Uitleg, introductie en overzicht van hosted webshop builders

Webwinkelsucces.nl » Uitleg, introductie en overzicht van hosted webshop builders

Het woord webshop software gebruiken we zelf vaak voor webshop builders, en dan meer specifiek zelfs nog de hosted webshop builders. Op Webwinkelsucces.nl hebben we over de loop der jaren best een fors aantal hosted webshop builders op de site gehad, gereviewed, geupdate, sommigen zijn ook aan onze aandacht ontstnapt, of inmiddels weer verdwenen.

Eerst even kort voor de beginner van een hosted webshop builder is – aangezien webshop software ook een boekhoudkoppeling kan zijn, daarom lijkt het ons goed dit verder te verduidelijken.

Een aantal van de uitgelezen voorbeelden van hosted webshop builders zijn bijvoorbeeld Shopify (de bekendste), een Nederlandse variant is bijvoorbeeld CCV Shop of Mijnwebwinkel, en ook met de prijsvechter Jouwweb kun je aan de slag met een hosted webshop builder.

Wat kun je met een hosted webshop builder? Dit zijn eigenlijk kant-en-klare webshop pakketten. Na het registreren bij één van deze aanbieders log je in op je eigen account en kun je erg gemakkelijk alles zelf inrichten. Vaak staan er al pagina's met plaatjes en al klaar, die je alleen nog zelf hoeft aan te passen (om het versimpeld te zeggen), dit is even erg kort door de bocht.

Webshop makers / builders maken het voor jou als beginner of mkb'er makkelijk en mogelijk om zelf een webshop in elkaar te draaien en te beheren, zonder dat je erg veel kennis nodig hebt over coderen.

Bij deze pakketten is alles in de basis al klaar, zo kun je product eenvoudig toevoegen, kun je makkelijk je boekhouding koppelen, kun je een partij aansluiten voor verzending, kun je betalingsmethoden integreren en wordt er veel werk uit handen genomen.

Voordeel is omdat deze partijen het voor veel webshop houders regelen wordt er ook regelmatige geupdate, beveiligingspatches gedaan en blijft de software up to date zonder dat jij je er al te druk om hoeft te maken. Ook neem je meteen de hosting en domeinnaam vaak af, of registreer je het via bijvoorbeeld een Shopify, CCV Shop, Wix en ga zo maar door.

Ben jij op zoek naar populaire hosted webshop builders? Dan vind je hieronder een lijstje met de alternatieven die er zijn, met eventueel de review er bij indien die op Webwinkelsucces.nl te vinden is.

Deze lijst is verder op willekeurige volgorde:

 • Shopify – handig voor internationale uitrol – onze review lees je hier
 • CCV Shop – goede Nederlandse partij met dito klantenservice en support – CCV shop review
 • Lightspeed – prima partij, maar internationaal net altijd een stapje achter op Shopify
 • Jouwweb – lekker voordelig pakket voor de beginner / hobbyist
 • Mijnwebwinkel.nl – prima webshop software, ook Nederlands – review
 • Wix – hele makkelijke en snelle builder, wel met wat grenzen – webwinkelsucces review hier.
 • Strato – vanuit huis uit een hosting partij maar heeft inmiddels ook een webshop pakket.

Wil je echt zelf een webshop gaan bouwen? Dan zijn vaak WooCommerce en Magento veelgebruikte webshop software pakketten. Hoe vaak een pakket gebruikt wordt zie je ook in dit overzicht voor Nederland op BuiltWith.com, waar ze het gebruik van hosted en self-hosted webshop builders in elkaar brengen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo