Webwinkelsucces.nl » De beste webshop hosting

Goede hosting is extra belangrijk bij webshops. Door de hoeveelheid producten in combinatie met filters vergt een webshop namelijk meer van de webhosting dan een normale website.

mijnhost banner

Als je besluit om met SaaS webshop software aan de slag te gaan, zoals Shopify of Lightspeed, dan zit de hosting daar al bij in. Bouw je zelf aan de webshop? Dan is het belangrijk om voor de best mogelijke hosting te gaan.

Een goede host is voordelig, betrouwbaar en vooral snel. Ook moet de webhoster de complexiteit voor starters wegnemen.

Op deze pagina leggen we uit hoe je met hosting aan de slag gaat als je met een webshop begint.

Als je snel op zoek bent naar het antwoord, overweeg dan deze top 5 beste webwinkel webhosting.

 1. Mijn.host
 2. Cloud86
 3. Hostinger
 4. Junda
 5. Siteground

Webshop hosting vergelijken als je een webshop start

Als je net begint met een webwinkel en je wilt de hosting zelf regelen, dan voldoet normale hosting prima.

Ga dan niet voor de meest voordelige provider, maar zorg ervoor dat je een degelijk pakket hebt bij een webhost die bekend staat als goed en betrouwbaar.

Het is niet direct nodig om direct de meest specialistische webhost te vinden. Dat kan altijd later als de webshop flink gegroeid is. Het is wél zaak om direct de juiste hosting te kiezen.

De beste specialistische Woocommerce of Magento hosting magento en woocommerce hosting
Heb je al een succesvolle webshop en zoek je de perfecte hosting voor Woocommerce? Bekijk dan eens de specialisten Kinsta & WP Engine. Voor de beste Magento hosting kun je Hipex of Skyberate overwegen.

Om het zoekwerk uit handen te nemen, hebben wij goede providers gezocht en gecontroleerd aan de hand van gebruikerservaringen.

Je kunt zelf ook eenvoudig gebruik maken van vergelijkingssites als Webhosters.nl om ervaringen van gebruikers mee te laten wegen.

1

Mijn.Host, eenvoudige en beste all-round hosting

Mijn.host is voordelig, snel en makkelijk in gebruik. Woocommerce, Magento, OpenCart, PrestaShop of osCommerce zijn met 1 klik geinstalleerd.

Mijn.Host Advance €12,99 p/m

✔ €7,99 p/m in jaar 1
✔ 8 cores CPU
✔ 8 GB RAM
✔ Onbeperkt dataverkeer
✔ Litespeed en Redis Caching
✔ 7 dagen per week bereikbaar
✔ 1 klik install webshop software
2

Cloud86, snel en telefonisch contact

Hostingprovider die zeer goed beoordeeld wordt op diverse review sites en die kwalitatief goed hosting biedt voor een scherpe prijs.

Unlimited hosting €11,95 p/m

✔ €5,98 p/m in het eerste jaar
✔ Scherp geprijsd pakket
✔ Telefonische klantenservice
✔ Als snelste getest[1]WordPress Webhosting Snelheidstest 2020, Webhosters.nl
✔ 7 dagen per week bereikbaar
✔ Litespeed webserver + cache & CDN
3

Hostinger, eenvoudige all-round hosting

Hostinger biedt als één van de weinigen cloud hosting met de eenvoud van shared hosting. Ten opzichte van normale hosting is dit een erg mooi product. Iets duurder, dat wel.

Cloud hosting €33,99 p/m

12,99 34,99
✔ €19,99 p/m actie
✔ 4 cores CPU
✔ 6 GB RAM
✔ Gratis CDN en Cloudflare
✔ Domein en SSL inbegrepen
✔ Wereldwijd servers (incl. NL)
✔ Speciale WooCommerce hosting
4

Junda, snelle host met prima klantenservice

Junda is een nieuwe voordelige WooCommerce en WordPress specialist. Ben jij van plan je nieuwe webshop in WooCommerce te bouwen dan is ook Junda zeker de moeite waard om een blik op te werpen

Junda WP Advanced

5,99 11,99
✔ WooCommerce en WP specialist
✔ Nederlands hosting bedrijf
✔ Voordelige pakketten
✔ Goede specificaties en snelle klantenservice chat.
5

Siteground, snel en makkelijk managen

Met SiteGround kun je net wat meer dan de andere hosting partijen. Je krijgt de beschikking over dagelijkse back ups, een staging server, Git en nog meer via het SiteGround dashboard. 

GoGeek €34,99 p/m

✔ €10,79 p/m met vooraf betalen
✔ Speciale Woocommerce hosting
✔ Goede klantenservice
✔ Caching & security plugins
✔ Ook een server in NL
✘ Niet in het Nederlands beschikbaar
✘ Enkel met creditcard af te nemen

Soorten hosting in het kort

 • Shared hosting
  Je deelt met hierbij een webserver met gemiddeld met 82 andere sites. Dat kan nadelig werken voor de snelheid. Goede shared hosting is vaak wel de ideale stap voor beginners.
 • Virtual private server (VPS)
  Je webshop staat dan gehost op een afgeschermd deel van een server. Hier worden gegarandeerde resources (CPU's/RAM) aan toebedeeld. Daarbij heetf de VPS heeft geen invloed op andere VPS'en op dezelfde (fysieke) server.[2]Virtual Private Server, Wikipedia
 • Cloud Hosting
  Cloud hosting is hosting verspreid over meerdere virtuele servers op verschillende locaties. Hostinger biedt dit relatief goedkoop aan.
 • Dedicated server
  Een complete server die je afneemt bij een provider. Een belangrijk kenmerk is dat je hierbij zelf een besturingssysteem kiest en veel kunt configureren.

Waar moet je eigenlijk op letten als je hosting uitkiest?

Goede hosting uitzoeken voor je webwinkel is best moeilijk. De hostingwereld heeft best wat ingebouwde verkooptrucs en de uiteindelijke serversnelheid laat zich moeilijk raden.

Let op de volgende dingen als je de keuze voor het hostingpakket maakt:

1) Goed gevoel bij de provider

Kies altijd voor een partij waar je vertrouwen in hebt. Neem een kijkje op de website en ga af op de look and feel en snelheid van de site. Kijken ook even naar ‘de mensen erachter’. Vaak zeggen je eerste indrukken heel veel.

2) Snelle hosting is heel belangrijk

Een snelle webshop is echt heel belangrijk. Dit mag je niet onderschatten! De laadtijd heeft grote invloed op je conversiepercentage en je Google ranking.

Je kan met tweaks je webshop sneller maken maar wanneer je hosting traag is dan heeft het geen enkele zin. Zorg dus dat je altijd de juiste hosting hebt. Je kunt best wel klein beginnen, maar vergeet niet op te schalen zodra de webshop daarom vraagt.

De hoogste e-commerce conversieratio's liggen tussen 0 en 2 seconden. Er is een gemiddelde van 8,11% conversieratio bij minder dan 1 seconde laadtijd en een conversieratio van 2,20% bij een laadtijd van 5 seconden.[3]Site Speed is (Still) Impacting Your Conversion Rate, portent.com

Opschalen bij een provider is vaak eenvoudig gemaakt. Als de site erom vraagt kun je naar duurdere shared hosting, maar vaker wordt er gekozen voor VPS hosting, Cloudhosting of een dedicated server.

3) Kies voldoende webruimte en dataverkeer

We kunnen ons voorstellen dat je het van te voren lastig vindt om in te schatten hoeveel webruimte en dataverkeer je nodig hebt.

Webruimte

Foto’s en eventueel video’s nemen een belangrijk deel van de ruimte in beslag.

Stel je hebt 100 producten met 3 foto’s van gemiddeld 1000kB, dan heb je daarvoor 300MB nodig. Daarnaast heb je ruimte nodig voor de installatie van je shop en je e-mail, dus houd je in dit voorbeeld met minimaal 400MB rekening.

Dataverkeer

Dataverkeer hangt van je hoeveelheid bezoekers af. Dat is natuurlijk helemaal lastig om in te schatten, maar de rekensom is in principe niet moeilijk.

Vermenigvuldig het aantal bezoekers dat je verwacht met het aantal producten, en vervolgens met het aantal foto’s dat ze naar verwachting bekijken.

50 bezoekers per dag x gemiddeld 2 producten per dag x gemiddeld 2 foto’s per dag a 1000kB = 200mB per dag. Dat vermenigvuldigd met 30,5, is gemiddeld 6100MB per maand oftewel ongeveer 6GB per maand aan dataverkeer in dit voorbeeld.

4) Kies voor een pakket met Nederlandse servers

Hosten in het land waar je actief bent is belangrijk voor je snelheid en dus voor je zoekmachine-optimalisatie.

5) Back-ups en staging

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Dat betekent ook dat er wel eens wat mis gaat als je met je webshop aan het werk bent.

Het juiste hostingpakket bevat backups. Je kunt dan met 1 klik een eerdere versie van je site terugzetten. Dus geen gedoe via FTP en MySQL.

Ook een staging omgeving is prettig. Dan kun je eerst alles testen om het daarna pas live te zetten.

Conclusie: De beste webshop hosting

De beste webshop hosting vind je door de meest passende hosting te vinden voor jouw situatie. Er zijn wel een aantal providers die boven de rest uitspringen. Voor beginners vinden we dat Mijn.host momenteel het meest te bieden heeft. Toch zijn ook Cloud86 en Hostinger zeker het bekijken waard.

Als een webshop serieuze vormen heeft aangenomen, dan is het belangrijk om de hosting prestaties zo nu en dan tegen het licht te houden.

Als de laadtijden te wensen overlaten kun je ervoor kiezen om op te schalen of om over te stappen naar een andere (specialistische) provider.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo