logo_jouwweb klein

Vergelijk deze software!

Het meeste complete Webwinkel Software Overzicht! De beste webwinkelsoftware vergeleken op 250+ punten.

Opzoek naar goede én goedkope webwinkel software met alle opties? Kies dan voor JouwWeb.

JouwWeb – Meest betaalbare webwinkel software

Door: Kees van Dijk

← Terug naar Webwinkel Software

Beginnende webwinkelondernemers opgelet! Er is een nieuw CMS-systeem voor het maken en beheren van webshops dat zeker het uitproberen waard is. JouwWeb is namelijk niet alleen een zeer eenvoudig CMS-systeem, maar ook een handige tool voor het maken van professionele webshops.

Om te beoordelen of dit systeem geschikt is voor de lezers van onze blog, hebben we met een proefaccount alle mogelijkheden onder de loep genomen. Wij vertellen je meer over onze ervaringen.

jouwweb-logo

Onze ervaring met JouwWeb webshops

Tijdens de proefperiode hebben we geprobeerd om een webwinkel op te zetten, gebaseerd op een van onze bestaande webwinkels. Hoewel je natuurlijk altijd enige tijd nodig hebt om een nieuw systeem te verkennen, ging dit eigenlijk zeer eenvoudig en waren we er in een dagje wel aan gewend. Daarbij moet wel gezegd worden dat we al enigszins bekend waren met het website CMS-systeem van JouwWeb, het maken van een webshop werkt vrijwel hetzelfde. We kwamen er dan ook al gauw achter dat een webshop via JouwWeb een uitstekende oplossing is voor mensen die klein willen beginnen. Ondernemers die op het begin nog niet te veel willen uitgeven, maar toch een professionele webshop willen opzetten.

Aanbevolen voor kleine en beginnende webshops

JouwWeb richt zich voornamelijk op de beginnende webwinkelondernemer. Door een oplossing te bieden die niet alleen betaalbaar is, maar ook erg gebruiksvriendelijk. Zelfs als je totaal geen technische kennis hebt is het een eitje om een mooie webwinkel in elkaar te zetten. Ook op het gebied van SEO en marketing kan je eenvoudig aan de slag. Daardoor kan je in een mum van tijd bezoekers aantrekken waardoor je ook daadwerkelijk producten gaat verkopen met je webwinkel.

Voor- en nadelen van een webshop met JouwWeb

– Geen technische kennis vereist, erg gebruiksvriendelijk

Het grootste voordeel volgens ons is het feit dat je totaal geen technische kennis nodig hebt om een relatief mooie webshop op te zetten. Vrijwel alle belangrijke elementen die je nodig hebt,zitten in het systeem en zijn eenvoudig te vinden.

– Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding is de voornaamste reden dat steeds meer mensen overstappen naar de online software van JouwWeb. Je kan al beginnen met een pakket voor € 8 per maand. Als je meer dan 10 producten gaat verkopen ben je ongeveer het dubbele kwijt. Maar daarvoor krijg je dan ook werkelijk alle functionaliteiten die je nodig hebt als startende webwinkel.

– Ideaal voor de beginnende webwinkelier

Als je net begint met het opzetten van een webshop, dan is het aanbevolen om de kosten laag te houden en zoveel mogelijk zelf te doen. Het systeem van JouwWeb is daar uitstekend voor geschikt. Omdat je alle gegevens zelf kunt invoeren en ook zonder technische kennis gemakkelijk een mooie webshop kan maken.

– Diverse SEO- en marketingmogelijkheden

Net zoals je misschien al wellicht gewend bent van het websitesysteem van jouw web. Kan je ook bij het maken van de pagina’s en categorieën voor je webshop eenvoudig alle SEO instellingen verwerken. Denk aan het invoeren van de metabeschrijvingen, alt- tekst voor afbeeldingen en het koppelen van Google tools om je organische bezoekers in de gaten te houden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om je producten te koppelen aan prijsvergelijkers en grote webshops als Bol.com.

– Aanpassen design beperkt

Omdat je bij JouwWeb werkt met templates, waarvan je bijvoorbeeld de kleuren en indeling kan aanpassen, heb je niet de volledige vrijheid in het aanpassen van het design. Daar staat tegenover dat je wel kan kiezen uit tientallen professionele designs die je naar eigen wens kan aanpassen. Ook zijn alle templates volledig mobielvriendelijk,zodat je webshop op alle apparaten goed te bekijken is.

voorbeelden

Al klant bij JouwWeb? Dan is het nog eenvoudiger

Heb je al ervaring met het websitesysteem van Jouwweb? JouwWeb wordt al jaren door duizenden mensen in Nederland gebruikt. Het maken van een webshop werkt vrijwel hetzelfde,dus met enige ervaring heb je zeker een groot voordeel. De manier waarop je de pagina’s indeelt werkt bijvoorbeeld hetzelfde. Alleen zit er nu ook een webshop module gekoppeld aan je website. Je kan gratis en eenvoudig beginnen met een website bij Jouwweb, of neem gratis een proefabonnement, zodat je direct aan de slag kan met het opzetten van een webshop.

Positieve beoordelingen van klanten

JouwWeb heeft talloze beoordelingen van klanten die het websitesysteem al gebruikt hebben. Op Trustpilot krijgt JouwWeb gemiddeld een 9.1 op basis van meer dan 1150 beoordelingen. Deze beoordelingen hebben niet allemaal betrekking op het webshop CMS,maar desondanks zeggen deze positieve ervaringen eigenlijk voldoende over het systeem. Voor beginners op het gebied van websites of webshops maken is het zeer begrijpelijk en bovendien betaalbaar.

Reviews

Alle mogelijkheden onder de loep

Om het systeem van JouwWeb goed uit te proberen, hebben we het CMS beoordeeld op de belangrijkste punten die aanwezig moeten zijn in een moderne webshop.

Algemeen

Allereerst hebben we een blik geworpen op de algemene instellingen en de mogelijkheden om je webshop te beheren. Het invoeren van de bedrijfsinformatie was snel gevonden. Ook het aanmaken van een product, een pagina of een categorie (wat binnen dit systeem hetzelfde is als een pagina) is niet moeilijk om uit te vogelen en binnen een paar klikken bereikbaar. Houd er wel rekening mee dat je website- en webshopsysteem redelijk apart van elkaar werken. De voorkant maak je volledig in het websitesysteem. e bestellingen, voorraad en dergelijke beheer je in het webshopgedeelte (knop bovenin). Het duurde even een dagje maar dan ben je daar ook aan gewend.

webshop-inrichten

Vormgeving

Net als wanneer je een fysieke winkel beheert, wil je met een online winkel natuurlijk ook dat alles er piekfijn uitziet. Een professionele en sfeervolle uitstraling zorgt ervoor dat je herkenbaar bent voor klanten en dat het vertrouwen in je webwinkel toeneemt. Hoewel je niet de volledige vrijheid hebt om alles aan te passen (geen code) op een webshop van JouwWeb, kan je kiezen uit meer dan voldoende professionele designs die vooraf voor je zijn ingericht. Het design is eenvoudig aanpassen door de indeling en kleuren te veranderen. Hierdoor creëer je binnen no-time een webwinkel met je eigen huisstijl maken. Wat ook niet onbelangrijk is, je webshop is direct geschikt maken voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Een aspect dat niet alleen voor bezoekers maar ook voor zoekmachines steeds belangrijker wordt.

 

jouwweb

Betalingen

Hier hebben we eigenlijk niet al te veel aandacht aan besteed. Het bestelproces ziet er uitstekend uit en is ook voor bezoekers eenvoudig te begrijpen. Je hebt de mogelijkheid om alle bekende betaaloplossingen toe te voegen aan je webshop. Denk aan iDEAL, PayPal en ook creditcard. Voor de Belgische klanten is Bancontact (Mister Cash) beschikbaar. Het enige wat volgens ons ontbreekt is een mogelijkheid om een koppeling te maken met een provider van achteraf betalen, zoals Afterpay, Billink of Klarna naar bijvoorbeeld. Er is ons echter toegezegd dat er wel aan een oplossing voor achteraf betalen gewerkt wordt.

betaalmethoden

Verzendingen

Ook op het gebied van logistiek hebben we niet al te veel tijd hoeven te besteden om het webshopsysteem van JouwWeb te beoordelen. De meest bekende transportbedrijven kan je eenvoudig koppelen (PostNL, DHL, UPS of DPD). Hierdoor heb je ook direct de mogelijkheid om Track & Trace-codes via je webshop naar klanten te versturen. Meer heb je eigenlijk niet nodig als je begint met het opzetten van een webwinkel.

verzendmethoden

SEO

We hebben het hierboven al even kort genoemd. Als beginnende webwinkelier wil je niet duizenden euro’s uitgeven aan een SEO-bureau. Het is belangrijk om de wateren eerst goed te testen. Het aantrekken van organische (lees gratis!) bezoekers uit de zoekmachine kan daarbij van levensbelang zijn. De basisinstellingen beheer je daarom eenvoudig zelf binnen JouwWeb. Denk hierbij aan het invoeren van een unieke metatitel en -beschrijving per pagina en product. Het toevoegen van goede SEO-content, een sitemap en het geven van beschrijvingen aan afbeeldingen. Daarnaast ontvang je van JouwWeb regelmatig tips via de e-mail om je webshop verder te optimaliseren voor de zoekmachines.

