Fulfilment voor opslag en inpakken

Webwinkelsucces.nl » Fulfilment voor opslag en inpakken

Het kan zomaar gebeuren dat je met veel plezier je eerste 100 pakketjes naar je klanten stuurt.  Maar dan ineens komen die volgende 900 orders een stuk sneller binnen.. En wil je ervan af!

In Nederland zijn er zo'n 20 aanbieders die fulfilment aanbieden voor webshop eigenaren. 5 Toppers op dit gebied (die veel gebruikt worden) staan hierboven weergegeven. Lees hieronder meer over Fulfilment voor Webshops.

Met fulfilment kan je jouw webshop ontzorgen en je focus verleggen naar andere zaken

Wanneer je webwinkel eenmaal goed gaat lopen dan zul je ervaren dat het werk al snel veel wordt om in je eentje te doen. De meeste tijd ben je kwijt aan het inpakken van de bestellingen. Als je dit zelf doet dan zul je dagelijks op en neer tussen het postkantoor moeten pendelen om je bestellingen weg te brengen.

Als je thuis een website aan het draaien bent kan de woonkamer er al snel als volgt uit komen te zien:

Wij raden dan ook aan om voor de order verwerking een fulfilment bedrijf in te schakelen. Een fulfilment bedrijf gaat jou de meeste tijd besparen! Doe je alles zelf dan zal je de pakbonnen moeten uitprinten, de bestellingen moeten inpakken, invoeren op de PostNL website, stickers printen en de bestellingen wegbrengen naar PostNL.

Het fulfilment bedrijf doet dit allemaal voor jou. In combinatie met een payment provider gaan vanaf nu alle bestellingen automatisch de deur uit. Super handig en reuze efficiënt!

Het is al snel goedkoper om een fulfilment bedrijf de orders te laten af te handelen dan als je dit zelf moet doen in een gehuurde opslag- en inpakruimte! Je profiteert namelijk mee met het schaalvoordeel van zo'n fulfilment-bedrijf. We vertellen je graag waarom fulfilment handig is en hoe je er gebruik van kunt maken.

Sendcloud als Fulfilment Partij

Sendcloud Gratis Fulfilment Optie
Sendcloud Gratis Fulfilment Optie

Sendcloud noemt zich niet echt een fulfilment bedrijf, maar is op dit moment wel de beste optie op dit vlak. Sendcloud ontzorgt volledig en  door de koppelingen met webshop software is de automatisering makkelijk geworden dan ooit tevoren.

Daarbij kan je Sendcloud ook nog eens gratis uitproberen.

Handig van dit soort partijen is ook dat je maar één contract afsluit (met Sendcloud) en je dan direct met alle partijen kan samenwerken.

Het klinkt als één grote commercial, iets wat we met deze site willen voorkomen, maar voor startende webshops is er op dit moment geen betere keuze.

Waarom fulfilment voor je webwinkel?

Als je kiest voor fulfilment dan besteed je een groot deel van het logistieke proces van je webwinkel uit.  Het voornaamste voordeel hiervan is dat je een hoop tijd bespaart. Natuurlijk kost het minder geld als je zelf alles doet maar de vele werkzaamheden van een webwinkel kunnen je tijd werkelijk opvreten. Je hoeft je niet meer elke dag bezig te houden met het inpakken en verzenden van pakketten waardoor je je volledig kunt richten op de groei van je webwinkel. Het bezorg- en retourproces uitbesteden levert de onderstaande voordelen op.

1) Meer tijd voor kernactiviteiten

Wanneer je je niet meer bezig hoeft te houden met het logistieke proces dan heb je waarschijnlijk tijd over voor zaken waarmee je echt waarde kunt toevoegen aan je webwinkel. Deze tijd kun je bijvoorbeeld besteden aan het verbeteren van je webwinkel of de marketing.

In de meeste gevallen is fulfilment de eerste keus wanneer er zaken uitbesteed moeten worden. Het inpakken van en verzenden van pakketten kost een hoop tijd maar het is niet waar je je als ondernemer mee bezig wilt houden natuurlijk. Bovendien kunnen deze werkzaamheden door iedereen uitgevoerd worden waardoor het vaak goedkoper is om het uit te besteden. Tijd is ook geld natuurlijk!

pakketjes

2) Schaalvoordeel

Als je zelf nog alle bestellingen verzendt dan kan dat prima als het om een maximaal een paar stuks per dag gaat. Wanneer je meer gaat verkopen kost het al snel uren tijd om de bestellingen te verwerken. De fulfilment partijen zijn hier wel op voorbereid en kunnen zonder problemen schakelen, of je nou 2 of 200 bestellingen per dag krijgt.

