Een Etsy webshop starten? Dit moet je weten

Webwinkelsucces.nl » Een Etsy webshop starten? Dit moet je weten

Overweeg je een Etsy-webshop te starten? In een reeks van artikelen nemen we je mee in de wereld van Etsy. In dit eerste artikel zoomen we in op de doelgroep: voor wie is het creatieve platform bedoeld (wie zijn de verkopers en kopers)? Daarnaast geven we je een aantal tips waar je het beste even bij stil kunt staan vóórdat je echt gaat beginnen.

Voor wie is Etsy bedoeld?

Of je nou sieraden maakt, schildert, kleding of speelgoed maakt: Etsy is zeker een shop om te overwegen wanneer je van plan bent zelfgemaakte producten en kunst te gaan verkopen. Het is daarnaast een perfect platform waar je producten voor creatieve mensen aan de man kunt brengen.

Denk aan hoogkwalitatief kalligrafiepapier, schilderkwasten, breigaren, en nog veel en veel meer! Het is ook geschikt als je handelt in unieke (verzamel)objecten. Met miljoenen shoppers per jaar is het dé plek voor creatieve ondernemers om aanwezig te zijn.

Wie zijn de kopers?

De kopers op Etsy zijn heel divers. Het platform telt wereldwijd miljoenen shoppers per jaar en is daarmee een grote speler. Etsy komt bij verschillende zoekopdrachten terug in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Google maar eens op ‘zelfgemaakte sieraden kopen’ en je ziet de categoriepagina terug op de eerste pagina.

etsy webshop

Goed om te onthouden voor als je aan de slag gaat: gebruik in de de titels van producten die je aan gaat bieden, waar mogelijk de woorden waarop mensen zoeken, waarover in een volgend artikel meer.

Over de bezoekers op Etsy kun je al met al kun je stellen dat het vooral mensen zijn die zoeken naar unieke producten. Denk aan zelfgemaakte producten, kunst-, verzamelobjecten, gadgets, etc.

Voor je begint

Realiseer je wel voordat je begint, dat je er tijd en moeite in moet steken om van jouw online onderneming op Etsy een succes te maken. Zo is het belangrijk om goed in contact blijven met de community. Het is daarnaast van grote toegevoegde waarde om goed georganiseerd te zijn.

Wees je bewust dat je je catalogus en voorraad nauwgezet bij moet houden, en je de producten ook nog moet versturen. Maar dat komt met jouw enthousiasme ongetwijfeld wel goed!

Veel concurrentie

Dat Etsy zo groot is, is aan de ene kant een voordeel, maar aan de andere kant betekent dat ook dat je met veel concurrentie te maken hebt. Beoordeel in elk geval goed hoe, en waarmee je op kunt vallen en welke unieke producten je kunt showcasen. Natuurlijk geldt wel dat hoe meer producten je hebt, hoe vaker je gevonden kunt worden.

Maak een plan

Je merkt al wel uit bovenstaande, dat je er verstandig aan doet een plan te maken voor jezelf. Wat wil je bereiken? Wat en hoeveel verwacht je te kunnen verkopen?

Zet daarnaast jouw verhaal eerst eens voor jezelf op papier. Dat verhaal ga je namelijk vertellen op Etsy. Jouw authenticiteit helpt straks ontzettend veel bij het verkopen van je producten. Denk ook goed na over wie jouw klanten zouden kunnen zijn. Wat vinden zij belangrijk? Hoe kun je daarop inspelen?

Binnenkort meer

Samengevat is Etsy echt een perfect platform voor creatieve ondernemers. Het is een open deur, maar het verkopen gaat niet vanzelf. Maak voor jezelf een goed plan voor je begint en ga bij jezelf te rade of je voldoende tijd en ruimte hebt om vol voor jouw creatieve webshop te gaan! Binnenkort volgen meer tips en een stappenplan hoe je jouw Etsy webshop kunt starten.

Lees nu deel 2: Stap voor stap je Etsy webshop beginnen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo