Elexioshop Webwinkel Software

← Terug naar Webwinkel Software

Elexioshop is één van de vele webwinkel software die er ondertussen op de markt is. Toch heeft Elexio enkele interessante punten om rekening mee te houden. Zo is Elexioshop gespecialiseerd in het maken van webwinkel die te gebruiken zijn voor groothandels, bedrijven die voornamelijk aan zakelijke klanten verkopen.

Hoewel de kosten voor een webwinkel via Elexio aan de hoge kant zijn (€ 60 per maand en opstartkosten van € 300) is het te verklaren door hun support, de uitgebreide opties die worden aangeboden en de uitgebreide mogelijkheden die aangeboden worden in de layout opmaak.

Sinds een aantal maanden heeft Elexio ook andere pakketten toegevoegd die je onderaan deze pagina kan vinden! Door het aantal pakketten is er tegenwoordig voor iedere ondernemer wel een goede webwinkel met Elexioshop te maken.

Elexioshop

Frisse beheeromgeving

Eén van mijn grootste ergernissen is een beheeromgeving uit het jaar 2003. Je ziet dit nog best vaak bij webwinkel software. Ze zijn zo druk bezig om steeds maar weer nieuwe functies toe te voegen maar vergeten dat een webwinkel-ondernemer de meeste tijd in de beheeromgeving werkt.

Een beetje fris ogende beheeromgeving die gebruik maakt van de laatste technieken maakt het beheer van de webwinkel een stuk éénvoudiger. Elexio snapt dit en heeft een frisse en makkelijk beheeromgeving die volledig bij de tijd is. Het CMS systeem oogt professioneel en is voor iedereen te begrijpen, erg handig voor als je medewerkers moet leren om om te gaan met de webwinkel software.
elexioshop-beheer-top

Laat een eigen lay-out ontwerpen door Elexio

Wanneer je geen tijd of inspiratie hebt dan kan je de webwinkel (tegen meerprijs) op maat laten ontwerpen en integreren. Je hoeft alleen nog maar bezig met het inrichten (vullen) van je webwinkel. De standaard lay-out wordt vergeten en door Elexio wordt een compleet nieuwe lay-out ontworpen naar jouw wensen. Dit is een uniek voordeel omdat de meeste licentie aanbieder niet verder gaan dan het doen van enkele kleine aanpassingen in de bestaande templates.

Vanaf € 1.800,- gaat Elexioshop voor je aan de slag met het compleet aanpassen van je webwinkel.
elexio-voorbeelden

7 dagen per week support

Daarnaast bieden ze 7 dagen per week telefonische support. Problemen die telefonisch of per mail worden gemeld, worden vaak nog dezelfde dag verholpen. Omdat ik zelf geen gebruik maak van Elexioshop weet ik niet of ze inderdaad op zondag je echt gaan helpen maar volgens Ferdinand (eigenaar) doen ze dit echt!

Vooral wanneer je extra ondersteuning kan gebruiken dan is Elexioshop een goede partij! Ook zullen ze je tijdens de opstartfase van je webwinkel support bieden bij het inrichten van de webwinkel. Dit is natuurlijk wel in de prijs verwerkt. De éénmalige instap kosten varieeren namelijk van € 150,- tot € 300,-.
elexioshop-support

Social Media

elexioshop-facebook_twitter_integratieSocial Media is standaard geïntegreerd in de webwinkel. Bezoekers en klanten kunnen hun (mogelijke) aankoop met anderen delen via hun Facebook en/of Twitter account. Hiervoor kan je Like en Tweet buttons op de webwinkel plaatsen. Je kan ook aan je webwinkel je Facebook pagina koppelen.

Verder kan je rechtstreeks vanuit de beheeromgeving Tweets plaatsen. Tweets ter promotie, maar ook als je een nieuw product hebt toegevoegd of een kortingsactie biedt. De url van het product en de bestelmogelijkheden wordt automatisch in de Tweet geplaatst. Wel handig, maar of het nou direct meer verkopen gaat opleveren betwijfel ik 😉

Overal je webwinkel beheren

Met Elexio kan je, zoals de meeste webwinkel software, overal je webwinkel beheren waar je de beschikking hebt over een internetaansluiting en een computer.

Wil je achteraf voorraadaantallen aanpassen, prijzen aanpassen of andere wijzigen doorvoeren, dan hoef je alleen maar een nieuwe sheet met de wijzigen te uploaden. Het systeem doet voor u de rest.

Je hoeft geen aparte software te installeren op uw computer. Het webwinkel platform is Web Based: Je beheert de webwinkel in de web browser, wanneer en waar je maar wilt. Dit geldt trouwens voor bijna alle webshop software!
elexioshop-voorraad-overzicht

De pakketten

Hoewel Elexioshop voorheen nog slechts drie pakketten aanbood is het bedrijf volop in ontwikkeling, tegenwoordig zijn er maar liefst zes pakketten te vinden al zijn een paar hiervan slechts uitbreidingen. Klik op de afbeelding om op de prijzenpagina van Elexio te komen. Bij alle pakketten krijg je natuurlijk je eigen domeinnaam en e-mail adressen die er bij horen! Elexio rekent daarnaast geen verdere verborgen kosten zoals een fee over de omzet of bestellingen bijvoorbeeld, ook betaal je geen extra kosten voor het hosten van je webwinkel op de servers van Elexio. What u see is What u get!

elexio pakket

Starter

Om het Elexio systeem uit te testen kan je beginnen met een starter pakket. Let er wel op dat veel basis mogelijkheden nog niet geïntegreerd zijn in dit pakket. De bedoeling van Elexio is dan ook om je zo snel mogelijk over te krijgen op één van de andere pakketten.

De kosten:  €150 eenmalig,  €25 p/m.

Basis

Dat het starterpakket niet veel mogelijkheden bevat blijkt wel uit het feit fat er ook nog een basis pakket is, hier zitten dan zoals je zal begrijpen wel alle basis mogelijkheden in zoals het toevoegen van alle betaalproviders en een overzicht van alle verkopen. Het enige nadeel is wel dat er in het basis pakket nog geen mogelijkheid is om producten te importeren. Als je een grote webwinkel hebt of met dropshipping werkt is dit eigenlijk wel noodzakelijk.

De kosten:  €225 eenmalig,  €40 p/m.

Professioneel

Het professionele pakket van Elexioshop biedt alle mogelijkheden die je nodig mocht hebben. Alles wat op je lijstje zal staan zoals mobiel- en zoekmachine vriendelijkheid zal je terug vinden in dit pakket.

De kosten:  €300 eenmalig,  €60 p/m.

Professioneel plus

Het professionele pakket kan ook nog uitgebreid worden voor een meerprijs van 1500 euro. Voor dit bedrag gaan de designers van Elexio aan de slag om een template op maat voor je te maken.

De kosten:  €1800 eenmalig,  €60 p/m.

B2B

Het mooie aan Elexioshop is dat er ook wordt gedacht aan de klanten die voornamelijk zakelijk verkopen met hun webwinkel. Hiervoor is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om klantgroepen aan te maken om een aparte inlog omgeving voor zakelijke klanten. Ook is het mogelijk om kortingen toe te kennen aan bepaalde klanten.

De kosten:  €500 eenmalig,  €95 p/m.

Enterprise

Voor webwinkels die het gelijk groots willen aanpakken kan er een eenmalig Enterprise pakket worden aangeschaft buiten de overige pakketten. Hiervoor krijgt u een Elexioshop die volledig naar uw wens wordt gemaakt en wordt geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

De kosten:  €5000 eenmalig

Conclusie: Elexioshop = Ondersteuning

Elexioshop is een interessante aanbieder voor starters die ook graag extra ondersteuning van hun software aanbieder willen! De kosten voor het gebruik van de software zijn volledig in verhouding voor wat je er voor terugkrijgt. Alleen de instapkosten zijn wel wat aan de hoge kant.

Daarnaast kan Elexioshop een volledig unieke lay-out voor je bouwen. Geen één andere partij doet dit. Al hebben Lightspeed en CCV Shop een aantal geselecteerde partners die gespecialiseerd zijn in aanpassingen aan je webwinkel. CCV Shop en Lightspeed hebben lagere instapkosten dan ElexioShop.

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op