Leveranciers Zoeken: Webshop Producten

Webwinkelsucces.nl » Leveranciers Zoeken: Webshop Producten

Wil je graag een webshop beginnen  maar heb je hiervoor nog geen goede leverancier of producten die je gaat verkopen? We vertellen je graag wat meer over hoe je de juiste leveranciers en producten kunt vinden om van je webwinkel een succes te maken. Ook als je producten uit het buitenland gaat importeren is het vinden van een goede leverancier van cruciaal belang voor het succes van je webshop.
Wanneer je een webwinkel begint dan zul je al snel veel belangrijke keuzes moeten maken om je terrein af te bakenen. Je kunt  niet in één keer de hele wereld veroveren en daarom raden we je aan om een duidelijke keus te maken voor een niche of een kleine selectie van algemene producten waarmee je begint. Ook zul je bepalen of je zelf voorraad gaat aanleggen of zonder risico met dropshipping wil werken.

Zie ook hier: de meest volledige dropshipping & leveranciers en groothandel lijst van Nederland!

Welke producten ga je verkopen?

idee

Waarschijnlijk heb je hier al over nagedacht, als je dat nog niet zo is wordt het hoog tijd. Als je nog geen idee hebt welke producten je wil verkopen kan je het beginnen van een webwinkel nog even uitstellen, begin er niet aan voordat je een uitgedokterd plan hebt op het gebied van assortiment keuze en marketing.
Om er achter te komen of een product geschikt is om online te verkopen is het raadzaam om jezelf de onderstaande vragen te stellen. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat je een redelijk omzet kunt halen als je een webwinkel begint. Daarom ga je een klein marktonderzoek doen (blijf er niet te lang in hangen) om er achter te klanten wie de klanten zijn, hoe vaak ze het product nodig hebben, hoeveel er wordt uitgegeven etc.

  • Hoe vaak hebben mensen het nodig?

We beginnen met deze vraag omdat het direct iets zegt over de duurzaamheid van je webwinkel. Als het om een rage product gaat dan is de kans niet heel groot dat je het lang volhoudt. Daarnaast wil je natuurlijk weten hoe vaak klanten terug komen om een aankoop te doen. hebben ze het product eenmalig of vaker nodig? En kunnen er achteraf extra producten verkocht worden? Door het stellen van deze vragen kun je aardig nauwkeurig inschatten hoeveel er verkocht kan worden.
We geven je vier verschillende voorbeelden om het verschil aan te geven. Zo is er recentelijk de rage van loopbandjes geweest. Hoewel deze webwinkels in een korte tijd veel verkocht hebben kunnen ze na een jaar alweer opdoeken omdat de rage voorbij is. Hoe anders is dat met een binair product zoals grasmaaier, je koopt het vaak eenmalig maar de behoefte vanuit de markt blijft eeuwig bestaan. Ook zijn er product zoals kleding waarvan je vaker meerdere varianten van kunt verkopen. Ook een online item dat veel verkocht wordt is wijn, de liefhebbers komen bijvoorbeeld elke maand terug voor een nieuwe fles en een cadeau artikel.

  • Wat is de waarde van het product?

De waarde van het product is ook van grote invloed op de potentiële omzet van je webwinkel.  Een redelijke omzet voor een webwinkel is bijvoorbeeld 10.000 euro per maand. Als je producten van 10 euro verkoopt zoals handschoenen dan moet je een stuk meer sales hebben en kan het lang duren voordat je aan dit bedrag komt. Verkoop je producten van een paar honderd auto zoals grasmaaiers dan kom je hier veel sneller aan.
Zo zijn wij een keer een webwinkel in strop- en vlinderdassen begonnen. Hoewel we een top domein hadden en een redelijke mooie webwinkel schoot het maar niet op. Na een jaar zaten we nog steeds op enkele sales per week die samen uitkwamen op een paar honderd euro per maand aan omzet. Het werd al gauw duidelijk dat dit niet rendabel was en daarom zijn we er mee gestopt.

  • Wordt het product online gekocht?
pakket

Wellicht is dit een eerder punt om bij langs te gaan omdat het natuurlijk van levensbelang is. Kopen consumenten het product wel online? Het lijkt misschien interessant om bijvoorbeeld een meubelstuk zoals een bank of een tafel online te kopen voor een scherpe prijs. Veel mensen kiezen er toch voor om eerst naar een echte winkel te gaan om het met eigen ogen te bekijken en aan te raken. Het is van belang om na te gaan of de consument wel bereid is om het product online te kopen.
Let er wel op dat tegenwoordig vrijwel alle producten online gekocht worden, hoe onwaarschijnlijk het soms ook is. Door de opkomst van gratis verzenden en retourneren wordt de drempel voor consumenten bovendien een stuk lager. Ook de productomschrijvingen worden steeds beter waardoor de consument precies weet wat hij of zij in huis krijgt. door het gebruik van diverse foto's en video's wordt de kloof met echte winkels steeds kleiner gemaakt.

  • Hoe kan ik het product verzenden?

Heb je te maken met producten die vreemde afmetingen hebben of erg zwaar zijn? Ga dan eerst even bij langs wat de kosten van het transport zijn. Je zult niet de eerst webwinkel zijn die sneuvelt vanwege de hoge transportkosten. Vaak is het lastig om deze door te berekenen aan de klant als je de concurrentie voor wil blijven.
De meest eenvoudige producten voor webwinkels zijn dan ook klein maar vertegenwoordigen toch een hoge waarde. Denk bijvoorbeeld aan horloges, deze zijn al gauw honderd euro maar kunnen in een klein pakketje verzonden worden.

  • Hoe hevig is de concurrentie?

Hoewel we afraden om je te veel te focussen op de concurrentie is het natuurlijk wel verstandig om een verkennend onderzoek te doen. Dit is een uitgelezen kans om de sterkte én de omvang van je concurrent te checken waardoor je meteen meer informatie hebt over de potentie van je eigen webwinkel. Neem bijvoorbeeld de 5 grootste concurrent en vergelijk deze op de belangrijkste factoren voor een consument zoals prijs, assortiment, verzendkosten etc.

Inspiratie op doen?

Geen idee is bijna uniek meer en daarom kun je een goed voorbeeld nemen aan bestaande webwinkel die het tegenwoordig goed doen. De webwinkels in niches zoals computer accessoires doen het bijvoorbeeld steeds beter. Kledingwinkels hebben nog altijd moeite om winst te behalen vanwege de extreme concurrentie. Neem een voorbeeld aan de opkomende webwinkelgiganten zoals Coolblue, Fonq en Experty die zich met kleine niche webwinkel richten op een specifiek product en publiek.

Nog meer keuzes maken

Naast de keuze voor een product(groep) zijn er nog veel meer belangrijke keuzes die je moet maken als je een goede leverancier wil vinden. We kunnen het niet vaak benadrukken. Maak deze keuzes van te voren zodat je gericht op zoek kunt naar een leveranciers die kan leveren wat je nodig hebt tegen de juiste voorwaarden.

Importeren of uit Nederland halen?import

Als je een idee voor een product hebt dan sta je al snel voor de keuze om deze uit het buitenland te halen of via een Nederlandse importeur die wellicht al dergelijke producten importeert. Als je net begint dan is het verstandig om eerst via een tussenpersoon te handelen waardoor het risico laag blijft. Als je gebruik kunt maken van de inkoop kracht van een bestaande importeur dan hoef je vaak minder tegelijk in te kopen en je kunt alsnog scherpe prijzen bedingen.
Naast het risico om te beginnen moet je ook rekening houden met de winstmarges die op de producten te behalen zijn. Deze zijn uiteraard een stuk groter als je de producten direct uit het buitenland importeert. Zodra je het webwinkelconcept hebt uitgerold en enig succes hebt dan raden we je aan om de mogelijkheden van zelf importeren zeker te verkennen. De meeste producten worden tegenwoordig gemaakt in China, we vertellen je straks wat meer over het importeren uit China.

Niche of algemeen?

niche

De grootste webwinkels zijn nog altijd de partijen zoals Wehkamp, Bol.com, Kijkshop en Zalando bijvoorbeeld. Allemaal webwinkels die zich richten op een grote algemene markt met een brede diversiteit aan producten. Hoewel je natuurlijk net zo groot wil worden als deze partijen is het niet realistisch om vanaf het begin de concurrentie aan te gaan met deze partijen.

In de meeste gevallen kun je je tegenwoordig beter richten op een deel van de markt of een specifieke behoefte naar een product, dit wordt ook wel een niche markt genoemd. Een niche webwinkel richt zich op één productcategorie waar een specifieke behoeft naar is. De Hangmatgigant.nl is hier een goed voorbeeld van, deze webwinkel verkoopt al meer dan vijf jaar alles op het gebied van hangmatten en heeft daardoor veel naamsbekendheid opgebouwd in deze kleine markt.
Hoewel je natuurlijk veel meer kunt verkopen als je diverse product(groepen) aanbiedt op je webwinkel is de niche strategie voor veel MKB ondernemers veel succesvoller. Je kunt de grotere webwinkels bovendien eenvoudig aftroeven door te laten zien dat jij de enige echte expert binnen de niche bent. Iemand die naar een hangmat op zoek is en wat advies nodig heeft kan vaak beter terecht bij de hangmat gigant dan bij een algemene tuin of vakantie winkel.

Diep of breed assortiment?

Nadat je hebt bepaald of je een algemene markt of een niche gaat bedienen is het tijd om na te denken over het assortiment dat je gaat aanbieden. Het assortiment kan je webwinkel maken en breken en daarom moet hier veel aandacht aan besteed worden. Lees ook eens dit artikel waarin je alles over het samenstellen van het assortiment leert.
Een breed assortiment houdt in dat je veel verschillende producten aanbiedt op je webwinkel. Een diep assortiment houdt in dat je van elk product verschillende varianten kunt aanbieden. Om je assortiment helemaal compleet te maken kun je bij succes natuurlijk ook beide strategieën toepassen waardoor je een compleet assortiment krijgt, hierdoor hoeft een consument niet meer verder te zoeken.
Naarmate je webwinkel groeit kun je het assortiment natuurlijk eenvoudig uitbreiden. Bij succes zul je ervaren dat je eigen leveranciers ook met suggesties en nieuwe producten komen om meer te verkopen. Ook kun je nieuwe leveranciers aantrekken om het assortiment dieper of breder te maken, als je al een goedlopende webwinkel hebt is je onderhandelingspositie bij nieuwe leveranciers bovendien een stuk sterker.

Zelf op voorraad of dropshippen?

pakketten

Deze vraag is voornamelijk afhankelijk van je budget en de concurrentie in de markt. Als je voldoende ervaring en budget hebt dan kun je er het best voor kiezen om zelf voorraad te houden. In de meeste gevallen is dit de enige manier om een webwinkel met een uniek assortiment te maken.

Heb je niet zoveel ervaring of budget dan is dropshipping een prachtige manier om te beginnen met je webwinkel. Als je een goede dropshipping leverancier hebt gevonden kun je de producten van deze leverancier verkopen op je webwinkel zonder er voorraad van aan te leggen. Als je een bestelling krijgt stuur je deze gewoon door naar de leverancier. De leverancier verstuurd het vervolgens direct naar je klant.
Houdt er wel rekening meer dat de marges een stuk hoger zijn als zelf voorraad gaat houden. Een dropshipping leverancier neemt een hoop risico weg maar wil daarvoor wel een groter deel van de winst natuurlijk. Bij succes kun je daarom beter zo snel mogelijk overstappen naar eigen voorraad zodat je ook op de lange termijn leuk kunt verdienen met je webwinkel.

Zie ook hier: de meest volledige dropshipping & leveranciers en groothandel lijst van Nederland!

Eén of meerdere leveranciers?

Als je op zoek gaat naar leveranciers dan is het zeker slim om meerdere partijen te benaderen om je kansen te verdelen. Bovendien kun je zo uitzoeken welke partijen die beste prijzen en voorwaarden hanteren.
Als je net begint met een nieuwe webwinkel dan is het vaak zaak om eerst wat te experimenteren en aan de hand daarvan de markt te verkennen. Om tegen een zo laag mogelijk risico te starten kun je prima starten met één leveranciers, dit is altijd nog uit te breiden. Het is bovendien al lastig genoeg om een goede leverancier te vinden als je net begint!

Hoe blijf ik uniek?

uniek

Omdat je waarschijnlijk niet de eerste enthousiaste ondernemer bent die de leverancier benadert moet je er rekening mee houden dat je niet de enige bent die de producten online verkoopt, al zou dat wel mooi zijn natuurlijk. Met dropshipping is dit helemaal een issue omdat je al snel meerdere webwinkels met dezelfde foto's en beschrijvingen krijgt. Vaak concurreer je met meerdere (niche) webwinkels die dezelfde producten aanbieden, daarom zul je creatief moeten zijn om een uniek assortiment samen te stellen.

Als je uniek wil blijven dan is het van cruciaal belang om goed contact met je leveranciers te onderhouden. Eventueel kun je exclusiviteit proberen te verkrijgen zodat jij de enige bent die de producten mag verkopen. Ga daarnaast voortdurend op zoek naar nieuwe producten en merken die je kunt toevoegen aan het assortiment. Ook kun je eigen omschrijvingen, foto's en video's van het product laten maken om zo uniek mogelijk te blijven!

Hoe vind je leveranciers?

Nadat je eindelijk hebt bepaald wat je precies gaat verkopen komt het moment van de waarheid, wie gaat de producten leveren? Het vinden van de juiste leverancier gaat niet over één nacht ijs. De meeste bestaande webwinkels geven hun leveranciers ook niet zomaar prijs waardoor het best moeilijk kan zijn. Hierbij een aantal tips waar je een goede leveranciers kunt vinden.

Google helpt je graag

groothandel zoeken

Eigenlijk is het ongelooflijk dat veel webwinkels nog vragen stellen als er zoveel leveranciers eenvoudig te vinden zijn via Google. Google is eigenlijk je beste vriend, heb je een vraag over importeren of zoek je een specifieke leverancier? Google het eerst even!

Branche organisaties

Branche organisaties kunnen een hoop informatie over de markt verschaffen. Naast gegevens voor marktonderzoek kun je hier ook leveranciers ontdekken. De grote fabrikanten en groothandels worden hier vaak al vermeldt. Hier vind je een overzicht van alle branche organisaties in Nederland.

Groothandels

Groothandels zijn vaak het eerste waar je aan denkt als je een leverancier zoekt. Er zijn in Nederland diverse groothandels waar je terecht kunt, hierdoor hoef je zelf geen producten uit het buitenland te importeren. Vaak kun je wel kiezen uit een beperkt aantal producten die door andere winkels ook al verkocht worden. Er zijn ook verschillende groothandel gidsen waar je de leveranciers voor het uitzoeken hebt.

Bestaande webshops

Hoewel bestaande (web)winkels hun eigen leveranciers maar al te graag geheim houden kun je er toch vaak eenvoudig achter komen. Dit kunt je doen door te zoeken op artikelnummers bijvoorbeeld, deze worden vaak overgenomen van de leverancier. Als je het product bestelt kun je op de verpakking soms ook terug vinden wie de leverancier is.

Telefoongidsen

tel gids

Als je er echt niet uit komt kunt je ook één van de vele webgidsen raadplegen. Begin bij het begin en ga op zoek naar ondernemingen die iets met jouw product te maken hebben. Pak de telefoon en bel deze ondernemingen om te vragen of ze nog een goede leverancier voor je weten. Met een beetje geluk wordt je snel geholpen aan goede adressen om je zoektocht voort te zetten.

Agentschap NL

Agentschap NL wordt tegenwoordig ook wel de Rijksoverheid dienst voor ondernemen genoemd. Dit is een dienst van de overheid waar je terecht kunt voor informatie over het importeren van goederen en de betrouwbaarheid van een leverancier bijvoorbeeld. Met een beetje geluk kunnen ze je ook in contact brengen met leveranciers.

(Internationale) vakbeurzen

Als je op één dag meerdere leveranciers bij langs wilt gaan dan kun je ook een vakbeurs bezoeken. Deze beurzen zijn eigenlijk ontwerpen voor leveranciers om elkaar te ontmoeten. In Duitsland heb je bijvoorbeeld elk jaar de EuroCIS, de grootste retail vakbeurs van Europa. Hier komen alle grote leveranciers en retailers bij een om elkaar en ook nieuwe relaties te ontmoeten.

 

Dropshipping lijsten

Omdat het vinden van goede dropshipping leveranciers een ware zoektocht is helpen we je gelijk een handje op weg. Met de uitgebreide dropshipping lijst die op Webwinkelsucces kunt vinden vindt je ongetwijfeld in no time een goede dropshipper.

Waarom moet een goede leverancier aan voldoen?

Wanneer je eindelijk een leverancier hebt gevonden dan is het grote werk voorbij zul je denken. Het tegendeel is echter waar. We raden je aan om de potentiële leverancier helemaal door te lichten om er zeker van te zijn dat het een goede samenwerking gaat worden. Daarnaast spreek je natuurlijk een test fase af waarin de samenwerking wordt getest.
Houdt er wel rekening mee dat je als beginnende webwinkel nog niet al te veel eisen kan stellen aan je leveranciers. Wel kun je filteren en zoeken naar de beste match natuurlijk.

Dynamisch assortiment

assortiment

De wereld van e-commerce veranderd super snel en daar zou je leverancier in mee moeten gaan. Vaak ben je behoorlijk afhankelijk van het aanbod van je leverancier en daarom is het handig dat je op de hoogte wordt gehouden van veranderingen in het assortiment. Nieuwe producten kunnen dan gelijk doorgevoerd worden.

Marketing ondersteuning

achteraf-betalen-

De leverancier gaat je natuurlijk niet helpen om te producten te verkopen, dit zul je zelf moeten doen. Wel kan een leveranciers je zo goed mogelijk ondersteuning. Veel merken geven bijvoorbeeld elk jaar nieuwe brochures en handleidingen uit die vervolgens op je webwinkel kunt weergeven. Een goede leverancier ondersteunt je zo goed mogelijk zodat jij eenvoudig kan verkopen.

Achteraf betalen

Hoewel het niet altijd gebruikelijk is meer tegenwoordig kun je bij de meeste leveranciers achteraf betalen, bij voorkeur met een termijn vaan 30 dagen. Hierdoor kun je als het ware de voorraad financieren. Als je de producten snel verkoopt kun je een mooie buffer opbouwen en hoef je pas later af te rekenen!

JIT leveringen

De levertermijnen zijn van groot belang als je een webwinkel hebt, als een product net is uitverkocht dan wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk weer op voorraad is. Het beste scenario is de Just in Time levering. Hierbij worden er afspraken gemaakt waaraan de leverancier gelijk kan aflezen wanneer er weer producten geleverd moeten worden als het bijna uitverkocht is.

Scan uw leverancier

analyse assortiment

Als je in contact bent met een leverancier of een goede op het oog hebt kun je een snelle scan toepassen om er achter te komen of de leverancier geschikt is. Stel jezelf bijvoorbeeld de onderstaande vragen.

  • Is er voldoende informatie over de producten te vinden?
  • Is het assortiment uniek genoeg?
  • Zijn de prijzen goed genoeg om te concurreren?
  • Wat is de minimale bestelling en levertijd?
  • Hoe groot is het bedrijf en hoe lang is het al actief?

Waar moet je nog meer op letten?

Naast het onderzoek om er achter te komen of de leverancier geschikt en betrouwbaar is zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten. Worden er A-merken verkocht? Wordt het product internationaal verkocht? Hoe kan ik de leverancier helpen om meer van het product te verkopen? Allemaal aandachtspunten om bij langs te gaan voordat u contact met de leverancier opneemt. Wellicht weet de leverancier ook hoeveel er al verkocht wordt van het product in Nederland.

Hoe overtuig je leveranciers?

Als je net een webwinkel bent begonnen en nog geen sales hebt dan staan de leveranciers vaak niet te springen om een samenwerking aan te gaan. Voor de leveranciers kost het ook een hoop tijd om de samenwerking op te zetten maar is het nog erg onzeker of het ook wat op gaat leveren. JE zult de leveranciers daarom zelf ook moeten overtuigen om met jou in zee te gaan.

Een professionele uitstraling

intro

De eerste indruk is het belangrijkst en daarom moet je altijd zorgen voor een professionele uitstraling bij het benaderen van leveranciers. Een paar tips die je kunt toepassen om professioneel over te komen:

  • Gebruik nooit een @gmail.com of @hotmail.com
  • Zorg dat je bent ingeschreven bij de KVK
  • Zorg dat je terug te vinden bent op Linkedin (met een professionele foto)
  • Maak alvast een professionele website voor je onderneming.
  • Stel een nette mail op waarin je de voordelen voor beide partijen weergeeft.

Track record

Als je vaker met succes ondernemingen bent gestart of een aantal jaar werkervaring hebt opgedaan dan is dit ook waardevol om te vermelden. de leverancier heeft dan meer kans dat de tijdsinvestering ook echt beloond wordt. Eventueel kun je enkele referenties noemen waaraan de leverancier kan zien dat je een serieuze ondernemer bent.

