Er zijn meerdere pakket diensten die voor jouw webshop de levering kunnen realiseren. Wel heb je op dit vlak weinig keuze toch hebben wij de kosten voor het versturen van een pakket voor jou in een vergelijking gezet.

Pakket versturen; de parketvervoerders op een rij

Deze tarieven kunnen natuurlijk wel veranderen, zie je andere tarieven? Laat een reactie achter dan passen we dit kosten overzicht aan. 

Info: Post NLDHLDPDGLS
Naar Servicepunt€ 5,95€ 5,00€ 4,00€ 6,25
Naar Huisadres€ 6,50€ 5,75€ 6,25€ 5,95
BTWExclusiefInclusiefInclusiefInclusief
Naar PostbusJaNeeNeeNee
Kosten Verzekerd Verzenden+ €1,65+ €1,50InbegrepenInbegrepen
Aantal Servicepunten+/- 2500+/- 1500+/- 700+/- 600

PostNL Tarieven

PostNL is wel één van de meest bekende Nederlandse pakket diensten in Nederland. Bij postNL is de maximumgrootte voor een buitenlands pakket 100 x 50 x 50 cm en voor een binnenlands pakket 175 x 78 x 58 cm. Het maximale gewicht voor een pakket is tussen de 10 en 30 kilogram. PostNL heeft ongeveer 2600 postkantoren/afhaalpunten. Mocht je veel pakketten per jaar versturen, dan is het raadzaam om zakelijk klant te worden. De pakketten worden dan (indien wenselijk) dagelijks opgehaald en je krijgt korting naarmate je meer pakketten laat verzenden.
Postnl

DHL Tarieven

Ook DHL is een bekende Nederlandse pakket dienst. DHL heeft een andere grote vervoerder, namelijk Selektvracht overgenomen. Bij DHL is de maximumgrootte voor een buitenlands pakket 60 liter, de maximale lengte van een zijde is 80 cm. Het pakket moet minimaal 15 x 11 x 1 cm groot zijn.
DHL heeft ruim 1000 afhaalpunten in Nederland. Mocht je meerdere pakjes willen versturen of een pallet naar een bestemming via Europa, dan bestaat de mogelijkheid om online een offerte aan te vragen.
dhl

DPD Tarieven

DPD hanteert de maximale afmetingen van 175 x 50 x 50 cm, met een maximale omvang van 300 cm. 30 kg is het maximale gewicht van een pakketje. DPD heeft ruim 1500 afhaalpunten in de Benelux, maar richt zich voornamelijk op Duitsland en ook Frankrijk met respectievelijk 5000 en 6500 afhaalpunten, die zelfs nog uitgebreid zullen worden in de toekomst. Als je als bedrijf zijnde veel pakketten verstuurt, is het slim om eens te kijken naar de voordelen van het worden van een ‘contractklant' van DPD.
DPD

GLS Tarieven

GLS heeft ongeveer 600 afhaalpunten, waar klanten hun pakket kunnen ophalen/ afhalen. GLS maakt onderscheid tussen drie soorten pakketten; S, M en L. Het S-pakket heeft een maximale afmeting van 50 cm langste + kortste zijde. Het M-pakket heeft een maximale afmeting van 80 cm langste + kortste zijde. Het L-pakket kent een maximale afmeting van 150 cm langste + kortste zijde. Bij GLS geldt het maximale gewicht voor een pakket 32 kg. De prijzen voor de verschillende pakketten staan hieronder vermeld. Deze prijzen zijn inclusief verzekering, track & trace en handtekening voor ontvangst. Mocht er een grote zending moeten worden verzonden, dan kan hier apart contact voor worden opgenomen.
GLS

UPS Tarieven

Voor dringende pakketjes is het bij UPS ook mogelijk om het pakket de volgende ochtend te laten bezorgen. Dat is de ´UPS Express´ optie tijdens het verzendproces. UPS heeft ongeveer 1400 afhaallocaties in Nederland. Pakketten bij UPS mogen maximaal 70 kg wegen. De omtrek van het pakket mag niet groter zijn dan 419 cm en niet langer dan 270 cm. Ook hier is het mogelijk om een offerte op te vragen voor een grotere verzending.
ups
Mocht je een groot pakket willen versturen, dan kun je dit het beste doen via UPS. Voor het versturen van een spoedpakket, kan je bij UPS en PostNL terecht. Veel webwinkels versturen hun pakketten altijd met PostNL, omdat het een fijne aanbieder is maar in principe zijn al deze aanbieders veilig en betrouwbaar.

Vraag eens een offerte op bij Nederlandse pakket diensten

Bij het versturen van een grote zending of een zending naar het buitenland is het wellicht de moeite waard om bij meerdere vervoerders een offerte op te vragen. Hier kan namelijk aardig wat prijsverschil in zitten. Verder hebben al deze vervoerders boven de 300 afhaalpunten, al heeft PostNL verreweg de meeste afhaalpunten in Nederland. Bij alle vier kunnen er pakketten worden verstuurd naar het buitenland. Meestal berekenen ze de kosten voor zo´n pakket in zones. Kijk op de websites voor de goedkoopste aanbiedingen.

Let op, bovenstaande genoemde prijzen en voorwaarden zijn op basis van de richtlijnen van de vervoerders op de dag van het schrijven van dit bericht. Check altijd de websites van de Nederlandse pakket diensten zelf voor de meest actuele prijzen en voorwaarden!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op