Review: Omnichannel via Lightspeed POS

Webwinkelsucces.nl » Review: Omnichannel via Lightspeed POS

Stel je hebt een webshop met mode artikelen en je wilt er toch wel echt een fysiek winkeltje bij starten, of juist de andere kant op: Je hebt al een leuk winkeltje maar wilt dit volledig koppelen (en goed laten integreren) aan goede e-commerce software dan is Lightspeed een interessante optie.

Al vele jaren is Lightspeed op deze website weergegeven als een goede speler voor webshop software, dit is nog steeds interessante software maar deze software heeft niet meer de grootste focus. Het hoofdproduct van Lightspeed is de POS oplossing.

Een POS (Point of Sale) of kassasysteem is een computerprogramma of apparaat dat wordt gebruikt om producten of diensten te verkopen en transacties te verwerken. Het is het systeem waarmee je in winkels, restaurants en andere bedrijven afrekent. Het helpt bij het registreren van items, het berekenen van de kosten, het accepteren van betalingen en het bijhouden van voorraad- en verkoopinformatie. In eenvoudige woorden: het is het ‘kassa' systeem dat bedrijven gebruiken om geld te innen voor wat ze verkopen.

Omnichannel van Webshop naar Retail via een POS

Zorg ervoor dat de POS naadloos kan integreren met je webshop en andere verkoopkanalen, zoals marktplaatsen of sociale media. Dit zorgt ervoor dat alle verkoopgegevens en voorraadinformatie synchroon blijven! Lightspeed zegt hier het volgende over:

Zit nooit meer met te veel of te weinig voorraad. Synchroniseer al je verkoopkanalen met de voorraadbeheertools van Lightspeed.

Lightspeed

Doordat je alles eenvoudig met elkaar kan koppelen en de boel via één systeem laat draaien loop je niet in de valkuilen van software die niet goed bij elkaar aansluit. Het is vrij zeldzaam dat één speler zowel een goede POS partij is als een eCommerce oplossing biedt.

Ga ook voor optimaal gebruiksgemak:

Kies een POS-systeem dat eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is voor je medewerkers, zodat transacties soepel verlopen en er geen tijd verloren gaat.

Creëer een webshop in een handomdraai, of koppel in enkele seconden je bestaande website – de keuze is aan jou

Lightspeed

Ook op dit vlak is het systeem en vooral de combinatie van systemen van Lightspeed een aanrader.

Samengevat, bij het kiezen van een POS-systeem voor multichannel-verkoop vanuit een Webshop, is het essentieel om te letten op integratie, betalingsmogelijkheden, voorraadbeheer, rapportage, gebruiksgemak, klantenbeheer, ondersteuning en kosten.

Lightspeed POS positioneert zich als een omni channel platform, juist op dit vlak is het een ideale partij, als pure commerce speler zouden wij eerder voor Shopify kiezen, maar omnichannel is Lightspeed op dit moment vollediger

Van retail naar een webshop bij jou POS leverancier

Als je al bij dezelfde partij blijft en in deze case dus Lightspeed, dan is het no-brainer om de webshop en e-commerce aansluitingen via Lightspeed te laten verlopen.

Even heel belangrijk: Wij zouden dit bij iedere partij aanraden, als je bij dezelfde software partij kan blijven zouden wij dit bijna in ieder geval doen. Immers: Het scheelt enorm veel dat je niet de software aan elkaar hoeft te koppelen. Dat is een complexe, onderhoudsgevoelige en vooral dure grap.

Het starten van een webshop zal hoe dan ook heel veel challenges bieden als je hier geen ervaring mee hebt, ga er dus niet vanuit dat je direct online succes zult hebben. Ook hier is het zweten, uitproberen en fouten maken. Zorg dus voor diepe zakken om de kosten laag te houden!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo