Wat is Dropshipping?

Een vraag die wij veel langs zien komen: Wat is dropshipping nou precies? De meest eenvoudige uitleg van dropshipping is: Dropshipping is webshop beheer waarbij de webshop de producten die hij verkoopt, niet op voorraad houdt. De producten komen bij dropshipping bij een externe leverancier vandaan. Wanneer een winkel een product verkoopt met behulp van het dropshipping-model, levert hij het artikel via een derde partij en laat het rechtstreeks naar de klant verzenden. Als gevolg hiervan hoeft de verkoper het product niet in beheer te hebben of zelfs zelf te leveren. Bij een dropshipping webshop ziet de webshophouder dus het product niet eens effectief.

het is van groot belang om als dropshipping webshop, Vertrouwen, communicatie, levering en  klantenservice goed op orde te hebben.

Het grootste verschil tussen dropshipping en het standaard retailmodel is dat de verkopende handelaar geen voorraad heeft, maar alleen de verkoop verschaft, levering vind plaats door een externe leverancier. Er wordt in feite een order geplaatst bij een derde partij – meestal een groothandel of fabrikant – om bestellingen uit te voeren.

Voordelen van Dropshipping

  1. Er zijn minder investeringen nodig: je kan via dropshipping zonder voorraad en zonder grote investeringen zo aan de slag.
  2. Het is super simpel om te starten. Eerst schaf je webshop software aan, dan maak je een dropshipping koppeling en je kan starten!
  3. Lagere kosten, minder risico. Geen voorraad scheelt een hoop.
  4. Locatie is niet meer zo belangrijk: Je kan dit vanaf jouw strandbed op Curacao managen!
  5. Je kan veel meer producten verkopen. Via bijvoorbeeld Aliexpress Dropshipping heb je direct het een breed assortiment wereld beschikbaar.
  6. Je bedrijf is makkelijker te schalen!

Natuurlijk heeft dropshipping ook wat nadelen, een bekend nadeel is de lagere marge en het feit dat je niet altijd snel kunt bezorgen. Iets wat jouw klanten veelal wel verwachten, wees hier ook duidelijk over: langere levertijden.

Verschillende soorten van Dropshipping

Eigenlijk is elke soort dropshipping hetzelfde, wel kent dropshipping verschillende leveranciers.

Op zoek naar een dropshipping partij?

Bekijk dan onze uitgebreide lijst van dropshipping leveranciers. Wij hebben de meest up to date dropshipping lijst van Nederland. Inclusief alle groothandels!

0 CommentsVerberg reacties

Laat een reactie achter