Lightspeed

Webwinkelsucces.nl » Lightspeed

Lightspeed is breed gebruikte webshop software voor professionele en beginnende webshops. Deze webshop software kan soorten producten (ook dropshipping) eenvoudig aan. Als je een vijftal gegevens achterlaat ontvang je al een gratis 14 daagse proefperiode om deze software goed uit te proberen.

Lightspeed HQ ervaringen, support en kosten

Lightspeed HQ eCommerce is één van de beste en meest veelzijdige webshop software pakketten die we onder de loep hebben genomen. Voornamelijk in design en voorraadbeheer is Lightspeed ongeëvenaard.

Overweeg je om Lightspeed te gaan gebruiken als software voor jouw nieuwe webshop? Lees dan even deze review door met onze ervaring met betrekking de Lightspeed software.

Wat is Lightspeed?

lightspeed promo box sidebarLightspeed is een aanbieder van onder meer webshop software, een internationaal bedrijf dat te vergelijken is met Shopify. In Nederland nam Lightspeed in het verleden SeoShop over om hun lancering als webshop aanbieder kracht bij te zetten.

Lightspeed webwinkel software is naar onze mening goede, makkelijke en complete webshop software die zeer geschikt is voor MKB retailers.

Lightspeed review: onze ervaringen

avg banner

Eén van de belangrijkste verschillen tussen Lightspeed en andere webshop software is dat Lightspeed zich van origine richt op het genereren van traffic door o.a. SEO (zoekmachine optimalisatie).

Zoekmachines vormen vaak het belangrijkste acquisitiekanaal voor webwinkels. Een webwinkel dient qua structuur dusdanig te zijn opgezet dat Google de pagina's makkelijk kan indexeren (lezen en opslaan). Bij Lightspeed zit dit erg goed in elkaar.

Ook biedt Lightspeed onder andere honderden integraties met iDeal, PostNL, Google Shopping en dropshipping partijen! Dropshipping als webshop houder is nu populairder dan ooit. En hier leent Lightspeed zich dus zeer goed voor:

Dropshipping Lightspeed

Voor wie is Lightspeed software geschikt?

De Lightspeed webshop software is geschikt voor mensen die een webshop willen beginnen, of al hebben en op zoek zijn naar een totaal oplossing.  Dus voor de volgende soort bedrijven is Lightspeed geschikt.

 • Webshop beginner. (Iemand die gratis de software even wilt testen) (14 dagen gratis)
 • Webshop met enkele producten. (14 dagen gratis)
 • MKB / Klein bedrijf. (Bekijk)
 • Middel / Grote Webshop (Omzet tot 10 miljoen / jaar.  (Bekijk)

Voor grootzakelijke bedrijven kan Lightspeed ook op een oplossing bieden maar is wellicht maatwerk een betere optie.

Voor Lightspeed heb je geen technische kennis nodig, zodoende kan iedereen zonder programmeerkennis met Lightspeed simpel en snel een webwinkel in de lucht krijgen.

Hoe werkt de Lightspeed eCommerce software?

Zoals hierboven al beschreven, is Lightspeed prettig in gebruik. Binnen 10 minuten heb je een demo account opgezet en zit je al in de back end van je eigen webshop. De backend van Lightspeed HQ is intuïtief (zie screenshot) en overzichtelijk.

lightspeed-ecom
Backend Lightspeed eCom webshop

In de backend vind je aan de linkerkant het menu waar je de aanpassingen kan doorvoeren. Hier kan je aan de slag met het toevoegen van producten of bijvoorbeeld het aanpassen van het design.

Je kan kiezen tussen verschillende thema's (lay outs) voor de website in de Theme Store, welke je eenvoudig aanpast met de drag en drop builder. Deze werkt eenvoudig, hier mee kan je gewoon de website ‘invullen', zie het screenshot hier onder.

drag and drop lightspeed eCom
Met de builder van Lightspeed eCom klik je aan wat je wilt aanpassen, verderop zie je hoe dat er ingevuld uitziet..

In de backend staan ook meteen al tiental pagina's klaar voor je webwinkel, bijvoorbeeld de disclaimer, over ons, algemeen voorwaarden, sitemap etc. staan al voor je klaar om te bewerken en af te maken. Voor de pagina's biedt Lightspeed ook nog specifieke SEO (zoekmachine optimalisatie) opties.

Al met al is het dashboard in de backend van Lightspeed eCom heel goed en compleet, het helpt je met statistieken, marketing, blogs, je orders en je kan er makkelijk het design van je webshop aanpassen. Ook kun je kiezen uit de talloze apps die je kan koppelen om je website nog beter te maken.

