Heb jij al video’s toegevoegd aan je webwinkel? In de praktijk blijkt dat video’s kunnen leiden tot een betere conversie. Waarom? Met een video krijgt je klant een betere product beleving, waardoor er (blijkbaar) sneller wordt besloten om een product aan te schaffen. Daarnaast kan je met behulp van een video op een originele manier de voordelen van je webwinkel/product toelichten in de plaats van met tekst en afbeeldingen.
Hoe? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kan houden om het meeste uit (product) video’s te halen. Denk aan de locatie van plaatsing in je webwinkel, call-to-actions en testimonials.

Verzamelpagina video’s

Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor je klanten. Door al je video’s op een pagina te verzamelen, voorkom je dat je klant door je webwinkel moet ‘graven’ om die ene video te zien. Daarnaast kan je de video ook bij het betreffende product of informatie pagina plaatsen.
Video’s kunnen ook verzameld worden via een YouTube-kanaal. Via YouTube kan je personen laten abonneren, en zo op de hoogte houden van je ontwikkelingen. Groot voordeel is dat je hiermee niet alleen je website bezoekers, maar ook de YouTube bezoekers kan bereiken.

Call-to-actions

Probeer het effect van je video’s te vergroten door te werken met call-to-actions. De call-to-actions kan je op verschillende manieren in je video verwerken. Bijvoorbeeld in de gesproken tekst, (platte) tekst of button (overlay) met link waar de bezoeker het product direct kan kopen.
De video wordt namelijk vaak wel op de productpagina geplaatst, maar ook op andere locaties zoals de verzamelpagina, YouTube en overige externe websites.
Twee voorbeelden van call-to-actions in video’s:

Bovenstaande video laat zien hoe je de call-to-action in de video inhoud (tekst) kan verwerken.
video-webwinkel-online
Bovenstaande video laat zien hoe je de call-to-action kan verwerken in een button (overlay “Buy PooPourri spray”).

Klantervaringen

Een perfecte manier om klantervaringen te delen is door middel van video’s. Probeer tevreden klanten hun ervaring(en) met jouw webshop of product via een video te laten delen.
Een leuk voorbeeld is Amazon.com die klantreviews onder andere laat zien met behulp van video’s.
testimonial-video-online
In de praktijk zie ik dat retailers video’s van trouwe klanten verzamelen, via verzoeken op social media, maar ook van fabrikanten die bereid zijn video’s van klantervaringen te delen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op