goede keuze als je met VIDA XL wilt gaan dropshippen.

Let bij jouw dropshipping keuze in ieder geval op of:

 1. De Webshop Software voor jou prettig werkt.
 2. Of de webshop software goede koppelingen heeft met Tools die veel producten in het assortiment hebben.
 3. Of je bereid bent in deze samenwerkingen wel aan jouw klanten een lange levertijd aan te bieden. ( Veel dropshipping gaat via China )
 4. De gekoppelde dropship bedrijven de juiste producten in het assortiment hebben.
 5. Of de software goed te koppelen is aan goede webshop boekhoudsoftware.
 6. Op de reviews van de partijen waarmee je gaat samenwerken. Let hier wel goed op: Er zijn veel nep reviews in dit segment te vinden.
2

Dropshipping voorraad op de site krijgen

De juiste leveranciers selecteren en in jouw webshop live krijgen

Als je webshop software hebt draaien moet je vaak nog leveranciers vinden. Deze kan je benaderen via de Plugins. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Oberlo (Shopify), Spocket (Woocommerce of Shopify), Salehoo (Shopify) of Dropshipspecialist (CCV).

Voorbeeld: Spocket als Leverancier gebruiken

spocket

Spocket is een platform waar je eenvoudig producten vindt die je vervolgens direct kunt laten dropshippen naar jouw klanten. Een voordeel van Spocket is dat ze een breed aanbod hebben aan leveranciers in Europa, wat de verzendtijden ten goede komt.

Spocket kun je relatief eenvoudig werkend krijgen door een koppeling te maken met Woocommerce of Shopify. Als je Shopify hebt draaien zoek je naar de plugin van Spocket, maak je een account aan op Spocket en kan je direct starten!

Bestaande webshop koppelen met dropshipping

Als je een webshop hebt die niet op de webshop software met alle koppelingen draait moet je zelf deze koppelingen coderen or maken. Dit is niet aan te raden voor kleine / beginnende webshops.

Je kunt hiervoor contact opnemen met een dropshipping groothandel die producten heeft die interessant zijn voor jouw webwinkel. Op Webwinkelsucces vind je vanzelfsprekend de meeste volledige en complete lijst van dropshipping leveranciers in Nederland.

Belangrijk om te weten is dat dropshipping partijen vaak niet willen testen of kleine volumes willen draaien. Contact via mailtjes dat je wilt testen zijn vaak niet de manier om te starten met dropshipping. Je moet eerst laten zien wat je in huis hebt en alleen grote volumes zijn interessant voor de leveranciers. Wil je toch testen, begin dan met de standaard plugins.

Als je de webshop software en de koppelingen draaiende hebt begint het eeuwig durende proces van het optimaliseren van jouw webshop! Iets waar de meer dan 200 artikelen van Webwinkelsucces.nl een grote rol kunnen spelen.

Een aantal punten die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een geschikte dropship leverancier

Het vinden van een goede dropshipleverancier kan een lastige klus zijn. Neem in ieder geval de volgende punten mee in je zoektocht naar een geschikte partner:

1) Is er een (breed) product aanbod dat aansluit op jouw niche?

Het is enigszins voor de hand liggend maar het is natuurlijk belangrijk dat de leverancier een aanbod heeft dat matcht met de producten die je wilt verkopen. En dat deze bij voorkeur een breed aanbod heeft zodat je maar met een beperkt aantal partijen zaken hoeft te doen.

2) Is het product onbeperkt op voorraad?

Het mag eigenlijk nooit voorkomen dat het product dat je aanbiedt, niet leverbaar is. Dit levert jou namelijk veel extra werk op. Gemaakte bestellingen zul je moeten terugboeken en de producten moet je tijdelijk uit je webwinkel verwijderen.

3) Is de samenwerking winstgevend?

Dropshipleveranciers vragen vaak een bedrag voor de door hun geleverde service. In sommige gevallen zelfs een percentage van de winst. Hou je hierna nog genoeg winst over? (Je mag natuurlijk zelf de verkoopprijs bepalen, maar ook hier moet je voorzichtig mee zijn. Voor je het weet ben je te duur voor de consument)

Aan de kant van de leverancier kun je misschien ook nog wat winnen. Vaak kun je kortingen krijgen als je grote hoeveelheden afneemt. Vraag wat de mogelijkheden zijn en probeer hier afspraken over te maken.

4) Zijn er productomschrijvingen en foto’s aanwezig?

Zijn er goede foto’s en omschrijvingen van de producten die je gaat aanbieden aanwezig? Dit kan je namelijk enorm veel geld en tijd schelen! Het is belangrijk om hier goede afspraken over te maken met de dropshipleverancier. Als dit nog niet aanwezig is kan je het natuurlijk altijd zelf doen maar dan moet je toch al gauw denken aan minimaal een paar euro per product om alles goed op de foto te krijgen. Dit kost bovendien een hoop tijd en moeite en daarvoor ben je niet begonnen met dropshipping natuurlijk. 🙂

Om hoog te scoren in de zoekmachine is het van belang dat je unieke content (teksten) hebt. Levert de leverancier aan meer webwinkels? Dan is het verstandig om de productbeschrijvingen te herschrijven.

5) Hoe is de betrouwbaarheid?

Komt je leverancier de gemaakte afspraken goed na? Is het een betrouwbaar bedrijf? Je kunt hiervoor referenties van je leverancier vragen, of bestaande klanten ondervragen, maar in de praktijk zul je pas ontdekken waar je aan toe bent.

Schat ook in of de leverancier een stabiel bedrijf is. Is een toekomst gewaarborgd? Bij relatief jonge bedrijven loop je het risico dat ze niet lang zullen bestaan, maar ook grote bedrijven kunnen failliet gaan.

6) Hoe is de service?

Hoe is de service? Worden retour aanvragen en klachten goed afgehandeld? Zoals ik eerder al aangaf, betekent een slechte dropship leverancier automatisch dat je eigen webwinkel slechter wordt. Hoe sneller problemen worden opgelost, hoe minder klachten je zult ontvangen en hoe meer je webwinkel gewaardeerd gaat worden.

7) Zijn de levertijden acceptabel?

Welke levertijden hanteert de leverancier? Hoe sneller de leverancier aan je klanten kan leveren, hoe beter dit valt bij de klanten. Dit punt valt eigenlijk samen met het punt ‘voorraad’. Leveranciers willen namelijk nog wel eens een vrij kleine voorraad bijhouden om kosten uit te sparen. Hierdoor kan een product soms tijdelijk niet leverbaar zijn, wat weer invloed heeft op de levertijden.

Een Nederlandse groothandel heeft doorgaans betere levertijden dan een dropshipper die uit de Verenigde Staten of China levert (Aliexpress Dropshipping bijvoorbeeld). Houd hier rekening mee en benoem zo nodig de langere levertijd duidelijk op je site zodat de klanttevredenheid hoog blijft

3

Dropshipping in Nederland: Eeuwige Optimalisatie

Het goed werkend krijgen van jouw webshop

Gezien het werken met voorraad één van de grootste struikelblokken van webshop ondernemers is lijkt het uitsturen van artikelen via externe leveranciers natuurlijk een ideale oplossing en makkelijk geld verdienen: Maar ook Dropshipping webshops vereisen veel tijd en aandacht.

Wat wellicht met de keuzes helpt is een overzicht van de voor- en nadelen van dropshipping tegenover het traditionele retail model.

Voordelen van Dropshipping

 1. Er zijn minder investeringen nodig: je kan via dropshipping zonder voorraad en zonder grote investeringen zo aan de slag.
 2. Het is super simpel om te starten. Eerst schaf je webshop software aan, dan maak je een dropshipping koppeling en je kan starten!
 3. Lagere kosten, minder risico. Geen voorraad scheelt een hoop.
 4. Locatie is niet meer zo belangrijk: Je kan dit vanaf jouw strandbed op Curacao managen!
 5. Je kan veel meer producten verkopen. Via bijvoorbeeld Aliexpress Dropshipping of andere dropshipping leveranciers heb je direct het een breed assortiment wereld beschikbaar.
 6. Je bedrijf is makkelijker te schalen!

Maar net als ieder ander model zijn er ook nadelen aan dit business model:

Nadelen van Dropshipping in Nederland

 1. Veel YouTubers verkopen Dropshipping als ‘passief' inkomen. Dit is niet waar: Het kost allemaal veel tijd, geld en moeite om iets met relatief lage marges en hoge concurrentie werkend te krijgen.
 2. Voor producten met een lage orderwaarde werkt dropshipping niet goed.
 3. Je moet de langere levertijden communiceren op jouw site als je producten verkoopt: dit zal veel klanten doen afhaken. Als je dit niet eerlijk goed ben je klanten aan het oplichten. Jammer genoeg gebeurt dit vaak in de praktijk.[1]Consuwijzer: Let goed op
 4. In Nederland is er heel veel concurrentie en zijn er veel goede webshops: er zijn ook niet zoveel onontdekte niches meer. Met weinig marge (dus met dropshipping) kom je er moeilijk tussen.