Wij vinden Lightspeed makkelijk in gebruik in vergelijking met andere webshop software pakketten.

Lightspeed eCom kosten / prijzen

Lightspeed eCommerce heeft verschillende pakketten: Essential, Advanced en Professional en de prijzen beginnen vanaf €49,- per maand. Voor hoe compleet dit pakket al is vinden wij dit een hele goede prijs vs kwaliteit verhouding. Zeker als je bekijkt hoe veel tijd je bespaart doordat Lightspeed echt een totaal oplossing biedt.

Voor €49,- heb je het Lightspeed eCom Essential pakket, je kan vervolgens altijd upgraden naar Advanced (€89 / Maand) of Professional (€189 / Maand) als je naar het buitenland wilt doorgroeien of meer opties wilt zoals het aanpassen van CSS en HTML en de website helemaal naar je hand te zetten.

De kosten van het werken met Lightspeed kunnen door het kiezen van thema's of het integreren van Apps overigens nog wat oplopen, maar die prijzen zijn goed te overzien, vaak rond de €15,- extra.

Lightspeed voorbeeld website

Met de drag en drop editor en de verschillende thema's kan je de website redelijk snel naar je eigen hand zetten. Zoals je hier onder ziet.

voorbeeld-screenshot-lightspeed
Voorbeeld van een ingevulde webshop

Ben je benieuwd naar een live voorbeeld van een Lightspeed webwinkel? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de website van fietsenmerk Union, deze is bijvoorbeeld gebouwd met Lightspeed. Ook hier op de website van Lightspeed zelf vind je nog een aantal voorbeelden.

Lightspeed vs Woocommerce / Magento

Het verschil tussen bijvoorbeeld WooCommerce en Magento ten opzicht van Lightspeed? Lightspeed is een SaaS pakket, je hebt direct een webshop klaar, hoeft niet meer te coderen, alleen nog in te vullen. Ook is er van alles al geoptimaliseerd dus je hoeft je niet volledig op de SEO te storten, het is een totaal oplossing voor je webshop.

Magento en WooCommerce is open source software en vergt veel meer technische kennis om het goed in elkaar te zetten, overigens is het wel gratis (in de praktijk is de ontwikkeling van Magento overigens wel duur, zie hiervoor onze berekeningen).

Kort door de bocht: met Lightspeed kun je veel sneller van start en ben je minder tijd en dus geld kwijt. Je zit dan wel een beetje in een 'template' vast. Maar dat kun je wel customizen.

Voor webshops zouden wij nu (2020) Lightspeed aanraden ten opzichte van WooCommerce of Magento omdat je vrijwel alles kan koppelen en automatiseren met apps en integraties en het scheelt gewoon heel veel tijd en ontwikkelingskosten.

Lightspeed eCommerce integraties en koppelingen

In de achterkant van je Lightspeed webshop heb je ook het tabje ‘Apps'. Onder de apps vind je allerlei programma's die je kan koppelen aan jouw webshop. Zo koppel je bijvoorbeeld makkelijk de verzending, boekhouding, betalingen en klantenservice aan je webshop. Dus de verzending met PostNL en de integraties van iDeal heb je ook zo in je webshop zitten.

apps-lightspeed
Met de verschillende apps kun je bijvoorbeeld je boekhouding en verzending koppelen / integreren aan je webshop

Lightspeed Dropshipping

Binnen Lightspeed kun je er ook nog voor kiezen om te starten met Dropshipping. Met een dropshipping webshop besteed je het voorraadbeheer uit en automatiseer je de levering. Lightspeed als webshop applicatie is zeer geschikt voor een dropshipping webshop. Op deze manier zou je dus alles kunnen automatiseren, de dropshipping, verzending en betalingen. Hier lees je meer over dropshipping.

Zo werkt dropshipping

Lightspeed support

Je kan bij onder meer gebruik maken van het blog en de kennis bank bij Lightspeed. In het eCom support center vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je als je er ondanks de kennisbank en het blog er niet uitkomt contact opneem via telefoon of email met de eCom support van Lightspeed. Daarnaast kan je via het forum in contact komen met andere webwinkeliers die graag hun Lightspeed tips met je delen.

Internationaal gaan met je eigen webshop?

Ook dit is goed geregeld in de backend van de Lightspeed software. Onder de instellingen kun je kiezen voor internationalisatie en verschillende landen en talen koppelen aan je webshop. Zo heb je relatief snel een meertalige webshop.

Voor- en nadelen van Lightspeed

De voordelen en nadelen van de Lightspeed HQ webshop software. 

Voordelen Lightspeed:

 • Duidelijke beheeromgeving voor alle dagelijkse taken, makkelijk in gebruik.
 • Veel standaard koppelingen en eigen koppelingen via API mogelijk.
 • Laag instappen en grotere pakketten later mogelijk. (Van beginner tot professional mogelijk)
 • Gebruiksvriendelijke interface.
 • Goede support.
 • Nederlandse ondersteuning.
 • Snel een webshop live.
 • Niet zeuren maar poetsen mentaliteit!
 • 14 dagen gratis testen

Nadeel Lightspeed:

 • Vanwege het uitgebreide pakket een iets duurder instaptarief dan de concurrentie.

Conclusie Ervaringen & Eigenschappen Lightspeed

Onze tone of voice en onze vele positieve opmerkingen hebben misschien onze voorkeur al prijs gegeven: Lightspeed leent zich op dit moment als uitstekende webshop software. Probeer de software voor 14 dagen uit en je zal direct al zien dat op dit moment de aanpak & strategie van Ligthspeed werkt. Voor welke soort webshop dan ook.

Nu 14 dagen gratis proberen!

Test Lightspeed gratis als je van plan bent om een webshop te beginnen Op die manier kun je goed achterhalen of het iets voor je is!
Klik Hier

Lightspeed F.A.Q – veelgestelde vragen

👨‍💻 Wat is Lightspeed?

Lightspeed is webwinkel software, software waar je snel en simpel een eigen webshop mee kan beginnen. Lightspeed maakt het makkelijker en sneller om een eigen webshop te beginnen..

👨‍🔧 Hoe werkt Lightspeed webshop software?

Als je een webwinkel wil beginnen kan je bijvoorbeeld bij Lightspeed terecht. Lightspeed is webshop software die welke je kunt ‘huren’. Kies je voor zo’n zo’n software pakket dan krijg je eigenlijk een kant en klare winkel die je alleen zelf nog moet inrichten en de voorraad moet vullen.

🤑 Kan je Lightspeed gratis proberen?

De webshop software van Lightspeed kan je gratis proberen. Via onze website vind je uitleg over Lightspeed en ook informatie over hoe je simpel en snel een proefperiode / demo aanvraagt..

👌 Wat zijn de voordelen van Lightspeed

Kies je voor Lightspeed als webshop software dan heb je een aantal voordelen. Je krijgt eigenlijk al een kant en klaar pakket dat makkelijk in gebruik is en ook door beginnende webwinkeliers is te vullen maar ook een pakket dat geschikt is voor grote webshops. Omdat Lightspeed een behoorlijk groot bedrijf heeft aanzienlijke schaalvoordelen. Er wordt voor alle afnemers van Lightspeed samen betaald voor de doorontwikkeling van de software. Verdere voordelen zijn bijvoorbeeld: 1.) dat de software makkelijk in gebruik is: een ideale oplossing als je zelf niet de dus weet jij niet hoe je een webshop moet bouwen. 2.) lage opstartkosten, door de abonnementservice. 3.) Lightspeed heeft flink wat thema’s die al zijn ontwikkeld zodat je niet al te veel tijd in design hoeft te stoppen (maar het kan wel). 4.) Webshop software zoals Lightspeed wordt constant doorontwikkeld, terwijl als je een webwinkel op maat laat maken, je bij elke update weer bij een ontwikkelaar aan moet kloppen. 5.) Lightspeed heeft net als bijvoorbeeld Shopify allerlei integraties die het runnen van een webwinkel makkelijker maken, denk daarbij aan betalingen met iDeal, verzendingen via PostNL etc.

❓ Is Lightspeed geschikt voor de Nederlandse markt?

Als je in Nederland een webshop wil beginnen is Lightspeed erg goede software. Op deze pagina lees je alle voordelen en onze review over Lightspeed en krijg je verder uitleg over hoe je kan starten met je eigen webwinkel via Lightspeed door integraties met iDeal, Mollie, PostNL en andere Nederlandse partijen wordt veel werk uit handen genomen.

💰 Hoe duur is een Lightspeed webshop?

Bij Lightspeed beginnen de prijzen voor een webshop vanaf €49,- voor de meeste webshop houders is dit pakket ook meteen goed genoeg. Met dit model - Lightspeed Essential - heb je je eigen webshop met tal van functionaliteiten.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo