Webshop Software - Beste Webwinkel Software

Webshop Software - Beste Webwinkel Software

Beste

Gratis webshop

Beste voor

All Round

Beste voor

Webshop Starter

Beste i.c.m.

Kassa Systeem / Offline

Beste i.c.m.

Fysieke winkel / resto

De software keuze voor jouw webshop is belangrijk. Niet alleen als je een webshop wil beginnen, maar ook als jouw webshop stilstaat en je van webshop software leverancier wil veranderen. 

Het is onmogelijk om aan te geven ‘Dit is de beste webshop software' voor een webshop waar je de details niet kent. Per niche, per doelstelling en per strategie zijn er verschillende webshop pakketten de beste keuze.

Per Branche, Segment en Strategie de Beste Software voor jouw Webshop!

Webwinkel Software? Wat is dat eigenlijk en welke software kan je allemaal kiezen. Een goede webwinkel valt of staat bij een goed webwinkel systeem. Het kiezen van de juiste software is daarom één van de belangrijkste punten bij de start van je webwinkel.

Het is voornamelijk belangrijk om software te kiezen die goed aansluit bij jouw eisen & situatie. Voordat je gaat beginnen met de selectie: Zet jouw eisen even goed op een rij!

Laatste update: mei 2021

Webshop Software voor Beginners

Voor Webwinkelsucces en de bezoekers die wij krijgen de belangrijkste categorie waar wij dan ook graag mee willen openen. Voor beginners / starters kijken wij voornamelijk naar eigenschappen als:

 • Makkelijk om mee te werken. Geschiktheid voor een beginner.
 • Prijs vs. kwaliteit verhouding. Extra: de gratis mogelijkheden. 
 • Klantenservice
 • De recente geloofwaardige reviews van anderen

Uit deze factoren hebben wij de volgende keuzes kunnen maken:

 
Webshop Software BeginnersEerste KeuzeTweede Keuze
All Round 2021ShopifyLightspeed
Webshop Software geschikt voor de toekomst / veel ontwikkeling gaande.ShopifyMijnwebwinkel
Software voor Beginners met grote plannen (internationaal gaan) en langere termijn / groter professioneler budgetLightspeedShopify
Software voor Beginners met normale plannen en middelgrote investeringen. €100 tot €5000,- investeringMijnwebwinkelLightspeed
Beginners die voornamelijk gebruik willen maken van Dropshipping.ShopifyCCV Shop
Software voor Beginners zonder budget (< €100,- ) + alles zo goedkoop mogelijk.JouwwebMijnwebwinkel
Software voor Beginners met veel technische kennis & tijd voor optimalisatie (geen support nodig)WoocommerceLightspeed
Populairste Software bij het Grote Publiek / Meeste Beginners. ( Daardoor ook veel gidsen en hulp online )ShopifyWoocommerce
 

Toelichting: Deze keuzes zijn gemaakt naar aanleiding van desk research en onze eigen ervaringen. Neem bijvoorbeeld de keuze voor Shopify bij grote professionele plannen,: Wil je internationaal gaan, dan is Shopify absoluut de #1 Keuze.
Ga je voor internationale uitrol van je webshop, dan zit je al snel bij een flinke stap qua investeringen en is het handig om al direct met Shopify of Lightspeed te beginnen. Zo heeft elke keuze zijn individuele onderbouwing. 

Waarom is de Webshop software keuze zo belangrijk?

De webwinkel software is de basis voor je webwinkel-business. Via de software kunnen klanten je webwinkel bekijken en kan jij de orders afhandelen. Als je webwinkel goed loopt zal je vaak een groot deel van de dag werken in de backoffice van je webwinkel. 

Het is dus belangrijk dat je een goede front-end (wat een bezoeker ziet) en een goede back-end (administratie panel) hebt. Zo kunnen bezoekers makkelijk bestellen en kan jij orders makkelijk afhandelen.

Een aantal jaren geleden hebben wij enkele video's gemaakt over het kiezen van een webshop, deze zijn als volgt af te spelen, maar ook misschien wel een klein beetje achterhaald: Uitleg Video I & Uitleg Video II

Gratis Proefperiodes van Webwinkel Software

Sommige webshops hanteren een gratis proefperiode. Via dergelijke proefperiodes kan je de software een aantal dagen gratis uitproberen. Soms erg handig om te kijken of de software aan jouw eisen voldoet.

Kies direct de perfecte software voor jou!

Als je webwinkel eenmaal online staat is het een hele klus om over te stappen. Alleen al het opnieuw invoeren van alle producten in de nieuwe software is al enorm tijdrovend.

Veel aanbieders bieden enorm veel mogelijkheden die overal net even wat anders werken en anders geprijsd zijn.

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de mogelijkheden maar ook naar de beperkingen. Want bij succes loop je als eerste tegen de beperkingen van de webwinkel-software uit.

Je kan dus ook prima even meerdere systemen bekijken via verschillende registraties en dan over een week pas jouw keuze maken. 

Webshop Software partijen koppelen aan wensen / behoeftes

Als je goed wil beginnen dan zou je bij de voorbereiding een overzicht kunnen maken van de eisen en wensen waarop je een mogelijke keus bepaald. Als je van te voren een lijstje hebt waaraan de software moet voldoen dan kan je eenvoudig de verschillende aanbieders bij langs om te kijken of de software aansluit op je wensen. Hierbij een aantal punten waarop je de verschillende software bijvoorbeeld kan beoordelen.

 1. Nederlandse focus – Onderschat de waarde niet van een pure Nederlandse speler: met maar één focus: Nederlandse klanten helpen, Nederlandse regelgeving, Nederlandse Dropshipping partijen, Nederlandse ervaring, Nederlandse Support. Dit is voor vele webshops voor cruciaal belang.
 2. Design mogelijkheden – Allereerst kijk je natuurlijk naar de verschillende templates waar je uit kan kiezen. Zowel bij open software als licentie aanbieders kan je vaak beginnen met een template dat al is gemaakt. Als er een template bij zit wat aansluit bij de huisstijl van je bedrijf dan ben je natuurlijk snel klaar.
  • Als design belangrijk voor jou is raden wij de volgende software aan: Shopify, Lightspeed
 3. Webshop MET eigen domeinnaam – Als je hoe dan ook een eigen domeinnaam wil hebben:, onze aanraders: Shopify, Lightspeed
 4. Webshop ZONDER eigen domeinnaam – Als je ook (vaak in het begin) wil draaien op een jouwwebshop.jouwwebshop.nl . Wat alles weer een stuk goedkoper kan maken: Mijnwebwinkel, Jouwweb of Shopify
 5. Mobiel vriendelijk – Wat tegenwoordig steeds belangrijker is op het gebied van design is de mobiele weergave van je webshop. Alle webshop software leveranciers die wij in dit artikel benoemen hebben deze functionaliteiten ruim op orde.
 6. Zoekmachine vriendelijk – Wat voor iedere webwinkel van belang is, is het verkrijgen van gratis bezoekers uit de organische zoekresultaten van Google. Om dit voor elkaar te krijgen moet de zoekmachine optimalisatie van je webwinkel wel in orde zijn.
  Zo is het noodzakelijk dat je alle meta titels, beschrijvingen en teksten op de website kunt aanpassen zodat de zoekmachines begrijpen waar de pagina's van je webwinkel over gaan.
  Elke webshop heeft dit wel op orde alleen heette Lightspeed vroeger ‘SEOshop', dat zou zomaar kunnen betekenen dat Lightspeed de SEO op orde heeft. Ook Shopify en Mijnwebwinkel hebben op dit vlak goede systemen. 
 7. Geoptimaliseerd voor conversie – Het krijgen van bezoekers op je webwinkel is leuk maar uiteindelijk moet er natuurlijk wel wat verkocht worden. Om dit goed in te stellen kan je kijken naar de elementen die zorgen voor een goede conversie op je webwinkel.
  Denk hierbij aan het toevoegen van USP's op je webshop of het toevoegen van diverse betaalmethodes. Alles wat je kan doen om het online shoppen eenvoudiger te maken is goed voor de conversie van je webwinkel! Alle webshop software hebben dit wel onder controle.

Webshop Software Pakketten 

Shopify

Shopify is wereldwijd bezig met een ongekende sterke opmars. Ook in Nederland is dit al software wat door 10.000en webshops wordt gebruikt.

Mede door de zeer sterke dropshipping mogelijkheden met Oberlo.  Shopify is wereldwijd het meest gebruikte webshop platform. 

Lightspeed

Lightspeed

Lightspeed is naar mijn mening een zeer sterk SAAS-platform. Investeerders zijn druk bezig met de Europese uitrol en elke maand zijn er wel nieuwe updates.

De gebouwde shops zitten qua zoekmachine optimalisatie ook erg goed in elkaar. Ook zijn de koppelingen met het POS systeem erg sterk. 

JouwWeb

JouwWeb is eenvoudige en zeer betaalbare webshop software. Je kan een webwinkel snel opzetten en beginnen met een gratis proefperiode van drie maanden. Koppelingen met alle bekende betaal- en verzendmethodes, en de nodige marketingkanalen zijn gewoon mogelijk.

CCV Shop

CCV Shop is een aanbieder met veel mogelijkheden. Ze willen zoveel mogelijk aanbieden voor zo weinig mogelijk geld. Koppelingen met betaalmethodes (iDeal, PayPal, enz.), affiliate netwerken, vergelijkingssites zijn snel gemaakt.

Veel grote webshops maken gebruik van CCV Shop, voornamelijk in betaaloplossing blinkt CCV Shop uit.

Mijnwebwinkel

mijnwebwinkel logoMijnwebwinkel werkt prettig omdat je geen ervaring hoeft te hebben met het bouwen van websites. De webshop software is zo gemaakt dat je direct kan starten en geen technische kennis nodig hebt.

Ook zijn de opstartkosten laag in vergelijking tot veel concurrenten.

Als je bijvoorbeeld een gratis webshop wil starten is dit een zeer goede keuze.

Shoppagina

Shoppaginashoppagina logo is (één van) de oplossingen voor iedereen die een eigen webwinkel wil beginnen. Na het kiezen van het pakket (ik heb gekozen voor de gratis variant) ben je verrassend snel online. Over veel zaken is al nagedacht zodat alles ‘standaard goed’ is.

Interesse in het starten van een webshop? Bekijk dan ook eens onze pagina met alles wat je moet weten bij het starten van een webshop: webwinkel beginnen.

Handige website om webshop software te vergelijken: 

 • Wil je een zeer uitgebreide review per aanbieder van webshopsoftware? Dan is de  website Webshopgenius nuttig. Op deze website zijn de builders uitgebreid getest en hier vind je vast informatie die je helpt bij het maken van je keuze.

Webshop Software F.A.Q – veelgestelde vragen

👨‍💻 Wat is de beste webshop software?

Dat is afhankelijk van je wensen. Zelf zijn wij enthousiast over Shopify, Lightspeed, CCV Shop en onder meer MijnWebwinkel omdat het goede complete webshop software pakketten zijn met integraties / koppelingen die alles lekker makkelijk maken. en voor beginners is JouwWeb bijvoorbeeld interessant. Op deze pagina vind je meer informatie en voor- en nadelen over al deze aanbieders.

👨‍🔧 Waar moet je aan denken bij de keuze voor Webshop Software?

Voor jezelf is het handig om op een rij te zetten wat je allemaal nodig hebt voor jouw aanstaande webshop. Denk aan administratie, voorraadbeheer en hoe je de producten verzending wil regelen, of hoe je de betalingen met iDeal koppelt enz. Deze wensen leg je vervolgens naast wat de providers – aanbieders van de webshop software – te bieden hebben. Bij onder meer Shopify, CCV Shop en Lightspeed zijn dit soort koppelingen goed en simpel te integreren.

🤑 Is er gratis webshop software?

Ja, er is gratis webshop software zoals bijvoorbeeld WooCommerce en Magento. Bij deze pakketten heb je veel vrijheid voor het zelf inrichten voor je webshop maar ook behoorlijk wat ervaring en webshop kennis nodig. De professionele SaaS pakketten van eerder genoemde partijen bieden ook vaak een test / proefperiode en vervolgens betaal je vaak zo'n €20,- per maand. Dan heb je al wel een kant en klare webshop die je eigenlijk alleen nog hoeft te ‘vullen' maar het framework staat al wel, inclusief de techniek en updates.

❓ Waar moet je verder aan denken bij de keuze van webshop software?

Denk verder bij de keuze van webshop software aan 1.) Wat het mag kosten 2.) Hoe serieus je een webshop wilt beginnen en welk webshop pakket daar bij past, er zijn ook wat gratis proefperiodes maar ook gratis pakketten waarmee je eerst wat uit kan proberen. 3.) Welke integraties echt belangrijk voor je zijn: bv iDeal, PostNL verzending 4.) Dat het wel even wat tijd en moeite kost voordat je echt gaat verdienen. 5.) Hoe je bijvoorbeeld administratie en boekhouding koppelt aan je webshop, als je dit op het begin goed regelt, scheelt het in de toekomst veel werk.

2 CommentsSluit reacties

2 Comments

 • Annelies C
  Posted 21 september 2018 at 07:10 0Likes

  Ik gebruik nu al een tijdje managed Woocommerce van Webshoptime, met volle tevredenheid. Vroeger hadden ik Seoshop en Shopify. Voordelen van Webshoptime is vooral de vaste prijs en onbeperkte mogelijkheden. Bij Seoshop ( Lightspeed) kwam er voor iedere optie een bedrag per maand bij. Ook met het design konden we geen weg op. Nu hebben we een page builder ter beschikking en kunnen we het design tot op de puntjes afwerken. Ook goede online support zelfs s’avonds laat. Zeker eens een review waard.

Laat een reactie achter