De Hostinger Webshop: Een sterke keuze

Webwinkelsucces.nl » De Hostinger Webshop: Een sterke keuze

Zoals je van ons gewend bent: Een stapsgewijze gids met de voor- en nadelen van de beste webshop bouwers van Nederland: in dit geval Hostinger.nl.

Tegenwoordig heb je volop keuze als je een webshop wil starten! Waar je voorheen alleen maar kon kiezen uit partijen als Mijnwebwinkel of Shopify zijn het nu ook de hosting bedrijven die om de hoek komen kijken met sterke webshop software.

Hostinger is zo'n bedrijf wat de afgelopen jaren de hosting markt ook in Nederland heeft veroverd: Door goede producten, goede software (4,3 uit 5) en scherpe prijzen is de hosting markt alleen al door deze partij voor goed verandert: En nu is er iets nieuws gaande:

De afgelopen jaren heeft Hostinger zijn webshop pakketten beter en beter gemaakt… Gaan ze deze markt nu ook bestormen?

Hostinger Webshop Software

Hostinger biedt je alle tools die je nodig hebt om een professionele webshop op te zetten zonder gedoe! Laten we er doorheen lopen.

Een stappenplan om zelf met een webshop bij Hostinger te starten

Hier is een stapsgewijze gids om je te helpen bij het opzetten van jouw Hostinger webshop:

Stap 1: Kies je hostingplan

Het begint allemaal met het kiezen van het juiste hostingplan.

 • Wil je echt testen: Ga dan voor ‘Single Web Hosting', dan kan je goedkoop de boel goed inrichten.
 • Wil je een serieuze shop proberen: kies dan voor de Cloud Hosting opties, daar kan je boven de 500 producten gaan.

Zoals je kan zien kiest Hostinger voor de WooCommerce setup, dat is een WordPress plugin waarmee je zeer geavanceerde webshops kan maken.

Stap 2: Registreer het gratis domein

Een uniek domein is essentieel voor het opbouwen van jouw merkidentiteit.

Kies een domeinnaam die relevant is voor jouw bedrijf en gemakkelijk te onthouden is voor jouw klanten. Hostinger maakt het eenvoudig om een domein te registreren en te koppelen aan jouw hostingaccount. Sterker nog je kan na het selecteren van het hosting pakket gratis een domein uitkiezen!

Stap 3: Installeer een e-commerce template

Met Hostinger heb je toegang tot populaire e-commerce platforms van WooCommerce. Kies na de registratie een E-commerce template ( Mina of Feyer zijn aanraders)

Het Mina template bij Hostinger is een strak duidelijk thema wat je goed kan gebruiken.

Je kan natuurlijk ook een andere kiezen die beter bij de producten past die jij wil verkopen.

Stap 4: Ontwerp de webshop

Nu komt het leuke gedeelte: het ontwerpen en inrichten van jouw webshop.

Nadat je een thema hebt gekozen dat past bij jouw merk en producten moet je via de intuïtieve tools de boel ook nog goed inrichten.

De builder wijst zichzelf wel een beetje, pas hier en daar wat aan, voeg een logo toe, speel wat met de knoppen en buttons en bouw de shop langzaam naar jouw setup toe.

Hier overigens een goede video van Hogan Chua met uitleg:

Stap 5 t/m 99: De vervolgstappen om van de webshop een succes te maken!

Net zoals bij alle webshop is dit een lange weg, je moet denken aan zoekmachine marketing, goede producten, verwijzingen van andere sites, etc.

Wat het belangrijkste is: Op Hostinger kan je vrijwel alles goed testen, heb je direct al een goede host EN kan je de basis goed neerzetten voor een Webshop. Zowel dus als test (dan kan je redelijk goedkoop starten) of serieus ( dan moet je de cloud pakketten hebben)

Conclusie voor de webshop setup bij Hostinger

Hostinger support in de kleinere pakketten een basis versie (richting 100 en/of 500 producten) van WooCommerce binnen de Sitebuilder. Dit kan bij Hostinger echt goedkoop overigens, op dit vlak is Hostinger een prijsvechter.

Wil je verder dan moet je voor Cloud pakketten kiezen en kan je echt een grote webshop neerzetten met WordPress en WooCommerce.

Hoe dan ook kan je bij Hostinger alle kanten op met webshop software, en dat bij één van de snelst groeiende hosting partijen van Europe. Voor het hosten van een webshop zit je wellicht bij Hostinger wel op dit moment op de juiste plek.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo