Vanaf 1 januari, toen we het nieuwe pand aan de Latyrusstraat betrokken hadden, begonnen we veel meer te verzenden. Alles lag nu op voorraad en dus werd het versturen een stuk arbeidsintensiever. Waar we eerder met van 50% van de bestellingen gewoon doorstuurde moesten we nu het zelf inpakken. Dat vroeg om een oplossing…
Vanaf die tijd maken we de orders klaar met Paazl. Een handig stukje software die veel werk uit handen neemt.

Paazl

Onze workflow met Paazl

Met één druk op de knop draaien we nu de pakbon uit van de bestelling. Op de pakbon is direct de DPD barcode geprint. Met dat stukje papier lopen we langs de stellingen om de hangmat te pakken en als alles in de doos zit stoppen we de pakbon (met de DPD barcode) in een documenthoesje en plakken deze aan de buitenkant van de doos.
Als het pakketje vervolgens aankomt in het sorteercentrum van DPD, doorgaans rond zeven uur 's avonds, krijgt de klant automatisch een e-mail met de track en trace code om de bestelling te volgen.
Volgens mij is er momenteel geen snellere integratie/koppeling op de markt om je bestelling te verwerken. Hulde!

Wat is er nog meer mogelijk?

Wij hebben slechts één vervoerder en ook onze verzendkosten zijn duidelijk: Gratis. Maar er is meer mogelijk!
Het wordt namelijk nog interessanter wanneer je meerdere vervoerders hebt en ook meerdere verzendkosten Bijvoorbeeld voor brievenbuspost of zware pakketten. Dit alles is in de back-end van Paazl in te stellen en wordt daarna direct correct op je webwinkel weergegeven.

Wat levert het op?

Aan dit verhaal zit natuurlijk een prijskaartje. De kosten bedragen € 39,95 per maand en € 0,075 per pakket.
Wanneer je maandelijks meer dan 1.600 pakketten verstuurd wordt het interessant om een een duurder pakket te nemen. Maar dat geeft verder geen extra voordelen behalve dat het wat goedkoper wordt.
Ik schat dat we zelf nu zo'n half uur per dag eerder klaar zijn met het versturen van de pakketten. Voor ons kan het dus wel uit.

Extra kosten bij Magento

magento_logoHoewel de standaard integratie voor Magento gratis is heb je een aantal extra modules die wel een investering vragen.

Pakbon module

Deze gebruiken wij ook. Dit zorgt er voor dat je de labels van de vervoerder op pakbon krijgt uitgeprint.
Kosten: € 399 éénmalig en € 99,- per jaar.

Brievenbus module

Deze gebruiken wij niet, maar voor veel webwinkels wel noodzakelijk. Deze module regelt dat je brievenbusstukken andere labels krijgen.
Kosten: € 10,- per maand.

San en print module

Deze gebruiken wij ook niet. Volgens mij heb je zo'n module alleen nodig wanneer je echt veel verzendingen per dag hebt.
Kosten: € 599 éénmalig en € 99,- per jaar.

Multi Store module

Deze gebruiken wij ook (nog) niet. Zorgt er voor dat je verschillende verzendkosten per store kan instellen. Zelf vind ik het een beetje gek dat ze hier geld voor vragen. (Bijna) elke Magento module is standaard multi-store maar bij Paazl betaal je ervoor.
Kosten: € 399 éénmalig en € 99,- per jaar.

Bezorgdatum module

Deze gebruiken wij ook (nog) niet. Zorgt er voor dat je klanten kan laten kiezen om (door jou ingestelde datums) de bestelling af te leveren.
Kosten: € 499 éénmalig en € 99,- per jaar.

Paazl en Lightspeed

Wij werken met Magento maar ook Lightspeed heeft een koppeling met Paazl. Het voordeel is dat je dan de bovenstaande modules niet hoeft te kopen.

Paazl Conclusie

Paazl verbeterd de workflow aanzienlijk en is dus een slimme investering! Heb je een Magento of Lightspeed webwinkel dan raad ik je aan om eens naar Paazl te kijken.
Waarom ze zo gruwelijk veel geld vragen voor wat extra mogelijkheden in je Magento module snap ik niet helemaal. Wanneer je alle functies wilt hebben dan tik je bijna € 2.000 af en nog eens € 400,- aan extra onderhoud per jaar. 😉
Ik denk dat veel kleine Magento webwinkels om die reden Paazl niet gaan gebruiken omdat het uiteindelijk toch meer kost dan dat ze er aan verdienen. Dit terwijl het systeem eigenlijk super werkt!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op