Payment Service Providers Vergelijken

Webwinkelsucces.nl » Payment Service Providers Vergelijken
#MolliePay.nl PioneerBuckarooMultisafepayPay.nl Professional
Gratis pakket mogelijkJa - Betalen per transactieJa - Pay PioneerNeeJa - Fast check outNee
Maandelijkse kosten€0€ 0€ 15€0€ 25
Eénmalige setupkostenGeen SetupkostenGeen Setupkosten€ 100€0Geen Setupkosten
iDeal tarieven per transactie€0,29€0,25Op Aanvraag€0,49€0,19
Review / uitproberenMeer informatieMeer informatieMeer informatieMeer informatieMeer informatie
Contractduurgeenjaarlijksjaarlijksjaarlijksjaarlijks
Koppeling Sofort & Bancontact
Koppeling achteraf betalenKlarnaAfterpay & KlarnaAfterpay & KlarnaAfterpay & KlarnaAfterpay & Klarna

Zonder tussenkomst van een PSP kan je als webshop niet professioneel met betalingen aan de slag. Voor iDeal betalingen moet je al in zee gaan met een professionele PSP.

Er zijn zo'n 20 mogelijke PSP partijen waar je in Nederland zaken mee kan doen.  Op dit moment is Mollie eigenlijk op alle vlakken' koploper'de speler' in Nederland. Meer info in de vergelijkingen hieronder.

Payment Service Providers: De vergelijking van PSPs in Nederland

In onze payment service providers vergelijking hebben we de bekende Nederlandse PSP partijen vergeleken die onder meer iDeal aanbieden. Ook hebben we gekeken naar partijen met relatief lage kosten en veel gebruikers. We kwamen vanuit onze longlist met de volgende zes payment service providers:

– Wij hebben de pakketten vergeleken die interessant zijn voor de wat kleinere startende webshops. De verschillende pakketten en transactie staffels per payment provider zijn dus niet opgenomen.
– Alle vergeleken aanbieders bieden Bancontact en Sofort aan, er zitten wel verschillen in de prijzen per transactie / abonnement.

Vergelijking: iDeal Tarieven en Kosten van de Payment Service Providers

#AansluitkostenMaandelijkse kostenKosten per iDeal TransactieMogelijkheden AbonnementPSPs in Detail
Pay.nlgeengeen€ 0,39Kosten op basis van Pioneer pakket, upgraden mogelijk dan gaan kosten per transactie omlaag.Bekijk Pay.nl
Sisowgeengeen€ 0,29Geen abonnement, kosten per transactieBekijk Sisow
Molliegeengeen€ 0,29Geen abonnement, kosten per transactieBekijk Mollie
Icepaygeengeen€ 0,35Abonnement mogelijk waarmee kosten per transactie omlaag kunnenBekijk Icepay
MultiSafePay€0€0€0,29Ja Multisafepay Connect - kosten per transactie kunnen dan omlaagBekijk Multisafepay
Buckaroo€ 100€ 15Op AanvraagOp maat gemaaktBekijk Buckaroo

Veel Payment Providers hanteren hogere abonnementskosten maar lagere transactiekosten wanneer je meer transacties hebt, dit kan dus voordeliger uitvallen! Verstandig is om, voordat je een account bij ze afneemt, de website en voorwaarden van de Payment Provider goed door te lezen.

Koppelingen tussen Webshop Software en Payment Service Providers.

KoppelingenPay.nlSisowMollieIcepayMultisafepayBuckaroo
Lightspeed
JouwWeb
MijnWebwinkel
Shopify
CCV Shop
Shoppagina

Payment Providers: wat doen ze?

payment-provider-vergelijking
Zo werkt een payment provider

Payment Service Providers zorgen voor de afhandeling van betalingen in je webshop. Het is vaak voordeliger om dit te laten lopen via een PSP als Mollie of Sisow dan via een gewone bank. Wanneer je aangesloten bent bij een Paypment Provider kun je verschillende betaalmethodes in je webshop aanbieden. Bedenk dus van te voren wat je verwacht nodig te hebben aan betaalmethodes in jouw webshop; iDeal, Paypal en creditcard zijn sowieso goed om te integreren.

Let bij je keuze voor de beste payment provider dus ook op of het mogelijk is Bancontact / Payconiq en Sofort aan te bieden bij je checkout, indien je ook de Belgische en Duitse markt wil veroveren. Alle partijen die wij hierboven analyseren bieden overigens deze optie aan.

Welke betaalproviders voor je webshop zijn er?

Het is handig om de Payment Providers te vergelijken omdat er veel wat bedrijven zijn die deze diensten aanbieden, en het een belangrijke keuze is wanneer je een webwinkel begint, achteraf switchen van provider kost veel tijd en gedoe. De meeste PSPs bieden bijna allemaal dezelfde betaalmethoden aan maar de kosten kunnen erg verschillen. Een paar battles en uitkomsten:

 • Mollie of Sisow: Zoals je kan zien in bovenstaande vergelijking is Mollie op dit moment zeer vergelijkbaar met Sisow. Dan moet je uiteindelijke bij jouw keuze op zeer kleine verschillen jouw keuze maken. Mollie loopt bijvoorbeeld net iets voor als je kijkt naar de Apple Pay integraties.
 • Adyen vs Mollie: Adyen richt zich meer op zeer grote bedrijven en is voor de kleinere en MKB markt niet competitief met Mollie.

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een Payment Provider?

Het belangrijkste is natuurlijk een iDeal koppeling en het gemak van de integratie van de Payment Provider in je webshop. Verder moet je denken aan de transactie kosten die je maakt per bestelling en hoe veel bestellingen je verwacht. Verder is het verstandig om te kijken naar alternatieven die je aanbiedt voor iDeal betalingen. Uit verschillende onderzoeken naar de conversie van webshop is gebleken dat het aanbieden van 3 tot 4 betaalmethodes een gunstige invloed heeft op de conversie. 

Heb je een Nederlandse webshop? Denk dan aan het integreren van iDeal, creditcard, Paypal en achteraf betalen (bijvoorbeeld via Klarna of Afterpay). Voor webshops die ook in België en Duitsland willen verkopen zijn Bancontact en Sofort koppelingen ook gewenst.

Dus de lijst waar je op moet letten bij het kiezen van een Payment provider is wat ons betreft als volgt:

 1. Kosten, let hierbij op transactie kosten, maandelijkse kosten en bijvoorbeeld eenmalige setup kosten. Een duurder abonnement kan korting op de individuele transactie kosten opleveren. ( Als je bijvoorbeeld kijkt naar Adyen kosten dan zit je met iDeal op € 0,10 verwerkingskosten en € 0,25 transactiekosten. )
 2. iDeal tarieven per transactie
 3. Het gemak van de koppeling bij jouw webshop software: is er een plug and play oplossing? Is er een match met jouw website software?
 4. Wil je ‘achteraf betalen‘ toevoegen? Kijk dan of er een oplossing is met Klarna of Afterpay
 5. Wil je bijvoorbeeld in Duitsland of België ook verkopen? Denk dan een een koppeling met BanContact en Sofort. Kijk hierbij ook naar de tarieven die gerekend worden per transactie bij BanContact en Sofort.

Let ook op het volgende:

 • De meeste PSP's hebben hun transactiekosten verwerkt in de 'transactiekosten per betaalmethode' (iDeal, overschrijving, enz). Maar bijvoorbeeld MultiSafepay en heft extra transactiekosten bovenop de 'transactiekosten per betaalmethode'.
 • PayPal kan bij alle webwinkel software ook rechtstreeks aangesloten worden. Er zijn naast de genoemde PayPal tarieven nog extra kosten verbonden. Deze kosten zijn van PayPal zelf, zijn bij elke PSP gelijk, en houdt PayPal automatisch in op het te ontvangen bedrag. De kosten worden bepaald aan de hand van de maandelijkse omzet van de afgelopen drie maanden via PayPal.
 • Voor creditcards konden we nog geen goede vergelijking maken van de verschillen per Payment Provider. Om een creditcard aan te bieden moet je naast het contract met de Payment Provider ook een contract afsluiten voor elke creditcard afzonderlijk. Dit is vrij ondoorzichtig. (Bijna) elke creditcard brengt maandelijkse of jaarlijkse kosten, kosten per transactie en een omzetfee (2% tot 3%) in rekening.
 • Als (kleine) webwinkel, eerst bij behoefte aan creditcards alleen PayPal aanbieden. Dat is bij 300 transacties goedkoper, makkelijker en je kan direct de drie meest populaire kaarten aanbieden: Visa, MasterCard en American Express.

Conclusie Payment Service Providers

Op dit moment is Mollie de partij met de tractie, de software en de grootste investeringen in Nederland. Een succesverhaal. Ga je beginnen met jouw webshop dan is Mollie een goede payment service provider om mee te beginnen. Aanmelden bij Mollie is eenvoudig en gratis.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo