logivert-logo-vierkant

Vergelijk deze software!

Het meeste complete Webwinkel Software Overzicht! De beste webwinkelsoftware vergeleken op 250+ punten.
Moesten wij opnieuw beginnen dan kiezen we voor JouwWeb (ideaal voor starters) of het uitgebreidere Lightspeed

LogiVert

Door: Kees van Dijk

← Terug naar Webwinkel Software

logo-logivertLogiVert is één van de vele software pakketten die er bestaan om een webwinkel te bouwen. Toch is de opzet van Logivert anders dan hun concurrenten. Je rekent namelijk niet af per maand maar je koopt éénmalig de software. Ideaal voor de startende ondernemer die niet vast wil zitten aan contracten.

Het pakket van van Logivert heet Mijn webwinkel, niet te verwarren met een andere licentie aanbieder Mijnwebwinkel. De laatste versie heet Logivert Mijn webwinkel 5.5.

Eenmalige aankoop van de software

Je koopt éénmalig de software van Logivert voor € 300,-. Daarna heb je geen maandelijkse kosten aan LogiVert meer. Wel heb je de maandelijkse kosten aan je hosting provider (die je zelf moet regelen). Dit zal in de praktijk zo'n € 10,- tot € 10,- per maand wezen.

Omdat je dus zelf de hosting moet regelen en ook de webwinkel daarop moet installeren ben je wel wat meer tijd kwijt om je webwinkel online te krijgen. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het updaten van je webwinkel.

Een verschil met zelf hosten is natuurlijk dat je niet afhankelijk meer bent van LogiVert maar van een hostingprovider. Qua uptime van je webwinkel zal het in de praktijk niets uitmaken.

Je kan eventueel wel een onderhoudscontract bij LogiVert afsluiten maar dan zijn de maandelijkse kosten net zo hoog als vergelijkbare software en ben je nog eens extra geld kwijt aan de hosting.
logivert-installeren

Gebruiksvriendelijke software maar…

De software is gebruiksvriendelijk en je installeert deze op je eigen PC. Je kan dus je webwinkel offline beheren waarnaar je deze upload naar jouw hosting.

Met de Plus versie van LogiVert 6 is het niet vanuit de software mogelijk met meerdere mensen tegelijk te werken. Wordt er gekozen voor de Extended uitvoering, dan geeft dit de functionele mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijkertijd te werken. Daar de backoffice offline geïnstalleerd is, kan je niet standaard via internet je webwinkel beheren. Door gebruik te maken van een online werkplek (Cloud oplossing) of eenvoudige remote desktop software zorg je toch voor flexibele beheermogelijkheden.

Dit is eigenlijk ook het grootste nadeel van LogiVert. Het is dus niet mogelijk om vanaf andere PC's te werken aan je LogiVert webwinkel. Op vakantie zal je altijd je eigen laptop moeten meenemen om even wat te controleren. Dit zou voor mij nooit acceptabel zijn. Ik wil vanaf elke computer mijn webwinkel volledig kunnen beheren. En helaas, dat gaat niet met LogiVert.

Gaan we kijken naar de installatie mogelijkheden op een Apple Mac moeten we concluderen dat de LogiVert applicatie een echte Windows oplossing is. Gelukkig is het mogelijk om met een Parallels (een virtuele machine voor pc’s) inrichting Windows applicaties te gebruiken binnen een iOS omgeving.

logivert-voorbeeld-adminpanel

MultiShop en Templates

Omdat je éénmalig de software koopt kan je zonder extra kosten meerdere webwinkels aanmaken. Ook kun je binnen de Extended uitvoering met Multi-shop functionaliteit meerdere (deel)shops aanmaken vanuit één administratie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld niche-shops wilt maken ter ondersteuning van je hoofdwebwinkel.

Ook de lay-out templates, zo’n 50 stuks zijn gratis en volledig aanpasbaar. Wel zijn de meeste lay-outs verouderd en ook als ik hun referenties bekijk ben ik niet erg onder de indruk.
voorbeelden-logivert

Facebook en Mobiele webshops

facebook-shopMet de LogiVert 6 Extended uitvoering heb je de mogelijkheid om een Facebook-shop op te zetten. Dit zonder extra kosten. Houd hierbij wel rekening met een SSL certificaat toepassing, deze wordt door de Facebook integratie afgedwongen. Ook heeft LogiVert standaard goede ondersteuning voor smartphones en dat is een pluspunt want een mobiele shop is tegenwoordig erg belangrijk!

Verder hebben ze een backoffice met uitgebreide functionaliteit. Denk hierbij aan CRM-Relatiebeheer, Voorraad en inkoopbeheer en Kassaverkopen. Bij elkaar vormt dit een volledige, zogenaamde, Omni-channel oplossing. Ideaal voor de ondernemer die meer wil dan alleen maar producten aanbieden op internet.

Artikelen importeren

LogiVert beschikt standaard over een uitgebreide importmodule. Met deze module kun je o.a. artikelgegevens in bijna elk formaat importeren. Je maakt eenmalig een sjabloon aan voor je verschillende leveranciers en je kunt vervolgens steeds je aanbod updaten op basis van de lijsten die je ontvangt van je leveranciers.

Voor- en nadelen

De meeste mensen kiezen voor Logivert omdat je slechts eenmalig kosten hoeft te betalen voor te software. Er zitten dan ook voornamelijk voordelen aan Mijn webwinkel van Logivert hebben we ontdekt.

Voordelen van Logivert

 • Eenmalige kosten

Je betaald slechts eenmalig een bedrag van 300 euro voor de software van Logivert.

 • Multishop mogelijkheden

Je kunt met deze software meerdere webshops uit één backoffice beheren.

 • Ideaal voor fysieke webwinkels

Logivert heeft ook koppelingen voor fysieke winkels ingebouwd, voor de voorraad weergave bijvoorbeeld!

 • Internationaal

Je kan met deze software meerdere talen en valuta instellen, ideaal voor de internationale ondernemer.

 • Wel support

Hoewel je slechts eenmalig een bijdrage hoeft te betalen krijg je wel support van Logivert.

Nadelen van Logivert

 • Wel programmeerkennis nodig

Omdat je de webwinkel zelf zal moeten bouwen heb  je wel programmeerkennis nodig of je zal hiervoor iemand moeten inschakelen.

 • Nieuwe template, nieuwe kosten

De meeste templates zijn helemaal hetzelfde dus als je een unieke template wil zal je wel extra kosten moeten betalen aan Logivert.

 • Upgrade

Als je de software van Logivert aanschaft koop je de laatste versie, een nieuwe versie zal weer opnieuw aangeschaft moeten worden. Toch moet je dit doen omdat de oude versies vaak niet meer geupdate worden.

Conclusie

Wanneer je groot voorstander bent van een eenmalige aanschaf en alle data in eigen beheer dan is LogiVert voor jou de oplossing. Zoals je weet, je webwinkel is nooit af, dus je zal af en toe een upgrade moeten aanschaffen om weer up-to-date te blijven, of gewoon kiezen voor een onderhoudsovereenkomst, hierdoor ben je altijd verzekerd van de meest actuele mogelijkheden.

Ook beperkt je jezelf behoorlijk door LogiVert te installeren op één PC. Zelf zou ik dit nooit en zou ik altijd kiezen voor een online oplossing zoals CCV Shop en het liefst voor Lightspeed.

← Terug naar Webwinkel Software

Reageer

Hulp nodig bij dit onderwerp? Bezoek het Webwinkel Forum waar de WebwinkelSucces Community elkaar graag helpt!
 1. Beantwoorden

  Ik was heel tevreden over logivert. Ik was ook niet weg gegaan als ze niet over gestapt waren op de abonnement constructie, jammer. CS Cart is ook niet alles, vooral qua boekhouding is het veel minder dan Logivert.

  • Hans
  • 17 februari 2018
  Beantwoorden

  Logivert levert al lang niet meer voor een vast aankoop bedrag. Ze zijn overgestapt op een maandabonnement. Hopen dat de service nu een stuk beter wordt want die echt slecht.

  • Ineke
  • 25 november 2017
  Beantwoorden

  Kun je je Logivert webwinkel zonder veel problemen overzetten op CS-cart of moet je al je artikelen er weer stuk voor stuk in zetten? Ik heb namelijk nog een Logivert winkel 5.5 en ben niet overgegaan op het abonnement. Zou graag eens kijken wat er meer mogelijk is naast Logivert omdat ik het inderdaad …..duur vind.

  • J. Van Loon
  • 19 september 2017
  Beantwoorden

  Als gebruiker van de nieuwste versie van logivert ben is zeer tevreden. De uitgebreide standaard mogelijkheden om mijn bestellingen te verwerken, inkopen te registreren en zeker de magazijn/pick afhsndeling heb ik nog in geen enkel andere oplossing gevonden.

  • Frank
  • 16 september 2017
  Beantwoorden

  Wat hier staat als omschfrijving van Logivert klopt helemaal niets van en is mega oud. De huidige software bestaat uit dure pakketten die maandelijks betaald moeten worden. De software zelf is bagger net als de service die Logivert verstrekt. Word tijd dat deze site een een update krijgt zo onderstaand te lezen is, is dit al veel vaker gemeld maar doet men er niets aan. Of moet webwinkelsucces eerst betaald worden om nieuwe informatie te plaatsen die klopt ?

  • Erica
  • 25 juni 2017
  Beantwoorden

  Deze beoordeling is sterk verouderd en klopt niets meer van. Logivert software is gewoon peperduur geworden en stikt van de fouten. Wij zijn dan ook na 6 jaar gebruiker overgestapt naar CS-cart van webwinkelsoftware.shop. Geweldige service en de shop werkt nu foutloos.

  • Peter
  • 20 mei 2017
  Beantwoorden

  Van deze omschrijving klopt helemaal niets meer. Logivert is dure software geworden door een abonnement vorm met maandelijkse verplichting. Daarnaast is de software gewoon bagger en vol met fouten. Wij hebben half jaar de laatste versie 7.1 genomen. Kortweg een drama!! Nu over op cscart via hun voormalig hosting partner en een wereld gaat open. Wat een verbetering.

  • Dirkjan
  • 24 januari 2017
  Beantwoorden

  127.50 kan oplopen als je meer opties nodig heb, wij waren ook logivert gebruiker maar zijn overgestapt naar cs-cart en dik tevreden.

  • Who
  • 13 januari 2017
  Beantwoorden

  Nou flinke abonnementkosten per maand hoor en service is slecht en over de klantvriendelijkheid al helemaal niet te praten. Jaren lid en als je een vraag stelt over wat er in het toekomstige pakket zit dan krijg je als antwoord dat ze die vraag niet beantwoorden omdat je geen service kontrakt hebt???????? Je kan ook nergens naar voorbeelden kijken. Het pakket is verre van af denk daar heel goed om. En je moet alles zelf doen hoor. De layout is verre van af en loopt niet strak. CCVshop is de aanrader!

  • Hubert
  • 12 november 2016
  Beantwoorden

  Wij waren ook Logivert gebruiker maar sinds de nieuwe verplichte overeenkomst tot maandelijks ruim 150 euro te betalen voor software die bol staat van de fouten zijn wij over gegaan op CS cart welke ondersteund word door Roberto Hosting. (www.webwinkelsoftware.shop ) Een wereld ging voor ons open.

  • WoooW
  • 12 november 2016
  Beantwoorden

  Deze bespreking is sterk verouderd.
  Dit klopt niet:
  Wel programmeerkennis nodig
  Omdat je de webwinkel zelf zal moeten bouwen heb je wel programmeerkennis nodig of je zal hiervoor iemand moeten inschakelen.

 2. Beantwoorden

  Ben zelf 1 van de eerste gebruikers van Logivert met mijn eerste webwinkel kofferbakhandel.nl. Maar voel mij nu ontzettend in de steek gelaten door Logivert ( beste mensen van Logivert, wie het kleine niet eert is het grote niet weert) Ik feliciteer Roberto dan ook met deze geweldige betaalbare oplossing die hij op de mark brengt. Deze webwinkel webwinkelsoftware.shop heeft meer mogelijkheden, ziet er veel professioneler uit en voor de klant veel overzichtelijker. En niet te vergeten dat Roberto Webhosting altijd voor ons klaarstaat, niets is hem te veel succes en met de feestelijke groeten van Jan Radix

  • Mark
  • 19 augustus 2016
  Beantwoorden

  Wij hebben dit product sinds verschillende jaren, MAAR NU vragen ze plots meer dan1800,00 euro per jaar om hun webshop te gebruiken, dat lijkt mij ZEER DUUR en oneerlijk tegenover klanten die sinds jaren hun product steeds hebben aangekocht, ze weten ook dat een nieuwe webshop maken met duizenden artikelen enorm veel tijd kost ….. nu ja, ons zijn ze kwijt als klant, en er zullen er nog volgen, natuurlijk aan die astronomische prijzen …..

   • Kees van Dijk
   • 19 augustus 2016
   Beantwoorden

   Volgens mij vragen ze nu € 127,50 per maand. Bij dit soort maandelijkse bedragen zou ik gaan kijken bij Lightspeed. Volledig SaaS, dus geen installatie nodig en je krijgt wel webwinkel software die constant in ontwikkeling is.

  • De Schakel fietsevenement
  • 27 januari 2016
  Beantwoorden

  Wij gebruiken al enkele jaren logivert naar volle tevredenheid voor onze vereniging De Schakel. Het gemak waarmee we het programma kunnen gebruiken en de zeer uitgebreide standaard functies zijn ideaal voor ons. De nieuwsbrief functie gebruiken wij bijvoorbeeld 2 keer per jaar om onze leden te informeren. Dat zijn er ruim 16.000. Vanuit het klanten/leden bestand verstuurd het programma ze probleemloos.
  Wat mij betreft dus zeker een aanrader.

  • Herman
  • 13 mei 2015
  Beantwoorden

  Heb een pakket bij Logivert gekocht maar deze bleek niet te werken en Logivert kon en wilde niets doen om het probleem op te lossen.
  Dus voor een beginnende webshop is Logivert niet het software dat je moet aanschaffen

Blogberichten over dit onderwerp