LogiVert Webwinkel Software

← Terug naar Webwinkel Software

logo-logivertLogiVert is één van de vele software pakketten die er bestaan om een webwinkel te bouwen. Toch is de opzet van Logivert anders dan hun concurrenten. Je rekent namelijk niet af per maand maar je koopt éénmalig de software. Ideaal voor de startende ondernemer die niet vast wil zitten aan contracten.

Het pakket van van Logivert heet Mijn webwinkel, niet te verwarren met een andere licentie aanbieder Mijnwebwinkel. De laatste versie heet Logivert Mijn webwinkel 5.5.

Eenmalige aankoop van de software

Je koopt éénmalig de software van Logivert voor € 300,-. Daarna heb je geen maandelijkse kosten aan LogiVert meer. Wel heb je de maandelijkse kosten aan je hosting provider (die je zelf moet regelen). Dit zal in de praktijk zo'n € 10,- tot € 10,- per maand wezen.

Omdat je dus zelf de hosting moet regelen en ook de webwinkel daarop moet installeren ben je wel wat meer tijd kwijt om je webwinkel online te krijgen. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het updaten van je webwinkel.

Een verschil met zelf hosten is natuurlijk dat je niet afhankelijk meer bent van LogiVert maar van een hostingprovider. Qua uptime van je webwinkel zal het in de praktijk niets uitmaken.

Je kan eventueel wel een onderhoudscontract bij LogiVert afsluiten maar dan zijn de maandelijkse kosten net zo hoog als vergelijkbare software en ben je nog eens extra geld kwijt aan de hosting.
logivert-installeren

Gebruiksvriendelijke software maar…

De software is gebruiksvriendelijk en je installeert deze op je eigen PC. Je kan dus je webwinkel offline beheren waarnaar je deze upload naar jouw hosting.

Met de Plus versie van LogiVert 6 is het niet vanuit de software mogelijk met meerdere mensen tegelijk te werken. Wordt er gekozen voor de Extended uitvoering, dan geeft dit de functionele mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijkertijd te werken. Daar de backoffice offline geïnstalleerd is, kan je niet standaard via internet je webwinkel beheren. Door gebruik te maken van een online werkplek (Cloud oplossing) of eenvoudige remote desktop software zorg je toch voor flexibele beheermogelijkheden.

Dit is eigenlijk ook het grootste nadeel van LogiVert. Het is dus niet mogelijk om vanaf andere PC's te werken aan je LogiVert webwinkel. Op vakantie zal je altijd je eigen laptop moeten meenemen om even wat te controleren. Dit zou voor mij nooit acceptabel zijn. Ik wil vanaf elke computer mijn webwinkel volledig kunnen beheren. En helaas, dat gaat niet met LogiVert.

Gaan we kijken naar de installatie mogelijkheden op een Apple Mac moeten we concluderen dat de LogiVert applicatie een echte Windows oplossing is. Gelukkig is het mogelijk om met een Parallels (een virtuele machine voor pc’s) inrichting Windows applicaties te gebruiken binnen een iOS omgeving.

logivert-voorbeeld-adminpanel

MultiShop en Templates

Omdat je éénmalig de software koopt kan je zonder extra kosten meerdere webwinkels aanmaken. Ook kun je binnen de Extended uitvoering met Multi-shop functionaliteit meerdere (deel)shops aanmaken vanuit één administratie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld niche-shops wilt maken ter ondersteuning van je hoofdwebwinkel.

Ook de lay-out templates, zo’n 50 stuks zijn gratis en volledig aanpasbaar. Wel zijn de meeste lay-outs verouderd en ook als ik hun referenties bekijk ben ik niet erg onder de indruk.
voorbeelden-logivert

Facebook en Mobiele webshops

facebook-shopMet de LogiVert 6 Extended uitvoering heb je de mogelijkheid om een Facebook-shop op te zetten. Dit zonder extra kosten. Houd hierbij wel rekening met een SSL certificaat toepassing, deze wordt door de Facebook integratie afgedwongen. Ook heeft LogiVert standaard goede ondersteuning voor smartphones en dat is een pluspunt want een mobiele shop is tegenwoordig erg belangrijk!

Verder hebben ze een backoffice met uitgebreide functionaliteit. Denk hierbij aan CRM-Relatiebeheer, Voorraad en inkoopbeheer en Kassaverkopen. Bij elkaar vormt dit een volledige, zogenaamde, Omni-channel oplossing. Ideaal voor de ondernemer die meer wil dan alleen maar producten aanbieden op internet.

Artikelen importeren

LogiVert beschikt standaard over een uitgebreide importmodule. Met deze module kun je o.a. artikelgegevens in bijna elk formaat importeren. Je maakt eenmalig een sjabloon aan voor je verschillende leveranciers en je kunt vervolgens steeds je aanbod updaten op basis van de lijsten die je ontvangt van je leveranciers.

Voor- en nadelen

De meeste mensen kiezen voor Logivert omdat je slechts eenmalig kosten hoeft te betalen voor te software. Er zitten dan ook voornamelijk voordelen aan Mijn webwinkel van Logivert hebben we ontdekt.

Voordelen van Logivert

  • Eenmalige kosten

Je betaald slechts eenmalig een bedrag van 300 euro voor de software van Logivert.

  • Multishop mogelijkheden

Je kunt met deze software meerdere webshops uit één backoffice beheren.

  • Ideaal voor fysieke webwinkels

Logivert heeft ook koppelingen voor fysieke winkels ingebouwd, voor de voorraad weergave bijvoorbeeld!

  • Internationaal

Je kan met deze software meerdere talen en valuta instellen, ideaal voor de internationale ondernemer.

  • Wel support

Hoewel je slechts eenmalig een bijdrage hoeft te betalen krijg je wel support van Logivert.

Nadelen van Logivert

  • Wel programmeerkennis nodig

Omdat je de webwinkel zelf zal moeten bouwen heb  je wel programmeerkennis nodig of je zal hiervoor iemand moeten inschakelen.

  • Nieuwe template, nieuwe kosten

De meeste templates zijn helemaal hetzelfde dus als je een unieke template wil zal je wel extra kosten moeten betalen aan Logivert.

  • Upgrade

Als je de software van Logivert aanschaft koop je de laatste versie, een nieuwe versie zal weer opnieuw aangeschaft moeten worden. Toch moet je dit doen omdat de oude versies vaak niet meer geupdate worden.

Conclusie

Wanneer je groot voorstander bent van een eenmalige aanschaf en alle data in eigen beheer dan is LogiVert voor jou de oplossing. Zoals je weet, je webwinkel is nooit af, dus je zal af en toe een upgrade moeten aanschaffen om weer up-to-date te blijven, of gewoon kiezen voor een onderhoudsovereenkomst, hierdoor ben je altijd verzekerd van de meest actuele mogelijkheden.

Ook beperkt je jezelf behoorlijk door LogiVert te installeren op één PC. Zelf zou ik dit nooit en zou ik altijd kiezen voor een online oplossing zoals CCV Shop en het liefst voor Lightspeed.

← Terug naar Webwinkel Software

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
rob selen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
rob selen
Gast
rob selen

Ik was heel tevreden over logivert. Ik was ook niet weg gegaan als ze niet over gestapt waren op de abonnement constructie, jammer. CS Cart is ook niet alles, vooral qua boekhouding is het veel minder dan Logivert.