Een webwinkel beginnen zonder voorraad

Webwinkelsucces.nl » Een webwinkel beginnen zonder voorraad

Wil je graag een webshop beginnen maar woon je op twee hoog achter? Dan kun je misschien kijken naar deze mogelijkheden om een webwinkel te beginnen zonder voorraad.

Er zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen:

1. Dropshipping

Bij dropshipping wordt de bestelling in jouw webshop uitgeleverd door een externe leverancier of groothandel. Dit is de laatste paar jaar erg populair geworden doordat je zelfs direct uit China producten kunt laten verzenden met daarop flinke marges. Ook in Nederland/Europa zijn er veel groothandels en leveranciers waarmee je dit kunt opzetten.

Je blijft als dropshipper verantwoordelijk voor de klantenservice en de levering. Informeer klanten bijvoorbeeld dus goed over bijvoorbeeld langere levertijden.

👉 Een uitgebreid artikel over dropshipping vind je hier.

2. Fulfilment uitbesteden

Het totale proces van orderafhandeling kun je tegenwoordig erg goed uitbesteden. Hierdoor hoef je zelf geen voorraad aan te houden, maar doet een externe partij dat voor je. Sendcloud is hier een bekend voorbeeld van.

Dankzij handige plugins die samenwerken met de webshop software die je gebruikt, wordt dit proces compleet geautomatiseerd.

Het enige nadeel dat hieraan kleeft is dat de fulfilmentpartner een deel van de omzet opstrijkt. Het voordeel is dan wel weer dat jij zeeën van tijd overhoudt om je op de marketing en klantenservice te focussen.

3. Producten verkopen via Marketplaces

Amazon, bol.com en zalando zijn tegenwoordig geen zelfstandige webshops meer, maar fungeren als marketplaces waarop ook andere aanbieders producten kunnen verkopen. Deze partijen functioneren ook als fulfilment partner waardoor je eigenlijk je complete webwinkel binnen zo’n marketplace kunt runnen.

👉 bol.com biedt een flinke sectie met uitleg over hoe dit allemaal werkt.

5. Een affiliate webshop beginnen

Je kunt een webshop maken en de bestelknop wijzigen in een affiliate link. Dat is een link waarmee je bezoekers kunt verwijzen naar een webwinkel en waar je dan een commissie ontvangt als de mensen daar wat kopen.

WooCommerce, de e-commerce plugin van WordPress, heeft een hele handige functionaliteit voor. Je kunt dan in plaats van een bestelmodule, een verwijzingslink achter de bestelknop plaatsen. Ook met Shopify is het mogelijk, maar dat is een flink stuk complexer. Een uitgebreid stappenplan over hoe je dit kunt doen is hier te vinden.

👉 Een voorbeeld van een maaltijdbox vergelijker als affiliate webshop

Manier 5: Digitale producten of diensten verkopen

Een laatste optie om een webwinkel zonder voorraad te beginnen, is door digitale producten te verkopen. Cursussen, eBooks, tickets, software. Het zijn allemaal voorbeelden van producten die digitaal of een dienst zijn.

Conclusie: webwinkel beginnen zonder voorraad

Het is tegenwoordig helemaal niet gek om een webshop te hebben zonder eigen opslag. Er zijn heel erg veel manieren ontstaan waarop je dit kunt doen en er zijn veel bedrijven die jou hierbij kunnen helpen.

Het uitbesteden van de voorraad levert een hoop extra tijd op die je kunt gebruiken voor groei. Uitbesteden betekent ook dat je de webshop ook prima alleen kunt blijven runnen als deze groter wordt.

Je hoeft je overigens niet te beperken tot één manier. Je kunt ook bepaalde producten dropshippen, een deel verzenden via een e-fulfilment partner en ook nog eens verkopen via de webshop van bol.com.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      WebwinkelSucces
      Logo