Een (marketing)plan

Zonder doel kan je niet scoren en dat merkt een leverancier ook gelijk. Vermeldt daarom altijd gelijk duidelijk wat je bedoelingen zijn en waar je verwacht dat er kansen liggen om het product te verkopen. Bij voorkeur maak je een kort marketingplan waarin je aangeeft hoe je het product gaat verkopen. Hierdoor krijgt de leverancier al snel vertrouwen in een eventuele samenwerking.

Online Marketing Benadruk de voordelen

Als je nog niet zoveel bewezen hebt zul je de leverancier vaak moeten overtuigen dat jij een goede partij bent om meer samen te werken. Benadruk daarom de voordelen van een eventuele samenwerking voor beide partijen. Geeft bijvoorbeeld aan dat je zelf een hoop tijd en geld gaat investeren in de marketing om zoveel mogelijk van het product te verkopen.

Leverancier uit China?

china handel

Denk je er aan om producten uit China te importeren? Dan ben je niet de enige. Vrijwel alle producten worden tegenwoordig in China geproduceerd omdat de kosten voor arbeid daar een stuk lager liggen.
Omdat het handelen met Azië al snel problemen oplevert raden we je aan om een handelsagent in te schakelen om je in ieder geval op weg te helpen. Laat je echt veel producten zelf maken dan is een bezoek aan China onvermijdelijk om toe te zien op de kwaliteit.
De TradeRoute Asia is ook een uitstekende hulpmiddel voor Nederlandse importeurs, hier kun je bovendien veel informatie terug vinden over het importen uit China. TradeRoute Asia is een initiatief van de nieuwe Voedsel en Waren afdeling van de overheid.

Schakel een handelsagent in

Een handelsagent is een tussenpersoon die bekend is met de regels van importen en exporteren in beide landen. Een handelsagent spreekt bovendien vaak beide talen wat de communicatie een stuk eenvoudiger maakt.

Bezoek de fabriek (of laat het doen)

Wanneer je producten in China laat maken dan is een bezoek aan het land en de fabriek onvermijdelijk. Als je wil dat de partner aan de andere kant van de wereld hard voor je aan de slag gaat dan zul je zelf controle moeten uitvoeren op de kwaliteit. Als je een handelsagent inschakelt kan hij of zij dit ook voor je doen.

Groot genoeg? Je eigen productie

Wanneer je groot genoeg wordt heb je helemaal geen leverancier meer nodig en kun je je eigen fabriek in werking zetten. Uiteraard bespaar je hiermee weer een hoop kosten waardoor je winstmarges stijgen!

De test fasetest site

Wanneer je een leverancier hebt gevonden wordt het tijd om de test fase in te gaan. Bijna geen één samenwerking verloopt vlekkeloos vanaf het begin en daarom kun je voorzichtig beginnen. Test het over een periode en evalueer de samenwerking daarna om te kijken of het interessant is voor beide partijen.

Koop minimaal in

Vraag bij je leverancier wat de minimale bestelling is om te starten. Hierdoor kun je voorzichtig ervaren hoe en hoe snel het product geleverd wordt. Ook voorkom je zo dat je met een grote voorraad producten blijft zitten.

Test over een langere periode

Test de samenwerking over een langere periode, bij voorkeur over één jaar omdat je soms met pieken in een seizoen te maken kunt hebben. Een kortere periode van een maand is natuurlijk ook prima als je het even wil uitproberen.

Hoe zit het met garantie?

Uiteraard vraag je van te voren om de garantievoorwaarden maar in de praktijk kan het nogal verschillen, zeker als je met buitenlandse leveranciers te maken hebt. Test daarom ook altijd even de garantie- en retourprocedure uit. Is de leverancier hier niet soepel of behulpzaam genoeg in? Dan kan het toch slim zijn om nog even verder te zoeken.

Evalueer de samenwerking

Na de testperiode wordt het tijd om de samenwerking te evalueren, eventueel samen met de leverancier. Is het soepel verlopen, zijn de klanten tevreden en is het winstgevend voor beide partijen. Alleen als alles klopt kan een samenwerking succesvol zijn.

Bonus tip: exclusiviteit verkrijgen

Heb je een leverancier ontdekt waarvan de producten nog niet verkocht worden in Nederland? Wellicht is het mogelijk om een exclusiviteitsafspraak met deze leverancier te maken. Dan wordt je de exclusieve retailer van het product of merk waardoor je weinig last van concurrentie zult hebben!

Zie ook hier: de meest volledige dropshipping & leveranciers en groothandel lijst van Nederland!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo