Payment Service Provider vergelijking

Payment Service Provider vergelijking

Beste

Keuze overall

Beste

Voor internationale webshops

Beste voor

Qua ervaring en support

Goede keuze

Betrouwbaarheid en service

Beste

Alternatief met abonnement

Payment Service Providers voor je webshop, waarom heb je het nodig? Zonder tussenkomst van een PSP kan je bijvoorbeeld geen iDeal betalingen accepteren. Wil je iDeal betalingen koppelen aan je webshop? Dan raden we aan gebruik te maken van een payment provider.

Waarom dan niet gewoon via de bank betalingen in je webshop afhandelen? De  payment providers gespecialiseerd zijn in wat ze doen, sneller innoveren en er veel ervaring in hebben. De gespecialiseerde payment providers zijn beter georganiseerd, hebben snellere support en zijn vaak goedkoper.

Payment Service Providers vergelijken

Na het succes van de webwinkel software vergelijking is er nu ook de Payment Service Provider Vergelijking!

Laatste update: augustus 2019

Wat zijn goede Payment Providers voor Nederlandse webshops?

Mollie, Pay.nl, Sisow, Buckaroo, MultiSafepay of iets anders kiezen?

Als je wilt beginnen met je eigen webshop kom je direct voor een hoop keuzes te staan. Het is ook belangrijk om te bedenken of jouw webshop software de juiste payment providers aanbiedt voor de markt waar je aan de gang wilt. In onze vergelijking hebben we onder meer grote Nederlandse spelers vergeleken die onder meer iDeal aanbieden (belangrijk!) en die de kosten relatief laag weten te houden.

Omdat de tarieven en betaalmogelijkheden sterk verschillen per Payment Service Provider (ook wel Payment Provider) is het lastig om een goede keus te maken. Wij dachten dat kan makkelijker! Vandaar deze PSP vergelijking.

WebwinkelSucces heeft een groot aantal Payment Providers vergeleken op hun mogelijkheden voor webwinkels en de best getesten hebben we vergeleken. We vergelijken de Payment Providers op onder meer prijs, de transactiekosten per bestelling die je betaalt aan de payment provider.

In de vergelijking gaat het om 6 grote payment providers die in Nederland actief zijn: Mollie vs Sisow vs Pay.nl vs Buckaroo, MultiSafepay en Icepay,

Welke betaalproviders voor je webshop zijn er?

Het is handig om de Payment Providers te vergelijken omdat er veel wat bedrijven zijn die deze diensten aanbieden, en het een belangrijke keuze is wanneer je een webwinkel begint, achteraf switchen van provider kost veel tijd en gedoe. De meeste psp's bieden bijna allemaal dezelfde betaalmethoden aan maar de kosten kunnen erg verschillen. Hieronder vind je de meeste bekende providers. Je kunt natuurlijk ook de betalingen via je eigen bank laten verlopen maar dat is vaak duurder en beperkt qua betaalmethoden. In deze vergelijking hebben wij onder andere Mollie, Sisow Buckaroo, Pay.nl, Icepay en MultiSafepay meegenomen

 1. Mollie
 2. Sisow
 3. Pay.nl
 4. Icepay
 5. Buckaroo
 6. Multisafepay

De Payment Provider Vergelijking

Hoe deze vergelijking te gebruiken: We hebben de pakketten vergeleken die interessant zijn voor de wat kleinere startende webwinkels. De verschillende pakketten en transactie staffels per payment provider zijn dus niet opgenomen.

Mede omdat dit het deze vergelijking onnodig complex zou maken en veel payment providers niet echt transparant zijn over de de kosten. Een aantal van de payment providers biedt hun diensten ook aan zonder abonnement. Vaak is het mogelijk om te upgraden van abonnement zodat je meer vaste kosten betaald, maar minder transactiekosten kwijt bent per iDeal betaling bijvoorbeeld

Payment Service Providers – De populairste payment service providers vergeleken

* Alle vergeleken aanbieders bieden Bancontact en Sofort aan, er zitten wel verschillen in de prijzen per transactie / abonnement.

iDeal tarieven vergelijken van de populairste Payment Service Providers

Plug and play integratie van Payment Providers

Makkelijk te integreren in jouw webshop software?

Veel Payment Providers hanteren hogere abonnementskosten maar lagere transactiekosten wanneer je meer transacties hebt, dit kan dus voordeliger uitvallen! Verstandig is om, voordat je een account bij ze afneemt, de website en voorwaarden van de Payment Provider goed door te lezen.

payment-provider-vergelijking
Zo werkt een payment provider

Payment Providers: wat doen ze?

Payment Service Providers zorgen voor de afhandeling van betalingen in je webshop. Het is vaak voordeliger om dit te laten lopen via een PSP als bijvoorbeeld via een gewone bank. Wanneer je aangesloten bent bij een paypment provider kun je verschillende betaalmethodes in je webshop aanbieden. Bedenk dus van te voren wat je verwacht nodig te hebben aan betaalmethodes in jouw webshop; iDeal, Paypal en creditcard zijn sowieso goed om te integreren. Maar verwacht je ook Duitse klanten? Dan is het goed om ook Sofort aan te kunnen bieden. Voor de Belgische markt is het wel zo handig om Bancontact / Payconiq aan te kunnen bieden.

Let bij je keuze voor de beste payment provider dus ook op of het mogelijk is Bancontact / Payconiq en Sofort aan te bieden bij je checkout, indien je ook de Belgische en Duitse markt wil veroveren.

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een Payment Provider?

Het belangrijkste is natuurlijk een iDeal koppeling en het gemak van de integratie van de Payment Provider in je webshop. Verder moet je denken aan de transactie kosten die je maakt per bestelling en hoe veel bestellingen je verwacht. Verder is het verstandig om te kijken naar alternatieven die je aanbiedt voor iDeal betalingen. Uit verschillende onderzoeken naar de conversie van webshop is gebleken dat het aanbieden van 3 tot 4 betaalmethodes een gunstige invloed heeft op de conversie. 

Heb je een Nederlandse webshop? Denk dan aan het integreren van iDeal, creditcard, Paypal en achteraf betalen (bijvoorbeeld via Klarna of Afterpay). Voor webshops die ook in België en Duitsland willen verkopen zijn Bancontact en Sofort koppelingen ook gewenst.

Dus de lijst waar je op moet letten bij het kiezen van een Payment provider is wat ons betreft als volgt:

 1. Kosten, let hierbij op transactie kosten, maandelijkse kosten en bijvoorbeeld eenmalige setup kosten. Een duurder abonnement kan korting op de individuele transactie kosten opleveren.
 2. iDeal tarieven per transactie
 3. Het gemak van de koppeling bij jouw webshop software: is er een plug and play oplossing?
 4. Wil je ‘achteraf betalen‘ toevoegen? Kijk dan of er een oplossing is met Klarna of Afterpay
 5. Wil je bijvoorbeeld in Duitsland of België ook verkopen? Denk dan een een koppeling met BanContact en Sofort. Kijk hierbij ook naar de tarieven die gerekend worden per transactie bij BanContact en Sofort.

Let ook op:

* De meeste PSP's hebben hun transactiekosten verwerkt in de ‘transactiekosten per betaalmethode' (iDeal, overschrijving, enz). Maar bijvoorbeeld MultiSafepay en heft extra transactiekosten bovenop de ‘transactiekosten per betaalmethode'.

** PayPal kan bij alle webwinkel software ook rechtstreeks aangesloten worden. Er zijn naast de genoemde PayPal tarieven nog extra kosten verbonden. Deze kosten zijn van PayPal zelf, zijn bij elke PSP gelijk, en houdt PayPal automatisch in op het te ontvangen bedrag. De kosten worden bepaald aan de hand van de maandelijkse omzet van de afgelopen drie maanden via PayPal. Zie de PayPal pagina voor de kosten van PayPal.

*** Voor creditcards konden we nog geen goede vergelijking maken van de verschillen per Payment Provider. Om een creditcard aan te bieden moet je naast het contract met de Payment Provider ook een contract afsluiten voor elke creditcard afzonderlijk. Dit is vrij ondoorzichtig. (Bijna) elke creditcard brengt maandelijkse of jaarlijkse kosten, kosten per transactie en een omzetfee (2% tot 3%) in rekening.

Beter kan je daarom, als (kleine) webwinkel, eerst alleen PayPal aanbieden. Dat is bij 300 transacties goedkoper, makkelijker en je kan direct de drie meest populaire kaarten aanbieden: Visa, MasterCard en American Express.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op