Je hebt een webshop en wilt ook graag dat deze webshop er zo professioneel mogelijk uitziet, maar hoe doe je dit zonder kennis van allerlei bewerkings- en designprogramma’s?
Hieronder zetten we negen handige tools neer die je kunnen helpen om je webshop te optimaliseren/professionaliseren.

Canva

(www.canva.com)
Dit programma heeft een database die erg veel mooie afbeeldingen bevat. Aan deze beelden kun je tekst, banners of iets anders toevoegen. Hierna kan het direct op je website worden geplaatst. Het is gratis en je kan er super veel mee doen. Zoals mooie banners maken of reclame voor in de Social media bijvoorbeeld. Canva is gratis, alleen kunnen sommige afbeeldingen niet gratis zijn. Voor deze dien je dan te betalen. Maar er zijn ontzettend veel gratis afbeeldingen!
canva voorbeelden

PlaceIt

(www.placeit.net)
Dit programma is een handige tool om screenshots onder de aandacht te brengen in een afbeelding van een mobiele telefoon, een tablet, laptop etc. Je kan dus ieder screenshot van jouw product of van je website in een mockup van een telefoon laten zetten. Net zoals de foto hieronder. Je kan dit gratis doen maar dan zie je wel een Placeit reclame en je kan dan maar een kleine foto downloaden. Indien je vaker gebruik gaat maken en ook hogere resolutie foto’s nodig hebt dan is een abonnement al vanaf 12 dollar te verkrijgen!
placeit

Death To The Stock Photo

(www.deathtothestockphoto.com)
Deze tool stuurt je maandelijks mooi beeldmateriaal per mail, wat je kunt gebruiken als marketinginhoud. De afbeeldingen mag je gratis gebruiken op je website, op je blog en op je Social Media Accounts. Ook is er een premium optie, die je toegang geeft tot de gehele database. Je betaald dan 10 dollar per maand.

Graphic Rivier

(https://graphicriver.net)
Deze tool is een soort online aanbod waar ontwerpers hun werk aanbieden, wat je kunt gebruiken voor je eigen marketinggedeelte. Het bevat een handige zoekfunctie met een ruim aanbod aan beeldmateriaal. Deze site is gratis te bekijken maar je betaald wel per afbeelding of ontwerp. Indien je je registreert (gratis) krijg je maandelijks toegang tot een aantal gratis ontwerpen.

SnagIt

(www.techsmith.com/snagit.html )
Met deze tool kun je screenshots of printscreens van afbeeldingen en video’s maken en gebruiken voor je eigen marketinggedeelte. Met Snaglt kun je screenshots makkelijk bewerken en tekst of andere elementen toevoegen. Ook kun je gemakkelijk het screenshot verder bewerken door kleuren te veranderen of schaduw toe te voegen. Er is een gratis versie waarbij je Snagit 15 dagen kan uit proberen. Misschien is dit genoeg tijd om diverse marketingonderdelen voor je webwinkel te regelen. Maar indien je vaker gebruik wilt maken van snagit dan is er een mogelijkheid om de tool te kopen.

IM Creator

(https://www.imcreator.com/free )
Deze site biedt al het beeldmateriaal in hub database gratis aan. Deze zijn gecategoriseerd, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Campaign Monitor

(www.campaignmonitor.com)
Met deze website kun je eenvoudig email campagnes ontwerpen om te versturen via mail.
Met behulp van deze template kun je werkelijk alles bewerken en als je tevreden bent, versturen naar je gehele klantenbestand.

The Noun Project

(www.thenounproject.com)
The noun project is een verzameling van gratis en betaalde pictogrammen, die eenvoudig gedownload kunnen worden en gebruikt voor marketingdoeleinden. Door de zoekfunctie te gebruiken, vind je al gauw de plaatjes die je zoekt.
iconen
Met deze acht tools, moet je een stuk verder kunnen komen met het optimaliseren van je website/webshop. Tevens kan je met deze tools je marketing eenvoudig mooier maken en professionaliseren.

0 CommentsSluit reacties

Laat een reactie achter