Video’s stimuleren de verkoop

Inmiddels weten de succesvolle webwinkels de kans op conversie groter is bij het tonen van productvideo’s. In een video kun je namelijk je boodschap beter vertellen dan in een lap tekst. En mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld zodat de boodschap ook beter blijft hangen bij het tonen van een video.
Consumenten die twijfelen over een aankoop zijn bij het zien van een productvideo eerder geneigd om de aankoop te doen. Er is zelfs onderzocht dat consumenten die productvideo’s zien meer geld uitgeven bij elke aankoop.
meer-klanten-online-video

Video’s zijn makkelijk te delen

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om video’s te delen op social media. Door het delen van video’s op social media kun je een nog groter publiek bereiken. Belangrijk hierbij is wel dat de video’s interessant en leuk genoeg zijn voor je doelgroep zodat men de moeite neemt om je video’s helemaal te bekijken. In dat geval zullen mensen ook zelf sneller de video gaan delen met hun eigen volgers of vrienden.

Met video’s trek je nieuwe bezoekers

Vanwege het delen van je video’s door fans en volgers is de kans ook groter dat je nieuwe bezoekers naar je site krijgt. Bezoekers die middels een video naar je site komen zijn heel vaak al geïnteresseerd in je product waardoor de kans op een aankoop ook groter is.
Een 2e belangrijk punt is dat video’s steeds vaker opgenomen worden in de zoekresultaten van Google. Zorg dus wel dat je video’s voorzien zijn van juiste titels, omschrijvingen en labels zodat je wel gevonden wordt op de voor jou belangrijkste zoekwoorden.

Bezoekers blijven langer op de site

Zoals al eerder vermeld gaan heel veel consumenten geen lappen tekst lezen waardoor ze de site verlaten. Dezelfde consumenten blijven wel op de site om een video te bekijken. Daardoor blijven de bezoekers ook langer op de site en onthouden ze je ook beter. Hoe langer men op de site blijft, hoe groter de kans op een conversie.
‘Bezoekers van een website nemen 58% meer informatie op via het bekijken van een video, dan na het lezen van de tekst op uw website.’
Lees meer tips om je productpagina te optimaliseren.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op