Webshop Marketing met kortingscodes

budget

Waar je in de fysieke winkel een kortingsbon kunt inleveren, werken webwinkels met kortingscodes. Een kortingscode kan een klant invoeren tijdens het bestellen waarna er een korting wordt verleend.

Hierbij kun je denken aan  bijvoorbeeld 10% korting of een extra product bij de aankoop. Als je kortingscodes slim inzet, kunt je meer omzet behalen en klanten overhalen om een aankoop bij jouw webwinkel te doen. 

Koopjes scoren

Cindy en Alwin zijn twee heel gewone mensen. Ze zijn al meer dan vijfentwintig jaar bij elkaar, de kinderen zijn het huis uit, ze lopen tegen hun pensioen en – ze hebben meer dan vijf miljoen in de loterij gewonnen. Ontspannen leunend tegen hun spiksplinternieuwe SUV vertellen ze hoe het grote geld hun leven absoluut niet veranderd heeft. De interviewer knikt, maar je ziet hem denken: het zal wel. Dan rommelt Cindy in haar handtas waar ze het ultieme bewijs van hun gewoonheid uit tevoorschijn trekt: kortingsbonnen! De miljonairs lopen nog steeds een straatje om voor een korting van 50 ct. op hun wasmiddel.

Kortingsbonnen hebben een mystieke aantrekkingskracht. Ze doen het hart van de potentiële koper sneller kloppen, zijn ademhaling versnellen: Waar? Waar moet ik zijn? Het is als een sport waar je zoveel mogelijk moet zien te scoren. Zorg dat jij met je webwinkel ook een speelveld hebt voor deze sport. Je haalt er veel nieuwe klanten mee binnen.

Kortingscodes

In een webwinkel spreken we van kortingscodes. Bij het afrekenen voert de klant de code in, om zo korting te krijgen op een of meerdere artikelen in zijn winkelmandje. Magento laat je makkelijk de regels van je kortingscodes instellen, maar ook andere webwinkel software geeft je de mogelijkheid om eenvoudig met kortingscodes te werken.

Kortingsacties

Wil je je klant een korting geven omdat hij jarig is? Of wil je met een kortingsactie al je bezoekers attent maken op een nieuw product dat je binnen hebt? Bedenk een leuke actie waar zowel jij als je klanten blij van worden. Wat dacht je van:

• een kortingspercentage op de totale aankoop
• een korting van een vast bedrag
• gratis verzending
• korting bij het aanbrengen van een nieuwe klant
• een korting bij het inschrijven op de nieuwsbrief

Hoe krijg je meer bezoekers met kortingscodes?

Onbekend maakt onbemind: Mensen zijn dol op kortingen, maar ze moeten je wel weten te vinden. Meld je aan bij de vele websites die kortingscodes aanbieden.

Er zijn op het internet tientallen Nederlandstalige kortingscodes-websites. Hier kun je een kortingscode aanmelden (meestal gratis) en zij vermelden het dan op de website. Je snapt vast dat dit extra bezoekers oplevert!

Uitstekende websites voor kortingscodes:

www.Kortingscode.nl
www.Actiecode.nl

Lees ook mijn verhaal hoe ik met bovenstaande websites meer dan € 17.000,- verdiende.

Voor meer websites zoek je op ‘kortingscode' in Google en je vind alle kortingwebsites!

Meestal wordt je kortingscode gratis op zo’n kortingssite neergezet, maar helemaal gratis is het natuurlijk niet. Ze werken vaak met affiliate marketing. Als jij via hun site iets verkoopt, dan nemen zij een gedeelte van de verkoopprijs. Probeer een paar van deze sites uit om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw shop, en laat het ons weten!

Inkomende links krijgen door kortingscodes

Dit is een slim trucje wat maar weinig wordt toegepast door webwinkels. Ik heb gemerkt dat dit erg goed werkt.

Er zijn voor jouw webwinkel vast diverse weblogs die schrijven over jou branche. Stel je verkoopt kleding. Het aantal weblogs die hier dagelijks overschrijft is niet op één hand te tellen. Je kent vast wel de grotere websites (meestal ook met een week- of maandblad) die iets over mode schrijven. Maar wat dacht je van honderden websites die minder bekend zijn?

Schrijf deze weblogs/websites aan en vertel dat je een unieke kortingsactie hebt voor hun lezers. Je geeft ze een unieke kortingscode die 1 of 2 maanden geldig is.

Het weblog schrijft daarna een berichtje over deze leuke actie en plaats in het bericht harde-links naar je webwinkel!

Na een maand is de korting niet meer geldig maar je links naar je website blijven bestaan!

← Terug naar Webwinkel Marketing

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op