Deel 2: Stap voor stap je Etsy webshop beginnen

Webwinkelsucces.nl » Deel 2: Stap voor stap je Etsy webshop beginnen

Stap voor stap een Etsy webshop beginnen

In een eerder artikel vertelden je over wat je moet weten voordat je een Etsy-webshop start. Als je intussen een plan hebt liggen voor jezelf, dan is het nu zover om daadwerkelijk je shop in te gaan richten. We leggen je stap voor stap uit hoe dit in z’n werk gaat!

Inloggen of account aanmaken

Heb je al een Etsy-account? Log dan in met de bij jou bekende gegevens. Nog geen account? Maak er dan één aan. Goed om te weten: een account aanmaken is altijd gratis. Klik op login op je laptop:

Op de mobiel ga je naar ‘aanmelden’.

Vervolgens klik je op ‘registreren’:

Doorloop het registratieproces en je hebt je Etsy-account.

Open je Etsy-shop

Nu ga je je Etsy-shop daadwerkelijk openen. Klik op je profiel (het icoon naast het winkelwagentje) en vervolgens op ‘Verkopen op Etsy’.

Scroll vervolgens naar beneden tot je de button ‘Open je Etsy shop’ ziet en klik op die button.

Doorloop de stappen bij Etsy

Doorloop nu de stappen en let goed op dat je de shop-taal direct juist selecteert. Dat kun je namelijk later niet meer wijzigen! Ga je dus je artikelen vooral aanbieden aan Nederlanders? Kies dan Nederlands. Dat is dus de primaire taal van jouw shop.

Kies ook een goede naam voor jouw Etsy-winkel. Denk hier even goed over na. Het is de naam die je in je communicatie en op socialmedia gebruikt, dus je wilt een zo herkenbaar, aansprekend én eenvoudig mogelijke naam gebruiken.

Ga je shop vullen

Dan wordt het nu tijd om je shop te gaan vullen! Dat is toch eigenlijk wel het leukste moment van allemaal. Waar je dat precies doet omschrijft Etsy in detail hier in de help-sectie. Probeer met mooie, duidelijke productfoto’s, eventueel video’s en goede teksten jouw shop-listings (artikelen) goed te onderscheiden van andere listings.

Zorg er verder voor dat je namen voor je artikelen gebruikt die mensen ook mogelijk zouden gebruiken als ze iets zoeken. Zo verbeter je de kans goed vindbaar te zijn. Laat die woorden ook terugkomen in de omschrijving.

Betaalmethodes en facturatie

Selecteer de betaalmethodes die je wilt aanbieden en stel vervolgens je facturatie in. Fijn om te weten is dat je in Nederland niet verplicht bent een creditcard toe te voegen aan je account. Niet iedereen heeft er een en niet iedereen vindt dat een prettig idee.

Als je alles ingevuld hebt, klik je op ‘Open je shop’ en je bent klaar!

Jezelf onderscheiden

Naast het vullen van je shop met artikelen, kun je je shop ook nog verder opleuken. Voeg bijvoorbeeld een banner toe en een pakkende tekst voor je shop. Heb je een logo? Dan kun je deze ook toevoegen. Vul de shop-details zoveel mogelijk aan.

Wees je bewust dat de concurrentie op Etsy echt hoog is, dus probeer jezelf op allerlei manieren te onderscheiden. De allerbelangrijkste tip die we voor je hebben: wees jezelf en vertel jouw unieke verhaal.

Nog wat tips op de rij

Etsy geeft in verschillende artikelen tips voor beginners. Denk daarbij ook aan hoe je je listings kunt optimaliseren, maar ook meer specifiek hoe de tarieven[1]Een Esty shop openen, Etsy.com op Etsy precies werken, en ga zo maar door.

Het help-centrum van Etsy is de laatste jaren flink uitgebreid met artikelen in het Nederlands die jou helpen je shop te managen. Ga naar het help-centrum van Etsy.

Bronnen

Bronnen
1Een Esty shop openen, Etsy.com
We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo