Mollie vs Sisow vs Pay.nl

Webwinkelsucces.nl » Mollie vs Sisow vs Pay.nl

Veel van onze lezers zoeken naar deze vergelijking: Mollie vs Sisow. Moet ik voor mijn Webshop Mollie of Sisow kiezen? Wij hebben bij deze vergelijking ook nog eens het populaire Pay.nl gepakt en duiken in de betaalwereld voor webshops:

Tabel met de drie betaalsystemen:

#Pay.nlSisowMollie
Gratis pakket mogelijkJa - Pay PioneerJa - Betalen per transactieJa - Betalen per transactie
Maandelijkse kosten€ 0 of € 25€ 0€ 0
Eénmalige setupkostenGeen SetupkostenGeen SetupkostenGeen Setupkosten
iDeal tarieven per transactie€0,39€0,29€0,29
Review / uitproberenMeer informatieMeer informatieMeer informatie
Contractduurjaarlijksgeengeen
Koppeling Sofort & Bancontact
Koppeling achteraf betalenAfterpay & KlarnaAfterpay & KlarnaKlarna
Apple Pay SupportJaNeeJa

In deze tabel zijn de verschillen buiten de iDeal kosten om zeer beperkt. Wat voornamelijk opvalt is het verschil in communicatie en methodieken van de partijen. Waar Mollie zeer open is over tarieven moet je bij de andere partijen goed zoeken naar prijzen. Als je ze al gaat vinden. In dit tijdperk van openheid en transparantie is deze ondoorzichtige werkwijze van veel payment providers behoorlijk frustrerend.

Mollie en Sisow zijn op het gebied van de lage kosten voor iDeal transacties niet te evenaren, ook niet door andere payment service providers. Vanwege het feit dat iDeal transacties verreweg het meest voorkomen gaan we in onze vergelijking verder met Sisow vs Mollie.

Sisow vs Mollie

Sisow en Mollie lijken qua werking en systeem vrijwel hetzelfde, het lijkt er zelfs op dat ze beide gebruik maken van dezelfde website bouwers 🙂 aangezien ook de websites nagenoeg identiek zijn. De verschillen zitten hem in kleine puntjes:

 • Op dit moment lijkt Mollie sterker omdat alles er groter & internationaler uitziet.
 • Wij vinden zelf de back-end van Mollie er strak en duidelijk uitzien, op het gebied van design, gebruikersvriendelijkheid en UX lijken ze voorop te lopen.
 • Mollie biedt in tegenstelling tot Sisow ook Apple Pay aan;
 • De ervaringen op internet met beide partijen zijn gelijk, uit vele recensies komt naar voren dat vrijwel iedereen zowel Mollie als Sisow als een professionele / fijne partijen ervaart.
Het strakke design van Mollie

Conclusie van Webwinkelsucces.nl

Op dit moment is Mollie de partij die de andere payment service providers zullen moeten verslaan. Sisow zit Mollie op de hielen, maar de look & feel van Mollie en de UX steekt er wat ons betreft net bovenuit. Overweeg je eventueel over te stappen van Sisow naar Mollie zouden wij dat nu niet aanraden, daar zijn de verschillen wat ons betreft te klein voor.

Niet alleen Sisow of Pay.nl , maar de meeste payment providers lopen nu iets tot veel achter bij Mollie. Wij blijven deze pagina echter updaten en goed in de gaten houden voor als er zaken veranderen.

3 Opmerkingen
 1. Goedemiddag!
  Hoe weet ik of dit de meest recente informatie is? Van wanneer dateert dit artikel?
  Overigens dank voor de heldere uitleg!
  Vriendelijke groet,
  Marion Gulpers

 2. Nou Marion,
  Ik weet nu dat het in ieder geval voor 10 augustus 2021 is, dankzij jouw reactie. Hoe het er nu voorstaat weet ik niet. Ik zelf heb al jaren Mollie en ben daar op zich wel tevreden over, maar met de anderen heb ik geen ervaring.

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo