Oberlo Stopt: De reden & alternatieven

Webwinkelsucces.nl » Oberlo Stopt: De reden & alternatieven

Oberlo is de populairste dropshipping-app op Shopify en wordt stopgezet. Het is niet langer beschikbaar in de Shopify App Store en je kunt het ook niet vanuit andere bronnen installeren. Lees wat er is gebeurd en wat je het beste kan doen als een Oberlo gebruiker.

Oberlo is één van de meest succesvolle Shopify-apps met meer dan 100.000 actieve installaties. Verkopers gebruikten de app om hun dropshipping via AliExpress te vervullen. Via dit soort Dropship apps is het mogelijk om in een paar klikken producten van de Chinese websites aan de winkel toe te voegen en de oorspronkelijke verkoper de bestelling laten uitvoeren.

Dropshipping heeft altijd al wat onder druk gestaan. [1]Juridische risico's van dropshipping De toevoer van producten vanuit AliExpress is daarbij nog problematischer is geworden de laatste maanden door gebrekkige leveringen uit China. Dit zal mede de reden zijn waarom Shopify afstand heeft genomen van deze Dropshipping App, waar ook nog eens voldoende concurrentie voor bestond in de App store.

Hoe Oberlo in handen van Shopify kwam

In 2017 verwierf Shopify de Oberlo App voor ongeveer $ 15 miljoen van een Litouwse startup.[2]Oberlo acquired by Shopify Deze zeer populaire App werd ineens geschrapt op 12 mei 2022.

Waarom is Oberlo van de lijst gehaald en stopgezet?

Dit staat er op de officiële pagina van de Oberlo App:

De dropshipping-app van Oberlo stopt op 15 juni 2022. Na deze datum heb je geen toegang meer tot je Oberlo-account.

Als je door wilt gaan met dropshipping, migreer dan automatisch je historische gegevens van Oberlo naar de DSers-app met behulp van onze migratietool of migreer handmatig naar een andere dropshipping-app.

Bekijk de volgende veelgestelde vragen over de zonsondergang van de Oberlo-app, de DSers-app en de migratie van Oberlo naar DSers.

Shopify's topprioriteit is doen wat in het belang is van verkopers. We beëindigen Oberlo op 15 juni 2022 en gaan over hoe we dropshipping mogelijk maken naar een meer optimale oplossing die is ontwikkeld door een vertrouwde Shopify-partner, DSers. Deze product beëindiging, die een routine gebeurtenis is, is bedoeld om verkopers de beste oplossingen te bieden om hun klanten te bereiken, waar ze zich ook bevinden.

Oberlo.com [3]Veelgestelde vragen over het stoppen van de Oberlo App

Waarschijnlijker is er intern een afweging gemaakt: Of we moeten deze App volledig integreren of we laten onze Partners het werk doen. De keuze is gevallen op de partners. Ook omdat de populariteit van dropshipping enorm is afgenomen de laatste maanden. En omdat de andere apps het wellicht beter doen op dit moment.

Alternatieven voor Oberlo

Zelf kiest Shopify / Oberlo internationaal als alternatief voor DSers Spreek uit als “Diesers”, wij zijn niet zo tevreden met DSers, simpelweg omdat er betere NL alternatieven bestaan als bijvoorbeeld GOGETTERS.

gogetters

I migrated from Oberlo and Emma has been wonderful in answering all my questions:) Customer service Exceptional!!!

Shopify App Store

Onze Top 3 Oberlo Alternatieven

 • GOGETTERS – Een NL partij met de grote leveranciers aan boord.
 • Spocket – Ook in de EU is Spocket sterk aan de weg aan het timmeren.
 • Printful – Populaire Print op aanvraag / Dropshipping service.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo