Het was 5 uur zondagmiddag en ik moest nog een paar uur werken op kantoor. Mijn vriendin – die 9 uur bij mij vandaan woonde en bij mij op bezoek was – zat alleen in mijn appartement te wachten tot ik eindelijk klaar was (en zich waarschijnlijk af te vragen waar ze ooit aan begonnen was).
Hoe was ik daar ooit terecht gekomen? Het was nooit mijn plan om te gaan werken bij een investeringsbank, waar de werktijden notoir waren en de werkdruk hoog. Maar het was een verleidelijke baan, meteen na de universiteit, die me de gelegenheid gaf werkervaring op te doen in een groot bedrijf.
Onze werktijden waren niet zo erg als die bij de grotere investeringsbanken, waar werkweken van 100 uur de regel zijn. Toch waren werkweken van 60 tot 80 uur, onvoorspelbare werktijden en het niet kunnen maken van plannen uiteindelijk erg vermoeiend, met name voor een baan waar ik me niet thuis voelde.
Ik besloot ontslag te nemen en begon zoveel mogelijk geld te sparen. Ik reed langer dan nodig in mijn oude auto, waar ik sinds de universiteit al in rondreed om geld te besparen – een auto die zo lelijk was dat ik hem een paar straten verderop moest parkeren. Ik incasseerde alle bonussen waar ik recht op had en kreeg op kantoor de reputatie een krent te zijn. In de weinige vrije tijd die ik had las ik “The Four-Hour Work Week” van Tim Ferriss en begon ik te dromen over mijn toekomst. Ik legde de basis voor mijn ontsnapping.
In november 2009 nam ik ontslag. Weglopen bij een bedrijf om je eigen toko op te zetten is tegelijkertijd opwindend en een beetje beangstigend. Na een korte road-trip richtte ik me weer op mijn toekomst. Ik wist niet precies wat ik wilde doen, hoewel ik wel wist waarin mijn toekomstige bedrijf moest voldoen:
De verhouding tussen risico en beloning moest goed zijn
– Er moest weinig kapitaal voor nodig zijn
– Het moest schaalbaar zijn
– Het moest niet afhankelijk zijn van een locatie
Het is grappig om te zien hoe motiverend een totaal gebrek aan inkomsten kan zijn. Nadat ik een paar potentiële ideeën had bekeken, had ik al snel door dat e-commerce, in de vorm van dropshipping, het beste bij mijn eisen paste. Ik opende een bankrekening met € 1.500, zette een bedrijf op en koos een markt: korte golf radio apparatuur.
Rond deze tijd verloor mijn moeder alle vertrouwen in mij. Ze was al redelijk gestrest toen ik mijn baan opzegde, en nu moest ze vrienden en familie vertellen dat haar zoon een goed betaalde baan had opgezegd om via internet radiootjes te verpatsen. Om eerlijk te zijn had ik zelf ook zo mijn twijfels, maar omdat mijn onderzoek me vertelde dat radio's wel eens een interessant markt konden zijn, had ik de sprong gewaagd en mijn eerste e-commerce bedrijf opgezet.
Binnen een maand was mijn website online. Ik had de site zelf ontworpen en gebouwd, dus prijzen zou ik er zeker niet mee winnen, maar hij werkte en ik kon bestellingen verwerken en zien hoe goed mijn idee in werkelijkheid was. Kort na de lanceren kreeg ik mijn eerste bestelling binnen. Zoals iedere ondernemer zal bevestigen, kan er weinig in het leven op tegen je eerste verkoop en het gaf mij een ongelofelijke boost.
In de daaropvolgende maanden stortte ik mij volledig op het uitbouwen en verbeteren van mijn bedrijf. Ik leerde zoveel ik kon over online marketing, zoekmachinemarketing en mijn klanten en de markt. De verkoopcijfers begonnen te groeien, hoewel in het begin nog sporadisch. Mijn vriendin (inmiddels mijn vrouw) kon iedere avond aan mijn stemming aflezen hoeveel bestellingen er binnen waren gekomen. In het begin investeerde ik de winst weer in het bedrijf, maar hoefde nooit geld toe te voegen aan mijn oorspronkelijke € 1.500.
Langzaam maar zeker groeide mijn omzet. Na een jaar verdiende ik genoeg om mezelf en mijn vrouw te onderhouden. Ik huurde een parttime Virtuele Assistent (VA) in om me te helpen het bedrijf te runnen. Binnen twee jaar lanceerde ik mijn tweede e-commerce site, en kort daarna nam ik mijn eerste fulltime medewerker in dienst.
Met een geweldig team dat de dagelijkse werkzaamheden kon uitvoeren, besloot ik om me even te richten op iets anders dan mijn webwinkels, en vanaf februari 2011 reisden mijn vrouw en ik zeven maanden lang de wereld over, in meer dan 20 landen.
De reis werd grotendeels gefinancierd met de meer dan 1 miljoen airmiles die ik via mijn bestellingen had weten te verzamelen.
Na onze waanzinnige wereldreis keerden we in november 2013 terug. Ondanks mijn maandenlange afwezigheid hadden mijn bedrijfjes meer dan 1 miljoen euro aan omzet gedraaid, een bedrag waar we in 2014 vervolgens makkelijk overheen gaan. Het is ook tot dan toe mijn beste jaar ooit in termen van inkomsten en ik verdien aanzienlijk meer dan toen ik nog voor die investeringsbank werkte.
Hoewel mijn leven zich op een wat ongewone manier heeft ontwikkeld, is geen redenen dat anderen niet iets vergelijkbaars kunnen doen met hun leven. Ik wil niet zeggen dat het makkelijk is om je eigen e-commerce bedrijf op te zetten – niets is minder waar. De verleiding is vaak groot om alleen de mooie kanten te laten zien, en niet de negatieve kanten die er zeker ook zijn, en dat is zeker niet mijn bedoeling.
Eén van de factoren die weinig worden genoemd maar die belangrijk zijn bij het slagen van een bedrijf is het bouwen van een solide basis voor succes. Toen ik ontslag nam, had ik een mooi bedrag op mijn bankrekening staan, waardoor ik de tijd kon nemen om mijn eerste bedrijf te starten. Maar het kostte me wel jaren om dat bedrag bij elkaar te sparen – en dat was niet makkelijk en zeker geen pretje.
Het opzetten van mijn eerste site was moeilijk, erg moeilijk. Het kostte heel veel werk, vaak saai werk, en de eerste maanden kreeg ik er weinig voor terug. Het is aan het begin van een nieuwe onderneming moeilijk om gemotiveerd te blijven als succes uitblijft.
Uiteindelijk slaagt geen enkel bedrijf zonder opoffering en hard werken, maar neem van mij aan dat het allemaal de moeite waard is. Ik ben van mening dat er in de hele geschiedenis nooit een betere tijd is geweest om een eigen bedrijf op te zetten. Voor online bedrijven zijn de risico's klein en de opbrengsten aanzienlijk.
Dit is het verhaal van iemand die wist te ontsnappen aan het bedrijfsleven toen hij zijn eerste e-commerce bedrijf opzette met dropshipping, en het effect dat het had op zijn leven. Zijn verhaal vind ik erg inspirerend en hoewel ik i.v.m. de concurrentie het artikel anoniem moet publiceren blijft het een geweldig verhaal!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op