Shoppagina

Webwinkelsucces.nl » Shoppagina

Bij Shoppagina kun je voor €9,50 per maand een responsive webshop met maximaal 250 producten laten draaien. Dat is inclusief domeinnaam met SSL certificaat en e-mailadres. 

Shoppagina Review

In deze review gaan we verder in op Shoppagina.nl en de Shoppagina webshop software, we bekijken de backend van de webhops die je kan maken met Shoppagina, onze eigen ervaringen met Shoppagina. En we behandelen in deze review onder meer de voordelen van Shoppagina, of je Mollie of Sisow makkelijk koppelt met Shoppagina en een aantal voorbeelden van webshops die gemaakt zijn met het webshop programma van Shoppagina.

Wat is Shoppagina.nl?

Shoppagina is een Nederlandstalige webshop builder. Bij Shoppagina kan je verschillende pakketten afnemen waarmee jij snel en simpel je eigen webwinkel online kan krijgen. Je kan je eenvoudig aanmelden, vervolgens kies je hoe je webshop moet gaan heten. Daarna kan je eigenlijk meteen starten met het vullen van je webshop.

Shoppagina is webshop software die er voor zorgt dat jij zonder kennis van het bouwen van websites toch aan de slag kan met een website.

Shoppagina Webshop software review

Shoppagina is een van de oplossingen voor iedereen die zonder gedoe een eigen webshop wil beginnen. Als je een proefpakket aanvraagt om het systeem uit te proberen kom je er al snel achter dat Shoppagina aan alles gedacht heeft. Zo zijn de belangrijke betaalmethodes en producten gelijk terug te vinden.

Na het kiezen van het pakket (Proberen, Basis, Extra of Geavanceerd) ben je direct online. Over veel zaken is al nagedacht zodat alles ‘standaard’ goed’ is. Ook is de webshop naar eigen smaak aan te passen op basis van het template dat je kiest.

Er is verder weinig tot geen technische kennis vereist voor het beheer van je webwinkel. Mocht je toch kennis hebben van bijvoorbeeld CSS dan is het ook nog mogelijk om de indeling en de formaten van bepaalde onderdelen van je webwinkel aan te passen.

Shoppagina admin / backend

Om het webshop programma van Shoppagina goed te beoordelen hebben we zelf ook een account aangemaakt bij Shoppagina.nl. Het opzetten van het account is een fluitje van een cent; na het achterlaten van enkele gegevens en het bevestigen van je email heb je eigenlijk je website al online.

Ben je benieuwd hoe de ‘achterkant’ of ‘backend’ van je webshop bij Shoppagina er uit ziet? Dat zie je in onderstaand screenshot.

Zo ziet de backend van je webshop er uit als je voor het eerst inlogt op je nieuwe webshop.

Na het goedkeuren en bevestigen van je email, kan je inloggen op je website en ziet de editor van je webshop er zoals bovenstaand uit.

Admin / backend functies bij Shoppagina

In de admin of de backend van je Shoppagina webshop vind je per onderwerp overzichtelijk alles wat je kan aanpassen, invullen of tussen verschillende designs kan kiezen. Wanneer je je website net hebt aangemeld staat er al een demo design / template voor je klaar, die je vervolgens zelf naar eigen idee kan aanpassen of invullen.

Zie onderstaand screenshot van hoe de website er al uit ziet bij het begin

voorbeeld shoppagina webshop

Goed, de kans is natuurlijk klein dat je dit exacte design wilt aanhouden maar in de backend kan je veel wijzigingen doorvoeren, onder meer onder tabje ‘ontwerp aanpassen’ vind je veel mogelijkheden.

Onder dit tabje vind je ook de Shoppagina templates. Met een template kies je eigenlijk de basis voor hoe je website een beetje er uit gaat ziet, eigenlijk een beetje de look en feel / het thema van je webshop. Shoppagina heeft een aantal mooie templates al voor je klaar staan.

Aanpassen van deze templates van je webshop is vervolgens ook makkelijk en intuïtief, zie ook in het volgende screenshot. Ben je iets verder gevorderd met programmeren en code? Dan kun je met de CSS editor in de Shoppagina webshop software de website nog verder naar je eigen hand zetten.

aanpassen-webshop-shoppagina

De backend van Shoppagina werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk, het toevoegen van producten in je webshop is makkelijk en er staan al wat concepten klaar voor dat je begint, die kan je gebruiken, invullen en aanpassen om zo versneld aan de slag te gaan met je webshop. Wel zo makkelijk als je even kan ‘afkijken' hoe de inrichting van producten gaat in je webshop.

Shoppagina ervaringen

Onze eigen ervaring met Shoppagina is dat het duidelijk werkt, genoeg mogelijkheden heeft. Wat we veel lezen in ervaringen van anderen die met Shoppagina gewerkt hebben is dat de klantenservice en helpdesk erg behulpzaam zijn en dat het gebruiksvriendelijke software is. Dit lezen we ook in andere recensies en reviews over shoppagina.

We hebben zelf wat meer ervaring met webshop software dus dan is de software al snel gebruiksvriendelijk. Maar pas als echte beginners ook zegt dat het duidelijk en gebruiksvriendelijk is zit wel goed. Shoppagina heeft meer dan genoeg functies voor de kleine tot middelgrote webshop ondernemer.

Shoppagina voordelen

Als we de grootste voordelen moeten uitlichten van Shoppagina moeten uitlichten zouden we concreet 4 aspecten willen benoemen waar Shoppagina in uitblinkt.

Dit zijn naar ons idee de grootste voordelen van Shoppagina:

• Scherpe prijs voor duidelijke goede webshop software;
• Templates die klaar staan geven je echt al een gevoel van hoe je webshop er uit gaat zien;
• De koppeling met onder meer payment providers Sisow en Mollie staat zo goed als klaar;
• De helpdesk / klantenservice wordt meermaals en op verschillende sites geroemd.

Koppeling met Payment Providers bij Shoppagina

kosten PSP's shoppagina

Shoppagina met bv Mollie of Sisow
Met Shoppagina is het erg eenvoudig om snel een koppeling met een Payment service provider (Sisow, Mollie) te activeren en talloze betaalmethodes in je webshop te accepteren, zoals iDEAL, Bancontact, SOFORT of Apple Pay.

Grote voordeel is dat de koppelingen met PSP's van Sisow en Mollie erg makkelijk te installeren zijn. Daarnaast zijn ook te gebruiken: PayPal, AfterPay, ING Kassa Compleet, BitPay, Op rekening, overboeking, onder rembours en betalen bij afhalen.

De kosten van onder meer Mollie en Sisow bedragen €0,29 per iDeal transactie, hierbij heb je geen maandelijkse kosten waardoor het vooral voor beginnende webwinkels (weinig transacties) interessant is.

Zodra je start met Shoppagina kun je beginnen met het kiezen voor het aansluiten van iDeal – na het klikken van die knop wordt je verder geleid in je keuze voor ofwel Sisow ofwel Mollie. Het wordt je in ieder geval lekker makkelijk gemaakt.

Wanneer je liever geen gebruik wil maken van Sisow of Mollie dan kan je altijd nog kiezen tussen Paypal, AfterPay, ING Kassa Compleet of bijvoorbeeld Bitpay, keuze genoeg wat het overstappen vaak ook eenvoudiger maakt.

Prijzen Shoppagina: abonnement per maand & opzegbaar

Wat kosten de pakketten bij Shoppagina?

de prijzen voor de ‘echte' pakketten beginnen vanaf €9,50 per maand.

In plaats van een jaarabonnement sluit je bij Shoppagina een – maandelijks opzegbaar – maandabonnement af. De kosten van Shoppagina zijn niet hoog. Vanaf €9,50 per maand maak je gebruik van alle functies die nodig zijn voor een professionele webshop.

Een prima manier om met goede webshop software zonder al te veel risico te beginnen met je webwinkel. Loop je tegen de limieten van je pakket aan? Dan kan je ook nog upgraden naar het ‘Extra’ en het ‘Geavanceerd' pakket. Als we de prijzen vergelijken met andere webshop software aanbieders moeten we concluderen dat Shoppagina nette prijzen hanteert.

Uitgebreide kennisbank bij Shoppagina.nl

Wanneer je een webshop begint met Shoppagina helpt de uitgebreide kennisbank je goed op weg. Daar vind je allerlei veelgestelde vragen en handleidingen voor het instellen van koppelingen of het gebruik maken van de functies.

Shoppagina handleidingen

Vooral handig zijn de handleidingen hoe je de koppeling met vergelijkingssites als Beslist en Google Shopping maakt. Als je je webwinkel hierop aan weet te sluiten dan komen je producten gelijk onder de aandacht bij duizenden bezoekers van deze vergelijkingssites.

Maar belangrijker is wellicht nog de uitstekende helpdesk die Shoppagina heeft, deze klantenservice bespraken we al onder het kopje Shoppagina ervaringen dus daar gaan we niet nog een keer op in.

Voorbeelden van Shoppagina webwinkels

Op de voorbeeldpagina van Shoppagina.nl vind je enkele voorbeelden van webshops die met de software zijn gemaakt. Erg handig om de mogelijkheden te ontdekken en inspiratie op te doen!

Ik heb ze eens bekeken en de voorbeeld shops zien er goed uit. Ook de “vaste boxen” van Shoppagina zoals de winkelwagen zien er goed uit.

Voorbeelden Shoppagina Webshop

Heb je een webshop voorbeeld van Shoppagina gezien wat je mooi vindt? Kijk dan eens goed welk template er is gebruikt. In de achterkant van je website kan je die ook selecteren.

De vormgeving is erg goed voor elkaar als je bedenkt dat je voor minder dan twee tientjes per maand klaar bent. Je kunt kiezen uit tientallen templates die ook nog aardig goed zijn aan te passen, een aantal extra voorbeelden van Shoppagina webshops kan je op deze pagina vinden.

Een voorbeeld van een webshop gemaakt met Shoppagina

Shoppagina heeft ook de mobiele webwinkel goed voor elkaar waardoor je bezoekers ook op een tablet of smartphone eenvoudig kunnen bestellen. Als je verstand hebt van CSS is het ook nog mogelijk om de stylesheet aan te passen, waardoor je zelf een webwinkel op maat kunt maken.

Koppelingen en mogelijkheden van Shoppagina

Selectie Shoppagina Apps

Deze apps heb je bij je Shoppagina webshop

Shoppagina biedt allerlei koppelingen met externe partijen aan die het runnen van je webshop een stuk makkelijker maken. Een greep uit het grote aanbod: Sendcloud, Shops United, Beslist, Bol.com, Facebook, Google Analytics, e-Boekhouden, Feedback Company, WebwinkelKeur en MailChimp. Op deze manier kun je een groot deel van je webshop verder automatiseren.

De apps van Shoppagina vind je in de achterkant van je website onder het tabje externe koppelingen. Zo kun je via bijvoorbeeld MyParcel of SendCloud automatisch verzendlabels aanmaken en bezorgopties integreren. Zijn er verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld Google Analytics te koppelen maar ook je boekhoudprogramma kan je direct koppelen aan je Shoppagina webshop.

De webshop mogelijkheden van Shoppagina software

Met Shoppagina als webshop programma kan je in je webshop ook simpel producten plaatsen, categorieën voor deze producten aanmaken waar je ze aan kan koppelen, betaal- en verzendmethoden instellen en bijvoorbeeld kortingscodes instellen om je verkopen op bepaalde momenten te boosten.

Je kan ook producten importeren, leveranciers aanmaken en product labels, kenmerken en sjablonen aanmaken.

Shoppagina Conclusie: betaalbaar, makkelijk en compleet

Kortom: om gemakkelijk en snel een professionele, complete én betaalbare webshop te starten zit je bij Shoppagina goed. De prijzen zijn scherp, de software is duidelijk en gebruiksvriendelijk en de koppeling met de verschillende apps zijn makkelijk te integreren

Mocht je er niet uit komen dan kan je Shoppagina altijd bellen: 030-711 0340 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Maar ook bieden ze support aan via e-mail, de live chat op hun website en social media.

Of zelf proberen? Je kan ook een gratis account proberen voor, maar hier zie je de mogelijkheden per pakket bij Shoppagina.nl

Nu 30 dagen gratis proberen!

Je kunt Shoppagina 30 dagen gratis proberen zodat je goed kunt vergelijken of deze webshop software iets voor je is.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo