Wat is een Advertorial

Webwinkelsucces.nl » Wat is een Advertorial

Definitie: Een advertorial is een advertentie vermomd als een artikel, vaak met daarbij een duidelijke weergave dat het ook echt om een ‘advertorial' of ‘advertentie' gaat.

Wat is de relatie van advertorials tot Webshops?

Als webshop eigenaar moet je je jouw webshop versterken door Webshop SEO een groot onderdeel van Webshop SEO is linkbuilding en/of het verkrijgen van exposure en links. Het inkopen van artikelen en dus advertorials helpt met exposure en soms ook backlinks. Het is de regel om deze links als nofollow en/of sponsored te laten taggen. Maar in de praktijk is dit zeker niet altijd het geval.

Randvoorwaarden:

 • Bij iedere advertentie (dus ook een advertorial) moet de lezer altijd de identiteit van de adverteerder kunnen herkennen.[1]ICTrecht: Regels rondom online reclame
 • Het moet duidelijk zijn dat het om een commerciële uiting gaat bij een advertorial.

Uitleg van anderen over advertorials

Een advertorial is een advertentie in de vorm van een redactioneel stuk. Hoewel de boodschap binnen een advertorial commercieel is, suggereert de advertentievorm dat het een objectief geschreven stuk is.

SDIM(Bron: SDIM Kennisbank))

Een merk kan samenwerken voor gesponsorde posts, vergelijkbaar met een advertorial in een tijdschrift. Dergelijke posts en video's moeten worden gelabeld als advertentie of promotie.

Werken met Influencers [2]Bron: AWIN

Artikelen die dieper ingaan op Dropshipping.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo