Waarom Shopify? 10 Redenen | Maak een gratis account aan

Als je begint met je webshop of als je een nieuw website systeem zoekt dan heb je ongelooflijk veel keuze. Je kan een webshop op maat laten maken, gebruik maken van WordPress met Woommerce of je kiest voor een gespecialiseerd webshop systeem zoals Shopify.

Steeds meer webwinkel ondernemers kiezen voor een compleet systeem waarin de belangrijkste webshop functionaliteiten al aanwezig zijn. Hiervoor betaal je doorgaans een maandelijks tarief, afhankelijk van het aantal producten en specifieke wensen. Dit is bij Shopify niet anders. Deze partij wordt echter steeds populairder omdat de prijs/kwaliteit beter is dan de meeste Saas webshop software.
Meer dan een miljoen webwinkels in 175 landen van vertrouwen op het Shopify platform. Van startende bedrijven tot grote merken zoals Deliveroo en Red Bull. We lichten de voordelen graag uit, ontdek de reden waarom steeds meer ondernemers voor Shopify kiezen.
Waarop letten bij het kiezen van webshop software?
Het belangrijkste van de webshop software die je kiest is dat het bij jou, jouw bedrijf en jouw doelgroep past. Zitten de noodzakelijke functionaliteiten in het webshop systeem? En kan je potentiële klanten aantrekken met een webshop in dit systeem? Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen. En daarnaast moeten de kosten natuurlijk binnen je budget passen.
Er zijn veel verschillende webshop pakketten bij Shopify, de goedkoopste is geschikt voor het verkopen van enkele tot tientallen producten. De hogere pakketten zijn geschikt voor wanneer je webshop gaat op schalen met meer producten en functionaliteiten.
Voordelen van shopify
1. Snelheid en gemak
Shopify is gericht op gemak en snelheid. Voor zowel de webwinkeleigenaar als zijn of haar klanten. Het kost niet veel tijd om een webwinkel op te zetten in Shopify. Met de vooraf gemaakte templates kan je zelfs vandaag al online zijn.
Je hoeft je niet druk te maken over moeilijke codes of het toevoegen van plugins om je webshop gereed en snel te maken. Alle webshops van Shopify staan op geavanceerde webhosting servers die grote capaciteit kunnen verdragen. Dit garandeert jou en jouw website bezoekers en een snelle webshop ervaring.
De templates die door Shopify gemaakt zijn werken allemaal razendsnel en zijn gericht op conversie. Dat wil zeggen dat klanten eenvoudig en snel deze producten kunnen vinden en vervolgens soepel kunnen afrekenen. Op deze manier haal jij het meeste uit je website bezoekers en word je beter gewaardeerd door de zoekmachines.
3. Standaard voorzien van essentiële functionaliteiten
Wanneer je begint met je webwinkel heb je een aantal functionaliteiten nodig. Het toevoegen van producten, teksten en afbeeldingen. Een mooie homepagina en een gestructureerd menu waarin klanten de producten eenvoudig en snel terug vinden. Ook het bestelproces is van belang. Deze functionaliteiten zitten allemaal vooraf ingebouwd wanneer je een abonnement afsluit bij Shopify. Het enige wat je hoeft te doen, is het instellen van de juiste contact- en rekeninggegevens, het aanmaken van producten en je kan direct van start met verkopen.
Shopify biedt nog veel meer functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken binnen het pakket dat je hebt afgesloten. We raden je aan om de website van Shopify te bezoeken om alle functionaliteiten te ontdekken.
3. Grote community met gebruikers
Naast de ondersteuning die je vanuit Shopify zelf kunt verwachten, maken de meeste mensen gebruik van de community om hun vragen te beantwoorden. Omdat veel webwinkels gebruik maken van Shopify om hun webwinkel te beheren zijn er ook veel mede-ondernemers die je helpen. Vraag hulp aan de community of laat het nodige werk te verrichten om jouw webshop helemaal op maat te maken.
4. Zeer gebruiksvriendelijk
Ondanks dat dit punt 4 is, is dit eigenlijk de belangrijkste reden waarom de meeste gebruikers voor Shopify hebben gekozen. De gebruiksvriendelijkheid van het systeem zorgt ervoor dat zowel beginnende als ervaren ondernemers een professionele webshop kunnen opzetten en beheren met Shopify.
Wanneer je een webshop met Shopify begint heb je niet veel uitleg nodig. Het wijst zich redelijk vanzelf hoe je producten kunt toevoegen en pagina’s kunt aanpassen. Het systeem vertoont wel veel overeenkomsten met andere webshop systemen maar dit maakt het alleen maar makkelijk als je al enige ervaring hebt en overstapt vanaf andere webshop software.
5. SEO-vriendelijk
SEO zorgt ervoor dat jouw webwinkel hoger in de zoekresultaten komt te staan, gemakkelijker gevonden wordt door potentiële klanten en het zijn bovendien gratis website bezoekers.
Shopify bevat standaard de meeste cruciale SEO-functies die webwinkels nodig hebben. De basiselementen van jouw site zoals headings, alt. tags en meta titels voer je eenvoudig in.
Het is essentieel om de SEO functies volledig te benutten om van jouw webwinkel een succes te maken. Zorg ervoor dat jouw website, de categorieën en ook de producten uitgebreide en informatieve beschrijvingen hebben waardoor zoekmachines weten wat jij verkoopt en jouw webwinkel tonen aan potentiële klanten.
6. Mobielvriendelijke templates
Er zijn bijna geen aanbieders meer die hier niet gebruik van maken maar je kan er vanuit gaan dat alle Shopify webwinkels mobielvriendelijk zijn. De betekent dat je geen extra webdesign of programmeerwerk hoeft te verrichten om te zorgen dat jouw nieuwe webshop mobielvriendelijk is. Controleer voor de zekerheid wel op diverse mobiele apparaten of jou webwinkel goed zichtbaar en gebruiksvriendelijk is.
7. Conversiegericht checkout proces
Één van de belangrijkste reden waarom de meeste webshop ondernemers gebruikmaken van een vooraf gemaakte template en een professionele partij voor de bouw van een webwinkel, is dat het betaalproces waterdicht moet worden ingericht. Wanneer potentiële klanten eenmaal op je website komen en de juiste producten hebben gevonden dan wil je natuurlijk niet dat ze afhaken omdat het bestelproces onduidelijk is of niet snel genoeg werkt.
Alle webshops op het Shopify platform zijn standaard geoptimaliseerd voor conversie en er zijn ook extra functionaliteiten toe te voegen waardoor klanten nog sneller kunnen afrekenen of bijvoorbeeld aanbiedingen te zien krijgen tijdens het afrekenen, handig om de gemiddelde bestelwaarde te verhogen.
8. Uitbreiden met functionaliteiten
Heb je aan de standaard functionaliteiten binnen Shopify nog niet genoeg? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden. Er zijn diverse betaalde functionaliteiten die er voor zorgen dat je bijvoorbeeld een nieuwsbrief koppeling of een koppeling met een advertentiekanaal kunt aanmaken. Hierdoor kan je jouw webshop activiteiten verder automatiseren. Houd er wel rekening mee dat deze extra functionaliteiten betaald zijn, hierdoor stijgt de prijs per maand met een aantal euro. Maar als je webshop en nog goed draait, verdien je dit gauw weer terug.
Shopify biedt een app store met meer dan 2.500 apps van vertrouwde partners. Dit zijn apps met functies ontworpen om de je winkel te verbeteren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verzendmodules, klantenservice, marketing, voorraadbeheer etc. Elke dag worden er nieuwe apps uitgebracht, zodat je webshop altijd voldoet aan de nieuwste technologieën en mogelijkheden.
10. Acceptabele maandprijs
Shopify is niet gratis zoals WooCommerce, maar bij dit platform krijg je wel direct een compleet pakket waardoor je niet per sé extra plugins of modules hoeft aan te schaffen.. Shopify biedt webwinkeliers een betrouwbaar, snel, veilig en schaalbaar platform dat bewezen is door webwinkels over de hele wereld. Je kunt Shopify bovendien de eerste 14 dagen gratis uitproberen!
De prijzen van Shopify beginnen vanaf $29 per maand voor het ‘Basic Shopify' pakket, of lopen op tot het hoogste pakket bij $299 per maand voor ‘Advanced Shopify'. Als jouw webshop uit zijn jasje gegroeid, dan is Shopify Plus de juiste oplossing, dit pakket kost $79 per maand.
Shopify accounts zijn behoorlijk flexibel – je kunt je Shopify plan op elk moment upgraden, downgraden of annuleren. Tenminste, wanneer je per maand betaalt en niet per jaar. Shopify kan ook een betaalkoppeling voor je webshop realiseren, hiervoor rekent het bedrijf transactiekosten van 1% tot 2% per bestelling afhankelijk van de aantallen.
Aangezien de koers van de dollar ook nog eens een laag is,,is het dit moment het juiste moment om over te stappen op Shopify. $ 79 vertaalt zich op het moment van schrijven in circa € 65.
10. Goede support
Shopify is een systeem waarbij je niet vaak support nodig zal hebben. Het toevoegen van producten, afbeeldingen een en andere functionaliteiten kan je vaak eenvoudig zelf regelen. Als je er niet uitkomt kan je bovendien een van de handleidingen erbij pakken. Maar wanneer er toch een probleem of vraag ontstaat is het handig om te weten dat je kan rekenen op professionele ondersteuning. De klantenservice van Shopify is elke werkdag bereikbaar via chat en e-mail, ook kan je een ticket sturen via het systeem zelf. Je krijgt vaak binnen een werkdag antwoord waardoor je snel weer verder kunt.
Wat is jouw ervaring met Shopify?
Ben jij al klant bij Shopify of overweeg je een abonnement aan te schaffen en een nieuwe webwinkel te starten? Laat het ons weten in de reacties hieronder en geef aan wat jij de voor- en nadelen vindt van Shopify.