Webwinkelsucces.nl » Shopify Developers

In Nederland blijft de stormachtige groei van de internationale speler Shopify de gemoederen bezig houden. Alleen wat moet je nou precies doen als je bij Shopify een webshop wilt beginnen en zelf niet in staat bent om dit technisch te realiseren? Een probleem wat in de praktijk natuurlijk vaak voorkomt. De meeste webshop software en dus ook Shopify is redelijk goed zelf in te richten. Je doorloopt de stappen, kiest een thema kleur en je hebt zo een standaard webshop in de startblokken staan. Maar wat moet je doen als je net even een stapje verder wilt gaan? 

Webshop developers kunnen ook Shopify webshops ontwikkelen

Als je in zee gaat met een algemeen development bureau dat geen ervaring heeft met Shopify dan ga je er zeker ook wel komen, het is niet moeilijk voor een developer om deze software snel te begrijpen en naar behoeven van een klant aan te passen. Dit geldt overigens voor bijna alle andere webshop software.

Voor Magento zouden wij overigens wel een 100% Magento specialist aanraden. Maar dat is weer een ander onderwerp. Dus je hoeft voor een Shopify webshop geen specialisten te gebruiken. Het grote voordeel van specialisten is wel dat ze zich niet hoeven in te lezen, dat ze de functionaliteiten van de webshops al eens getest hebben en al weten wat wel of niet kan. Het scheelt je dus uren en je kan ook kijken naar wat ze al gemaakt hebben in het verleden.

Shopify Development Bureau's

Als je kijkt naar de webshop ontwikkelaars die zich echt specialiseren op Shopify (en dus niet dit erbij doen) dan komen wij op de volgende ontwikkelaars.

Het viel ons overigens op dat het best lastig is om via Google goede shopify developers te vinden, wil je zelf op zoek dan moet je toch echt ook LinkedIn en contacten inzetten want Google geeft geen goed volledig beeld.

Shopnotch

Shopnotch

Ontwikkelaars uit Breda met een echte Shopify specialisatie. Het wordt op de website Shopnotch niet direct duidelijk hoeveel ontwikkelaars er werkzaam zijn, maar wij denken dat dit over een klein team gaat. Een leuk voorbeeld van een webshop die ze gemaakt hebben is Plnktn.com, het product zelf begrijpen wij niet helemaal =). Maar de webshop is wel bijzonder strak weergegeven.

Code

code

Een 100% Shopify specialist met kantoren in Delft en Amsterdam. O.a. de bouwers van de webshop van Martin Garrix op Shopify. Dit lijkt op dit moment in Nederland de grootste Shopify specialist in de markt. Na onze totale analyse lijkt dit de marktleider in Nederland op het gebied van Shopify Web Development!

Woolman

woolman

Net als Code een Shopify Plus agency, de hoeveelheid aan chats op de woolman.nl website zelf zijn wel bijzonder irritant, als je deze hebt weggeklikt kan je wel de portfolio inzien die vooralsnog wat beperkt is op deze portal. Op de internationale variant: Woolman.co zie je wel veel meer projecten, Grimfrost is bijvoorbeeld een Shopify project van Woolman.

GoBoosty

goboosty

Wellicht niet een standaard bureau voor webdevelopment, maar een echte Shopify niche speler: Een bedrijf volledig gericht op het halen van maar snelheid uit jouw Shopify webshop. Interessante partij / freelancer als je de laadtijd als grootste uitdaging hebt. GoBoosty zelf mag wel even netjes op Https staan overigens =)

Westpoint Digital

westpoint

Westpoint Digital uit Amsterdam heeft ook interessante Shopify projecten op hun naam staan. Onder andere het project van Otty is interessant omdat het verder gaat dan alleen maar een webshop: Er zijn ook allerlei campagnes opgezet en de overstap van Magento naar Shopify hier succesvol is gemaakt. Iets wat veel webshophouders op dit moment overwegen.

UX Maze

uxmaze

UX Maze uit Veenendaal is niet 100% een Shopify specialist, want ze hebben ook nog overduidelijk een grote focus op Magento. Toch lijken deze ontwikkelaars qua content op de website toch echt richting Shopify te draaien. Jammer genoeg zijn er alleen geen voorbeelden op de site te vinden van Shopify projecten, dat maakt ze vooralsnog een beetje ongeloofwaardig.

Studio Dot

studio dot

Studio Dot is een echte Shopify expert / freelancer met niet alleen development ervaring maar ook advies over onderhoud, SEO help en online marketing advies. Vele Shopify projecten zijn er op de website te vinden. La Eva Store is bijvoorbeeld één van deze Shopify projecten. (Zelf zou ik overigens in de URL van deze webshop ‘wel' streepjes als spatie gebruiken, maar dat ter zijde)

Ben je zelf een Shopify Developer?

En hoor je thuis op deze lijst? Stuur dan via ons contactformulier even een berichtje!  Wij maken deze lijst graag uitgebreider en completer want deze developers zijn in de praktijk best lastig te vinden. Mede door alle advertenties van ‘niet' specialisten op de google termen rond website development.

2 Opmerkingen
 1. Hey!

  Wij zijn Shopify Bureau gevestigd in Nijmegen.
  Met een team vol specialisten bouwen wij aan high-end Shopify stores voor groeiende retailers, groothandels en merken!

  Meer info: newfive.nl

 2. Ik mis Ask Phill in deze lijst. Samen met Code 1 van de eerste Shopify ontwikkelaars.

  Laat een reactie achter

  WebwinkelSucces
  Logo