Webshop laten maken

Webwinkelsucces.nl » Webshop laten maken

We kunnen ons het erg goed voorstellen dat je wel een webshop wil, maar dat je geen trek hebt om er zelf eentje te maken.

Sommige dingen kun je ook gewoon maar beter uitbesteden.

Er zijn veel bedrijven en freelancers waarbij je een webshop kunt laten maken. Maar waar moet je aan denken en waar kun je terecht? We hebben in dit artikel een aantal valkuilen en tips voor je op een rij gezet.

Een webwinkel op maat laten maken door een webshop bouwer

Veel website bouwers hebben zelf een bepaald format gemaakt en met een paar kleine wijzigingen wordt dit format in jouw gewenste (huis)stijl gezet. Dit kun je voor onder de €2000,- laten doen.

Je bent dan enigszins beperkt in je keuzes, maar je hebt wel voor een relatief laag bedrag een goede site staan. Je kunt gaandeweg aanpassingen doen, maar denk er dan wel aan dat de meter in veel gevallen flink gaat lopen.

Als je een webshop volledig op maat wil laten maken, dan is dit tegen een meerprijs ook vaak mogelijk. Een webshop ontwikkelaar maakt dan een webshop op maat. Dat betekent overigens niet dat een programmeur deze helemaal vanaf de grond gaat opbouwen.

In de basis zal er in nagenoeg alle gevallen gewerkt worden met een basis content management systeem, (CMS). Dat is in feite de achterkant en fundering van het geheel.

Op basis van dit bestaande CMS kunnen wijzigingen worden gemaakt zodat je bedrijfsprocessen goed kunt inpassen. Ook aan de voorkant kun je dan zelf bepalen hoe de site eruit komt te zien. Dit is een stukje maatwerk waar je voor betaalt, maar daar krijg je natuurlijk wel een unieke site voor terug.

Als je in Google intypt “webshop laten maken”, dan kom je een hoop advertenties tegen en tientallen bedrijven die dit aanbieden. Maar hoe kies je nou het juiste bedrijf? We gaan je op weg helpen!

De keuze voor het juiste CMS

Als je op zoek gaat naar een ontwikkelaar, dan is het handig om te weten dat deze webshop ontwikkelaars zeer waarschijnlijk in een bestaand CMS zullen gaan bouwen.

Hoewel een webshop ontwikkelaar alles natuurlijk zal toelichten, is het wél handig om te weten dat er verschillende CMS systemen zijn. We hebben ze daarom kort toegelicht zodat je een beetje kunt bepalen in welke hoek je het moet gaan zoeken.

Het is handig om te weten waarin een ontwikkelaar gaat bouwen. Er zijn namelijk een aantal CMS systemen die veel gebruikt worden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet met een beknopte toelichting.

WooCommerce

woocommerce webshop maker logo

WooCommerce is een open-source webwinkel platform dat is ontwikkeld voor WordPress. zijn er ontzettend veel sites gebouwd met het CMS WordPress (net zoals webwinkelsucces). Met WooCommerce verander je een normale site in een webwinkel.

WordPress is behoorlijk toegankelijk waardoor je hier zelf later relatief eenvoudig in kunt werken.

Webshops kun je in Woocommerce als compleet ‘thema’ downloaden en installeren. In de praktijk is er wel altijd wat technische kennis en creativiteit nodig om het geheel er gelikt uit te laten zien. Vandaar dat uitbesteden een mooi resultaat kan geven tegen beperkte kosten. De professional is immers niet enorm lang bezig om aanpassingen te doen.

Magento

magento webshop maker logo

Magento is onderdeel van Adobe en het is zowel gratis (Magento Community) als betaald (Magento Enterprise) te gebruiken. Met Magento kun je echt alle kanten op (bijvoorbeeld ERP systemen op de shop aansluiten), maar het staat ook wel bekend als prijzig. Dat komt omdat Magento meer ontwikkeling vergt. Ook voor extra functionaliteiten/Cloud hosting moet je fors bijbetalen.

De Enterprise Edition kost je bijvoorbeeld al minimaal $22.000 per jaar. Bedenk dus goed of je een dusdanig geavanceerde webshop nastreeft. Zo ja, dan is Magento een hele goede optie.

Prestashop

prestashop

Waar WooCommerce een uitbereiding is op een CMS, geldt voor Prestashop dat het een op zichzelf staand webshop concept is.  Prestashop is geheel gratis te gebruiken. Hoewel Prestashop toegankelijk is voor iedereen, kunnen we ons zeker voorstellen dat je de creatie van de complete site wilt laten uitbesteden. Er zijn veel ontwikkelaars gespecialiseerd in Prestashop.

Via modules (waar je vaak voor moet betalen) kun je de functionaliteiten van de webwinkel uitbreiden. Dat is vergelijkbaar met hoe WooCommerce werkt.

Meer hierover: Alle open source platformen

CMS van de ontwikkelaar

Een webshop volledig op maat laten maken, kan erg handig zijn als er zeer specifieke wensen hebt. Een ontwikkelaar kan dan op basis van een zelf gebouwd CMS een site maken. Een voordeel is dat je dan alles kunt inrichten naar je eigen wensen, een nadeel is dat hier kosten mee gemoeid zijn.

Valkuilen webshop laten bouwen

Er zijn een behoorlijk aantal valkuilen te bedenken als je onvoorbereid het proces in gaat. Je kunt hierbij denken aan:

 • De kosten liggen achteraf veel hoger dan je dacht;
 • Het webshop design gaat niet naar wens;
 • De ontwikkelaar heeft niet gemaakt wat je zocht;
 • Je wilt functionaliteiten die niet kunnen, of tegen een onredelijke prijs;

Het is daarom belangrijk om voorbereid te werk te gaan. Ook al heb je helemaal geen kennis van websites. Het is toch belangrijk om je er even in te verdiepen zodat je latere problemen kunt voorkomen. We hebben een aantal tips voor je van dingen waar je aan moet denken:

Tips voor het uitzoeken van een webshop bouwer

 1. Met welk CMS wordt er gewerkt?
  Zoals ook al een beetje besproken is het handig om te weten in welk CMS ze gaan werken. Op die manier kun je jezelf ook een beetje inlezen in de voor- en nadelen.
 2. Bekijk shops in het portfolio
  Ontwikkelaars houden er vaak een eigen stijl op na. Het is handig om te kijken of deze bij jouw wensen past door een aantal webshops te bekijken die ze al gemaakt hebben. Deze vind je vaak op de site. Kijk goed naar het resultaat voor zowel PC, laptop, tablet als mobiel. Als alles erg netjes responsive werkt, kun je zien dat ze dat goed op orde hebben. En kijk ook of de site van de ontwikkelaar zelf je aanspreekt. Dat zegt toch ook wel wat. Als laatste check zou je kunnen kijken naar de vindbaarheid van de shops in Google.
 3. Praat met meer partijen
  Doe in een beginstadium veel kennis op, door met meerdere partijen rond de tafel te gaan. Je leert dan snel verschillen in werkwijze. Ook krijg je een goed beeld van mogelijke prijsverschillen.
 4. Probeer te achterhalen wat ze doen voor hun geld
  Als je een goedkope webwinkel laat maken, dan heb je het risico dat je een erg standaard format voorgeschoteld krijgt. Er zijn bedrijven die vanuit een basisconcept zeer efficiënt een webshop live kunnen zetten. Is dat erg? Nee dat hoeft natuurlijk niet. Maar wees je er wel van bewust dat dit gebeurt. Als je maar waar krijgt voor je geld.
 5. Houd rekening met achterliggende verdienmodellen
  Een webshop laten bouwen kan vaak best voordelig. Houd er rekening mee dat als de webwinkel eenmaal af is, er zeker nog kosten bij kunnen komen. Voor veel bedrijven zal dit bij het verdienmodel horen. Je moet de hosting bij ze afnemen en wijzigingen aan de shop gaan op basis van een uurtarief. Het is belangrijk dat je om een goede inschatting vraagt van de vervolgkosten. Bel ook eens een webshop eigenaar op die de ontwikkelaar in een portfolio heeft  staan om ernaar te vragen.
 6. Maatwerk levert op termijn vaak hogere kosten op.
  Websites en webshops hebben onderhoud nodig. Een open source CMS heeft regelmatig updates voor zowel beveiliging als verbetering. Als je veel maatwerk aan de webshop hebt laten uitvoeren, dan kunnen deze updates conflicteren met de code die nodig was voor bepaalde wensen. Dat betekent dat de updates enkel goed kunnen worden gedaan door iemand die verstand van zaken heeft. Zonder extra maatwerk zou je dit in theorie zelf kunnen doen.
 7. Zoek een ontwikkelaar in de buurt
  Omdat een ontwikkelaar een zakenrelatie is, waar je best aan vast zit, kan het interessant zijn om er eentje te kiezen die enigszins in de buurt zit. Op die manier kun je onder het genot van een kop koffie tot de mooiste resultaten komen.

Freelancer of bureau?

Een freelancer is vaak iets voordeliger, een bureau is iets duurder maar heeft meer specialisten waar ze direct gebruik kunnen maken. Als je een freelancer selecteert, check dan goed of deze een alleskunner is of dat hij/zij directe contacten heeft met specialisten zoals een designer.

Lijst met ontwikkelaars

Om het zoekproces te vereenvoudigen hebben we een beknopte lijst gemaakt met een aantal bureau's die je kunnen helpen als je een webshop wil laten maken. Natuurlijk zijn er enorm veel te vinden, maar dankzij deze lijst kun je makkelijk door de portfolio's heen klikken. Dan kun je eenvoudig zien of hun werk je bevalt.

AgencyUitWat?Vanaf?Portfolio
Monkey VisionNijmegenWordpress/Woocommerce€995portfolio
VcreationsIJsselsteinWebshop op maat met eigen cms€1900portfolio
Betervindbaar OnlineCapelle a/d IJsselPrestashop, Woocommerce, Magento€3500portfolio
BataoNijmegenMagentoop aanvraagportfolio
Chuckswebdesign.nlAlmeloWordpress/Woocommerce€399portfolio
MooionlineHengeloWordpress/Woocommerce€699portfolio
SAMLeidenWordpress/Woocommerce & Magento€1199portfolio
SiteToGoVeenendaalWordpress/Woocommerce€995portfolio
Web WhalesDen Haagwordpress/woocommerce & maatwerkop aanvraagportfolio
WJwebdesignArnhemWordpress€599portfolio
VrijdagonlineGroningenWebshop op maat met eigen cms€799portfolio
Inyourface MediaDen HaagWordpress/Woocommerce & Magento€795portfolio
Mull2MediaDoetinchemWordpress/Woocommerceop aanvraagportfolio
ShadowRijenMagentoop aanvraagportfolio
ProudNerdsNijmegenMagentoop aanvraagportfolio
Lamperdesign.nlWaddinxveenWordpress/Woocommerceop aanvraagportfolio
EpicwebsiteAlmereWordpress/Woocommerce & Magentoop aanvraagportfolio
WebdesignforyouAmsterdamWordpress/Woocommerce & Magento€699portfolio
BrancomBarendrechtWordpress/Woocommerce & Magento, Opencart, Drupalop aanvraagportfolio
WebstickAmsterdamWordpress/Woocommerce€499portfolio
DensiteDen HelderWordpress/Woocommerce€495portfolio
iMedia BureauLeidenWordpress/Woocommerce€1399,99portfolio

Tot slot

We hopen dat we je een eerste stap in de goede richting hebben gegeven voor als je een Magento, Prestashop of Woocommerce webshop wil laten maken. Of met een ander CMS natuurlijk.

Overweeg toch ook zeker om zelf een webshop te beginnen. Dit hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, en daarmee kun je veel meer in eigen beheer houden. De voordelen hiervan moet je zeker niet onderschatten. Het is lang niet altijd prettig om in een later stadium van ontwikkelaars afhankelijk te zijn.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   WebwinkelSucces
   Logo