Webshop Software - Beste Webwinkel Software

Beste

Gratis webshop​

Beste voor

MKB​

Beste voor

Internationaal

Beste

All round

Beste i.c.m.

Fysieke winkel

De softwarekeuze voor jouw webshop is belangrijk. Niet alleen als je een webshop wilt beginnen, maar ook als jouw webshop stil staat en je van software leverancier wilt veranderen. 

Het is onmogelijk om aan te geven ‘Dit is de beste webshop software' voor een webshop waar je de details niet kent. Per niche, per doelstelling en per strategie zijn er verschillende webshop pakketten de beste keuze.

Per Branche, Segment en Strategie de Juiste Software voor jouw Webshop!

Webwinkel Software? Wat is dat eigenlijk en welke software kan je allemaal kiezen. Een goede webwinkel valt of staat bij een goed webwinkel systeem. Het kiezen van de juiste software is daarom één van de belangrijkste punten bij de start van je webwinkel.

Het is voornamelijk belangrijk om software te kiezen die goed aansluit bij jouw eisen & situatie. Voordat je gaat beginnen met de selectie: Zet jouw eisen even goed op een rij!

Webshop Software voor Beginners

Voor Webwinkelsucces en de bezoekers die wij krijgen de belangrijkste categorie waar wij dan ook graag mee willen openen. Voor beginners / starters kijken wij voornamelijk naar eigenschappen als:

 • Makkelijk om mee te werken. Geschiktheid voor een beginner.
 • Prijs vs kwaliteit verhouding plus de gratis mogelijkheden. 
 • Klantenservice
 • De recente geloofwaardige reviews van anderen

Uit deze factoren hebben wij de volgende keuzes kunnen maken:

 
 

Toelichting: Deze keuzes zijn gemaakt naar aanleiding van desk research en onze eigen ervaring. Neem bijvoorbeeld de keuze voor Shopify bij hoge investeringen: Wil je internationaal gaan, dan is Shopify een goede keuze. Ga je voor hoge investeringen, dan zit je al dichterbij zo'n internationale stap en is het direct al handig om met Shopify te beginnen.)  Zo heeft elke keuze zijn individuele onderbouwing. 

Waarom is de Webwinkel software keuze zo belangrijk?

De webwinkel software is de basis voor je webwinkel-business. Via de software kunnen klanten je webwinkel bekijken en kan jij de orders afhandelen. Als je webwinkel goed loopt zal je vaak een groot deel van de dag werken in de backoffice van je webwinkel. Het is dus belangrijk dat je een goede front-end (wat een bezoeker ziet) en een goede back-end (administratie panel) hebt. Zo kunnen bezoekers makkelijk bestellen en kan jij orders makkelijk afhandelen.

Een aantal jaren geleden hebben wij enkele video's gemaakt over het kiezen van een webshop, deze zijn als volgt af te spelen: Uitleg Video I & Uitleg Video II

Gratis Proefperiodes van Webwinkel Software

Sommige webshops hanteren een gratis proefperiode. Via dergelijke proefperiodes kan je de software een aantal dagen gratis uitproberen. Soms erg handig om te kijken of de software aan jouw eisen voldoet!

Kies direct de perfecte software voor jou!

Als je webwinkel eenmaal online staat is het een hele klus om over te stappen. Alleen al het opnieuw invoeren van alle producten in de nieuwe software is al enorm tijdrovend.

Veel aanbieders bieden enorm veel mogelijkheden die overal net even wat anders werken en anders geprijsd zijn. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de mogelijkheden maar ook naar de beperkingen. Want bij succes loop je als eerste tegen de beperkingen van de webwinkel-software uit.

Webshop Software partijen koppelen aan Wensen

Als je goed wil beginnen dan zou je bij de voorbereiding een overzicht kunnen maken van de eisen en wensen waarop je een mogelijke keus bepaald. Als je van te voren een lijstje hebt waaraan de software moet voldoen dan kan je eenvoudig de verschillende aanbieders bij langs om te kijken of de software aansluit op je wensen. Hierbij een aantal punten waarop je de verschillende software bijvoorbeeld kan beoordelen.

