Lightspeed Webshop Software

Lightspeed

lightspeed
lightspeed

Onze webwinkel software tips:

Lightspeed is de populairste webshopmaker als het gaat om professionele webshops. Met deze software kun je het meeste uit jouw webwinkel halen. Als je een vijftal gegevens achterlaat ontvang je een gratis 14 daagse proefperiode.

jouwweb promo

Beginner

Ideaal om gratis en eenvoudig een webshop te bouwen en te beheren

Professionele designs maar geen ervaring vereist!

lightspeed promobox

Gevorderd

Goede webshop software om een serieus concept mee uit te rollen
pijl webwinkelsucces rechtsom

Lightspeed webshop software

Lightspeed eCommerce is voor is één van de beste en meest veelzijdige van de webshop software pakketten die we onder de loep hebben genomen. Het is een uitgebreid webwinkel pakket met veel mogelijkheden.

Overweeg je om Lightspeed eCom te gaan gebruiken als de software voor jouw nieuwe webshop? Lees dan even deze review door met onze ervaring met betrekking de Lightspeed software.

Spring naar:

Wat is Lightspeed?

Lightspeed is een aanbieder van onder meer webshop software, een internationaal bedrijf wat qua diensten te vergelijken is met Shopify. In Nederland nam Lightspeed in het verleden SeoShop over om hun lancering als webshop aanbieder kracht bij te zetten.

Lightspeed webwinkel software is naar onze mening goede, makkelijke en complete webshop software die zeer geschikt is voor MKB retailers.

Lightspeed review:

Onze ervaring met Lightspeed software

Eén van de belangrijkste verschillen tussen Lightspeed en andere webshop software is dat Lightspeed zich van origine richt op het genereren van traffic door o.a. SEO (zoekmachine optimalisatie).

Zoekmachines vormen vaak het belangrijkste acquisitiekanaal voor webwinkels. Een webwinkel dient qua structuur dusdanig te zijn opgezet dat Google de pagina's makkelijk kan indexeren (lezen en opslaan). Bij Lightspeed zit dit erg goed in elkaar.

Ook biedt het onder honderden integraties met onder meer iDeal, PostNL, Google Shopping etc. Onder andere de connectie met deze vergelijkers zorgt er voor dat je je producten sneller kunt presenteren aan je doelgroep! Daarover later meer.

Voor wie is Lightspeed software geschikt?

De Lightspeed webshop software is geschikt voor mensen die een webshop willen beginnen, of al hebben en op zoek zijn naar een totaal oplossing. Door de vele mogelijkheden en integraties bij Lightspeed kan je onder meer de verzending en boekhouding direct aan je webwinkel software koppelen. Lightspeed eCom is wat ons betreft de meest complete ecommerce software voor webshops.

Voor Lightspeed heb je geen technische kennis nodig, zodoende kan iedereen zonder programmeer kennis met Lightspeed simpel en snel een webwinkel in de lucht krijgen.

Hoe werkt de Lightspeed eCommerce software?

Zoals hierboven al beschreven, is Lightspeed prettig in gebruik. Binnen 10 minuten heb je een demo account opgezet en zit je al in de back end van je eigen webshop. De backend van Lightspeed HQ is intuïtief (zie screenshot) en overzichtelijk.

lightspeed-ecom
Backend Lightspeed eCom webshop

In de backend vind je aan de linkerkant het menu waar je de aanpassingen kan doorvoeren. Hier kan je aan de slag met het toevoegen van producten of bijvoorbeeld het aanpassen van het design.

Je kan kiezen tussen verschillende thema's (lay outs) voor de website in de Theme Store, welke je eenvoudig aanpast met de drag en drop builder. Deze werkt eenvoudig, hier mee kan je gewoon de website ‘invullen', zie het screenshot hier onder.

drag and drop lightspeed eCom
Met de builder van Lightspeed eCom klik je aan wat je wilt aanpassen, verderop zie je hoe dat er ingevuld uitziet..

In de backend staan ook meteen al tiental pagina's klaar voor je webwinkel, bijvoorbeeld de disclaimer, over ons, algemeen voorwaarden, sitemap etc. staan al voor je klaar om te bewerken en af te maken. Voor de pagina's biedt Lightspeed ook nog specifieke SEO (zoekmachine optimalisatie) opties.

Al met al is het dashboard in de backend van Lightspeed eCom heel goed en compleet, het helpt je met statistieken, marketing, blogs, je orders en je kan er makkelijk het design van je webshop aanpassen. Ook kun je kiezen uit de talloze apps die je kan koppelen om je website nog beter te maken.

Wij vinden Lightspeed het makkelijkst in gebruik als we mogen kiezen tussen de verschillende software pakketten.

Lightspeed eCom kosten / prijzen

Lightspeed eCommerce heeft verschillende pakketten: Essential, Advanced en Professional en de prijzen beginnen vanaf €49,- per maand. Voor hoe compleet de software is vinden wij dit een hele goede prijs vs kwaliteit verhouding. Zeker als je bekijkt hoe veel tijd je bespaart doordat Lightspeed echt een totaal oplossing biedt.

Je kunt Lightspeed ook 14 dagen gratis testen

Voor €49,- heb je het Lightspeed eCom Essential pakket, je kan vervolgens altijd upgraden naar Advanced of Professional als je naar het buitenland wilt doorgroeien of meer opties wilt zoals het aanpassen van CSS en HTML en de website helemaal naar je hand te zetten.

De kosten van het werken met Lightspeed kunnen door het kiezen van thema's of het integreren van apps overigens nog wat oplopen, maar die prijzen zijn goed te overzien, vaak rond de €15,- extra.

Lightspeed voorbeeld website

Met de drag en drop editor en de verschillende thema's kan je de website redelijk snel naar je eigen hand zetten. Zoals je hier onder ziet.

voorbeeld-screenshot-lightspeed
Voorbeeld van een ingevulde webshop

Ben je benieuwd naar een live voorbeeld van een Lightspeed webwinkel? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Heineken's ‘The Sub‘ of de website van fietsenmerk Union, beiden zijn gebouwd met Lightspeed. Ook hier op de website van Lightspeed zelf vind je nog een aantal voorbeelden.

Lightspeed vs Woocommerce / Magento

Het verschil tussen bijvoorbeeld WooCommerce en Magento ten opzicht van Lightspeed? Lightspeed is een SaaS pakket, je hebt direct een webshop klaar, hoeft niet meer te coderen, alleen nog in te vullen. Ook is er van alles al geoptimaliseerd dus je hoeft je niet volledig op de SEO te storten, het is een totaal oplossing voor je webshop.

Magento en WooCommerce is open source software en vergt veel meer technische kennis om het goed in elkaar te zetten, overigens is het wel gratis. Kort door de bocht: met Lightspeed kun je veel sneller van start en ben je minder tijd kwijt, maar zit je wel een beetje in een ‘template' vast.

Voor webshops zouden wij nu (2019) Lightspeed aanraden ten opzichte van WooCommerce of Magento omdat je vrijwel alles kan koppelen en automatiseren met apps en integraties en het scheelt gewoon heel veel tijd en ontwikkelingskosten.

Lightspeed eCommerce integraties en koppelingen

In de achterkant van je Lightspeed webshop heb je ook het tabje ‘Apps'. Onder de apps vind je allerlei programma's die je kan koppelen aan jouw webshop. Zo koppel je bijvoorbeeld makkelijk de verzending, boekhouding, betalingen en klantenservice aan je webshop. Dus de verzending met PostNl en de integraties van iDeal heb je ook zo in je webshop zitten.

apps-lightspeed
Met de verschillende apps kun je bijvoorbeeld je boekhouding en verzending koppelen / integreren aan je webshop

Lightspeed Dropshipping

Binnen Lightspeed kun je er ook nog voor kiezen om te starten met Dropshipping. Met een dropshipping webshop besteed je het voorraadbeheer uit en automatiseer je de levering. Lightspeed als webshop applicatie is zeer geschikt voor een dropshipping webshop. Op deze manier zou je dus alles kunnen automatiseren, de dropshipping, verzending en betalingen. Hier lees je meer over dropshipping.

Zo werkt dropshipping

Lightspeed Support

Je kan bij onder meer gebruik maken van het blog en de kennis bank bij Lightspeed. In het eCom support center vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan je als je er ondanks de kennisbank en het blog er niet uitkomt contact opneem via telefoon of email met de eCom support van Lightspeed. Daarnaast kan je via het forum in contact komen met andere webwinkeliers die graag hun Lightspeed tips met je delen.

Internationaal gaan met je eigen webshop?

Ook dit is goed geregeld in de backend van de Lightspeed software. Onder de instellingen kun je kiezen voor internationalisatie en verschillende landen en talen koppelen aan je webshop. Zo heb je relatief snel een meertalige webshop.

Voordelen en nadelen van Lightspeed

Voordelen Lightspeed:

  • Onze ervaring met Lightspeed is overwegend positief
  • Duidelijke beheeromgeving voor alle dagelijkse taken, makkelijk in gebruik.
  • Veel standaard koppelingen en eigen koppelingen via API mogelijk.
  • Laag instappen en grotere pakketten later mogelijk.
  • Goede support, snel een webshop live.

Nadeel Lightspeed:

  • Vanwege het uitgebreide pakket iets duurder dan de concurrent (dus minder geschikt voor de kleine webwinkelier die geen groei verwacht)

Wat moet je nog meer weten over Lightspeed?

Volledige designvrijheid en controle over HTML/CSS

Lightspeed beschikt over een eigen Theme Store gevuld met gratis en betaalde templates waarmee het design van de webwinkel met een enkele klik helemaal aangepast kan worden. Daarnaast is er volledige controle over de HTML en CSS code van de templates, zodat deze naar wens aangepast kunnen worden.

Hosting en updates

Bij Lightspeed is hosting van de webshop inbegrepen en worden maandelijkse updates gratis uitgevoerd. Je hebt dus eigenlijk geen programmeurs meer nodig. Het pakket is inclusief website, koppelingen met betaalsystemen, volledig orderbeheer, marketing en rapportage tools.

Partners die je kunnen helpen

Wanneer je op zoek bent naar een uniek design maar niet beschikt over de know-how, kan je ook op zoek naar freelancers of bedrijven die maatwerk design kunnen leveren en het optimaliseren van Lightspeed webwinkels.

Meer bezoekers en vindbaarheid in Google

Lightspeed is voorzien van functies zoals zoekmachinevriendelijke URL’s, SEO optimalisatie, een blog, product tagging mogelijkheden en voldoet aan de standaarden van het W3C. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je webwinkel nog beter gevonden wordt in Google’s organische (niet-betaalde) resultaten. Daarnaast biedt Lightspeed koppelingen met affiliate netwerken en verder kun je bijvoorbeeld ook je aanbod direct doorzetten naar externeverkoopkanalen zoals marktplaats.nl, beslist.nl of bol.com

Vragen over Lightspeed als webshop software? Stel ze gerust in de reacties hier onder of laat weten wat jouw ervaringen zijn met Lightspeed

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op