lightspeed-vierkant

Vergelijk deze software!

Het meeste complete Webwinkel Software Overzicht! De beste webwinkelsoftware vergeleken op 250+ punten.
Moesten wij opnieuw beginnen dan kiezen we voor JouwWeb (ideaal voor starters) of het uitgebreidere Lightspeed

Lightspeed – Meest uitgebreide webwinkel software voor gemak

Door: Kees van Dijk

← Terug naar Webwinkel Software

Lightspeed is één van de beste en meest veelzijdige tussen de vele software pakketten die er bestaan om een webwinkel te bouwen.

Eén van de belangrijkste verschilen tussen Lightspeed en andere webwinkel software is dat Lightspeed zich van origine richt op het genereren van traffic door o.a. zoekmachine optimalisatie. Verder biedt het mogelijkheden en 150+ integraties zoals Google Shopping en Beslist.nl. Onder andere de connectie met deze vergelijkers zorgt er voor dat je je producten sneller kunt presenteren aan je doelgroep!

Zoekmachines vormen het belangrijkste marketingkanaal voor webwinkels. Een webwinkel dient qua structuur dusdanig te zijn opgezet dat zoekmachines zoals Google de pagina's makkelijk kunnen indexeren (lezen en opslaan). Het gros van de webwinkels is niet geoptimaliseerd, wat zorgt voor lagere bezoekersaantallen dan mogelijk zou zijn. Lightspeed bevat alle (legale) optimalisatietechnieken, zoals de naam in het verleden (SeoShop) wellicht al doet vermoeden is dit het belangrijke voordeel van deze provider.

Om deze belangrijke reden hebben ook grote bedrijven gekozen om Lightspeed als basis voor hun webwinkel te gebruiken. Gelukkig kan jij dit ook en je hoeft niet eens diep in de buidel te tasten. 😉

lightspeed-logo

Onze ervaring met Lightspeed

Voor mijn webwinkels maak ik gebruik van Magento maar mijn collega heeft laatst op mijn aanraden een nieuwe webwinkel bij Lightspeed geopend: Watersportvoordeel.nl

Het bijzondere is dat de webwinkel erg snel steeg in de zoekmachines. De webwinkel is nog lang niet af. Er moeten nog een honderden producten worden toegevoegd en daarna moet er nodig gesleuteld worden aan de lay-out. Verder heeft hij nog helemaal niets aan marketing gedaan. Toch heeft hij dagelijks al verkopen! Hier wil ik wel één opmerking bij plaatsen: De domeinnaam is vrij oud maar was al 3 jaar niet meer in gebruik.

Over het gemak van de software is hij erg te spreken. Mijn collega heeft al behoorlijk wat softwarepakketten gebruikt (Logivert, Magento, InstantWebwinkel) maar Lightspeed is volgens hem het makkelijkst te beheren.

Omdat hij echt heel veel producten heeft zit hij wel direct in het duurdere pakket. Ook zijn enkele plug-ins die hij nodig had niet gratis waardoor het maandbedrag iets hoger uitvalt.

Als extra voordeel noemde hij de support van aangesloten bedrijven. Er zijn namelijk aantal bedrijven die speciaal op het Lightspeed-platform ontwikkelen. Tegen een redelijk uurtarief kunnen ze voor jou snel aanpassingen maken aan de code. Zo heeft WebshopHelpers hem geholpen om ergens een dropdown-menu te maken en is deze nu een nieuwe lay-out aan het ontwikkelen.

lighspeed-grote-bedrijven

Wil je naar het buitenland? Lees dit even…

duitsland_vlagZelf ben ik een grote voorstander van het over de grens brengen van je webwinkel. Vooral wanneer je een niche product hebt zal je snel het plafond bereiken in Nederland. Duitsland zal dan een logische keus zijn. Hoewel het zeer lastig is om voeten aan de grond te krijgen in Duitsland is het wel een markt van meer dan 80 miljoen consumenten waardoor het zeker de moeite waard is!

Nu weet ik uit eigen ervaring (we hebben een volledig Duitste shop HängemattenGigant.de) dat i.v.m. de strengere wetgeving je tientallen aanpassingen moet doen om een keurmerk als TrustedShops te ontvangen. We waren al goedgekeurd door het Thuiswinkel Waarborg in Nederland maar dat was niet voldoende. Het heeft echt veel tijd gekost om onze webwinkel Duitsland proof te maken.

Met veel webwinkel-software kan je wel je webwinkel aanbieden in de Duitse-taal, maar zoals ik hierboven al schreef is dat niet voldoende! Je zal met die software nooit een echt goede Duitse webwinkel kunnen maken. Ik ben zelfs bang dat je niet eens de keurmerken krijgt die je in Duitsland echt wel nodig hebt.

Lightspeed heeft dit wel voor elkaar. Je kan echt dus echt een 100% Duitse webwinkel naast je 100% Nederlandse webwinkel beginnen. Lightspeed richt zich dus niet alleen op Nederlandse webwinkel die een Duitse winkel willen beginnen maar ook op Duitsers die gewoon een Duitse webwinkel willen hebben. Dit is een groot voordeel en een reden waarom veel grote bedrijven ook voor Lightspeed kiezen. Omdat geen enkele andere licentie aanbieder deze mogelijkheid heeft moet je bijna wel kiezen voor Lightspeed als je ook de Duitse markt wil veroveren.

Daarnaast heet Lightspeed laatst (Juni 2013) weer 1.1 miljoen euro opgehaald om zich te richten op verdere expansie naar het buitenland. Anders software is eigenlijk alleen op de Nederlandse markt gericht.

Mocht je dus nu of in de toekomst kansen zien in het buitenland dan kan je beter direct kiezen voor Lightspeed of open source pakket als Magento.

lighstpeed_buitenland

Voordelen en nadelen van Lightspeed

Voordelen Lightspeed:

 • Een duidelijke beheeromgeving voor alle dagelijkse taken.
 • Goede en realtime statistieken.
 • Veel standaard koppelingen en eigen koppelingen via API mogelijk.
 • 100% Nederlands maar ook 100% gericht op Duitsland.
 • Laag instappen en grotere pakketten later mogelijk.

Nadeel Lightspeed:

 • Vanwege het uitgebreide pakket iets duurder dan de concurrent (dus minder geschikt voor de kleine webwinkelier die geen groei verwacht)

lightspeed-logo

Kees, Ik lees alleen maar positieve verhalen over Lightspeed, waarom stap jij niet over?

Stiekem wil ik ook graag overstappen naar Lightspeed. Als ik nu alles over mocht doen dan begon ik met Lightspeed i.p.v. Magento. Het beheer wordt dan veel simpeler en we zijn niet meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en beveiliging.

Helaas was een aantal jaar geleden Magento nog veruit het beste pakket en dus koos ik voor Magento. Nothing but the best for me. 😉

Ik zit nu met een probleem dat we vier grote webwinkels hebben die allemaal op één platform en één voorraad draaien. Om deze over te zetten zou een gigantische klus worden. Stiekem hoop ik dat Lightspeed mij een keer belt en zegt: Kees we doen het wel even voor jou! Maar ook dan loop ik nog tegen beperkingen aan die een overstap moeilijk maken. Onze hele administratie is bijvoorbeeld gebaseerd op Magento.

lightspeed-hangmatgigant-volledig

Lightspeed te duur of ingewikkeld? Kies voor de eenvoudigste software

De software die wij de afgelopen tijd ook veel aanbevelen is die van JouwWeb. Hier kan je tegen heel schappelijk tarief starten met je eigen webwinkel. Ideaal voor beginners zonder technische kennis dus. Je hebt misschien niet alle functionaliteiten, maar de meest noodzakelijke functies zitten er gewoon in. Ook qua uitstraling is het prima mogelijk om met een voordeliger pakket een professionele webwinkel te maken.

Wat moet je nog meer weten over Lightspeed?

Volledige designvrijheid en controle over HTML/CSS

Lightspeed beschikt over een eigen Theme Store gevuld met gratis en betaalde templates waarmee het design van de webwinkel met een enkele klik helemaal aangepast kan worden. Daarnaast is er volledige controle over de HTML en CSS code van de templates, zodat deze naar wens aangepast kunnen worden.

Partners die je kunnen helpen

Wanneer je op zoek bent naar een uniek design maar niet beschikt over de know-how, kunnen wij u ook een maatwerk design leveren via één van de partners of eigen designers.Vanwege de hoge populariteit hebben veel freelancers zich ook gespecialiseerd in het optimaliseren van Lightspeed webwinkels.

Geen installatie vereist

Je hoeft niets te installeren om aan de slag te kunnen gaan; je kan je webwinkel volledig opbouwen vanuit een online beheeromgeving. Daarnaast is je webwinkel gemakkelijk te integreren met externe software en zijn er ruim 150 modules beschikbaar voor webwinkeliers die hun webwinkel willen uitbreiden.

Lage maandelijkse kosten

Bij Lightspeed start u al een webwinkel vanaf €49,95 zonder verborgen kosten of omzetfee. Het pakket is inclusief website, koppelingen met betaalsystemen, volledig orderbeheer, marketing en rapportage tools. Daarnaast is hosting van de webshop inbegrepen en worden maandelijkse updates gratis uitgevoerd. Zo heeft u dus geen dure programmeurs meer nodig. Hoewel dit een stukje hoger is dan bij de meeste licentie aanbieders biedt Lightspeed ook wel echt een stukje meer kwaliteit!

Meer weten over de kosten? De kosten tussen Lightspeed en Magento.
checklist

Maandelijkse updates en 99% uptime garantie

Een webwinkelier moet zich geen zorgen hoeven maken over updates. Daarom zorgt Lightspeed ervoor dat alle webwinkels altijd up-to-date zijn. Daarnaast worden alle webwinkels gehost een betrouwbaar hosting platform, waardoor webwinkels een uptime van 99,9% genieten.

App Store en API

Iedere webwinkel beschikt over een App Store waarin je modules (apps) kunt vinden die je webwinkel kunnen verrijken. Bijvoorbeeld door een koppeling te leggen met een mailplatform als MailChimp of een boekhoudprogramma dat je gebruikt. Voor programmeurs is er zelfs een API waarmee zij zelf een koppeling met externe software kunnen programmeren.

Professionele presentatie van je producten

In de online beheeromgeving heb je volledige controle over de producten. Je kan meerdere foto’s uploaden per product en bezoekers kunnen inzoomen op je producten. Daarnaast kan je producten importeren en exporteren. Datzelfde geldt voor alle andere data van de webwinkel, zoals klantengegevens en ordergegevens.

Intuïtieve beheeromgeving voor al je dagelijkse taken

Iedere webwinkel bij Lightspeed beschikt over een beheeromgeving die je vanaf iedere computer met een internetverbinding kunt benaderen. Vanuit de online beheeromgeving regel je alles; productbeheer, orderbeheer, retourmanagement, webwinkeldesign en zelfs de klantenservice. Je kan zelfs pakbonnen met barcodes en facturen printen.

Meer bezoekers en vindbaarheid in Google

Lightspeed is voorzien van functies zoals zoekmachinevriendelijke URL’s, een blog, product tagging mogelijkheden en voldoet aan de standaarden van het W3C. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je webwinkel nog beter gevonden wordt in Google’s organische (niet-betaalde) resultaten. Daarnaast biedt Lightspeed koppelingen met affiliate netwerken en allerlei social media koppelingen zoals Pinterest.

Zeer geschikt voor internationaal ondernemen

In de webwinkel kan je de belangrijkste Nederlandse (o.a. iDEAL) en Europese betaalproviders aanbieden, waarmee je de klanten keuzevrijheid biedt bij betaling. Verder kan je je webwinkel aanbieden in 14 talen en in verschillende valuta waarbij de dagkoersen continu in de gaten worden gehouden. De online beheeromgeving is beschikbaar in 5 talen.

Facebook shop en mobile shop

Social media worden steeds belangrijker, ook voor webwinkeliers. Daarom kan je bij Lightspeed ook een Facebook shop en een mobile shop voor smartphones opzetten. Dit is inbegrepen vanaf het starterspakket. De mobile shops maken gebruik van HTML 5 met betaalmogelijkheden en een eigen checkoutsysteem. 8% van alle Lightspeed-klanten maakt al gebruik van een mobile shop. Ook de Facebook shop beschikt over alle betaalmogelijkheden en een checkoutsysteem binnen Facebook.

Exporteer de producten naar andere verkoopkanalen

Waarom zou je je beperken tot slechts één webwinkel? Bij Lightspeed zet je vrij gemakkelijk meerdere webwinkels op waarbij je gebruik kunt maken van een gemeenschappelijke voorraad. Daarnaast kan je de producten exporteren naar vergelijkingssites als Beslist.nl, Vergelijk.nl en ook advertentieplatforms zoals Google AdWords en Marktplaats.

Telefonische ondersteuning, 5 dagen per week

Lightspeed's klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar. Je kunt Lightspeed bereiken per telefoon of per mail. Daarnaast kan je via het forum in contact komen met andere webwinkeliers die graag hun Lightspeed tips met je delen.

lightspeed-logo

Ga naar Lightspeed

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
  • Wim
  • 26 oktober 2018
  Beantwoorden

  Doe geen zaken met Lightspeed! Er worden beloftes gemaakt welke niet worden nagekomen omdat het intern een zooitje is. Mails worden pas maanden later beantwoord, tenzij ze meteen geld kunnen verdienen. Er zijn betere en goedkopere alternatieven met de focus op klantrelatie i.p.v. geld binnen harken. Skippen die handel!

  • Jacco
  • 29 december 2017
  Beantwoorden

  Is de software ook geschikt om naast B2C ook B2B te verkopen?
  Zodat wederverkopers in kunnen loggen en via eigen afspraken (kortingen, minimale afname, verzendkosten) kunnen bestellen?

  • Bibi
  • 8 juni 2017
  Beantwoorden

  Hoe kun je meerdere webshops koppelen aan het systeem? Je kunt in Lightspeed toch alleen maar 1 E-com site opstarten?

  • Tanja
  • 4 maart 2017
  Beantwoorden

  Tim waar zijn jullie naar overgestapt als ik vragen mag

  • Will de Haan
  • 23 mei 2016
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik zoek een webshop waarin ik mijn diensten als product verkoop. Onderdeel van het proces is dat de klant een document uploadt (Word of PDF)
  Welk standaard pakket zou dat ondersteunen?

   • Kees van Dijk
   • 1 juni 2016
   Beantwoorden

   Goede vraag Will, Ik weet dat Lightspeed een oplossing voor downloads heeft. Volgens mij is het een app die je makkelijk kan koppelen. Ik raad je aan om ze gewoon even te bellen hoe dat precies werkt.

  • John
  • 22 april 2016
  Beantwoorden

  Graag wil ik software leveren via een webshop.
  Dat betekent dat het resultaat van een order GEEN fysieke levering is
  maar een virtuele levering
  bv door een (URL)downloadlink + een licentie-code te verstrekken middels email.
  Welke webshop software adviseert u ?

   • Kees van Dijk
   • 1 mei 2016
   Beantwoorden

   Hallo John. Voor €10 per maand kan je Shappz.com koppelen aan je Lightspeed store. Hierdoor kan je makkelijk downloads en andere digitale producten aanbieden. Denk dat je dat eens moet onderzoeken. 😉

  • Tim
  • 2 maart 2016
  Beantwoorden

  Zodra we de proefperiode startte werden we meteen belaagd door hun overactieve salesteam. Ze beloofden ons constante steun, wanneer het niet goed zou gaan met sales zouden zij meekijken hoe we het beter konden aanpakken. Nou wij waren meteen verkocht en hadden besloten te beginnen. Het opstarten van een webshop was allemaal nieuw voor ons maar als wij het duurdere pakket zouden pakken kregen wij telefonische ondersteuning waarbij ze al onze vragen zouden beantwoorden.

  Toen het eerste probleem zich voordeed, besloten gebruik te maken van het telefonisch contact maar we werden niet meer te woord gestaan door het vrolijke salesteam maar ineens door een onvriendelijke supportafdeling die er helemaal geen zin in hadden.

  Na één a twee maanden besloten om een andere kant in te slaan met onze site maar dat was niet mogelijk met Lightspeed. Toen opzoek gegaan naar andere oplossingen en gevonden. Nu voor een fractie van de prijs krijgen we juiste ondersteuning, goede support en wordt er interesse getoond wanneer onze activiteiten minder zijn in een bepaalde maand. Lightspeed heeft tot op heden (bijna een half jaar geleden) nog geen één keer gevraagd waarom onze site offline staat.
  Aangezien we toch nog een behoorlijk bedrag per maand betalen wilden wij toch nog gebruik maken van de site om er nevenproducten op te verkopen. Zodoende besloten een ander domein te bestellen (bij dezelfde host als hiervoor) en te vragen of ze bij Lightspeed dit wilden koppelen. Hun reactie was “nee dit heeft in het verleden complicaties opgeleverd, hier zijn wat alternatieven”. Na het bekijken van de alternatieven kregen wij al snel de indruk dat er onderling sales afspraken waren gemaakt tussen deze bedrijven want de kosten waren bijna 20x zo hoog. Na uiteindelijk zelf wat te proberen is het gelukt om zelf het domein te koppelen waarna we een mailtje kregen met daarin “ik zie dat het al gelukt is, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag”.

  Samenvattend, wij zijn blij als onze contractperiode voorbij is en wij van dit commercieel bedrijf af zijn, ze zitten er duidelijk niet voor jou maar om hun eigen zakken te vullen.

  ps. de broodjes op de seobeurs waren wel lekker

 1. Beantwoorden

  Ik heb mijn webwinkel nu 1,5 jaar bij SEO Shop en heb het basispakket. Nu lees ik dat ik geen recht heb op telefonische support en als ik de staffelkorting wil aanzetten dan moet ik upgraden naar € 89,– per maand ! Ik overweeg om over te stappen.

  • Henri
  • 8 januari 2015
  Beantwoorden

  Lightspeed heeft een hele goede “engine” met legio koppelingen, maar de kwaliteit van de templates laat nog zeer zwaar te wensen over. Een template zonder bugs is lastig te vinden. Jammer dat ze dat niet eerst beter testen. Technische kennis is dus helaas wel vereist om zelf de bugs eruit te halen, tenminste als je het fatsoenlijk wil doen.

  • Soerin van der Aa
  • 21 november 2014
  Beantwoorden

  Beste Kees,
  Binnenkort wil ik een webshop openen en ik ben erg aan het twijfelen over welk platform ik moet nemen. Gezien mijn gebrek aan kennis wil ik beginnen met een kant-en-klaar systeem.
  Met plezier heb ik verschillende stukken van je gelezen en ik vind je manier van schrijven erg goed en qua inhoud erg sterk.
  Echter twijfel ik af en toe aan je objectiviteit betreft het bovenstaande onderwerp: Lightspeed.
  Aangezien ik omstreeks 80 producten wil verkopen dacht ik in eerst instantie uit te komen op het basis pakket ( 49 euro). Echter wil ik mijn producten leveren in verschillende gewichtklasses en deze klasses rekenen ze per product, waardoor ik automatisch in het duurdere pakket val. Dit in combinatie met een jaarcontract en de overige kosten (betaalsystemen, blog etc) maken mij erg aan het twijfelen. Hoe verder ik mezelf ga verdiepen in de materie hoe meer ‘ addertjes' ik ontdek qua kosten. Met het duurdere pakket incl alle benodigde opties verwacht ik minimaal op een 150 euro p/mnd uit te komen. Als ik dan ook nog in Duitsland wil beginnen dan is dat 300 euro. Dit is dan 300 x 12 = 3600 voor 1 jaar.
  In jou stukken ben je erg te spreken over Lightspeed. Ik ben zelf werkzaam bij een online marketing bureau waar Lightspeed zelf niet wordt aangeraden omdat het op het gebied van SEO moeilijker is om goed te ranken. Heb jij toevallig ook referenties van Lightspeed webshops die goed ranken in Google?
  Ik snap dat ik niet moet kijken naar de kosten van het systeem maar naar de opbrengsten vd webshop, echter is dit voor mij een redelijk grote investering en kan ik toch alleen maar concluderen dat ik voor bijv. Biedmeer moet gaan? Let wel, ik heb ook ambities om op de lange termijn naar Duitsland te gaan.
  Ik hoor het graag van je.

  • Beantwoorden

   Nice comment Soerin!

   Lightspeed is inderdaad prijzig als je het vergelijkt met bijvoorbeeld BiedMeer. Qua functies komen ze voor 80% overeen. Echter zal je zien dat wanneer je webwinkel begint te draaien je toch iets van die 20% nodig hebt.

   Je kan dus twee dingen doen. Beginnen bij een goedkopere aanbieder en later overstappen, wat veel tijd kost, of toch betalen voor enkele functies die je (nog) niet nodig hebt.

   Zelf vind ik dat Lightspeed wel uitblinkt in SEO. Natuurlijk, met Magento of andere Open Source pakketten heb je meer mogelijkheden, maar t.o.v. vergelijkbare SaaS oplossingen heeft Lightspeed toch wel de meeste mogelijkheden om je webwinkel goed en eenvoudig te laten ranken.

   Misschien is het volgende niet helemaal van toepassing maar ik wil het toch even kwijt: Het online marketing bureau waar je werkt maakt geld met advies en implementatie van SEO. Dus hoe moeilijker het webshop-systeem en hoe meer indirecte mogelijkheden er zijn, hoe meer ze aan een klant kunnen verdienen. Dus ik snap wel dat ze liever een zo'n moeilijk mogelijk pakket aanraden.

   Overigens is BiedMeer niet zoals als Lightspeed echt actief in Duitsland maar je kan wel een volledig Duitse webwinkel bij ze maken. Lightspeed heeft echter als voordeel dat ze er ook echt actief in Duitsland zijn en er dus ook veel meer Duitse koppelingen voor zijn. De vraag is echter of je die als Nederlandse webwinkel nodig hebt om te verkopen in Duitsland… en dan zit je weer op die 80/20 vergelijking.

    • Soerin van der Aa
    • 25 november 2014
    Beantwoorden

    Hoi Kees,

    Bedankt voor je terugkoppeling. Ik zal je informatie absoluut meenemen in mijn keuze.

    Groeten van der Aa

  • veronique billon
  • 16 september 2014
  Beantwoorden

  Dit is misschien een domme vraag maar is dit ook een goed alternatief voor een Belgische webwinkel?

  • Beantwoorden

   Een Belgische webwinkel wijkt niet zoveel af van een Nederlandse. Dat is tenminste mijn ervaring met HangmatGigant.be.

   Waar je op moet letten zijn de betaalmethodes en de verzending.

   Lightspeed heeft goede koppelingen met Belgische vervoerders (BPost, DPD, DHL enz). Je kan ook kiezen voor een koppeling met Paazl of Sendcloud zodat je meer vervoerders kan toevoegen.

   Voor de betalingen kan je het beste een Payment Service Provider gebruiken. Bijna alle NLse PSP's zitten ook in Belgie en vica versa. Tegenwoordig met IBAN is het ook niet meer nodig dat de PSP een Belgische rekening heeft. Let er alleen even op dat je PSP de volgende populaire Belgische betaalmethodes ondersteund: Bancontact, PayPal en Creditcards.

   Verder is het maken van productfeeds voor Belgische vergelijkingssites wel handig. Ook dit kan met Lightspeed. Je kan zelfs een stapje verdergaan en Koongo of DataFeedWatch koppelen.

   Kortom Lightspeed is zeker geschikt voor de Belgische markt. Daarnaast zijn ze druk bezig in Frankrijk en dat kan wel eens makkelijk zijn voor je Walloniërs onder ons. 😉

   • Bertram Welink
   • 16 september 2014
   Beantwoorden

   Geen domme vraag hoor. Dat kan zeker!

  • Beni
  • 14 augustus 2014
  Beantwoorden

  Dag,
  Ik sta op het punt een webshop te starten. Ik twijfel tussen Biedmeer, Mijnwebwinkel en Lightspeed.Vooral de prijzen verschillen erg en ik ben een beginnende ondernemer met een kleine portemonee.

  Ik heb de vergelijking van Kees bekeken, maar van een heleboel produkten heb ik geen idee wat het is en of het voor nu interessant is als starter. Uiteraard wil ik best groot denken en dus wel de mogelijkheid hebbben om zaken later uit te breiden.

  Ik heb geen kennis van webontwikkeling en geen technische kennis dus moet het makkelijk te bedienen zijn,

  Belangrijk is nette overzichtelijk site, hoeft niet heel origineel, maar ik moet wel onderdelen anders kunnen doen om het een eigen karakter te geven, Bijv. zaken als leuke popups van acties/fotos en slides bij de header.

  Daarnaast vind ik het ZEER belangrijk dat ik goed gevonden word en dat er een goed bestel en verzendsysteem achterzit en geode ondersteuning.

  Ik ben al bij seo en mijnwebwinkel met de gratis/demo versies aan de slag.. biedmeer ga ik vandaag bekijken.

  SEO lijkt alles in huis te hebben, maar zij zijn aanzienlijk duurder. Ik begrijp dat een bepaalde inverstering zich wel terugbetaalt als je hierdoor meer bezoekers krijgt/houdt, maar wat heeft bijvoorbeeld SEO wat Biedmeer niet niet heeft?

  Heeft Biedmeer fatsoenlijke templates, goede zoeksystemen en verzend en betaalsystemen?

  Mijnwebwinkel vond ik (de gratis versie is wel wat beperkt om alles uit te proberen) wel gebruiksvriendelijk, maar zorgt deze ervoor dat ik goed gevonden wordt? En ik vrees hier dat ik toch een samenwerkende partij moet inhuren voor een wat mooiere template. Dus dan lopen de kosten ook wat op.