online-marketing-google

Marketing

Het verkrijgen van gratis bezoekers via de zoekmachines is natuurlijk ideaal,maar dit is niet in alle gevallen voldoende om producten te verkopen via je webwinkel. Om je webshop nog beter in de markt te zetten kan je ervoor kiezen om je webshop te koppelen aan relevante platforms. Denk hierbij aan diverse verkoopkanalen, prijsvergelijkers (zoals Kieskeurig en Beslist.nl, Google kanalen (zoals Google Ads en Google Shopping), Admarkt van Marktplaats en grote webwinkelplatforms (Amazon en Bol.com). Jouwweb maakt het je zo gemakkelijk om je producten aan te bieden via deze diverse platformswaardoor je verkopen snel kunnen stijgen.

Daarnaast is het belangrijk dat je alle marketinginspanningen goed meet, zodat je weet of je investeringen in marketing voldoende opleveren. Hiervoor kan je gebruikmaken van de heldere statistieken en rapportages binnen het webshopsysteem van JouwWeb. Of je kan ervoor kiezen om je webshop te koppelen aan Google Analytics.

online-marketing-google

Financieel

Een handige mogelijkheid is het uitdraaien van overzichten van de bestellingen op je webshop. Dit doe je door middel van een exportdocument. Het document kan je vervolgens gebruiken voor de administratie en belastingaangifte. Als beginnende webwinkel is dit ook eigenlijk alles wat je nodig hebt. Bestellingen eenvoudig terugvinden en uitdraaien, meer functies heb je eigenlijk ook niet nodig.

JouwWeb vergeleken met andere webshopsystemen

Vergeleken met andere bekende webshopsysteem kunnen we JouwWeb plaatsen in de categorie voor beginnende en kleine webwinkels. Hoewel je met het businesspakket ook eenvoudig kan uitbreiden als je productaanbod toeneemt. Vergeleken met Lightspeed is JouwWeb een stukje beperkter qua mogelijkheden,maar dat mag ook geen verrassing zijn aangezien de prijs ook een stuk lager ligt. JouwWeb is een uitstekende keus wanneer je een keuze maakt tussen de budget aanbieders van Saas software, zoals Mijnwebwinkel en CCV shop. Dan komt JouwWeb toch behoorlijk goedkoper uit de bus als we kijken naar de gemiddelde prijs-kwaliteit verhouding.

software

Met lage kosten beginnen? Dan is JouwWeb ideaal

Onze conclusie na het uitproberen van het webshopsysteem van JouwWeb? Het is ideaal voor de beginnende webwinkelondernemer. Als je start met je webwinkel, en nog niet veel kapitaal hebt om te investeren, dan zal je nou eenmaal het nodige zelf moeten doen. Dit is ook alleen maar goed,want op die manier leer je ontdekken wat er nodig is om een succesvolle webwinkel op te bouwen. Met JouwWeb kan je op een voordelige manier starten met het succes van je online onderneming.

kosten-jouwweb

Er zijn twee pakketten waar je uit kunt kiezen bij JouwWeb:

Met het Pro pakket kan je voor slechts €8 per maand een professionele webshop onderhouden. Wij zijn nog niet eerder een Saas webshop systeem tegengekomen waar je zoveel functionaliteiten voor een dergelijk laag maandtarief krijgt. Binnen het PRO pakket kan je 1 webshop op 1 domeinnaam beheren. Je hebt de volledige controle om de webshop aan te passen. Ook zijn alle koppelingen en marketingmogelijkheden beschikbaar binnen het pakket. De enige voorwaarde is het limiet van 10 producten.

Met het PRO pakket kan jij je online succes verder uitbreiden, nog steeds tegen een erg laag maandtarief van € 16 per maand. Binnen dit pakket kan je 2 webwinkels beheren en het aantal producten is ongelimiteerd! Uiteraard heb je bij beide webwinkels de beschikking over alle functionaliteiten die JouwWeb te bieden heeft.

Tip: Wil je langer de tijd krijgen om kosteloos het systeem te ontdekken? Start dan eerst met een gratis website van JouwWeb. Daarmee kan je al veel functies uitproberen. Als je eenmaal wat bekender bent met het systeem, kan je overstappen op een betaald pakket. zodat je al enige ervaring hebt opdoet en direct aan de slag kan met het opbouwen van een succesvolle webwinkel.

Probeer het JouwWeb gratis en vrijblijvend!

Om te beginnen krijg je nu een kosteloze proefperiode van 3 maanden!

jouwweb-logo

 

Ga naar JouwWeb

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
Blogberichten over dit onderwerp