Schematische weergave Dropshipping

wat is dropshipping en hoe werkt het
Dropshipping in Nederland schematisch weergegeven

Hoe kun je het beste een dropshipper benaderen?

Heb je uiteindelijk besloten om een dropshipleverancier te benaderen, dan is dat misschien handig om het gewoon telefonisch te doen. Dit is namelijk een stuk persoonlijker dan een e-mail; iets dat vaak op prijs gesteld wordt.

Zorg van tevoren dat je duidelijk weet wat je wilt, zodat je tijdens het gesprek nergens tegenaan loopt. Beperk je tijdens het gesprek tot de essentie: wees duidelijk, ga geen al te lange verhalen houden maar hou het kort en bondig.

Houd in je achterhoofd om de nadruk op het begrip ‘samenwerking’ te leggen. Dat is namelijk waar het om draait, voor zowel jou als de dropshipleverancier.

Conclusie Dropshipping in Nederland

Uiteindelijk is het een kwestie van hard werken en gewoon proberen. Als je start met een webwinkel is het handig om te beginnen met kant en klare webshop software die dropshopping mogelijkheden aanbiedt. Dat kan vaak gratis en op die manier kun je kijken of de software bij jou past.

Dropshipping is daarbij een volwassen medium geworden wat zeer veel webshops op dit moment in Nederland gebruiken. Ook jij kan hier eenvoudig mee aan de slag!

De meest interessante partijen van dit moment: Spocket, CCV Shop en Shopify & Oberlo.

Op zoek naar een dropshipping partij?

Bekijk dan onze uitgebreide lijst van dropshipping leveranciers. Wij hebben de meest up to date dropshipping lijst van Nederland. Inclusief alle groothandels!

Dropshipping F.A.Q – veelgestelde vragen

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is wanneer je als webwinkelier bestellingen ontvangt en een leverancier de bestellingen uitvoert en naar de klant verzendt. De verkoper of webshop heeft het product dus niet fysiek in huis, en daarmee dus geen voorraad.

Hoe werkt Dropshipping?

Wanneer je een webshop hebt of wilt beginnen kan je voor dropshipping als model kiezen. Je stuurt dan in feite de bestelling van een klant door direct naar de leverancier. Veel webwinkel software programma’s hebben al koppelingen met dropship leveranciers. Bijvoorbeeld Shopify, Lightspeed en CCV Shop hebben zo’n koppeling. Wanneer de dropship leverancier de bestelling heeft ontvangen, verstuurd deze ook de bestelling direct naar de klant. De klant plaatst dus een bestelling bij jouw webshop, alleen de fysieke levering en afhandeling vind direct door de leverancier, bijvoorbeeld Amazon of AliExpress, plaats. Per periode – bijvoorbeeld maandelijks – krijg jij een factuur voor de inkoop die je hebt gedaan.

Wat zijn de voordelen van Dropshipping?

Groot voordeel aan Dropshipping is dat je zelf geen fysieke voorraad hebt of hoeft aan te houden, en dus ook geen magazijn, dit neemt veel risico’s en obstakels weg, helemaal als je net wilt beginnen. Je marges zijn zo wat kleiner, althans die kun je ook zelf bepalen, maar het risico is ook wat kleiner.

Wat is het grootste nadeel van Dropshipping?

Onder meer dat je logistiek dus niet zelf in eigen handen hebt en geen controle over de verzending van orders hebt, en je dus wel je klantenservice en contact met leveranciers goed op orde moet hebben.

Hoe begin je met Dropshipping?

Allereerst door je eens goed in te lezen en dan te oriënteren met welke webshop software er goede dropship koppelingen te maken zijn, en met welke leveranciers je zou willen werken. Je kan zowel reviews over webshop software vinden op deze website, als een lijst met dropshipleverancier.

Is het duur om te starten met dropshipping?

Nee, starten met dropshipping is niet duur, dit is juist het voordeel, je hebt geen voorraden, opslagruimtes en inkoopteams nodig. Je moet alleen je webshop en klantenservice goed op orde hebben, zo kun je relatief voordelig starten met je eigen webwinkel.

Bronnen

Bronnen
1Consuwijzer: Let goed op
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo
   Enable registration in settings - general