Media en visuals tools voor je webshop

Webwinkelsucces.nl » Media en visuals tools voor je webshop

Je hebt een webshop en je wilt graag dat deze webshop er zo professioneel mogelijk uitziet, maar hoe doe je dit zonder kennis van allerlei bewerkings- en designprogramma’s?

Hieronder zetten we negen handige tools neer die je kunnen helpen om je webshop te optimaliseren/professionaliseren.

Canva

Canva is een programma met een database die erg veel mooie afbeeldingen bevat. Aan deze beelden kun je tekst, banners of iets anders toevoegen. Hierna kan het direct op je website worden geplaatst.

Het is gratis en je kan er super veel mee doen. Zoals mooie banners maken en infographics maken bijvoorbeeld. Canva is gratis, alleen is dat niet bij alle functies en afbeeldingen zo. Voor deze dien je dan te betalen. Zie de afbeelding hieronder om een beeld te krijgen van hoe Canva eruit ziet.

PlaceIt

Het programma PlaceIt is een handige tool om screenshots onder de aandacht te brengen in een afbeelding van een mobiele telefoon, een tablet, laptop etc. Je kan dus ieder screenshot van jouw product of van je website in een mockup laten zetten. Net zoals de foto hieronder.

Je kan dit gratis doen maar dan zie je wel een reclame en je kan dan maar een kleine foto downloaden. Indien je vaker gebruik gaat maken en ook hogere resolutie foto’s nodig hebt dan is een abonnement al vanaf 12 dollar te verkrijgen.

Death To The Stock Photo

De tool Death To The Stock Photo stuurt je maandelijks mooi beeldmateriaal per mail, wat je kunt gebruiken als marketinginhoud. De afbeeldingen mag je gratis gebruiken op je website, op je blog en op je Social Media Accounts. Ook is er een premium optie, die je toegang geeft tot de gehele database. Je betaald dan 10 dollar per maand.

Graphic River

Graphic River is een soort online aanbod waar ontwerpers hun werk aanbieden, wat je kunt gebruiken voor je eigen marketinggedeelte. Het bevat een handige zoekfunctie met een ruim aanbod aan beeldmateriaal. Deze site is gratis te bekijken maar je betaald wel per afbeelding of ontwerp. Indien je je registreert (gratis) krijg je maandelijks toegang tot een aantal gratis ontwerpen.

SnagIt

Met SnagIt kun je screenshots of printscreens van afbeeldingen en video’s maken en gebruiken voor je eigen marketinggedeelte (zie afbeelding hieronder).

Met deze tool kun je screenshots makkelijk bewerken en tekst of andere elementen toevoegen. Ook kun je gemakkelijk het screenshot verder bewerken door kleuren te veranderen of schaduw toe te voegen.

Er is een gratis versie waarbij je SnagIt 15 dagen kan uit proberen. Misschien is dit genoeg tijd om diverse marketingonderdelen voor je webwinkel te regelen. Maar indien je vaker gebruik wilt maken van snagit dan is er een mogelijkheid om de tool te kopen.

IM Creator

De site IM Creator biedt al het beeldmateriaal in hub database gratis aan. Deze zijn gecategoriseerd, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Campaign Monitor

Met Campaign Monitor kan je eenvoudig email campagnes ontwerpen om te versturen via de mail.
Met behulp van deze template kun je werkelijk alles bewerken en als je tevreden bent, versturen naar je gehele klantenbestand.

Campaign Monitor landing page example states their unique value proposition and CTA above the fold.

The Noun Project

The noun project is een verzameling van gratis en betaalde pictogrammen, die eenvoudig gedownload kunnen worden en gebruikt voor marketingdoeleinden. Door de zoekfunctie te gebruiken, vind je al gauw de plaatjes die je zoekt.

Met deze acht tools, moet je een stuk verder kunnen komen met het optimaliseren van je website/webshop. Tevens kan je met deze tools je marketing eenvoudig mooier maken en professionaliseren.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo