Afgelopen week kreeg ik een mailtje van mijn Affiliate netwerk of ik even snel €3.000,- wilde overmaken omdat mijn account in de min stond. Eerst dacht ik nog dat het een foutje was. Ik betaal 13% commissie (10% voor de affiliate en 3% voor het netwerk) dus dat zou betekenen dat ik de afgelopen weken € 23.000 via het affiliate netwerk had omgezet terwijl ik normaal € 6.000 zou doen. Waar kwam die € 17.000 extra omzet vandaan?

Nu moet ik je wat bekennen: Ik ben lui en kan iets voor een periode soms negeren. Ik probeer iets uit en wanneer het ‘geautomatiseerd is' kijk ik er weken niet naar om, om daarna de conclusie te trekken of het werkt of niet. Dat had ik dus ook gedaan met de affiliate campagne voor HangmatGigant.nl. Dus toen ik de mail kreeg dacht ik: Of dit is ontzettend cool of er gaat iets helemaal fout.

Snel inloggen dus en in de statistieken zag ik dit:

Klik hier voor groot.

Nu wist ik het weer! Ik had kort voor mijn vakantie een kortingscode verstrekt aan Actiecode.nl en Kortingscode.nl. Slechts één mailtje had ik gestuurd met een unieke couponcode en de link naar ons affiliate-programma.

Zowel Actiecode.nl en Kortingscode.nl hadden de code geplaatst en € 17.357,57 aan omzet gegenereerd (bovenste twee in de afbeelding).

Ik baal nu behoorlijk…

Als ik wat minder lui was geweest en iets eerder de statistieken had bekeken dan had ik waarschijnlijk extra codes kunnen verstrekken en de omzet via hen kunnen verdubbelen.. 😉
Dat gaat dit jaar niet meer lukken (tja, dat is het nadeel van een seizoensproduct als hangmatten), maar reken maar dat het voor het volgende seizoen in mijn agenda staat!

Ook € 17.357,57 extra omzet halen?

Het klinkt natuurlijk geweldig wanneer je even € 17.000 extra omzet pakt, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Als jij dus ook die extra omzet wilt pakken denk dan aan het volgende:

  • Je moet aangesloten zijn bij een affiliate netwerk.
  • De aansluitkosten zijn zo'n € 200 tot € 400.
  • ± 3% over de gegenereerde omzet is voor het affiliate netwerk.
  • Je geeft de affiliate zo'n 6% tot 10% commissie.
  • Plus, je verstrekt een couponcode aan de affiliate wat je ook extra marge kost.

Uiteindelijk zal er onder aan de streep een plusje of een minnetje staan. Wanneer er een plusje staat dan zou ik het zeker doen! Want je profiteert van het volgende:

  • Pas betalen bij resultaten.
  • Mogelijke herhalingsaankopen.
  • Meer omzet, dus betere onderhandelingspositie met je leverancier.

En misschien is dit nog wel het belangrijkste: Je webwinkel draait en je pakt het moment. En wanneer je het momentum hebt kun je bergen verzetten!

Ik wil in ieder geval Actiecode en Kortingscode bedanken (ik zie net dat ze van dezelfde eigenaar zijn).

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op