Een mobiel pinapparaat: hoe kom je eraan?

Webwinkelsucces.nl » Een mobiel pinapparaat: hoe kom je eraan?

Wie een webshop heeft, zal misschien ook wel eens offline iets verkopen. Het is dan handig om een mobiel pinapparaat te hebben. Want wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld op zak? We betalen steeds vaker contactloos met de betaalpas of smartphone. [1]Corona stuwt gebruik pin in 2020: voor het eerst betalen consumenten in alle branches vaker met pin dan contant, DNB.nl

Mobiele pinapparaten zijn populair onder kleine (webshop) ondernemers die klanten op beurzen, markten of direct vanuit het magazijn contactloos willen laten betalen.

Een mobiel pinapparaat heeft een compact formaat en werkt zonder stroom of kabel. Je neemt het kleine apparaatje dus gemakkelijk overal mee naar toe.

De voordelen van een mobiele pinautomaat

Handige functionaliteiten van mobiele pinautomaten
 • Te koppelen aan een app waarmee je de bedragen kunt invoeren
 • Er wordt direct een nota aangemaakt en naar jouw e-mail verzonden
 • Geschikt voor Google en Apple pay (betalen met je telefoon)
 • Pinautomaten kunnen werken op WIFI, Bluetooth, GPRS, 3G, 4G, 5G

Betalen met een mobiel pinapparaat: gebruiksaanwijzing

Er zijn verschillende soorten mobiele pinapparaten. Elk apparaat heeft zo zijn eigen technische snufjes en werkt op zijn eigen manier.

Zo zijn er exemplaren die je eenvoudig kunt gebruiken door het downloaden van een bijbehorende app. Via deze app maak je een account aan en verbind je de automaat met je smartphone of tablet via bluetooth. Wil je klant betalen? Dan tik je het bedrag eenvoudig in via de app en vervolgens kan er worden betaald. De betaling wordt geregistreerd en deze kun je daarna altijd terugvinden in de app. Bovendien is het ook mogelijk om een betalingsbewijs naar het e-mailadres van de klant te sturen.

Een mobiel pinapparaat online aanschaffen

Mobiele pinapparaten worden zowel met als zonder abonnement aangeboden. Welke optie voor jou het best werkt, hangt af van het aantal transacties waarmee je te maken krijgt.

Tip
Is jouw webshop gemaakt met Shopify? Dan kun je direct bij hen pinautomaten afnemen.
Shopify POS

Mobiel pinautomaat zonder abonnement

Run je een klein bedrijfje en wordt er niet vaak met de pin betaald? Dan snappen we heel goed dat je geen grote investering wilt doen of een speciaal pinapparaat wilt aanschaffen. Diverse aanbieders zijn flexibel en werken zonder contracten. Maar let op: als je een pinautomaat zonder abonnement aanschaft, betaal je niet alleen aanschafkosten, maar ook een bepaald percentage per transactie.

Mobiel pinautomaat met abonnement

Krijg je te maken met een behoorlijk aantal transacties? Dan is een pinapparaat met abonnement misschien iets voor jou. Met dit abonnement hoef je niet steeds je mobiel erbij te pakken en ben je verzekerd van service en onderhoud. Houd er echter wel rekening mee dat deze apparaten duurder in aanschaf zijn en je een aantal tientjes per maand kwijt bent aan het abonnement. Maar hier staan lage transactiekosten tegenover en bovendien ben je niet meer afhankelijk van wifi of bluetooth.

Let op: de meeste mobiele pinapparaten werken op wifi of bluetooth. Het is daarom belangrijk dat je een goede internetverbinding of bereik hebt. Zonder stabiele verbinding kan er geen transactie plaatsvinden.

Verschillende soorten automaten

Het vinden van de juiste pinautomaat kan nogal een hele klus zijn. Om je een eindje op weg te helpen, zetten we de eigenschappen van een aantal bekende merken op een rij.


Sumup

SumUp biedt een pinautomaat met 3G speciaal voor de kleine ondernemer. Je zit niet vast aan een contract, maar betaalt een maandelijks tarief. Bedragen worden binnen enkele werkdagen op je rekening gestort en het apparaat kan overal met bereik worden gebruikt.

Je betaalt 1.90% transactiekosten over elk bedrag. Bovendien accepteert de automaat Apple Pay en Google Pay.

sumpup mobiele pin

SumUp Air-pinapparaat Zeer voordelig in aanschaf

Zonder bindende contracten of verborgen kosten. Gewoon een vast laag tarief per transactie.
€9,9929 Bekijk

Zettle

Zettle by PayPal, vroeger iZetttle, is de populairste aanbieder van mobiele pinapparaten in Nederland. De machine ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook makkelijk in gebruik. Je meld je aan op de website van Zettle en na het invoeren van enkele gegevens kun je beginnen met pinnen.

De transactiekosten bedragen 1.95% per betaling en Zettle accepteert contactloze betalingen via Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay.

Zettle pinapparaat Erg mooie apparatuur

Te gebruiken via de Zettle-app. Geen maandelijkse kosten. 1,95% transactietoeslag.
€1579 Bekijk

myPOS

Een mobiel pinapparaat van myPos heeft een touchscreen en een app store en lijkt daarmee heel erg op een smartphone. Het apparaat werkt of wifi, bluetooth of een simkaart: dit kun je zelf kiezen.

De transactiekosten variëren per hoeveelheid transacties, maar liggen zo ongeveer op 1.75% per betaling. Bovendien krijgen klanten van myPOS een gratis zakelijke bankrekening, zodat je direct toegang hebt tot je geld. Wil je geld naar je eigen rekening overboeken? Dan moet dit elke keer handmatig gebeuren en je betaalt er extra transactiekosten voor.

mypos

MyPOS Go

Gratis simkaart bijgevoegd. De MyPOS biedt de mogelijkheid om een digitale bon via sms of e-mail te ontvangen.
34,5069 Bekijk

Sepay

Sepay biedt vijf verschillende pinapparaten voor de kleine ondernemer. De populairste variant is de Sepay Mini: een compact apparaat met een ingebouwde simkaart.

Je betaalt een vast bedrag per transactie en krijgt niet te maken met een bepaald percentage per betaling. Echter, je moet wel maandelijks tarief van een tientje betalen aan Sepay (ook als je het apparaat niet hebt gebruikt).

Sepay Mini Vast maandbedrag

De pinautomaat maakt via een meegeleverde GPRS-simkaart verbinding met het internet. Je hebt dus geen afhankelijkheid van een mobiele telefoon.
99139 Bekijk
Zoals je misschien al was opgevallen kun je bij Sepay en MyPOS eenzelfde model afnemen. Ze hanteren echter wel verschillende kosten. Je betaalt ofwel een vast bedrag, ofwel een percentage over de omzet.

Maak jij al gebruik van een mobiel pinapparaat voor jouw webwinkel? Deel jouw ervaringen hieronder!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo