Voor je webwinkel zijn de social media platforms handige tools om contact te krijgen met je doelgroep. Een van de meest populaire platforms van tegenwoordig is Instagram. Volgens de resultaten van het Social media onderzoek 2018 van Newcom blijkt dat maar liefst 4,1 miljoen Nederlanders een account hebben op Instagram. Van dit aantal checkt 2,1 miljoen het account dagelijks. Voor jou een kans om ook via deze weg conversies te krijgen. Richt daarom je Instagram in op de juiste manier, zodat je bezoekers ook via dit platform kunnen shoppen.
Instagram

Geen link in de bio, maar tags

Instagram is het platform om niet alleen de huidige producten, maar ook de nieuwe artikelen in je assortiment te laten zien aan het grote publiek. Voorheen kon je de bezoeker rechtstreeks naar de juiste pagina van je webshop leiden door middel van een link in je biografie. Nadeel is dat je deze continu moet veranderen en de bezoekers alsnog in je webwinkel op zoek moesten gaan naar de andere producten in de feed van je Instagram. Instagram heeft dit een stuk eenvoudiger gemaakt met de mogelijkheid om tags toe te voegen aan de betreffende foto. Sinds het voorjaar van 2018 kunnen ook webshops in Nederland gebruikmaken van deze functie. Wanneer iemand op de foto tikt, komen de betreffende tags in beeld (deze functie wordt ook aangegeven met een tasje links onderaan de foto). Vaak is dit de naam van het artikel met de prijs. Als daar weer op geklikt wordt, leid je de bezoeker naar de betreffende pagina van je webshop. Ontzettend handig, want op deze manier hoeft diegene dus niet zelf op zoek te gaan naar het betreffende product en verhoog jij weer de kans op conversie.

Zakelijke accounts op Instagram en Facebook

Zie je in je huidige Instagram-account geen mogelijkheid om tags toe te voegen aan een foto? Dan is de kans groot dat je profiel of (nog) niet aan de juiste voorwaarden voldoet en niet gekoppeld is aan de benodigde platforms. Instagram is van Facebook, daarom moet je voor deze functie een zakelijk account op beide platforms hebben en een Facebook-catalogus met de gekoppelde producten. Verder moeten de account goedgekeurd worden door Facebook. Welke stappen je hiervoor precies moet ondernemen lees je in het uitgebreide stappenplan van Instagram.
Instagram 2

Verschillende functies en Instastories

Wanneer alles is goedgekeurd, kan jij met een aantal functies je bezoekers de mogelijkheid beiden om je bezoekers ook te laten shoppen via Instagram. De eerste optie is via de tags in je foto. Plaats altijd een foto waar het artikel goed te zien is. Indien je meerdere producten wilt promoten op deze manier is het belangrijk om ook deze goed in beeld te brengen. Van Instagram krijg je de mogelijkheid om vijf producten te taggen, maar kijk uit dat dit niet te overdadig wordt voor je post. Via Instagram kan je niet alleen foto’s plaatsen, maar ook je feed aanvullen met Insta Stories waar ook weer ruimte is om producten te taggen of ze via een ‘swipe’ omhoog naar het juiste product te leiden. Houd er rekening mee dat je bijdrage via Insta Stories slechts een dag te zien is voor je volgers. Wil je het een blijvend plekje geven op je profiel? Voeg het dan toe aan ‘hoogtepunten’. Je hebt hier ook de mogelijkheid om de verschillende verhalen in te delen in verschillende categorieën. Houd hierbij de menu’s aan van je website, zodat iedereen de producten eenvoudig vindt.
Na een aantal posts zal je merken dat je nog een handige functie is toegevoegd aan je Instagram-account in de vorm van een shopping pagina. Na 9 posts met tags wordt dit automatisch toegevoegd. Dit zie je door de optie ‘Winkel’ die verschijnt bovenaan je foto’s, naast de optie voor contact. Wanneer de bezoeker hierop klikt, krijgt deze een overzicht te zien van alle getagde producten inclusief prijs. Tikt diegene op de foto, komt het product groter in beeld met daaronder de mogelijkheid om weer rechtstreeks naar de betreffende pagina te gaan.
 

1 ReactieSluit reacties

1 Reactie

  • Pascal Valentijn
    Posted 16 november 2019 at 17:37 0Likes

    Mijn instagram shop is afgekeurd. Hoe kan ik deze opnieuw laten keuren? Ik weet wat er fout is gegaan, maar nu kan ik nergens vinden hoe we het opnieuw kunnen aanvragen. Heeft iemand een idee?

Laat een reactie achter