Webshop Fulfilment

Fulfilment is het gehele traject van goederenontvangst tot aan de verzending. Bij de start van een webshop zul je dit waarschijnlijk zelf doen omdat alles klein begint. Uiteindelijk kiezen veel webshops ervoor om dit uit te besteden.

Hoe ga je om met de uitdagingen van e-fulfilment?

Consumenten hebben steeds meer wensen als het aankomt op de verzending en retournering van hun bestelling. De pakketontvangst moet snel -soms al op dezelfde dag – en het liefst zo groen mogelijk. 
Soms biedt dropshipping een uitkomst, maar vaak besteedt een webshop fulfilment uit aan specialisten. 

Nieuw

De Nadelen van Dropshipping

Op Webwinkelsucces zijn we vrij positief over dropshipping terwijl er ook vaak wordt gesproken over de gevaren van dropshipping. Bij deze gevaren gaat het in onze ogen meer over de

Lees verder »

Verzending en Retouren

Bij de optimalisatie van de verzendingen van jouw webshop ben je eigenlijk al voorbij de grootste uitdaging: Het starten met verzenden & retourneringen. Optimaliseren is makkelijker dan starten. Je kan

Lees verder »

Dropship Leveranciers Nederland

Het vinden van de juiste dropshipping leverancier voor jouw webshop is helemaal niet zo makkelijk. Daarom hebben wij meerdere lijsten gemaakt met dropshippers die jij kan inzetten voor jouw dropship

Lees verder »

Veel gestelde vragen over webshop fulfilment

We spreken van E-Fulfilment als we het hebben over de orderafhandeling van specifiek e-commerce bedrijven.

Een fulfilment partner of fulfilment bedrijf neemt het complete orderproces van webwinkels uit handen. Dat proces loopt van bestelling naar verzending en levering. Dankzij handige plugins in jouw webshop software, valt dit allemaal te automatiseren.

Het grootste voordeel van webshop fulfilment uitbesteden is dat het tijd oplevert. Je kunt je hierdoor focussen op andere onderdelen die bij het runnen van een webwinkel komen kijken. Denk aan: marketing, sales en development.

Een ander voordeel is dat er kostenbesparing kan optreden vanwege de efficiëntie die fulfilment partners kunnen bereiken. Orderafhandeling is immers hun specialiteit. 

Soms biedt een fulfilment partner ook een eigen marketplace aan. Je kunt hierbij denken aan bol.com, Amazon of Zalando. Producten kunnen dan ook via de platforms van deze partijen worden verkocht.

De kosten voor fulfilment liggen ongeveer op €7,- per pakket. Brievenbus pakketten zijn iets voordeliger en kosten rond de €4,- a €5,-.

De uiteindelijke kosten zijn in belangrijke mate afhankelijk van schaalgrootte. Hoe meer verzendingen je verstuurt, hoe lager de kosten per pakket zullen uitvallen.

Dropshipping webshop beginnen
Onze partners
mijnwebwinkel promobox
ccv shop
promotiebox jouwweb
lightspeed promo box sidebar
Ook partner worden?
Stuur een berichtje en laat
ons weten hoe we kunnen helpen
WebwinkelSucces
Logo