 1. Nederlandse Focus – Onderschat de waarde niet van een pure Nederlandse speler: met maar één focus: Nederlandse klanten helpen, Nederlandse regelgeving, Nederlandse Dropshipping partijen, Nederlandse ervaring, Nederlandse Support. Dit is voor vele webshops voor cruciaal belang.
 2. Design mogelijkheden – Allereerst kijk je natuurlijk naar de verschillende templates waar je uit kan kiezen. Zowel bij open software als licentie aanbieders kan je vaak beginnen met een template dat al is gemaakt. Als er een template bij zit wat aansluit bij de huisstijl van je bedrijf dan ben je natuurlijk snel klaar.
  • Als design zeer belangrijk voor jou is raden wij de volgende software aan: Shopify, Lightspeed
 3. Webshop MET eigen domeinnaam – Als je hoe dan ook een eigen domeinnaam wilt hebben:, onze aanraders: Shopify, Lightspeed
 4. Webshop ZONDER eigen domeinnaam – Als je ook (vaak in het begin) wilt draaien op een jouwwebshop.jouwwebshop.nl . Wat alles weer een stuk goedkoper kan maken: MijnWebwinkel, Jouwweb,
 5. Mobiel vriendelijk – Wat tegenwoordig steeds belangrijker is op het gebied van design is de mobiele weergave van je webwinkel. Gelukkig hebben alle webshop software leveranciers die wij in dit artikel noemen deze functionaliteiten ruim op orde.
 6. Zoekmachine vriendelijk – Wat voor iedere webwinkel van belang is, is het verkrijgen van gratis bezoekers uit de organische zoekresultaten van Google. Om dit voor elkaar te krijgen moet de zoekmachine optimalisatie van je webwinkel wel in orde zijn. Zo is het noodzakelijk dat je alle meta titels, beschrijvingen en teksten op de website kunt aanpassen zodat de zoekmachines begrijpen waar de pagina's van je webwinkel over gaan. Elke webshop heeft dit wel op orde alleen heette Lightspeed vroeger ‘SEOshop', dat zou zomaar kunnen betekenen dat Lightspeed de SEO op orde heeft.
 7. Geoptimaliseerd voor conversie – Het krijgen van bezoekers op je webwinkel is leuk maar uiteindelijk moet er natuurlijk wel wat verkocht worden. Om dit goed in te stellen kan je kijken naar de elementen die zorgen voor een goede conversie op je webwinkel. Denk hierbij aan het toevoegen van USP's op je webwinkel of het toevoegen van diverse betaalmethodes. Alles wat je kan doen om het online shoppen eenvoudiger te maken is goed voor de conversie van je webwinkel! Alle webshop-software heeft dit in 2019 wel onder controle.

De Verschillende Webshop Software Pakketten & Meer info

Lightspeed

Lightspeed
Tip!

Lightspeed is naar mijn mening het beste SAAS-platform van dit moment. Investeerders zijn druk bezig met de Europese uitrol en elke maand zijn er wel nieuwe updates. De gebouwde shops zitten qua zoekmachine optimalisatie ook erg goed in elkaar.

JouwWeb

JouwWeb is de meest eenvoudige en betaalbare webshop software. Je kan een webwinkel snel opzetten en beginnen met een gratis proefperiode van drie maanden. Koppelingen met alle bekende betaal- en verzendmethodes, en de nodige marketingkanalen zijn gewoon mogelijk.

CCV Shop

CCV Shop is een aanbieder met veel mogelijkheden. Ze willen zoveel mogelijk aanbieden voor zo weinig mogelijk geld. Koppelingen met betaalmethodes (iDeal, PayPal, enz.), affiliate netwerken, vergelijkingssites zijn snel gemaakt.

MijnWebwinkel

mijnwebwinkel logoMijnwebwinkel werkt prettig omdat je net als CCV Shop en Mijn Web Winkel geen ervaring hoeft te hebben met het bouwen van websites. Ook zijn de startkosten laag in vergelijking tot veel concurrenten. Als je echt een gratis webshop wilt starten is dit een goede keuze.

Shoppagina

shoppagina logoShoppagina is (één van) de oplossingen voor iedereen die een eigen webwinkel wil beginnen. Na het kiezen van het pakket (ik heb gekozen voor de gratis variant) ben je verrassend snel online. Over veel zaken is al nagedacht zodat alles ‘standaard goed’ is.

Shopify

Shopify is wereldwijd bezig met een sterke opmars. Maar is het het ondertussen ook al een goede oplossing voor Nederland? De software is erg goed, en ook reeds voor NL verder doorontwikkeld

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Reachmo.reAnnelies C Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Annelies C
Gast
Annelies C

Ik gebruik nu al een tijdje managed Woocommerce van Webshoptime, met volle tevredenheid. Vroeger hadden ik Seoshop en Shopify. Voordelen van Webshoptime is vooral de vaste prijs en onbeperkte mogelijkheden. Bij Seoshop ( Lightspeed) kwam er voor iedere optie een bedrag per maand bij. Ook met het design konden we geen weg op. Nu hebben we een page builder ter beschikking en kunnen we het design tot op de puntjes afwerken. Ook goede online support zelfs s’avonds laat. Zeker eens een review waard.