  Ik zie graag jullie reactie!

  • wanda
  • 23 juli 2014
  Beantwoorden

  Er staan in uw software vergelijking een aantal dingen die niet kloppen, Een extra winkel openen kan, maar je betaald wel weer het volledige bedrag.
  Ook een standaard template ontwerp wordt per maand gemiddeld 10 euro per maand voor berekend.

  • Hallo Wanda, Ik heb de kosten voor de extra webwinkel nu vermeld in de Webwinkel Vergelijking. De templates is beetje lastig: sommige zijn gratis, sommige zijn betaald (via externe ontwikkelaars).

  • Evi
  • 8 april 2014
  Beantwoorden

  Ik zoek een goed en betrouwbaar bedrijf(je) die onze huidige webite (Joomla) wil omzetten naar Lightspeed, en het een wat professionelere uitstraling wilt geven. Kunnen jullie mij adviseren?

  • Ingrid
  • 19 december 2013
  Beantwoorden

  Bedankt voor deze review over Lightspeed en de vergelijking van de verschillende softwarepakketten. Ik heb na uitvoerige overwegingen vandaag een SEO-demoaccount aangemaakt. Wat ik jammer vind is dat alle verborgen kosten dan pas zichtbaar worden en dat dit ook niet in de vergelijking wordt gemeld. Voor een beetje professionele template betaal je direct 10 euro per maand extra, wil je een blog, is dit 5 euro per maand extra. Wil je geen sponsoring op je website ‘powered by', is niet zo professioneel betaal je weer 16 euro extra. Een productfilter is ook weer 5 euro. Ik vind het jammer en onterecht dat al deze opties wel worden genoemd als positief in de vergelijking maar nergens wordt vermeldt dat dit extra kosten met zich meebrengt.

   • vd Burg
   • 24 juli 2014
   Beantwoorden

   Helemaal mee eens, Ik denk ook dat deze site niet helemaal objectief is.
   In de vergelijking staat ook niet vermeld dat je voor een tweede winkel alle kosten weer opnieuw moet maken.
   Al met al is myshop niet zo gek hoor. Je hebt met seo ook maar twee weken proeftijd…

   • Alle kosten probeer ik altijd zo goed mogelijk te vermelden. Maar helaas lukt me dat niet altijd. Ook omdat er prijzen worden aangepast. Dat is niet alleen bij Lightspeed, maar ook bij alle andere webwinkel software.

    Als ik wil kan ik de hele week druk zijn om uit te zoeken wat er nu weer veranderd is bij alle verschillende webwinkel software. Ik ben daarom ook afhankelijk van de informatie die de software mij toestuurt en van gebruikers die mij verbeterpunten doorgeven. 😉

  • Direct-cartridge.nl
  • 4 april 2013
  Beantwoorden

  Omdat ikzelf wel wat kennis heb van xHTML, CSS en PHP dacht ik dat Magento voor mij de beste keus was. Dit bleek echter niet zo te zijn.

  Mijn verhaal:

  Als eerst natuurlijk Magento geïnstalleerd. De Magento installatie had ik binnen twee uur werkend maar toen begon het gezeik pas want je hebt dan nog niets. Ja, een standaard lay-out die er totally crap uitziet. Dus via ThemeForrest had ik voor $80 een geschikte template gekocht. Maar toen moest ik er nog allerlei overbodige functies uithalen en functies inbouwen.

  Het is dus totaal niet makkelijk om in het admin-panel wat dingen aan en uit te schakelen. Er blijft altijd wel wat achter op de site wat je dan weer in de code eruit moet halen.

  De integratie met de betalingen via Buckaroo liep zonder problemen. Maar nog steeds was de ‘look-and-feel' van de webwinkel nog dramatisch. Het zag er nog steeds allemaal erg cheap uit.

  Om net zo'n webwinkel te bouwen als Kees ben je echt veel meer tijd kwijt dan dat je eerst denkt. Alleen het admin-panel leren kennen kost al uren en dan moet je ook nog de server structuur (mappen en bestanden) leren om echt aanpassingen te kunnen maken Ook kost het veel meer aan extra plug-ins die je vaak toch moet kopen.

  Op een gegeven moment was ik dat hele Magento zo zat dat ik ben gaan kijken naar ‘simpeler' oplossingen. Ik had toen een proef-acocunt aangemaakt bij Lightspeed.

