Online betalingen accepteren

Webwinkelsucces.nl » Online betalingen accepteren

Als de webwinkel helemaal af is dan wordt het tijd om online betalingen te kunnen accepteren. De klanten moeten natuurlijk wel makkelijk kunnen afrekenen.

Indien je dit proces verkeerd inricht, kan dat omzet kosten. Een klant is vluchtig en koopt zo bij de concurrent als het betaalproces niet vlot verloopt.

Voor het accepteren van online betalingen is het tegenwoordig bijna onvermijdelijk om (nu of later) een payment provider uit te zoeken. De snelheid en de tijdsbesparing die het oplevert is goud waard!

Een payment provider zorgt ervoor dat klanten in jouw webwinkel kunnen betalen met iDeal, credit card, paypal, bitcoin of een achterafbetaling. De software – die je eenvoudig aan je webshop koppelt – zorgt voor de registratie van de webshop betalingen.

Betalingen accepteren via een bank of payment provider?

Zowel banken als payment providers leveren deze service. Toch zie je dat er veelvuldig voor de payment providers wordt gekozen vanwege de goede diensten die deze partijen aanbieden.

Het verschil tussen een bank en payment providers wordt al snel duidelijk als je naar informatie zoekt. Bij de bank – in dit geval ING – kom je uit bij een boekwerk in PDF, en bij bijvoorbeeld Mollie kom je in een soort van digitale hemel.

In het verlengde hiervan zie je dat de Payment providers de integraties in de webwinkel beter op orde hebben. Het werk allemaal mooier en soepeler.

Banken hebben wel als voordeel dat de betalingen direct op de rekening verwerkt worden, hoewel dit ook niet altijd het geval is. Meestal wordt er gewerkt met periodieke betalingen. Dat worden ook wel collecterende payment service providers genoemd. Incasseren en registreren de betaling en betalen bijvoorbeeld twee keer per week het bedrag uit minus de kosten voor de service.

Zelf de betalingen afhandelen

Hoewel we het niet zouden adviseren, kun je natuurlijk ook zelf de betalingen afhandelen.

Regel hiervoor een rekeningnummer via de bank en vraag direct om een iDeal account. Daarnaast maak je een PayPal account aan en je kunt de meest gangbare betaalmethodes aanbieden (iDeal, overschrijving en PayPal).

Helaas levert dit een hoop problemen op. Wil je dit namelijk goed koppelen aan je webwinkel, zodat alles automatisch loopt, dan heb je behoorlijk wat technische kennis nodig. Vooral de directe koppelingen tussen iDeal en je webwinkel kan voor problemen zorgen.

Aan het openen van een iDeal account bij de bank zijn kosten aan verbonden. Meestal is het daarom al snel goedkoper om de betalingen uit te besteden.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo