Webshop hosting

Webshop hosting

Beste

Algemeen voor Webshops

Beste voor

Woocommerce Hosting

Beste voor

WordPress Hosting

Beste

NL Klantenservice

Hosting is een belangrijk onderdeel van een website of webshop. Een goede host is voordelig, betrouwbaar en vooral snel. Ook moet de webhoster de complexiteit voor starters afschermen. 

Op deze pagina leggen we uit hoe je met hosting aan de slag gaat als je met een webshop begint. Bij veel webshop software kan je hosting erbij nemen, dit maakt het iets makkelijker maar niet altijd beter! Hosting bedrijven zijn namelijk vaak sneller.

Webshop hosting is eigenlijk pas in 2021 makkelijk geworden

In de beginjaren van deze eeuw was webhosting iets waarvoor je technisch moest zijn en waarvoor je alles moest snappen. De afgelopen jaren is dit alsmaar minder geworden en hebben de webhosting bedrijven stappen gezet om het voor jouw als startende webshop eigenaar veel makkelijker te maken. Nu in 2021 durven wij er wel van te spreken dat webhosting een simpele stap is geworden. We leggen dit graag voor onze lezers uit. 

Webhosting en een Domeinnaam gaan vaak hand in hand

Vaak is de partij waar je een domeinnaamnaam koopt ook de partij waar je jouw website of webshop host. Dit hoeft niet, maar het is wel zo makkelijk om op zoek te gaan naar domeinnamen bij een partij waar je daarna ook jouw website goed kunt gaan hosten. 

Bij Siteground kan je bijvoorbeeld kijken of domeinnamen al bezet zijn en vervolgens een combinatie afnemen: de domeinnaam en de webhosting. Dan moet je alleen nog een webshop starten op dat domein en ben je klaar. =) Nadeel is dat het wel volledig Engelstalig is, is dit een hindernis voor jou? Dan raden we je ook van harte Cloud86 aan. Ook goede, snelle, voordelige hosting. Ook de webhoster Mijn.host (Nederlandse partij) is een hele goede webhoster.

Bekijk ook eens dit artikel met waar je op moet letten bij het kiezen van de hosting van je webwinkel.

Heb je wel webshop hosting nodig?

Bij verschillende webshop leveranciers kan je webshop hosting zelf afnemen, bijvoorbeeld bij JouwWebCCV Shop, Mijnwebwinkel of Lightspeed. Daar kán je de webshop zelf laten hosten, en ook vaak zelf laten koppelen aan een domein. 

Toch maak je jezelf wel iets afhankelijker van zo'n webshop software leverancier als je dit doet. Als je zelf de hosting neemt kan je makkelijker schakelen van één naar andere webshop software. Een onafhankelijke hosting partij is bovendien gespecialiseerd in het stukje webhosting en heeft vaak zaken als optimale snelheid ed. al ruim op orde. 

Magento hosting of Woocommerce Hosting

Voordat je een webwinkel met Magento of WordPress WooCommerce begint, moet je 100% zeker zelf nog hosting regelen. Er zijn bepaalde webhosting partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Zo heeft siteground bijvoorbeeld een pakket speciaal voor WooCommerce hosting beschikbaar. 

Onze mening is dat je hosting vanaf het begin goed moet regelen. Het kost slechts een paar euro extra per maand, maar dan heb je er nooit omkijken meer naar. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken en je kan je richten op belangrijkere dingen. Wanneer je de verkeerde keuzes maakt, moet je op een later tijdstip wellicht overstappen wat een hoop werk en stress op kan leveren. Kijk dus ook goed reviews door van verschillende webhosters om zo de webhosting partijen goed te vergelijken.

SSL Certificaat Verplicht in 2021

Vergeet niet om bij de hosting een SSL certificaat te nemen. Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tijdens het betalen. Om in aanmerking te komen voor een keurmerk voor je webshop, bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg, is een SSL certificaat verplicht. 

Gelukkig is een SSL certificaat bij alle webhosting bedrijven beschikbaar.

Snelle hosting is heel belangrijk

Je kan met tweaks zelf je webshop sneller maken maar wanneer je hosting traag is dan heeft het geen enkele zin. Als je een grote webwinkel wilt (laten) maken dan is het nodig om een goede hosting te regelen of eventueel een eigen server te huren zodat je de zekerheid van een stabiele verbinding hebt.

Een snelle webshop is echter wel heel belangrijk. Dit mag je niet onderschatten! De laadtijd heeft grote invloed op je conversie percentage en je Google ranking. Niemand heeft zin om te wachten op het laden van afbeeldingen en dergelijke. Wanneer je webwinkel te traag is, klikt de consument gauw verder naar een webwinkel die wel toegankelijk en snel is.

Experts zeggen dat bij elke extra seconde dat de bezoeker moet wachten de conversie met 7% daalt. Een laadtijd van 4,5 seconden is dus 31% minder conversie!

Voor snelle hosting is het belangrijk dat het bedrijf waar je zaken mee doet servers heeft staan in Nederland. 

Wat is de beste hosting?

beste wordpress hosting sitegroundAfgelopen jaren hebben wij onze websites en webwinkels bij vele hosting partijen gehost. Onder andere SiteGround, CloudVPS, Skyberate, TransIP, HostNet en nog een aantal die ik niet wil noemen omdat ze waardeloos waren.

  • Wij raden zelf niet voor niets SiteGround veel aan. Onze ervaringen zijn bijzonder positief.  Het is snel, goedkoop, heeft Nederlandse servers en je profiteert van 24/7 support. Wil je een goed Nederlandstalig alternatief dan zouden we zelf kiezen voor Cloud86, tevens goed, snel, goedkoop en goed voor onder meer WooCommerce. En de eerder genoemde webhoster mijn.host is ook erg lekker bezig.

Siteground Snelheid

Toen ik WebwinkelSucces verhuisde van CloudVPS naar SiteGround nam de Time To First Byte af met een 0,8 seconde! Aan de TTFB kan je zelf niets optimaliseren. Het is namelijk de wachttijd die een bezoeker ervaart voordat hij de eerste data van de server krijgt.

De totale laadtijd nam met 1,9 seconden af. Dit alleen door van hosting te verwisselen.

Hoe kan SiteGround zo snel zijn?

SiteGround geeft een gratis CDN (Content Delivery Network) via CloudFlare. Daarnaast hebben ze zeer goede caching voor WordPress, Joomla en Magento. Je installeert hun caching plug-in en je bent verzekerd van snellere laadtijden.

Dit alles kan je met één klik instellen. Dus je hoeft niet in de weer met codes e.d..

SiteGround is goedkoop

SiteGround is één van de grootste hosters te wereld. Daardoor kunnen ze veel functies die normaal geld kosten gratis aanbieden. Ik raad je aan om een GoGeek account te nemen wat zo'n € 25 per maand kost. Je krijgt dan alle functies en de snelheid is awesome!

Nederlandse servers

SiteGround is een Amerikaans bedrijf maar je kan met één klik je website op hun Europese servers in Amsterdam hosten. Ik had niet voor SiteGround gekozen als dit niet mogelijk was. Hosten in het land waar je actief bent is namelijk belangrijk voor je snelheid en dus voor je zoekmachine-optimalisatie.

Back-ups en staging

Ik verpruts regelmatig mijn websites. Met SiteGround kan ik zelf de back-ups terugzetten die SiteGround automatisch voor me maakt. Ook dit is met één klik. Dus geen gedoe via FTP en MySQL.

Voor de prutsers als ik krijg je ook gratis een staging omgeving. Hier kan ik eerst testen om het daarna pas live te zetten.

Zoals je leest ben ik behoorlijk tevreden met SiteGround. Ik vind het gewoon erg handig dat alles wat ik wil met een paar klikken te doen is en dat de hosting super snel en toch goedkoop is.

Conclusie: Webshop Hosting in de Cloud

Het grote voordeel van hosting bij SiteGround, Skyberate of CloudVPS is dat het in de ‘cloud' staat. Dit houdt in dat je sites/webwinkels op meerdere servers (kunnen) staan. Je kan je hosting daardoor snel opschalen.

Je moet het eigenlijk zo zien: Er staan honderden servers bij elkaar en daar gebruik ik 1% van. Wanneer mijn webwinkel verder groeit, dan kan ik makkelijk opschalen naar 2%.

Dit heeft twee voordelen. Voordeel één is dat ik niet telkens mijn sites hoeft te verhuizen, een paar klikken is meestal voldoende. Voordeel twee is dat ik alleen betaal voor wat ik NU nodig heb en niet over wat ik over een half jaar misschien nodig heb.

Naast SiteGround zijn er tientallen (zo niet honderden) prima hosting bedrijven. Het loont zeker om eens enkele via gespecialiseerde websites bij bijvoorbeeld webhosters.nl: hostingbedrijven te vergelijken of bijvoorbeeld bij hostingvergelijken.eu

Let er wel op dat je altijd kiest voor betrouwbare hosting voor een gezonde prijs. Goede hosting kan al wel vanaf zo'n € 10,- per maand. Goedkoop is zeker niet altijd duurkoop bij hosting.

0 CommentsSluit reacties

Laat een reactie achter