  Ook Lightspeed koste me wel wat tijd om het te ontdekken. Een paar avonden was ik wel kwijt. Maar na zo'n twee weken was de shop wel zo ingericht als ik het wilde hebben. Bij Magento was er na twee weken nog steeds geen licht aan de eind van de tunnel.

  Omdat ik al een Buckaroo account had kon ik daarna direct starten. Ik zal nog veel moeten doen aan de webwinkel maar het gaat echt veel makkelijker nu.

  Ik wil tegen iedereen zeggen om van Magento af te blijven en te kiezen voor Lightspeed!!!

  • Pat Lucassen
  • 4 april 2013
  Beantwoorden

  Super software, veel makkelijker dan andere en met meer mogelijkheden.

  • Malou
  • 1 april 2013
  Beantwoorden

  Ik maak nu enkele maanden gebruik van Lightspeed. Ik ben overstapt van MijnWinkel naar Lightspeed en het bevalt uitstekend.

  Er zijn meer mogelijkheden met het design en Lightspeed is makkelijker in gebruikt. Het conversiepercentage is volgens GA gestegen van 0,8% naar 1,3%. Dus zo'n 50% meer omzet!

  Nu wil ik daar MijnWinkel niet compleet de schuld van geven, het oude design was namelijk ook iet wat gedateerd, echter is 0,5% wel erg veel!

  Ik kan Lightspeed dus aan iedereen aanraden.

  • Martijn
  • 22 januari 2013
  Beantwoorden

  Hallo Kees,

  Ik wil mij aanmelden bij Lightspeed, nu zie ik dat we via jou link geen 2% omzet te hoeven betalen aan Lightspeed.
  Vervolgens als ik op de link klik gaat het ineens over de setupkosten ipv de omzet afdraging

  Hoe zit dat?

 2. Beantwoorden

  Vandaag de pagina over Lightspeed aangepast.

  De belangrijkste wijziging: Geen ‘omzetbelasting' meer voor gebruikers die via WebwinkelSucces komen! Dit wordt automatisch gemeten als je vanaf WebwinkelSucces komt, gewoon een proefaccount aanmaken en bij het omzetten wordt er rekening mee gehouden.

  Verder heb ik enkele verouderde reacties over Lightspeed weggehaald. 😉

 3. Ik kan iedereen Lightspeed aanbevelen. Als beginnend webwinkel ben ik begonnen met mijnwinkel. De beperkingen in opties en mogelijkheden waren voor mij een reden om verder te zoeken.

  Magento had absoluut mijn voorkeur, maar door de beperkte technische kennis was dit voorlopig helaas nog geen optie. Nadat ik via twinkle bij Lightspeed terrecht kwam was ik direct om.

  Reeds gebruiken we enkele maanden dit systeem in combinatie met een betaald template. Zelf ben ik zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat (zie http://www.jewelrykings.nl). De mogelijkheden mogen dan minder zijn dan wat Magento biedt, maar in vergelijking met alle andere SAS webwinkel systemen ben ik ervan overtuigd dat Lightspeed absoluut de toekomst heeft.

  Al met al ben ik dus zeker een tevreden gebruiker!

  • Beantwoorden

   We zijn ook erg tevreden met SEO Shop maar merken wel dat het heel lastig is goed te ranken met onze shop: http://www.nan-wijn.nl

   • De laatste jaren is de wijnbranche behoorlijk competitief geworden. Een webwinkel met alleen wat content gaat niet meer hoog ranken. Ik heb de site snel bekeken en als ik jou was zou ik drie dingen doen:

    1. Alle pagina's langslopen en verbeteren qua content. De informatie over de wijnhuizen ontbreekt en ook de beschrijvingen van wijn kunnen naar mijn mening veel beter en vollediger.

    2. In de categorieën heb je al veel content. En hoewel je goed begint met de keywords in een vergeet je daarna de tussenkopjes in een te plaatsen en gebruik je geen keywords. Je gebruikt nu met nietszeggende keywords.

    3. Zorgen voor inkomende links. Er zijn bijvoorbeeld vast wijnblogs te vinden. Stuur ze een gratis wijnpakket inruil voor een leuk blogbericht met een review over de wijn.

    Hopelijk heb je er iets aan. 😉 Succes!

    PS: Google ook naar Gary Vaynerchuk en lees alles over hem! Die gast heeft een gigantische wijnbusiness waar je veel van kan leren.

Blogberichten over dit onderwerp