3) Professionele verzending

Naast het feit dat het een hoop tijd scheelt kun je er van uit gaan dat de pakketten op een nette wijze verzonden worden. De fulfilment partijen zijn gespecialiseerd in het inpakken en verzenden. Eventueel kun je ook speciale wensen doorgeven om de pakketten op een eigen wijze te verzenden. Als je aardig wat pakketten gaat verzenden zijn de fulfilment partijen flexibel hierin.

4) Geen extra opslag nodig

Naast de producten die liggen opgeslagen bij het magazijn van de fulfilment partij heb je verder geen opslag meer nodig, deze partijen hebben voldoende ruimte. Hierdoor bespaar je weer op de kosten. Als je gebruik maakt van een fulfilment partij heb je eigenlijk alleen nog maar een kantoor nodig of je kunt vanuit huis werken!

Op dit vlak komen fulfilment partijen overeen met Dropshipping partijen.

5) Magazijnbeheer

Er zijn enkele fulfilment partijen kunnen je ook helpen met het magazijn beheer. Uiteraard kies je er voor om al je producten bij het magazijn op te slaan. De fulfilment partij kan de voorraad bijhouden en aanpassen wanneer bestellingen de deur uit gaan. Als dit eenmaal goed loopt kan het volledig automatisch.

6) Ook de retouren

Wanneer je een beetje een goede relatie opbouwt met de fulfilment partner is het wellicht ook mogelijk dat ze het retouren proces uit handen nemen. Dit is wel zo handig omdat ze dan gelijk de producten terug in de voorraad kunnen leggen!

Lees hier meer over de optimalisatie van verzending en een effectief retourbeleid.

Heeft fulfilment ook nadelen?

Zoals je inmiddels al door hebt biedt fulfilment een hoop mogelijkheden als je webwinkel begint te groeien. Er zitten echter ook enkele nadelen aan aan fulfilment die we je niet willen onthouden. Zo moet je begrijpen dat de fulfilment partij geen persoonlijke betrokkenheid heeft. Soms zijn de partijen niet flexibel genoeg in het geval van problemen. Daarnaast kunnen je klanten geen bestellingen afhalen bij het fulfilment magazijn.

Geen persoonlijke betrokkenheid

De fulfilment partij is verantwoordelijk voor de verzending maar verder gaat de service vaak niet. Indien er problemen zijn met de levering of het inpakken van de producten kan de service nog wel eens op zicht laten wachten. Het zijn grote bedrijven waar de focus op massa ligt waardoor er al snel wat foutjes kunnen ontstaan.

Niet flexibel genoeg

Naast het gebrek aan persoonlijke betrokkenheid zijn de fulfilment partijen soms ook niet flexibel genoeg. Zo zijn er sommige partijen die geen service verlenen wanneer de klant een klacht heeft over de levering van een product. Ook zijn sommige opties pas mogelijk wanneer je veel orders verzend.

Geen mogelijkheid om af te halen

Een ander groot nadeel is dat je klanten geen mogelijkheid hebben om de producten af te halen. Als je een eigen opslag of zelf een showroom hebt is dit wel mogelijk. Een eigen afhaal locatie is bovendien erg goed omdat je webwinkel betrouwbaarder overkomt. Omdat de klant het product ook af kan halen is de kans op een verkoop bovendien groter.

Waar moet ik op letten als ik met fulfilment begin?

Let er op dat je zoekt naar een bedrijf die product-fulfilment toepast. Er zijn ook andere vormen (bulk- en document-fulfilment) maar daar heb je niets aan.

Een product-fulfilment is namelijk gespecialiseerd in één-op-één bestellingen, en die bestellingen heb je met een webwinkel.

Let er ook op dat je de kosten goed hebt doorgesproken. De daadwerkelijke handelingskosten vormen maar een beperkt deel van de rekening. Het grootste deel van de fulfilment kosten bestaat uit materiaal- en verzendkosten. Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, retouren, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen. Bespreek deze kosten dus ook, dan weet je waar je aan toe bent.

Webshop fulfilment bedrijven

Er zijn zo'n 30 bedrijven die professionele webshop fulfilment aanbieden. Goede partijen staan bovenaan dit artikel. Als je een gemiddelde webshop eigenaar vraagt: Via wie doe jij jouw fulfilment? Dan zal meer dan de helft van de webshop eigenaren aangeven zaken te doen met Sendcloud of PostNL.

Zoals aangegeven raden wij elke startende webshop toch echt de gratis optie van Sendcloud aan.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo